-
Αγαπητοί Φίλοι γειά σας.
Νέο μέλος εγώ, αλλά από παλιά οδηγώ Opel. Πρώτα Opel Cadett C 1980 (13 χρόνια), μετά Opel Astra F 1992 (17 χρόνια) και τώρα που γέρασε κι αυτό κι εγώ (1952 γεννηθείς) πρέπει να το αντικαταστήσω. Ζητώ, λοιπόν, την βοήθειά σας για το τί μοντέλο να διαλέξω: Vectra, Astra η Zafira; Πλησιάζει και ο χρόνος συνταξιοδότησης και οπωσδήποτε θα θέλω να κάνω κάποια ταξιδάκια πριν παροπλιστούμε εντελώς. Για βοηθήστε. Ή μήπως να στραφώ σε μοντέλο καμίας άλλης εταιρείας για κανένα suv δηλαδή; Και αν το τελευταίο τί θα συμβουλεύατε;
Θα είμαι υπόχρεως αν λάβω κάποιες απαντήσεις σας.
Να είστε όλοι καλά και να χαίρεστε το καλοκαίρι σας.
Δ.
ΥΓ. προς admin: πως γίνεται να ξεκινάει κανείς καινούργιο θέμα μέσα στο OPEL FORUM; Βλέπω ότι υπάρχει επιλογή μόνο για γρήγορη απάντηση. -
Δεν είναι κανονικό 'forum', αλλά απλό θέμα για συζήτηση περί μοντέλων Opel.
Το Astra δεν έχει επαρκείς χώρους για πάνω από 2 άτομα. 2-3 βαλίτσες και τέρμα. Είναι όμως πιο εύχρηστο στις στροφές.
Το Zafira είναι πολύ καλή επιλογή, αλλά κάπως ογκώδες και αρκετά ψηλό. Χωράει όμως τα πράγματα μιας οικογένειας.
Τα ίδια για το Vectra, που έχει τον χαρακτήρα της 'κούρσας' για ταξίδια. Ειδικά σε μεγάλες ευθείες είναι άνετο και σταθερό με ικανοποιητικούς χώρους.Σίγουρα θα βρεις καλά αντίστοιχα μοντέλα και σε άλλες μάρκες στα ίδια περίπου χρήματα. Δεν ανέφερες πάντως με πόσα άτομα θα ταξιδεύεις και πόσες αποσκευές θα κουβαλάς, πόσα χρήματα σκοπεύεις να δώσεις και πόσο σε επηρεάζει το κόστος χρήσης (κατανάλωση, συντήρηση).
-
Αγαπητέ Manosk σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Τα άτομα που θα κουβαλάω κυμαίνονται από 2 μέχρι και 6 με 7. Οπότε σίγουρα το Zafira εξυπηρετεί εκεί.
Το κόστος συντήρησης - κατανάλωσης επηρεάζει πάντα πιστεύω και θα ήθελα να το κρατήσω όσο χαμηλότερο μπορώ. Όσο για τα χρήματα που επιθυμώ να διαθέσω, ε γύρω στα 25 πιστεύω να τα καταφέρω.
Και πάλι ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις αναμενόμενες συμβουλές σου/σας.
Να είστε καλά.
Δ. -
7 άτομα; Πας για Zafira λοιπόν. Τους χωράει όλους με μεγάλη ευελιξία και συμφέρει.
http://www.autotriti.gr/autotriti/_maga ... hema=30777
Αν θες διαφορετικό τύπο αυτοκινήτου, πήγαινε οπωσδήποτε σε station wagon για να ευχαριστηθείς πορτμπαγκάζ. -
damker:
Καταλαβαίνω πως όταν οδηγείς όλη σου τη ζωή μοντέλα μιας εταιρείας δύσκολα θα αλλάξεις πλεύση.
Θα τολμήσω όμως να προτείνω κάτι άλλο απέναντι στο μάλλον αδιάφορο Zafira. Το Ford S-Max ή το VW Touran TSI. Αν μιλάμε για station αυτοκίνητο, αντί για το παλιό πλέον Vectra/Signum υπάρχουν νεότερα και μάλλον καλύτερα μοντέλα όπως το νέο Mazda 6. -
Σκέφτηκα κι εγώ το S-Max Στα 25.000 € τα διαθέσιμα μοντέλα κοστίζουν:
S-Max 2.0 Trend 24.100 € + 555 € μεταλλικό + ~372 τέλη + ~200 πινακίδες και ψευτοέξοδα = 25.227 €
Zafira 1.8 Elegance 22.890 € + 400 € μεταλλικό + 168 τέλη + 200 πινακίδες και ψευτοέξοδα + 600 το [προαιρετικό, αλλά απαραίτητο για ταξίδια] ESP = 24.258 €
Διαφορά ~1000 ευρώ, που αυξάνεται κάθε χρόνο κατά ~200 ευρώ (διαφορά στα τέλη), ήτοι άλλα 1000 ευρώ στην 5ετία. Επίσης και η ασφάλεια πρέπει να είναι πιο φουσκωμένη για το δίλιτρο, δεν ξέρω όμως πόσο.
-
Θα πρότεινα να δείτε οπωσδήποτε και το VW Cross Touran...
http://www.volkswagen.gr/site/car.asp?catid=1639
1.4TSI, 140 άλογα, λίγα τέλη, λιγότερη ασφάλεια, πολύ καλές επιδόσεις, όμορφο (προσωπική άποψη)...
-
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
damker:Καταλαβαίνω πως όταν οδηγείς όλη σου τη ζωή μοντέλα μιας εταιρείας δύσκολα θα αλλάξεις πλεύση.
Θα τολμήσω όμως να προτείνω κάτι άλλο απέναντι στο μάλλον αδιάφορο Zafira. Το Ford S-Max ή το VW Touran TSI. Αν μιλάμε για station αυτοκίνητο, αντί για το παλιό πλέον Vectra/Signum υπάρχουν νεότερα και μάλλον καλύτερα μοντέλα όπως το νέο Mazda 6.Περι των πολυμπορφικών:
Εντάξει το S-Max αλλα το Τουραν τί το ενδιαφέρον έχει; ( Περα απο τον ΤSi)
Όσο υποκειμενικό κ αν είναι το θέμα ρε παιδια το τουραν δεν βλεπεται...
Ακομα κ το όνομα του ... ΤΟΥΡΑΝΠολυ ωραίο το Zafira απο σχεδιαση,εξοπλισμό,ποιότητα ακομη κ οδική συμπεριφορά..
Εκτός του μονοδρόμου του κινητήρα 1,8 (λάμπει δια της απουσίας του ο 1,6Τ στο μοντέλο και επίσης πολύ τον αργουν τον 1,4Τ) που είναι ο μόνος που εξασφαλίζει καλές επιδόσεις,σε όλους τους άλλους τομείς πιστεύω οτι είναι μπροστα απο τα υπόλοιπα.
Μια ανάσα μπροστα απο το S-Max το οποίο είναι η διλληματική (προς 2η ) επιλογή μετα το Ζαφίρα κ αυτό κυριως γιατί γ την ίδια ισχύ άρα κ γ παραπλήσιες επιδόσεις πρέπει να πάς στον 2λιτρο με ότι κοστολογικό συνεπάγεται αυτό...
Όσο για τα σεντάν η αγορά βρίθει απο πολύ καλές επιλογες κ αναμένονται ακόμη καλύτερες ( Insignia,Passat CC,408 f/l) αλλα γ 7 άτομα μάλλον θα είναι απαραίτητη η σχάρα οροφής... -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Δεν είναι σωστό να συμβαίνουν τέτοια. Στο δικό μου mp3 30 φαίνονται σωστά όλοι οι τίτλοι με λατινικούς χαρακτήρες, ανεξαρτήτως ID3 και έκδοσής τους. Να γίνει ερώτηση στην αντιπροσωπεία. Εγώ θα έβαζα το ίδιο δισκάκι σε άλλο αυτοκίνητο για να δω αν παίζει σωστά. Αν ναι, τότε πρέπει ν' αλλαχτεί το mp3 cd player.
Σύμφωνα με αυτά που λέει ο φίλος , δεν είναι τραγούδια που απλώς επηλέχθησαν και ψήθηκαν με τον Νέρωνα. Τα έχει βγάλει με άλλο τρόπο. Τα υπόλοιπα που λές για τα ΙD3 κτλ είναι σωστά όμως.
Έκανα μερικά πειράματα και το πρόβλημα που λέει ο φίλος εμφανίζεται στο ID3v2.
To ID3v1 το διαβάζει κανονικά, αλλά άμα υπάρχει και ID3v2 και είναι συμπληρωμένο στα πεδία Album/artist/song τότε δείχνει τα ΫpD/E και διάφορα...
Όσα έχουν **μόνο **ID3v1 διαβάζει κανονικά όλα τα πεδία του.
Είσαι σίγουρος manosk ότι σου έχει διαβάσει ID3v2 με συμπληρωμένα τα Album/artist/song ? (CD30) -
Παιδιά έχω 2 ερωτήσεις για το Αstra του father. Eιναι το 1.4 5θ cosmo και είχε κοστίσει κάπου 19Κ αν θυμαμαι καλα, ενώ δεν εχει κλεισει 2 χρόνια ακόμα και εχει καπου 25Κ χλμ. Χρησιμοποιήθηκε πολύ λίγο λόγω πρόσφατης έλευσης 2 εταιρικών στην οικογένεια (κυρίως κάποια ταξιδάκια και βόλτες για ψώνια με τη μανα μου ). Δηλαδή πρακτικά είναι καινούριο το αμάξι. Και έρχομαι στις ερωτήσεις:
-
Πόσο θα μπορούσα να το πουλήσω? Ελεγα καπου 16Κ, τι λέτε?
Ομολογώ βέβαια πως σκέφτηκα να το κρατήσω για μένα, λόγω του ότι είναι πολύ οικονομικό (το Σ/Κ έκανα Αθήνα-Καρπενήσι-Αθήνα κάπου 600+ χλμ με φουλ κλιμα και κινηση με ενα ρεζερβουαρ και ακομη δεν αναψε λαμπακι-πήγα και 2 φορες δουλεια δλδ άλλα ~60χλμ). -
Τωρα τελευταία μου φαίνεται πως έχει μια μυρωδιά βενζίνης στην καμπίνα. Βέβαια επειδή και στο σπίτι είναι σε κλειστό γκαράζ και στη δουλειά μου έχουμε υπόγειο παρκινγκ, δεν το έχω παρατηρήσει έντονα, δλδ με 1-2 λεπτά κατεβασμένα παράθυρα ξεμυρίζει.
Παίζει να υπάρχει καμια μικρή διαρροή ή να μυρίζει τίποτα που έβαλαν στο πλυντήριο (κανα σπρεϋ πχ)?
Ο πατερας μου πάντως το πήγε στην αντιπροσωπεία κάποια στιγμή και του είπαν πως δεν υπάρχει τίποτα..
Α, για πείτε και κανένα καλό αντιπρόσωπο για το ετήσιο σερβις, αλλά και να τσεκάρει τη μυρωδιά. Κάποιον δοκιμασμένο που εμπιστεύεστε δλδ γιατί αυτοί στο Καματερό που ειχε παει την άλλη φορά δε μου γέμισαν το μάτι...
-
-
1.400 έστω και Cosmo δεν νομίζω να πιάσει πάνω από 13.000.
Για επισκευαστή αντιπροσωπίας , προτείνω Δρόμων στον Κηφισό. Εναλλακτική η Mega Motors στον Πειραιά , όχι στο Πέραμα.
-
Φιλος πουλησε gtc 1.4 sport λιγων μολις μηνων 13.500 στην αντιπροσωπεια για να παρει το 1.6Τ οποτε οπως καταλαβαινεις τα 16000 που λες δεν τα πιανει με τπτ!!!
-
Oxι ρε γμτ.. καλά τους το 'λεγα τότε να μην το πάρουν αυτό τ' αμάξι αλλά δε με άκουγαν.
40+ % απαξίωση σε λιγότερο από 2 χρόνια... δε πειράζει, ας είναι καλά τα εταιρικά να κάνουν απόσβεση.Για τη μυρωδιά τι λέτε? Είχε κανείς παρόμοιο πρόβλημα?
Γιώργο σ' ευχαριστώ μάλλον Δρόμων στον Κηφισό θα πάει μιας και βολεύει κιόλας.
Α και κάτι τελευταίο, κανα καλό συνεργειάκι (οχι απαραίτητα εξουσιοδοτημενο ή αντιπρόσωπο) για το σερβις του κορσακίου '96 της κοπελιάς ξέρουμε? Να μη μας πιάσουν και τον πωπο.. είναι και ωραίος παναθεμα τον!
-
Βγήκε ο 1,6Τ και ο νέος 1,6 γι' αυτό απαξιώθηκε και ο 1,4 και ο παλαιός 1,6.
Πάντως και στα 4 χρόνια να το δώσει πάλι κοντά στα 12.00 θα το δώσει. Πέφτει γρήγορα στην αρχή , αργά μετά.
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Oxι ρε γμτ.. καλά τους το 'λεγα τότε να μην το πάρουν αυτό τ' αμάξι αλλά δε με άκουγαν.
40+ % απαξίωση σε λιγότερο από 2 χρόνια... δε πειράζει, ας είναι καλά τα εταιρικά να κάνουν απόσβεση.Για τη μυρωδιά τι λέτε? Είχε κανείς παρόμοιο πρόβλημα?
Γιώργο σ' ευχαριστώ μάλλον Δρόμων στον Κηφισό θα πάει μιας και βολεύει κιόλας.
Α και κάτι τελευταίο, κανα καλό συνεργειάκι (οχι απαραίτητα εξουσιοδοτημενο ή αντιπρόσωπο) για το σερβις του κορσακίου '96 της κοπελιάς ξέρουμε? Να μη μας πιάσουν και τον πωπο.. είναι και ωραίος παναθεμα τον!
Είχα το ίδιο πρόβλημα με την μυρωδιά βενζίνης με ένα Astra F και το πήγα αντιπροσωπεία και μου άλλαξαν ένα σωληνάκι κοντά στο φίλτρο βενζίνης. 5-10 € μαζί με τα εργατικά, ψιλοπράγματα.
-
Για την κοπελιά προτείνω Μπρούνο ή ένα κάτι-Μotors ( όχι Μega ) στην Πειραίως.
-
Πρώτα συμπτώματα της οικονομικής κρίσης και στην ελληνική αγορά για την Opel:
http://www.in.gr/auto/news/article.asp? ... tyID=57574
-
Είναι η ιδέα μου ή πραγματικότητα για κάποιο λόγο ??
Πάντα όταν περνά opel από δίπλα μου, κάνει ένα χαρακτηριστικό σφύριγμα ειδικά στα astra και στα corsa. Τι έιναι ?
-
Μαλλον ειναι τα 1.4 μοτερ της Opel που φορανε καδενα για την κινηση των εκκεντροφορων επικεφαλης....
OPEL FORUM