-
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Ένα απίστευτο βίντεο:http://www.youtube.com/watch?v=CQeEu1kKd6A' target='_blank
Μόνος του το έφτιαξε...
Ωραία μουσικούλα
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
...Άποψή μου είναι ότι αν έχεις να δώσεις 50Κ+ ευρώ για αυτοκίνητο...δε σε ενδιαφέρει αν θα έχει 10, 20 ή 30λτ/100κμ. Εγώ τουλάχιστον δεν αγοράζω με βάση τη κατανάλωση...Δεν ξέρω για τους άλλους, αλλά εμένα με νοιάζει και με κόφτει η κατανάλωση. Ούτε θέλω, ούτε βαστάει η τσέπη μου κάθε εξόρμηση στο βουνό να μου στοιχίζει 150 ευρώ σε βενζίνη εκτός όλων των άλλων (κάρτες, καφέδες, φαγητά, ξενοδοχεία). Και το μόνο σίγουρο είναι ότι αν η 325 είχε την κατανάλωση της Χ5, δεν θα την είχα αγοράσει.
Εκτός αυτού όμως, θεωρώ ότι υπάρχει ένα ηθικό θέμα εδώ. Είναι παράλογο να χώνεσαι στην κίνηση με ένα αυτοκίνητο 2,5 τόνων που καταναλώνει αναίτια τόσο πολύ καύσιμο. Η μαγκιά για έναν ιδιοκτήτη Χ5 είναι να έχει και ένα smart για τις καθημερινές του μετακινήσεις στην πόλη.
-
συμφωνω απολυτα με τον Χρηστο.
ειναι ζητημα και ελευθεριας αν θελετε....αυτονομιας...πχ αν καιει λιγο μπορεις να πας πιο μακρια ακολουθωντας την ονειρικη διαδρομη...
αυτο καλο ειναι για ολα τα πραγματα που καταναλωνουν ενεργεια....πχ ακομα και ο φορητος η το κινητο παντα καλυτερο ειναι να εχουν περισσοτερη αυτονομια ποσο μαλλον οταν μιλαμε για ενα αυτοκινητο που πρεπει εν ετει 2008 να ειναι και οικολογικο...
εμενα με εκανε και επαθα το βιντεακι με τον κλαρκσοον που η ΛαΜΠΟ σταματαει πιο μετα απο τα αλλα υπεραυτοκινητα...
αυτο σημαινει σχεδιασμος...ετσι πρεπει να ειναι ολα...
η BMW ειναι σε καλο δρομο και σε αυτον τον τομεα. -
απορώ πως μιλούμε για καταναλώσεις 15+ λίτρα/100 χλμ, τη στιγμή που με diesel θα κάναμε τα μισά λιτρα. αυτή η υπερκατανάλωση και αν είναι αντι-οικολογική...
Εγώ προσωπικά είμαι οπαδός του diesel τόσο από άποψη επιδόσεων, όσο και από άποψη κατανάλωσης και οικολογικού προφίλ. Δεν καταλαβαίνω το λόγο να έχεις ένα αυτοκίνητο X5 και να παίρνει 20 λίτρα για να πας κάπου, ενώ με 10 λίτρα diesel θα έχεις και τη ροπή σου και την ίδια απόδοση. Ως πότε παλικάρια θα μας φτάσει το 'αργό' πετρέλαιο?
-
Προφανώς κάποιοι δεν ενστερνίζονται τις ίδιες απόψεις με εμάς παιδιά.
-
Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε όλοι. Αν συνέβαινε αυτό, η συζήτηση θα ήταν πολύ βαρετή!
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε όλοι. Αν συνέβαινε αυτό, η συζήτηση θα ήταν πολύ βαρετή!Δε συμφωνω καθολου μ'αυτο.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
...Άποψή μου είναι ότι αν έχεις να δώσεις 50Κ+ ευρώ για αυτοκίνητο...δε σε ενδιαφέρει αν θα έχει 10, 20 ή 30λτ/100κμ. Εγώ τουλάχιστον δεν αγοράζω με βάση τη κατανάλωση...
Δεν ξέρω για τους άλλους, αλλά εμένα με νοιάζει και με κόφτει η κατανάλωση. Ούτε θέλω, ούτε βαστάει η τσέπη μου κάθε εξόρμηση στο βουνό να μου στοιχίζει 150 ευρώ σε βενζίνη εκτός όλων των άλλων (κάρτες, καφέδες, φαγητά, ξενοδοχεία). Και το μόνο σίγουρο είναι ότι αν η 325 είχε την κατανάλωση της Χ5, δεν θα την είχα αγοράσει.
Εκτός αυτού όμως, θεωρώ ότι υπάρχει ένα ηθικό θέμα εδώ. Είναι παράλογο να χώνεσαι στην κίνηση με ένα αυτοκίνητο 2,5 τόνων που καταναλώνει αναίτια τόσο πολύ καύσιμο. Η μαγκιά για έναν ιδιοκτήτη Χ5 είναι να έχει και ένα smart για τις καθημερινές του μετακινήσεις στην πόλη.
Μάλλον δε το διατύπωσα σωστά...αν έχεις να δώσεις 50Κ ευρώ, δεν αγοράζεις με γνώμονα τη κατανάλωση.
Πρώτος απ'όλους θα αγόραζα diesel εάν το επέτρεπε ο νόμος και μάλιστα έψαχνα τρόπους να πάρω την 123d. Κρίμα που δεν επιτρέπεται.
-
Εξαρτάται από το πως απέκτησες αυτά τα 50Κ ευρώ.
Επιπλέον, με τις τωρινές τιμές της βενζίνης, 3000 ευρώ το χρόνο για βενζίνη νομίζω είναι σημαντικό ποσό και για αυτόν που δίνει 50Κ για αυτοκίνητο.
Δε μιλάμε για μια Ferrari αλλά για ένα απλά ακριβό αυτοκίνητο.
Άλλωστε η οικονομία μαζί με την οικολογία αρχίζουν να γίνονται...trendy και σύμβολο υπεροχής απέναντι στον λαουτζίκο που δεν μπορεί να αποκτήσει ενεργειακά αποδοτικό όχημα και χάνει τα λεφτά του στα πρατήρια καυσίμων. -
Για 3.0, και με βάση το φυλλάδιο, η diesel έκδοση είναι σαφώς καλύτερη. Ίδιες επιδόσεις, 3,5 σε μεικτό κύκλο και 6 σε κίνηση χαμηλότερη κατανάλωση σε σχέση με τον 3,0 βενζίνης.
Ανάμεσα σε 4,4 βενζίνης και 3,0 diesel υπάρχουν διαφορές στις επιδόσεις που κάποιος θα μπορούσε να προτιμήσει εις βάρος της κατανάλωσης.Αυτό που λέει ο Nickolas, οτι 3000 το χρόνο =~15κ χλμ/χρόνο για κατανάλωση 15λτ/100χλμ, πιστεύω οτι όντως ισχύει και είναι μέσα σε αυτά που λαμβάνει υπόψιν του ο αγοραστής. Όχι το κυρίαρχο αλλά δεν παίρνουμε αποφάσεις μονοδιάστατα βασιζόμενοι σε ένα μόνο κριτήριο...
Όμως όπως διαμορφώνεται η αγορά μτχ στην Ελλάδα, είναι πολύ πιο εύκολο για κάποιον να βρει αυτό που θέλει σε καλή τιμή σε βενζίνη απο οτι σε diesel. που σημαίνει οτι πιθανότατα η διαφορά κατανάλωσης σχεδόν υπερκαλύπτεται απο τη διαφορά στη δαπάνη κτήσης. Αυτά όσον αφορά την οικονομική διάσταση του θέματος. -
Καλησπέρα.
Σήμερα γύρισα από ταξίδι στο Βέλγιο, συνολικά 750Κμ διανύθηκαν και πάνω απ'όλα πολύ ξεκούραστα......όλα τα λεφτά το cruise control για μια άλλη φορά!
Τελικά χαίρομαι όλο και πιο πολύ για την αγορά του εν λόγω αυτ/του.......
-
Τα 30λτ/100χλμ για τζιποειδές δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι κινήθηκε σε πόλη.... τόσο καίνε τα μεγάλα τζιπ όταν κινούνται εκτός δρόμου με κοντές ανηφόρες, σταμάτα ξεκίνα κλπ!
Αν αυτός ο puntolord δεν σταματήσει να μας κοκορεύεται για την κατανάλωσή του δεν ξέρω κι εγώ τι θα γίνει.... Λες και την πέτυχε αυτός καταβάλλοντας κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια!!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
.......
Αν αυτός ο puntolord δεν σταματήσει να μας κοκορεύεται για την κατανάλωσή του δεν ξέρω κι εγώ τι θα γίνει.... Λες και την πέτυχε αυτός καταβάλλοντας κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια!!Aπίστευτο αλλά έχεις ακριβώς τη διπλάσια κατανάλωση από το δικό μου, σύμφωνα με την υπογραφή σου....
-
ας κανουμε και ενα γκαλοπ...ποσα θα δινατε για ενα 320 σενταν του 04 φουλ (φουλ του φουλ) ξτρα με καμια 50 χιλιαδες χλμ... οσοι ησασταν σερρες τελευταια φορα ισως και να το ειδατε...
με τρωει η περιεργεια να δω τι διαστροφη υπαρχει...
-
30 χιλιάρικα
-
20000
με 30 πήρα 520 του '04
-
28 το πολυ...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ας κανουμε και ενα γκαλοπ...ποσα θα δινατε για ενα 320 σενταν του 04 φουλ (φουλ του φουλ) ξτρα με καμια 50 χιλιαδες χλμ... οσοι ησασταν σερρες τελευταια φορα ισως και να το ειδατε...με τρωει η περιεργεια να δω τι διαστροφη υπαρχει...
Καλά, δεν είναι φουλ του φουλ... Έχει νάβι με την 16/9, ηλιοροφή, κλιμα, 18αρες, αναρτηση, εργοστασιακό συναγερμό, αυτόματο, αισθητηρα παρκαρισματος, τιμόνι Μ πολυλειτουργικό, καθρεπτες/παραθυρα κτλ. Δεν εχει ξενον, αισθητηρες βροχης/φωτος, δερμάτινο.
-
με εξαιρεση τα ξενον τα αλλα ουτε καν τα εχω για ξτρα..
με 30 520 του 04? αρα ενα 24-25 πανω κατω...
BMW FORUM