-
Ποιος τσακώθηκε?
Κάτι που ήθελα να ρωτήσω.
Με τις κατατακτήριες εξετάσεις του Πολυτεχνείου τι παίζει?
Το σκέφτομαι να έδινα για μηχανολόγος μηχανικός, όχι ότι το είχα καημό (1η επιλογή μου ήταν το Μαθηματικό) αλλά επειδή με ενδιαφέρει το αντικείμενο..
Φαντάζομαι ότι θα μπορούσα περνώντας 2-3 μαθήματα το 6μηνο να τελείωνα σε 7-8 χρόνια χαλαρά, σαν χόμπι ένα πράγμα, παράλληλα με τη δουλειά (αν βέβαια γινόμασταν και ΕΕΚ θα ήταν ακόμα καλύτερα! ) -
Τραγικη σχολη,μακρυα,δε θα καταφερεις ποτε τιποτα,μηδεν προοπτικες,χαλια καθηγητες,ανυπαρκτα βιβλια,εγκαταστασεις δεν υπαρχουν,κανουμε μαθημα με κερακια,γυναικες υπαρχουν (σε παραδιπλα σχολες) και γενικα μην ερθεις γιατι ειμαι εγω εκει..
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
ΑΝ πιάνει το ΕΜΠ σε σχολή ηλεκτρολόγων ή πολιτικών μηχανικών, να μην το σκεφτεί δεύτερη φορά... ΔΕΝ θα πρότεινα Μηχανολόγους Μηχ., όχι πως είναι άνεργοι, αλλά σαφώς είναι μικρότερη η γκάμα τους στην Ελλάδα...
Να σαι καλα ρε Γρηγορη... αλλα σφαλεις σε τουτο.. geolib εφοσον προσανατολιζεται σε πολυτεχνειο (εφοσον λεω.. ) ας προτιμησει ηλεκτρολογους μηχανικους στην Πατρα.Θα χει για μεντορα του και τον Γρηγορη.. Αν παλι επιλεξει τους Μηχανολογους Μηχανικους της Πατρας θα χει μεντορα του εμενα.. Σε καθε περιπτωση,απ αυτες τις δυο σχολες θα βγει πολυ κερδισμενος εφοσον μαλιστα τα καταφερνει σε πολλα με τα οποια ασχολειται ο μικρος..Δε θελει να μπλεξει με οικονομικα και τετοια ο μικρος απ ό,τι φανταζομαι,οποτε μην κανει τον κοπο καν..
Συγχαρητηρια και να τον βλεπεις να διαπρεπει παντα.Υγ:Επειδη gregory τωρα ξαναδιαβαζω την παραπανω προταση σου,μη με κανεις να ψαξω να σου δωκω στοιχεια περι συγκρισεως πολ-μηχ απο ΕΜΠ στην αγορα..
Καλοδεχούμενα τα στοιχεία Πασχάλη, αλλά φοβάμαι πως δεν σφάλω... Το αδέρφι είναι Πολ-Μηχ. και τα βλέπω εκ των έσω: μπορεί να κάνει μελέτες για τοπογραφικά, για άδειες σπιτιών, να δουλεύει σε εργοτάξια, σε τεχνικές εταιρείες, σε τεχνικά γραφεία, να κάνει αρχιτεκτονικά ή στατικά στο σπίτι, επιμετρήσεις και για όλα τα παραπάνω μπορεί να πληρώνεται απείρως καλύτερα από εμάς...
-
Λάθος σχολή επέλεξα... πολιτικός μηχανικός έπρεπε να έχω γίνει
'Επιανα και την Αθήνα τη χρονιά που έδωσα
-
Mια είναι η σχολή: Aγρονόμοι και Τοπογράφοι Μηχανικοί
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
για να μην τσακωνεστε τσαμπα, η δικια μου ειναι μεγαλυτερηTελικά μου φαίνεται πως είμαι ο μόνος που προτείνει διαφορετική σχολή από την δική μου!
-
σπουδές και μαλακίες
πρόβατα, κατσίκια και γελάδια είναι το μέλλον
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
για να μην τσακωνεστε τσαμπα, η δικια μου ειναι μεγαλυτερη
Tελικά μου φαίνεται πως είμαι ο μόνος που προτείνει διαφορετική σχολή από την δική μου!
Φυσικά και το παιδί καλά θα κάνει να διαλέξει αυτό που του αρέσει και όχι αυτό που θα του δώσει απαραίτητα πιο εύκολη επαγγελματική αποκατάσταση.
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Να με συγχωρέσουν οι οικονομολόγοι του φόρουμ, αλλά θεωρώ σχεδόν όλες τις οικονομικές σχολες επιεικώς για τον φούτσο... και ναι μιλάω για το αντικείμενο.
Το λέω μάλιστα ενώ δουλεύω στον κλάδο, που κάνουμε και οικονομικές αναλυσεις επιχειρήσεων, και οι περισσότεροι συνάδελφοί μου είναι του κλάδου.
Ως μαθηματικός, έμαθα σε κάποια σεμινάρια και μετά στην πράξη όλα όσα χρειάζονται για τη συγκεκριμένη εργασία χωρίς καθόλου δυσκολία..
Να μην πω για τα άπειρα μάστερ που υπάρχουν, τα οποία μπορείς να κάνεις προερχόμενος από οποιοδήποτε επιστημονικό κλαδο (μαθηματικοί, φυσικοί, μηχανικοί να μη σου πω ότι προτιμούνται κιόλας από αυτούς που έχουν 1ο πτυχίο σε οικονομικά) και να είσαι στην ουσία στο ίδιο επίπεδο με τους απόφοιτους οικονομικών σχολων.Θα συμφωνήσω απόλυτα (απόφοιτος Οικονομικού Ρεθύμνου)
Είναι απίστευτο το τι κόσμος περνάει από αυτες τις σχολές και βγαίνοντας δεν ξέρει την τύφλα του... -
Κοπέλα από το οικονομικό Ρεθύμνου κάνει διδακτορικό στο Παρίσι...Είμαι σπίτι της και πέφτει η ερώτηση βόμβα : αλήθεια το χρηματιστήριο τι ακριβώς είναι ?
Η ίδια μέσα στο αεροπλάνο...Πλησιάζει αεροσυνοδός : Tea please ?
Φίλη : Τί ?
Αεροσυνοδός : Tea ?
Φίλη : Τίιι ?
Αεροσυνοδός νευριασμένη : Teaa please ??
Φίλη : Τι επιτέλους χρυσή μου ?Οι ιστορίες με τη συγκεκριμένη είναι μνημειώδεις στην ελληνική κοινότητα του Παρισιού (πχ ρώταγε που στο διάολο είναι αυτός ο Scoros για να κλείσει ένα ραντεβού να τον δει για κάποια υποτροφία ...Επίσης ένα βράδυ δεν μπορούσα να της εξηγήσω με τίποτα τη λειτουργία του θερμοστάστη, επέμενε ότι είχε το ηλεκτρικό καλοριφέρ της ανοιχτό 3 μέρες επειδή ο διακόπτης ήταν στο on....Μα καλή μου ξέρεις ο θερμοστάτης είναι μπλα μπλα ...Ε?, ) ...Παρά ταύτα πολύ καλή κοπέλα με όλη τη σημασία της λέξης
Υπήρχαν πολλοί από τον λεγόμενο 'κύκλο Ρεθύμνου' στο Παρίσι, πολύ πιώμα ρε παιδί μου...Το μαύρο πήγαινε σύννεφο
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Κοπέλα από το οικονομικό Ρεθύμνου κάνει διδακτορικό στο Παρίσι...Είμαι σπίτι της και πέφτει η ερώτηση βόμβα : αλήθεια το χρηματιστήριο τι ακριβώς είναι ?Η ίδια μέσα στο αεροπλάνο...Πλησιάζει αεροσυνοδός : Tea please ?
Φίλη : Τί ?
Αεροσυνοδός : Tea ?
Φίλη : Τίιι ?
Αεροσυνοδός νευριασμένη : Teaa please ??
Φίλη : Τι επιτέλους χρυσή μου ?Οι ιστορίες με τη συγκεκριμένη είναι μνημειώδεις στην ελληνική κοινότητα του Παρισιού (πχ ρώταγε που στο διάολο είναι αυτός ο Scoros για να κλείσει ένα ραντεβού να τον δει για κάποια υποτροφία ...Επίσης ένα βράδυ δεν μπορούσα να της εξηγήσω με τίποτα τη λειτουργία του θερμοστάστη, επέμενε ότι είχε το ηλεκτρικό καλοριφέρ της ανοιχτό 3 μέρες επειδή ο διακόπτης ήταν στο on....Μα καλή μου ξέρεις ο θερμοστάτης είναι μπλα μπλα ...Ε?, ) ...Παρά ταύτα πολύ καλή κοπέλα με όλη τη σημασία της λέξης
Υπήρχαν πολλοί από τον λεγόμενο 'κύκλο Ρεθύμνου' στο Παρίσι, πολύ πιώμα ρε παιδί μου...Το μαύρο πήγαινε σύννεφο
Και το διδακτορικό της ήταν στα...οικονομικά να υποθέσω;
-
Τι πολυ καλη κοπελα βρε Κουτσαν;Αυτη ειναι να !!!!
-
-
Ο ΔΟΕ (Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος) που επεβλήθη στην Ελλάδα μετά τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897
-
Τέτοια κλινική περίπτωση δεν συνάντησα, αλλά δε μου κάνει και εντύπωση
-
για να μην τσακωνεστε τσαμπα, η δικια μου ειναι μεγαλυτερη
Tελικά μου φαίνεται πως είμαι ο μόνος που προτείνει διαφορετική σχολή από την δική μου!
Kυριε κυριε κυριε...εγω προτεινα τη δικη σου... Μετα τη δικη μου...
-
Ο ΔΟΕ (Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος) που επεβλήθη στην Ελλάδα μετά τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897
Για να καταλάβω εγώ τώρα... το pezzetino culturale (pezzetino di ricerca, όπως θέλετε πείτε το, αυτό τελοσπάντων που με πρήζουν στο Πολυτεχνείο ότι δεν έχω) σε αυτήν τη διδακτορική διατριβή ποιο είναι;
-
Εσένα όταν είδα το ποστ σου μου ήρθε να σου γράψω άλλες 47 σελίδες μόνο για την εισαγωγή του προβλήματός σου...Αυτά τα οποία έγραφες αποτέλεσαν την συνεχή μου καθημερινότητα για πάνω από 8 χρόνια και μαζί με μένα άλλων τουλάχιστων 50 φίλων μέσα σε αυτή την 8ετία...Δεν ξέρω όμως τι να σου πρωτογράψω και γι αυτό δεν έγραψα τίποτα
Μετά από 8 χρόνια, μετά από 10.000 σελίδες φωτοτυπίες, 100δες τόμους διδακτορικών αναλυμένων φύλλο και φτερό, μετά από χιλιάδες σελίδες σημειώσεων, μετά από 200σελίδες κείμενο στα γαλλικά και 200 σελίδες στα ελληνικά, μετά από 80 σελίδες βιβλιογραφία την οποία είχα φάει με το κουτάλι επί 8 συναπτά έτη, μετά από άπειρες δοκιμές και αλλαγές πλάνων, μετά από διάφορες παρουσιάσεις του θέματος σε συνέδρια στη Γαλλία όπου οι καθηγητές αναρωτιούνταν γιατί κάθομαι και δεν υποστηρίζω αμέσως, μετά από άπειρες παρακλήσεις του καθηγτή μου να σταματήσω να διαβάζω άλλο γιατί έχω ξεπεράσει κάθε όριο και να γράφω, να γράφω και να γράφω, μετά από χίλιες παρακλήσεις καθηγητών, φίλων και γνωστών να μην πετάξω 8 χρόνια δουλειάς **τελικά εγκατέλειψα **
-
Ευγενικοί κύριοι,
Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας, τη προσφορά mentoring και το κόπο που κάνατε να απαντήσετε.
Συνοψίζω:
- Η τεχνολογική επιλογή προκρίνεται έναντι της οκονομικής η οποία πλην της μεγαλύτερης (και καλύτερης επιλογής γυναικών φαίνεται, όχι μόνο να μην έχει απολύτως κανένα άλλο συγκριτικό πλεονέκτημα αλλά να ενέχει το κίνδυνο αλκοολισμού και λοιπών άλλων αρνητικών εξωτερικών οικονομιών .
- Δεν απορρίψατε την επιλογή της Πάτρας, ελπίζω όχι μόνο ως τόπο διαμονής αλλά και ως περιεχόμενο, επίπεδο και εμπειρία σπουδών.
- Οι ΗΜ φαίνεται να προκρίνονται των ΜΜ καθώς προσφέρουν το πλεονέκτημα των Η/Υ αλλά και για άλλους μη φανερούς σε μένα λόγους. Για παράδειγμα:
ΔΕΝ θα πρότεινα Μηχανολόγους Μηχ., όχι πως είναι άνεργοι, αλλά σαφώς είναι μικρότερη η γκάμα τους στην Ελλάδα...Αν το ερμηνεύω σωστά, οι ΗΜ έχουν ευρύτερο αντικείμενο των ΜΜ και οι ΜΜ έχουν υποσύνολο των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΗΜ. Βοηθήστε λιγουλάκι εδώ...
-
Εσένα όταν είδα το ποστ σου μου ήρθε να σου γράψω άλλες 47 σελίδες μόνο για την εισαγωγή του προβλήματός σου...Αυτά τα οποία έγραφες αποτέλεσαν την συνεχή μου καθημερινότητα για πάνω από 8 χρόνια και μαζί με μένα άλλων τουλάχιστων 50 φίλων μέσα σε αυτή την 8ετία...Δεν ξέρω όμως τι να σου πρωτογράψω και γι αυτό δεν έγραψα τίποταΜετά από 8 χρόνια, μετά από 10.000 σελίδες φωτοτυπίες, 100δες τόμους διδακτορικών αναλυμένων φύλλο και φτερό, μετά από χιλιάδες σελίδες σημειώσεων, μετά από 200σελίδες κείμενο στα γαλλικά και 200 σελίδες στα ελληνικά, μετά από 80 σελίδες βιβλιογραφία την οποία είχα φάει με το κουτάλι επί 8 συναπτά έτη, μετά από άπειρες δοκιμές και αλλαγές πλάνων, μετά από διάφορες παρουσιάσεις του θέματος σε συνέδρια στη Γαλλία όπου οι καθηγητές αναρωτιούνταν γιατί κάθομαι και δεν υποστηρίζω αμέσως, μετά από άπειρες παρακλήσεις του καθηγτή μου να σταματήσω να διαβάζω άλλο γιατί έχω ξεπεράσει κάθε όριο και να γράφω, να γράφω και να γράφω, μετά από χίλιες παρακλήσεις καθηγητών, φίλων και γνωστών να μην πετάξω 8 χρόνια δουλειάς **τελικά εγκατέλειψα **
Τελικά όντως είσαι πολύυυυυ διαβασμένος!!!
Περί Σπουδών