-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Αν καπου εχεις κανει λαθος τρυπα υπαρχουν τυφλα βυσματα για να κλεινεις την τρυπα.Και φυσικα οπως ειπε ο Γιωργος 123 οχι υπερβολικη πιεση.
Οι τρυπες γινονται ολες με την ιδια 'μλκια', αρα τι μεγαλυτερη και μικροτερη?
Εχω χαμηλωσει την πιεση ηδη, αλλα παλι λιγο χανει...
Δεν καταλαβα απο που χανει ακριβως, αλλα στο εξοχικο που εχανε απο τη βρυση-μηχανισμο (πριν απο το μηχανημα δηλαδη) το ξεβιδωσα και του προσθεσα πλαστικο δαχτυλιδι (o-ring λεγεται τωρα αυτο; φλαντζα; ποιος ξερει..) και σταματησε να χανει.
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Δεν καταλαβα απο που χανει ακριβως, αλλα στο εξοχικο που εχανε απο τη βρυση-μηχανισμο (πριν απο το μηχανημα δηλαδη) το ξεβιδωσα και του προσθεσα πλαστικο δαχτυλιδι (o-ring λεγεται τωρα αυτο; φλαντζα; ποιος ξερει..) και σταματησε να χανει.Είναι το σύστημα που τρυπάς την κεντρική σωλήνα και βάζεις το σύνδεσμο για το σωληνάκι 'μπηχτό' στην τρύπα;
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Αν καπου εχεις κανει λαθος τρυπα υπαρχουν τυφλα βυσματα για να κλεινεις την τρυπα.Και φυσικα οπως ειπε ο Γιωργος 123 οχι υπερβολικη πιεση.
Οι τρυπες γινονται ολες με την ιδια 'μλκια', αρα τι μεγαλυτερη και μικροτερη?
Εχω χαμηλωσει την πιεση ηδη, αλλα παλι λιγο χανει...
Aν το παρακανεις ομως στην προσπαθεια ξεχειλωνει η τρυπα και χανει πιο πολυ ,συν οτι μπορει να πεταξει πιο ευκολα το λαστιχακι απο την πιεση.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Δεν καταλαβα απο που χανει ακριβως, αλλα στο εξοχικο που εχανε απο τη βρυση-μηχανισμο (πριν απο το μηχανημα δηλαδη) το ξεβιδωσα και του προσθεσα πλαστικο δαχτυλιδι (o-ring λεγεται τωρα αυτο; φλαντζα; ποιος ξερει..) και σταματησε να χανει.
Είναι το σύστημα που τρυπάς την κεντρική σωλήνα και βάζεις το σύνδεσμο για το σωληνάκι 'μπηχτό' στην τρύπα;
Εχεις το σωστο εργαλειο για να τρυπας την κεντρικη σωληνα ?????????`(σουβλακι )στη συνεχεια βαζεις τον συνδεσμο κ αφου κουμπωσει ,το τραβας προς τα εξω με μια πενσα μεχρι να πατησει καλα στο εσωτερικο της σωληνας .
Προυποθεση για να δουλεψει αυτο ειναι ,να μην εχεις πολυκαιρισμενη κεντρικη σωληνα (ξερη).
Περιπτωση Ηλια .
Ταπωνουμε τις προβληματικες τρυπες ,ελπιζοντας οτι στις καινουργιες θα ειμαστε τυχεροι . -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
θέλω ένα στιβαρό κρεβάτι αν όχι διπλό, ημίδιπλο αλλά άνετο για 2 άτομα και σε λογική τιμή κ κατά προτίμηση να έχει και αποθηκευτικό χώρο από κάτω. να κοιτάξω IKEA και praktiker ?
το στιβαρο μαρεσε...
κ όμως σοβαρά μιλάω αυτό που έχω τώρα είναι ένα παλιό χειροποίητο ξύλινο που φοβάμαι μη διαλυθεί καμιά στιγμή + ότι τρίζει τρελά
-
Και του σουβλί πρέπει να είναι σχετικά καινούριο, να μην έχει σκουριάσει μπροστά, ώστε να κάνει καλές τρύπες. Εγώ όλως περιέργως στο πότισμα που έκανα στο κτήμα (κάπου στα 200 μέτρα) δεν είχα τέτοια προβλήματα. Μεγάλο πρόβλημα είναι που τα πουλιά τρυπάνε τον σωλήνα για να πιούνε νερό.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Και του σουβλί πρέπει να είναι σχετικά καινούριο, να μην έχει σκουριάσει μπροστά, ώστε να κάνει καλές τρύπες. Εγώ όλως περιέργως στο πότισμα που έκανα στο κτήμα (κάπου στα 200 μέτρα) δεν είχα τέτοια προβλήματα. Μεγάλο πρόβλημα είναι που τα πουλιά τρυπάνε τον σωλήνα για να πιούνε νερό.Βαλε τους και συ ενα σιντριβανακι να μαζευονται εκει..
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Και του σουβλί πρέπει να είναι σχετικά καινούριο, να μην έχει σκουριάσει μπροστά, ώστε να κάνει καλές τρύπες. Εγώ όλως περιέργως στο πότισμα που έκανα στο κτήμα (κάπου στα 200 μέτρα) δεν είχα τέτοια προβλήματα. Μεγάλο πρόβλημα είναι που τα πουλιά τρυπάνε τον σωλήνα για να πιούνε νερό.Tι πουλια εχετε εκει πανω βρε Ντινο;
Δεινοσαυρους με φτερα; -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έχουμε νερά εδώ και τα πετάμε.Με ιμάντες δεν γίνεται να είναι υποβρύχια είναι στο μηχανοστάσιο γι αυτό θέλει επιτήρηση (δεν έχει αυτόματο φλοτέρ, αν σταματήσει για πολλές ώρες χρειάζεται γέμισμα για να τραβήξει νερό).
Το ποτήρι μαλλον θα χανει ή απο την σαλαμαστρα.
Αν το μετετρεπες σε πιεστικο και με αυτοματο φλοτερ εβαζες μια ηλεκτροβανα στην ακρη;
Εγω ετσι ειχα βαλει ενα πιεστικο σε πηγαδι και ειχα νερο οποτε ηθελα,επειδη και εγω δεν μπορουσα να στεγανοποιησω απολυτα το ποτηρι ειχα βγαλει την ανεπιστροφη βαλβιδα και οταν επεφτε λιγο η πιεση αναβε και κραταγε παντα νερο. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και του σουβλί πρέπει να είναι σχετικά καινούριο, να μην έχει σκουριάσει μπροστά, ώστε να κάνει καλές τρύπες. Εγώ όλως περιέργως στο πότισμα που έκανα στο κτήμα (κάπου στα 200 μέτρα) δεν είχα τέτοια προβλήματα. Μεγάλο πρόβλημα είναι που τα πουλιά τρυπάνε τον σωλήνα για να πιούνε νερό.
Tι πουλια εχετε εκει πανω βρε Ντινο;
Δεινοσαυρους με φτερα;Δεν ξέρω, δεκαοχτούρες, περιστέρια και σπουργίτια βλέπω συνήθως να κόβουν βόλτες εκεί γύρω.
-
Καποιο τρωκτικο κανει την ζημια ,αποκλειεται να ειναι τα πουλια
-
τα πουλιά είναι. Είναι περισσότερο έξυπνα απο οσοσ φαντάζεστε...
Και τρυπάνε το λάστιχο σαν χαρτί. -
στη δουλειά έχουμε ένα ψυγειάκι παλιό που η κατάψυξη είναι στον ίδιο χώρο με το ψυγείο με πορτάκι που δεν ασφαλίζει πλήρως. Μαζεύει συχνά πάγο. Φταίει που είναι στον ίδιο χώρο, ή που το λαστιχάκι της πόρτας του ψυγείου δεν πατάει 100% καλά με πιθανό αποτέλεσμα να υπάρχει διαρροή αέρα ?
-
Φταίει το ότι το ψυγείο είναι παλίο και ο τρόπος κατασκευής της κατάψυξης δεν είναι ότι καλύτερο. Ο πάγος σημαίνει εισροοή υγρασίας, άρα συχνή χρήση του ψυγείου.
Λύση: συχνότερη αποψυξη. -
To σπιτι μου ,μεζονετα ,εξωτερικα εχει να βαφτει κατι χρονια ,με αποτελεσμα να εχει σκουρηνει το χρωμα .Τα τελευταια χρονια αρχισε τις ζεστες ημερες να μου ανεβαζει θερμοκρασια εσωτερικα ,μεχρι κ 30β ειδικα στον επανω οροφο .
Μου προτειναν να το βαψω με λευκο ακρυλικο για να αντανακλα τον ηλιο κ οτι θα γινει κατα 5β πιο δροσερο .
Γνωριζει κανεις αν αυτο ισχυει κ σε ποιο βαθμο . -
5 βαθμοί είναι πολύ μεγάλη διαφορά, όσο και να εχουν σκουρύνει οι τοίχοι σου. (ιδιως αν μιλάμε για διπλό εξωτερικό τοίχο με μόνωση-σάντουιτς).
Σίγουρα το λευκό θα βοηθήσει, αλλά πιθανότατα ανεπαίσθητα (εκτός και αν έχεις τοίχους ανθρακί!). Υπάρχουν κάποιες ανακλαστικές βαφές (παρμένες απο την τεχνολογία stealth) αλλά δεν ξέρω αν και που διατίθενται στην αγορά. -
5 βαθμοί είναι πολύ μεγάλη διαφορά, όσο και να εχουν σκουρύνει οι τοίχοι σου. (ιδιως αν μιλάμε για διπλό εξωτερικό τοίχο με μόνωση-σάντουιτς).
Σίγουρα το λευκό θα βοηθήσει, αλλά πιθανότατα ανεπαίσθητα (εκτός και αν έχεις τοίχους ανθρακί!). Υπάρχουν κάποιες ανακλαστικές βαφές (παρμένες απο την τεχνολογία stealth) αλλά δεν ξέρω αν και που διατίθενται στην αγορά. -
Ο χρήστης akis66 έγραψε:
Ο πατέρας μου θέλει να βάλει air condition σε έναν χώρο 90μ2.θα τον καλύψει μια μονάδα των 24000ΒΤU? Βγαίνουν μονάδες με μεγαλύτερα btu? To aircondition το θέλει για το σπίτι οπότε πρέπει να είναι κάποια μονάδα που μπαίνει στον τοίχο. Μπορεί με μια μονάδα να καλύψει τόσα πολλά μ2? Για παραπάνω μονάδες φαντάζομαι ότι θα έχει μεγάλη φασαρία μιας και θα πρέπει να περαστούν σωλήνες κ.τ.λ. Απο μάρκες τί έχετε να προτείνετε? Είδαμε τις samsung ( το πιο ωραίο design), toyotomi, fujitsu και daikin (το πιο ακριβό). Κάθε βοήθεια δεκτή.Ευχαριστω.
Θα σου προτεινα Daikin γιατι εχουν πολυ καλη ψυκτικη μοναδα. Ειναι ακριβοτερα αλλα αναλογα και με τη χρηση σε βαθος χρονου παιρνεις την διαφορα πισω απο καταναλωση και συντηρηση και ειδικα τα inverder. Αλλη σου επιλογη θα ηταν mitsubishi toshiba η fujitsu.Τα general επισης ειναι τα περισυνα fujitsu. Παντως η πιο σωστη επιλογη θα ηταν 2 συσκευες και οχι μια γιατι οταν θα δουλευει το 24αρι δεν θα πλησιαζεις ουτε με γουνα.
Επισης το αν 'σηκωνει' απο αποψη ρευματος το μεγαλο το σκεφτηκες;Παραγγείλαμε το fujitsu 24άρι με το φίλτρο plasma και θα μας το περάσουν σήμερα. Διστυχώς φίλε μου αυτό με το ρεύμα δεν το σκέφτηκα.Έυχομαι να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα. Θα το τοποθετήσουμε σε τέτοιο σημείο ώστε να μην ερχόμαστε σε άμεση επαφή με τον αέρα. Πάντως απ΄ότι κατάλαβα για την δουλειά που το θέλουμε,δηλαδή να μας δροσίζει λίγο ( δεν θέλουμε πολικές θερμοκρασίες) θα κάνει δουλειά αλλά ο χώρος δεν θα ψύχεται ομοιόμορφα.
-
έχω 3 κλιματιστικά. τα πέρασα πέρυσι.
είναι 8.000 btu το καθένα, στα 3 δωμάτια.
τα 2 είναι μάλιστα ίδια. από αυτά το ένα είναι άοσμο, το άλλο όμως μυρίζει όταν λειτουργεί. μια χαρακτηριστική μυρωδιά που έχουν τα air condition. έβγαλα τα φίλτρα, τα έπλενα με νερό, τα άφησα σε σκιά το μεσημέρι, αλλά πάλι το παρουσιάζουν.
τί άλλο να κάνω? έπλυνα και τη μονάδα με νερό και την άφησα να στεγνώσει.
έχει μερικά αντιμυκητιασικά σπρέυ στο εμπόριο. αυτά είναι καλά? κάνουν δουλειά?φοβάμαι μην πάθουμε καμιά νόσο των Λεγεωνάριων και τρέχουμε μετά...
τί εμπειρίες έχετε από κλιματιστικά που μυρίζουν? fujitsu inverter ειναι...
-
O συντηρητης μου το ειπε κ στο μεταφερω .
Υπαρχει διαβρωση (μεταλλου) που πρεπει να καθαρισεις η να προχωρησεις σε αντικατασταση.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ