-
Αφού δε συμφέρει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους!
Εγώ έστειλα ήδη email και περιμένω απάντηση... -
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Αφού δε συμφέρει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους!
Εγώ έστειλα ήδη email και περιμένω απάντηση...Σώθηκες...
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Μερικοί πρατηριούχοι έχουν ξεφύγει εντελώς... αφού όμως υπάρχουν κορόιδα-μ@λ@κες που πάνε και βάζουν βενζίνη σ' αυτούς καλά κάνουν...
Δε φαίνεται πολύ καλά δυστυχώς.
Η αμόλυβδη έχει 1,4κάτι
Η Racing έχει 1,64
Υ.Γ. Πρόκειται για πρατήριο στην Αθήνα, μόλις κάνεις αριστερά από τον Κηφισσό στη Λεωφόρο-Αθηνών (?).
Ο συγκεκριμένος πιθανότατα χρησιμοποιεί το βενζινάδικο ως βιτρίνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος Μη σου κάνει εντύπωση. Εντύπωση να σου κάνει αν υπάρχουν αφελείς που βάζουν έστω 1 λίτρο καυσίμου από αυτόν...100 μέτρα πριν υπάρχει ΕΚΟ με σχετικά χαμηλές τιμές και 500 μέτρα μετά Pappas Oil με επίσης καλές τιμές (1,19ευρώ/λτ)
Το συγκεκριμένο πρέπει να είναι από τα ακριβότερα στη χώρα. 20 λεπτά του ευρώ (~ 70 παλιές δραχμές) πάνω από τον μέσο όρο της χώρας δεν είναι καθόλου αμελητέο ποσό!
Αναρωτιέμαι πώς δεν κλείνουν (από έλλειψη πελατείας) πρατήρια με τόσο υψηλές τιμές, με τόσο μεγάλη διαφορά από τα κοντινά τους. Αν δεν παίζει αυτό που γράφει ο lazarefa, απορεί κανείς ποιοι είναι αυτοί που πετάνε τα λεφτά τους στα πανάκριβα πρατήρια και τα κρατάνε ανοιχτά. Είναι αφελείς; είναι ηλίθιοι; ή μήπως τους περισσεύουν τα χρήματα; Αν σκεφτούμε όμως ότι στη χώρα μας δεν έχει αναπτυχθεί σοβαρό καταναλωτικό κίνημα, και πως απ' ό,τι φαίνεται κάποιους από εμάς δε μας πειράζει ιδιαίτερα να πληρώνουμε ακριβά, κάποια πράγματα εξηγούνται...
-
Ο χρήστης guru έγραψε:
Αναρωτιέμαι πώς δεν κλείνουν (από έλλειψη πελατείας) πρατήρια με τόσο υψηλές τιμές, με τόσο μεγάλη διαφορά από τα κοντινά τους. Αν δεν παίζει αυτό που γράφει ο lazarefa, απορεί κανείς ποιοι είναι αυτοί που πετάνε τα λεφτά τους στα πανάκριβα πρατήρια και τα κρατάνε ανοιχτά. Είναι αφελείς; είναι ηλίθιοι; ή μήπως τους περισσεύουν τα χρήματα;Είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι ακόμα και στον τομέα των υγρών καυσίμων, που από την παραγωγή ως και την αντλία μας κλέβουν με 1000+1 τρόπους, ισχύει το 'ό,τι πληρώσεις παίρνεις'. Άντε μετά να δουλέψει ο ανταγωνισμός.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Αυτές οι ανακοινώσεις του ΥΠ.ΑΝ. είναι ο ορισμός της παραπληροφόρησης...Δε μας λένε καλύτερα πόσο αυξήθηκε η τιμή στην Ελλάδα (ποσοστιαία) σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, να φανεί ότι η αύξηση είναι διπλάσια (νομίζω) να τους κράξουμε?
Όπως τα λες είναι...
http://ta-nea.dolnet.gr//Article.aspx?d ... &spid=1451' target='_blank' target='_blankΜόνο τον τελευταίο μήνα, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στη χώρα μας αυξήθηκε κατά 8 λεπτά το λίτρο, έναντι 4,3 λεπτών το λίτρο στη Γαλλία, 3,9 λεπτών στην Ισπανία και 4,9 λεπτών στη Γερμανία. Δηλαδή, ενώ σε αυτές τις χώρες η μέση αύξηση δεν ξεπέρασε το 3,5%, στην Ελλάδα έφθασε το 7%, δηλαδή διπλασιάστηκε (σ.σ. είναι διπλάσια). Όπως προκύπτει από στοιχεία του τομέα Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο διάστημα 28 Απριλίου - 19 Μαΐου, η μέση λιανική τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα για το σύνολο της χώρας αυξήθηκε από το 1,14 ευρώ το λίτρο στο 1,22 ευρώ το λίτρο, δηλαδή κατά 8 λεπτά. Στο ίδιο διάστημα, η μέση λιανική τιμή στη Γαλλία αυξήθηκε από το 1,4 στο 1,445 ευρώ το λίτρο, στην Ισπανία από το 1,116 στο 1,20 ευρώ το λίτρο και στη Γερμανία από το 1,44 στο 1,49 ευρώ το λίτρο. Εντυπωσιακό είναι ότι υψηλότερο είναι το ποσοστό αύξησης στην προ φόρων τιμή της αμόλυβδης που καταγράφεται στην ελληνική αγορά. Η προ φόρων τιμή δείχνει ουσιαστικά το περιθώριο κέρδους που έχει όλο το κύκλωμα της αγοράς πετρελαιοειδών, διύλιση - εμπορία - λιανική. Έτσι, για την ίδια περίοδο η αύξηση είναι 10%, ενώ στις άλλες τρεις χώρες το ποσοστό αύξησης είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα. Στη Γαλλία 6% και στην Ισπανία και τη Γερμανία 6,5%.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Εγω ξερω οτι βαση της ισοτιμιας Ευρω/Δολλαριου η τιμη του πετρελαιου τα τελευταια 7 χρονια ειναι ΣΤΑΘΕΡΑ στα 72€. Το Δολλαριο κατρακυλα και οι Αραβες ανεβαζουν την τιμη του πετρελαιου για να μη χασουν....
Εγω λέω να κάνουμε πόλεμο.
Τι με νοιάζει για τους Αραβες... Θα κάνουμε πόλεμο να πάρουμε το πετρέλαιο....!!!!
ή θα πουλάμε τη μία ντομάτα 1000 ευρω.... ή το νερό.... 10 δολλάρια το λίτρο. Οτι δεν εχουν αυτοί δηλαδή
Χμ.... βρες κατι αλλο για να πουλαμε ακριβα..... εδω οι ντοματες οι ντοπιες(απο το Ομαν εχουν 40 λεπτα....) και το νερο επισης φτηνοτερο κατα πολυ απο Ελλαδα βλεπεις αφαλατωνουν τη θαλασσα.... Το εμφιαλομενο γαλλιας φυσικα ειναι ακριβο!!!! αλλα δεν το προτιμανε και πολλοι!!!!
να σας πουλησουμε τοτε καμια 300000 δημοσιους υπαλληλους?
Και αυτοι ασυμφοροι θα ειναι για εδω κατω.... κοστιζουν πολυ και δεν θα δουλευουν οπως οι λαοι απο Ασια... Φιλιππινες κ.λ.π.οι αραβες δεν ειναι κοροιδα ολος ο κοσμος προσπαθει να πουλησει εδω κατω... Εκτος απο μερικα ειδη που εχουμε αποκληστικοτητα.... λευκο μαρμαρο ας πουμε... λαδι... και μερικες τεχνικες εταιριες και μελετητικα γραφεια ολοι οι αλλοι ερχονται εδω με προσωπικη τους προσπαθεια..
-
Ελαβα σημερα το παρακατω mail
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΚΟΠΟΣ
Σταµατήστε για 1 λεπτό και σκεφτείτεΤο 2000
1 $ = 1.2 EURO 1 ßαρέλι πετρέλαιο = 60$
εποµένως 1 ßαρέλι = 72 EURO
Σήµερα
1 $ = 0.62 EURO 1 ßαρέλι γύρω στα 115$.εποµένως 1 ßαρέλι = 71,3 EURO
Η ερώτηση είναι:
Εάν στην Ευρώπη το ßαρέλι, έχει την ίδια τιµή, µε εκείνη του 2000,
γιατί η τιµή της ßενζίνης έχει αυξηθεί τόσο πολύ;Η κρίση του πετρελαίου δε φαίνεται τόσο απελπιστική για όποιον πουλά ßενζίνη και για το κράτος που εισπράττει δυσανάλογους φόρους επ' αυτής. Ούτε καν για τους κρατικούς φορείς που χρησιµοποιούν το πετρέλαιο για παραγωγή ενέργειας, µεταφορές, κ.λπ. που κι αυτοί αυξάνουν συνεχώς τους λογαριασµούς
Νοµίζω πως µας δουλεύουν αγρίως... ...
παρ' όλα αυτά, η κατάσταση δεν είναι τόσο τροµερή: σκεφτείτε τι θα γινεί µόλις το δολάριο αρχίσει να ανατιµάτε!Δεν τελειώσαµε µε τις πληρωµές.....
Παρακαλώ πολύ ανακυκλώστε το παρόν µήνυµα σε όσο πιο πολύ κόσµο µπορείτε:
-
ίσως να καταλήξει στα χέρια κανενός «εγκέφαλου» από εκείνους που µας κυßερνούν και ίσως να έχουµε καµιά διευκρίνιση για το γεγονός ότι πληρώνουµε συνεχώς επαυξηµένο, κάτι του οποίου η τιµή παραµένει πάντα η ίδια
-
ίσως, έχοντας πλέον γνώση όλοι µας, ότι µας δουλεύουν αγρίως και µας κατακλέßουν (όπως από ανέκαθεν), να µπορέσουµε και να ßγούµε απ' τα ρούχα µας...
-
Λες;........
-
-
Τα στοιχεία δεν είναι ακριβή.
Αρχές του 2000 ποτέ δεν ξεπέρασε το βαρέλι τα 40$.
Δεν έχω στοιχεία για ισοτιμίες διαθέσιμα αλλά, χονδρικά σε ΕΥΡΩ η τιμή του βαρελιού είναι περίπου διπλάσια σήμερα από τα υψηλά του 2000-2001, ίσως και υπερδιπλάσια.Κατά τα άλλα, όντως 'θα τον πιούμε' όταν αρχίσει να ανατιμάται το δολλάριο και εφόσον δεν έχουν πέσει οι τιμές του πετρελαίου.
Ήδη οι τελευταίες αυξήσεις έχουν περάσει τελείως αφιλτράριστες από το ευρώ το οποίο μάλιστα από τα υψηλά του 1,60 τώρα παίζει στα 1,55$. -
67 ευρώ σήμερα (50 λίτρα 100άρα με 1.339)
Πέρυσι τέτοια εποχή το γέμιζα και μου το πλένανε μέσα-έξω με τα ίδια λεφτά -
Τραγική κατάσταση. Πλέον ταξιδεύω με 110 - 120 χλμ/ώρα.... πείτε με γύφτο, πείτε με τσίπη τι να κανω ρε παιδιά καλλίτερα να φτάσω 15 λεπτά μετά παρά να πληρώνω γ@μ@σιάτικα χρήματα. Μηχανάκι ξανακαβαλάω από Δευτέρα στην πόλη και περπάτημα.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Τραγική κατάσταση. Πλέον ταξιδεύω με 110 - 120 χλμ/ώρα.... πείτε με γύφτο, πείτε με τσίπη τι να κανω ρε παιδιά καλλίτερα να φτάσω 15 λεπτά μετά παρά να πληρώνω γ@μ@σιάτικα χρήματα.Αυτό ακριβώς κάνω και εγώ και έριξα τη μέση κατανάλωσή μου ~1,5 λίτρο/100 χλμ.
Τελικά η αύξηση της τιμής της βενζίνης μπορεί να οδηγήσει και σε μείωση των τροχαίων ατυχημάτων
-
καλά η μεσαία λωρίδα είναι ότι πρέπει... δεν τρώω και τα τακάκια.... (γιατί αριστερά όλο και κανένα συνταξιούχο θα πετύχω)
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Τραγική κατάσταση. Πλέον ταξιδεύω με 110 - 120 χλμ/ώρα.... πείτε με γύφτο, πείτε με τσίπη τι να κανω ρε παιδιά καλλίτερα να φτάσω 15 λεπτά μετά παρά να πληρώνω γ@μ@σιάτικα χρήματα. Μηχανάκι ξανακαβαλάω από Δευτέρα στην πόλη και περπάτημα.Αντε να με πάρεις και μένα....
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
67 ευρώ σήμερα (50 λίτρα 100άρα με 1.339)
Πέρυσι τέτοια εποχή το γέμιζα και μου το πλένανε μέσα-έξω με τα ίδια λεφτάκουβαδάκι..... και πάμε πάλι...
Δε μου λες ... μέσα γιατί το πλένεις? (τσιφούτης?)
-
Εγώ δεν ανοίγω A/C, φουσκώνω πολύ τα λάστιχα (τα οποία έχω αλλάξει σε 125/80/15 Energy Saver), ντύνομαι ελαφρά, κι έχω ξηλώσει ρεζέρβα και μοκέτες...
Εκοψα και το πολύ φαϊ... -
Ε εντάξει ρε φιλαράκι εσύ το παράκανες . Είπαμε τον τρελό να χέσει και ξεκωλώθηκε
-
Moυ φαίνεται όταν κατέβω αθήνα τον Ιούλη (και όταν ανέβω φυσικά) θα κάνω ρεκόρ οικονομίας.
-
Το πήγαινα για καθαρισμό σε βενζινάδικα μέχρι που πήρα σκουπάκι και πιστολάκι για λάστιχο και με έχασαν από πελάτη 12 ευρώ που κάνει το πλύσιμο εξ'άλλου είναι 100χιλιόμετρα σε βενζίνη
Έχει δοκιμάσει κανείς να κατουρήσει στο ντεπόζιτο; Φτουράει;
Τι να λέμε τώρα, εδώ το παιδί με το υβριδικό (christos.dimou αν δεν κάνω λάθος) και το κλείδωσε, εμείς τι να κάνουμε δηλαδή; Θάλασσα κατευθείαν;;;Τώρα σκέφτηκα και τη λύση του καθαρκτικού πριν μπούμε στο αυτοκίνητο. Άμα έχεις φάει καλά θα γλιτώνεις κανά κιλό έτσι...
-
Τέτοια λέτε όλοι εδώ μέσα και μετά άντε εγώ να πάρω 3λιτρο.
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Τέτοια λέτε όλοι εδώ μέσα και μετά άντε εγώ να πάρω 3λιτρο.Πάρτο και θα υλοποιήσεις το σκηνικό του άβατάρ σου
Βενζίνη ώρα μηδέν!