-
Θέλω να αγοράσω αυτοκίνητο, και μετά από αρκετό ψάξιμο έχω καταλήξει στις εξής δυο επιλογές: Passat 1.8TSI και Mazda 6 2.0:
-
Εξωτερικά είναι μάλλον καλύτερο το Mazda, αλλά αν πάρω το passat θα το πάρω με το πακέτο r-line (interior+exterior), που βελτιώνει πολύ την εξωτερική και εσωτερική εμφάνιση κατά την γνώμη μου
-
Εσωτερικά το mazda δείχνει πιο φρέσκο, το passat πιο ποιοτικό-στιβαρό (ειδικά με το r-line)
-
Οδηγικά, το mazda πρέπει να έχει λίγο πιο σπορ χαρακτήρα και ελαφρώς καλύτερη ποιότητα κύλισης.
-
Σε επιδόσεις, το passat υπερτερεί κατά πολύ.
-
Σε αξιοπιστία, το mazda 6 μάλλον είναι καλύτερο.
-
Σε χώρους, το passat υπερτερεί
-
Σε αξία μεταπώλησης επίσης
Αν δεν υπήρχε η διαφορά στις επιδόσεις μάλλον θα επέλεγα το mazda, αλλά είναι αλήθεια ότι τα 160+ turbατα άλογα του Passat είναι ενα πολύ ισχυρό κίνητρο...
Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις γνώμες σας / συμβουλές σας. Επίσης ευχαρίστως να ακούσω αν έχετε κάποιο άλλο αυτοκίνητο να προτείνετε...
-
-
Θέλω να αγοράσω αυτοκίνητο, και μετά από αρκετό ψάξιμο έχω καταλήξει στις εξής δυο επιλογές: Passat 1.8TSI και Mazda 6 2.0:
-
Εξωτερικά είναι μάλλον καλύτερο το Mazda, αλλά αν πάρω το passat θα το πάρω με το πακέτο r-line (interior+exterior), που βελτιώνει πολύ την εξωτερική και εσωτερική εμφάνιση κατά την γνώμη μου
-
Εσωτερικά το mazda δείχνει πιο φρέσκο, το passat πιο ποιοτικό-στιβαρό (ειδικά με το r-line)
-
Οδηγικά, το mazda πρέπει να έχει λίγο πιο σπορ χαρακτήρα και ελαφρώς καλύτερη ποιότητα κύλισης.
-
-
-
-
Αν δεν υπήρχε η διαφορά στις επιδόσεις μάλλον θα επέλεγα το mazda, αλλά είναι αλήθεια ότι τα 160+ turbατα άλογα του Passat είναι ενα πολύ ισχυρό κίνητρο...
Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις γνώμες σας / συμβουλές σας. Επίσης ευχαρίστως να ακούσω αν έχετε κάποιο άλλο αυτοκίνητο να προτείνετε...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Μόνος σου τα λές μια χαρά.
To ξέρεις καλά το μάθημά σου. Και τα δύο είναι καλά αυτοκίνητα με τα μειονετκήματα και τα πλεονεκτήματα που περιγράφεις.
Πάρε αυτό που θεωρείς οτι σου ταιριάζει καλύτερα.
Oρίστε και η δική μου άποψη.
Σε αυτή τη κατηγορία το αυτοκίνητο πρέπει να δείχνει και κάτι περισσότερο, οπότε θα επέλεγα passat γιατί δεν θεωρώ ότι υστερεί τόσο σημαντικά στη σπορ συμπεριφορά σε σχέση με το Mazda.
Για το θέμα της αξιοπιστίας, δε νόμιζω να αντιμετωπίσεις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.Υ.Γ. Κοίταξε και το Mondeo. Aν αφήναμε στην άκρη τους κινητήρες, θα το προτιμούσα από το passat. Είναι η χρυσή τομή για μένα. Πιο σπορ από το passat, πολύ πιο καλοφτιαγμένο απο το 6 και η γενικότερη φιλοσοφία σχεδιασμού του πλησιάζει περισσότερο αυτή του passat.
-
Το Passat είναι καλύτερο συνολικά.
Αλλά το Mazda μου αρέσει τόσο πολύ που άνετα παραβλέπω τα όποια πλεονεκτήματα του Passat για χάρη του Αν πιστεύεις το ίδιο κι εσύ, Mazda Αλλιώς αν δεν τρελένεσαι, πάρε το Passat που είναι πραγματικά εξαιρετικό. Όποιο κι αν πάρεις, είναι και τα δύο κορυφαία.
-
Συμφωνώ με αυτό που λες ότι από πλευράς του πώς δείχνουν, το passat μάλλον υπερτερεί...
Όσο για το Mondeo, δεν διαφωνώ ότι είναι καλό, αλλά έχει κάτι που με χαλάει, χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω τι ακριβώς... -
Επίσης με απασχολεί κάπως το γεγονός ότι το mazda είναι ολοκαίνουργιο ενώ το passat βρίσκεται ήδη στην παραγωγή από το 2005. Βέβαια μπορεί να μην σημαίνει και κάτι το ιδιαίτερο αυτό, αλλά είναι ένα στοιχείο...
-
Passat από μένα. Μπορεί το άλλο να είναι πιο φρέσκο, αλλά ο 1,8Τsi θα σε κάνει να ξεχάσεις αυτό το μειονέκτημα.
-
Ψηφο και απο μενα στο passat.
Πηγα προσφατα να τα δω και τα δυο και οι εντυπωσεις μου.
Ομορφοτερο εξωτερικα: το mazda
Oμορφοτερο εσωτερικα: το passat καθως εχει πολυ ομορφα μπακετ καθισματα (φανταζομαι θα ειναι καλα και σε στηριξη), καλυτερα πλαστικα, καλυτερο φωτισμο των οργανων, την οθονη maxi dot με χειρηστηρεια στο τιμονι, ποτηροθηκες κτλ.
Στο δρομο συμφωνα με τα περιοδικα το mazda ειναι πιο σπορ, αλλα συγχρονως αισθητα πιο αργο.
Επισης το passat θα εχει λιγοτερα εξοδα λογω του οτι ειναι 1.800.Εγω αν και ειμαι ιδιοκτητης τουρμπο αυτοκινητου ειμαι υπερ των ατμοσφαιρικων,
αλλα η αληθεια ειναι οτι για να εχεις τις επιδοσεις απο του 1.8 tsi πρεπει να βρεις ατμοσφαιρικο 3.0 λιτρων.Αν δεν θελεις να παρεις τουρμπο κινητηρα θα σε συμβουλευα αντι του mazda 6 να πας για το νεο mondeo το οποιο ειναι το καλυτερο κατα την γνωμη μου αυτοκινητο της κατηγοριας (καλυτερο και απο τα Α4, 320, C180) μονο που για τα δικα μου κριτηρια οσον αφορα τις επιδοσεις μονο ο 2.5Τ θα με ικανοποιουσε, αλλα και αυτος ειναι απλησιαστος στα παγια εξοδα και στις καταναλωσεις. Στο μελλον ακουγεται για 1.600αρη τουρμπο.
Οπως και να εχει παντως με τα σημερινα δεδομενα το passat ειναι η καλυτερη για μενα επιλογη.
-
Ο χρήστης axibde έγραψε:
Ψηφο και απο μενα στο passat.Πηγα προσφατα να τα δω και τα δυο και οι εντυπωσεις μου.
Ομορφοτερο εξωτερικα: το mazda
Oμορφοτερο εσωτερικα: το passat καθως εχει πολυ ομορφα μπακετ καθισματα (φανταζομαι θα ειναι καλα και σε στηριξη), καλυτερα πλαστικα, καλυτερο φωτισμο των οργανων, την οθονη maxi dot με χειρηστηρεια στο τιμονι, ποτηροθηκες κτλ.
Στο δρομο συμφωνα με τα περιοδικα το mazda ειναι πιο σπορ, αλλα συγχρονως αισθητα πιο αργο.
Επισης το passat θα εχει λιγοτερα εξοδα λογω του οτι ειναι 1.800.Εγω αν και ειμαι ιδιοκτητης τουρμπο αυτοκινητου ειμαι υπερ των ατμοσφαιρικων,
αλλα η αληθεια ειναι οτι για να εχεις τις επιδοσεις απο του 1.8 tsi πρεπει να βρεις ατμοσφαιρικο 3.0 λιτρων.Αν δεν θελεις να παρεις τουρμπο κινητηρα θα σε συμβουλευα αντι του mazda 6 να πας για το νεο mondeo το οποιο ειναι το καλυτερο κατα την γνωμη μου αυτοκινητο της κατηγοριας (καλυτερο και απο τα Α4, 320, C180) μονο που για τα δικα μου κριτηρια οσον αφορα τις επιδοσεις μονο ο 2.5Τ θα με ικανοποιουσε, αλλα και αυτος ειναι απλησιαστος στα παγια εξοδα και στις καταναλωσεις. Στο μελλον ακουγεται για 1.600αρη τουρμπο.
Οπως και να εχει παντως με τα σημερινα δεδομενα το passat ειναι η καλυτερη για μενα επιλογη.
Τα λες πολυ σωστά πιστεύω...
-
Μεγάλο μείον του μοντέο είναι το μέγεθος και το εσωτερικό του... Μαούνα εντελώς, ποιοτικώς πίσω από passat σίγουρα (το νέο 6 δεν το έχω τσεκάρει).
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μεγάλο μείον του μοντέο είναι το μέγεθος και το εσωτερικό του... Μαούνα εντελώς, ποιοτικώς πίσω από passat σίγουρα (το νέο 6 δεν το έχω τσεκάρει).Yπαρχουν αλλοι (π.χ. εγω) που τους αρεσουν τα μεγαλα αυτοκινητα και δεν τα λενε μαουνες αλλα....λιμουζινες!!!!
Ποιοτικως θα διαφωνισω παλι μαζι σου το mondeo ειναι μισο κλικ ανωτερω του passat, το οποιο επαναλαμβανω εχει εκπληκτικα καθισματα.
Το νεο 6 δεν μπορεις να πεις οτι δεν ειναι ποιοτικο, αλλα αμαν ποια με τα σκληρα πλαστικα της mazda. -
Και εμένα μου αρέσουν τα μεγάλα αυτοκίνητα, αλλά σε πολλών τα μάτια το mondeo δεν έχει την φινέτσα ενός sedan. Μου φαίνεται εντελώς υπερβολικό. Εγώ πάλι όταν είδα το mondeo στην έκθεση και το περιεργάστηκα, έβλεπα παντού ατέλειες στο φινίρισμα. Για τσέκαρε λίγο τους καπλαμάδες στις πόρτες, τα πλαστικά χαμηλά σε αυτές, το ντουλαπάκι, τα πλαστικά στους πίσω επιβάτες. Εμένα μου φαίνονται μέτρια.
-
Θα ξαναπαω να κοιταξω γιατι τα συγκεκριμενα που αναφερεις δεν θυμαμαι πως ηταν.
Μπορει να εχεις και δικιο, γιατι κι εγω ειμαι απο αυτους που τους αρεσει η λεπτομερεια. -
απο αυτα τα δυο μαλλον το passat θα αγοραζα κυριως λογω καλυτερων επιδοσεων αν και το mazda ειναι πιο αξιοπιστο.παντως το κακο εχει παραγινει με την αυξηση των διαστασεων στη μεσαια κατηγορια,μαουνες εχουν γινει...
-
Λιμουζινα λες ενα αμαξι Χ χλιδης...οχι το μοντεο.
Το οποιο την πρωτη φορα που το ειδα στο δρομο...περνουσε απο μπροστα μου καμια ωρα....τι διαολο λεω...ποσα μετρα ειναι αυτο?
Δεν κοιταζεις για Octavia?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Δεν κοιταζεις για Octavia?
Τώρα έχω fabia, και ο πατέρας μου έχει octavia (το προήγουμενο), οπότε λέω να μην ξαναπάρω skoda...
Προσπαθώ τώρα να βρω το mazda σε 2.0 για να το κάνω test drive αλλά δυσκολεύομαι.
Το 1.8 πάντως που το οδήγησα είναι πολύ πιο αργό (120άλογα...) σε σχέση με το passat. Και το 2.0 θα έχει επίσης διαφορά (147PS), αλλά θέλω να δω πόσο καλύτερα πηγαίνει σε σχέση με το 1.8...
-
Αλήθεια, υπάρχει εδώ μέσα κανένας κάτοχος του mazda 6 2.0, να μας πει πώς πηγαίνει;
Επίσης, υπάρχει κάποιος που να έχει παραλάβει το passat 1.8TSI για να μάθουμε εντυπώσεις; Είχα μάθει από την αντιπροσωπεία ότι τα πρώτα θα ερχόταν Ελλάδα αυτή την εποχή...
-
Ο χρήστης kergaz έγραψε:
Αλήθεια, υπάρχει εδώ μέσα κανένας κάτοχος του mazda 6 2.0, να μας πει πώς πηγαίνει;Επίσης, υπάρχει κάποιος που να έχει παραλάβει το passat 1.8TSI για να μάθουμε εντυπώσεις; Είχα μάθει από την αντιπροσωπεία ότι τα πρώτα θα ερχόταν Ελλάδα αυτή την εποχή...
Εγώ είχα vw golf για 8 χρόνια και η αξιοπιστία του με προβλημάτισε, άσε που τα service ήταν ακριβά.
Τώρα εδώ και ενάμιση χρόνο έχω το Mazda 6 2.0 mk2 και είμαι πολύ ευχαριστημένος γενικά.
Είμαι πολύ μυστήριος γενικά με τα αυτοκίνητα και το συγκεκριμένο λες και μου ηρθε θεόσταλτο.
Στήσιμο, επίδοσης, ποιότητα, αξιοπιστία, τι άλλο να ζητήσεις!!!!
Για το passat δεν λέω, όμορφο αυτοκίνητο, επιδόσεις σαφώς καλύτερες από το Mazda, αλλά μετά από αυτό που είδα στο Golf δεν υπήρχε περίπτωση να πάρω πάλι vw.
Και για να λέω την αλήθεια, έχουμε στην οικογένεια Mazda και ξερώ από πρώτο χέρι την αξιοπιστία της.
Όσο για το Modeo, το μονο μειονέκτημα που του βρίσκω είναι το βάρος του. -
Σε σχεση με το mazda 6 θα σου προτεινα ακομα και το passat 1.4 tsi, το οποιο θα εχει παραπλησιες επιδοσεις και τα ρεστα 3-4 χιλιαρικα τα βαζεις στην τσεπη σου ή το γεμιζεις εξτρα π.χ. ξενον, ηλιοροφη κ.α.
Passat 1.8Tsi ή Mazda 6 2.0?