-
Διαβασε σε ενα τοπικ εδω οτι οποιος δεν αγοραζει group vag ειναι ζωο και φοβαται.
-
το AUDI(A3 SPORTBACK TFSI QUATTRO) το πηρα με κριτηριο τις επιδοσεις και την οδηγικη ευχαριστηση.στους 9 μηνες που το εχω δεν εχει παρουσιασει καποιο προβλημα ΕΥΤΥΧΩΣ!
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Aygo διετιας μπαζει νερά απο το λαμπακι της πλαφονιερας - αυτο στον ουρανο του αμαξιου. Καποια κακοτεχνια στην κεραια να υποθεσω;
Στο κανει οταν η πλαφονιερα ειναι ανοιχτη?
Δοκιμασε να την κλεισεις.Οχι. Το κανει οταν βρέχει
Η κεραια ειναι ακριβως απο πανω οποτε απο εκει μπαζει.
Η πλαφονιερα, αν και το φωτακι ακομα δουλευει, εχει γεμισει σκουρια!!! -
Ήμουν και είμαι οπαδός των Ευρωπαϊκών αυτ/των. Όλα μου (6 συνολικά) ήταν Ιταλικά και Γαλλικά. Πήρα το Σεπτέμβρη το Yarris στη Σύζυγο και δεν το έχω μετανοιώσει. Είναι πολύ καλό (αλλά ακριβό). Την Corolla την πήρα γιατί έπρεπε να αλλάξω το Megane μιας και κάνω ταξίδια (και στο εξωτερικό) και είχε ήδη 90.000 Κm. Δεν είχε κανένα πρόβλημα, αλλά όλο και κάτι θα ζητούσε (αμορτισέρ, λάστιχα, δισκόπλακες κλπ). Έτσι με την εμπειρία του Yarris και με δεδομένη την αξιοπιστία της Toyota, βρήκα με 24.000 Km (πραγματικά, το έψαξα) και σε άριστη κατάσταση (εντελώς ατρακάριστη - άβαφη) την Corolla (made in Japan). μοντέλο 8/2003 και σε ακινησία για πολύ καιρό, γι αυτό και τα λίγα χιλιόμετρα. Δεν ήθελα να δώσω πολλά χρήματα για καινούριο (υποψήφιο ήταν το Α3 1.8Τ αλλά δεν προέκυψε).
Στα ίδια λεφτά είχα βρεί και Golf 1.6 FSi, αλλά δεν με έπεισε. Μου φάνηκε αργό (αν κι έχει 115 HP) αλλά και από αξιοπιστία άστα. Όσους κατόχους ρώτησα όλο και κάτι είχαν να πουν. Από σοβαρές βλάβες, κιβώτια κλπ, μέχρι μικρότερης σημασίας. Η Γραμματέας μου άλλaξε όλο το σύστημα ABS σε Golf 5 μηνών.
Αυτή είναι η μικρή μου εμπειρία με τους Γιαπωνέζους. Το μέλλον θα δείξει.
Πάντως η άποψή μου και η προτίμηση μου στα Ευρωπαϊκά (κυρίως Γαλλικά) μετά απ όλα αυτά ενισχύθηκε. Από Γερμανικά δεν έχω άποψη μιας και δεν είχα ποτέ. Το ότι έχω οδηγήσει για κάποια χιλιόμετρα μερικά αυτ/τα, δεν λέει τίποτα. -
Ο χρήστης stevelo έγραψε:
.Μηπως για αυτο την πουλησε ο προηγουμενος ιδιοκτητης;
-
Γεια χαρά. Πρώην κάτοχος 2 Renault (Clio 1.4s και Magane 1.4 16V) και νυν ενός Yarris 1.3 αγορασμένο καινούριο το 10/07 και ενός Corolla 1.6 vvvt-i αγορασμένο τον 1/08 με 24.000 Km. Θα ήθελα τα φώτα σας μιας και οι περισσότεροι είστε κάτοχοι TOYOTA.
Κυρίως για την Corolla μιας και απ το Yarris δεν μπορώ να πω κάτι. Είναι ΑΨΟΓΟ.
Λοιπόν το αυτ/το τρίζει σαν κατσαρόλα. Χρειάστηκε να βάλω σφουγγαράκια στις πόρτες να μειωθεί κάπως ο θόρυβος. Οι μηχανισμοί των παραθύρων δεν παίρνουν σφίξιμο ή κάποια ρύθμιση. Επίσης η θέση του Radio-CD (πολύ φτηνιάρικο) έχει κρεμάσει. Μου είπαν στην αντιπροσωπεία πως σε όλα έτσι είναι. Η μαμα εταιρεία φταίει.
Όταν περνάει από ανωμαλίες ακούγονται διάφοροι θόρυβοι από κάτω από το αυτ/το. Έχει ελεγχθεί και στην αντιπροσωπία και στο ΚΤΕΟ και είναι όλα οκ. Μάλιστα τα αμορτισέρ είναι σχεδόν καινούρια. Ένας πρών μηχανικός της ΤΟΥΟΤΑ μου είπε πως απ τη 'μάνα' της η κρεμαγιέρα είναι λίγο χαλαρή και αυτή κτυπάει. Ακόμη δεν ξέρω τι γίνεται.
Όταν είναι κρύο κρατάει το ρελαντί στις 1500-1600 rpm με αποτέλεσμα να βουίζει πολύ και στην κίνηση της πόλης να είμαι συνέχεια στα φρένα. Όταν ζεσταθεί πέφτει, αλλά αρχίζει να μεταφέρει τους κραδασμούς του κινητήρα στην καμπίνα. Τρέμει και με εκνευρίζει αφάνταστα.
Στην πορεία αν κινηθείς για λίγη ώρα με σταθερές στροφές και βγάλεις ταχύτητα αφήνοντας το γκάζι, ξεχνάει να ρίξει τις στροφές και μένει εκεί που ήταν π.χ 3500 rpm. Μετα αρχίζουν σιγά-σιγά να πέφτουν οι στροφές αλλά αυτό κρατάει αρκετή ώρα.
Όλα αυτά για τους μηχανικούς της αντιπροσωπίας αλλά και άλλους κατόχους που έχω ρωτήσει, είναι φυσιολογικά. Όλα αυτά για εμένα, είναι εντελώς απαράδεκτα και εκνευριστηκά. Εκτός κι αν δεν έχω μπεί στη φιλοσοφία του αυτ/του. Ποια φιλοσοφία δε μπορώ να καταλάβω.
Να πω πως στο Yarris δεν έχω παρατηρήσει τίποτα από όλα αυτά. Μάλιστα σε ένα μηχνικό που το είπα αυτό, μου απάντησε πως και το Yarris μετά από κάποια χιλιόμετρα (τώρα έχει 5500 Κm) και αυτό θα αρχίσει να μεταφέρει τους κραδασμούς στην καμπίνα.
Με το Corolla έχω κάνει 4500 Km κυρίως σε ταξίδια. Οι εντυπώσεις μου είναι άκρως αποκαρδιωτικές.
Αδιάφορο οδηγικά αυτοκίνητο. Όλα κινούνται σε μέτρια επίπεδα. Άνεση, επιδόσεις, οδηγική ευχαρίστηση. Το Megane που είχα, αν και 1.4 (98 PS) ήταν και πιο νευρικό, και πιο άνετο, αλλά κυρίως σε προκαλούσε να το οδηγήσεις. Έτριζε όμως και γι αυτό το έδωσα.
Αγόρασα 2 TOYOTA για όλους αυτούς τους λόγους που χρόνια τώρα ακούμε (δικαίως;) για αξιοπιστία κλπ κλπ κλπ.
Με το Yarris όλα οκ. Μου αρέσει σαν αυτ/το, αλλά κι αυτό έχει τη φιλοσοφία του μεταφορικού μέσου και όχι του αυτ/του που θα σε προκαλέσει να το οδηγήσεις. Κάτι που σου προσφέρουν απλώχερα τα Γαλλικά.
Το Corolla δεν μου ταιριάζει και κυρίως με έχει εκνευρίσει μ όλη αυτή την 'φυσιολογική' συμπεριφορά του. Με την πρώτη ευκαιρία θα το διώξω. Μου είναι παντελώς αδιάφορο σαν αυτ/το και ελπίζω να επαληθευθεί η φήμη για την καλή τιμή μεταπώλησής του, γιατί αλλιώς....
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία, και παρακαλώ αν έχετε κάποιες προτάσεις σχετικά με τη βελτίωση της Corolla, ευπρόσδεκτες.εχω το ιδιο αυτοκινητο αλλα το 1.4....το μονο πραγμα που τριζει ειναι ενα πλαστικο εκει που κλεινει το πορτπαγκαζ...το αυτοκινητο σε καμμια περιπτωση δεν κραταει ρελαντι τοσο ψηλα και για τοση ωρα,αρα αυτοι που σου λενε οτι ειναι φυσιολογικο μαλλον δεν ξερουν τι τους γινεται...στα χιονια,οταν το εβαλα μπροστα,στιγμιαια ανεβασε μεχρι 1500 στροφες και σχεδον αμεσως κατεβηκε στις 1200,και μετα απο λιγο στις 950...αυτο με το ραδιο σιντι δυστυχως ειναι αληθεια,αν και οχι τοσο,οπως το περιγραφεις....βρες,οπως σου ειπαν και τα παιδια,ενα καλο συνεργειο....εγω εκει που παω ειμαι πολυ ικανοποιημενος...αν θες,σου στελνω πμ το ονομα του....
-
turbo rabitt ευχαριστώ. Μου απάντησες επί της ουσίας. Με ενδιαφέρει το συνεργείο που πηγαίνεις. Το αμάξι το πήρα μεταχειρισμένο και δεν ξέρω τι είναι φυσιολογικό και τι όχι. Εμένα μου φαίνονται παράλογα όλα αυτά που ανέφερα. Το ρελαντί όποια κι αν είναι η εξωτερική θερμοκρασία είναι στις 1500-1600 rpm. Πρέπει να ζεσταθεί σχεδόν πλήρως για να κατέβει. Πάντως και κρύο, δεν έπρεπε να είναι τόσο ψηλά. Όσα αυτ/τα είχα δεν συμπεριφέρονταν έτσι. Στο Yarris (που είναι κι αυτό toyota) δεν συμβαίνει αυτό. Μένει περίπου στις 1000 rpm (φυσιολογικό) κι όταν ζεσταθεί πέφτει. Θέλω να ρωτήσω αν στο ρελαντί (ζεστό) πρέπει να μεταφέρονται οι κραδασμοί του κινητήρα στην καμπίνα των επιβατών. Στο δικό μου (ζεστό) πέφτει στις περίπου 600 rpm, τρέμει η καμπίνα και μου σπάει τα νεύρα. Όχι πολύ αλλά αρκετά για να σε εκνευρίζει. Ένα Autobianchi Abarth που είχα πιτσιρικάς μου το έκανε αυτό, αλλά τότε (νιάτα βλέπεις) δε με ενοχλούσε. Τώρα με εκνευρίζει πολύ.
Σε ανωμαλίες (κυρίως εγκάρσιες) κτυπάει από κάτω. Δε μπορούνε οι μηχανικοί να βρούνε τι είναι. Σε χωματόδρομο γίνεται πανηγύρι. Όχι μεγάλοι θόρυθοι, αλλά αρκετοί. Κάτι σαν κρεμαργιέρα, αμορτισέρ, εξάτμιση, δεν ξέρω.
Στο Megane, αν και Γαλλικό, το σύστημα ανάρτησης, διεύθυνσης κλπ, ήταν άψογο. Δεν ακουγόταν τίποτα. Μόνο η καμπίνα και τα πλαστικά έκαναν σα κουδουνίστρες. Κακή συναρμολόγιση; Γι αυτό το άλλαξα και γι αυτό πήρα Toyota, γι αυτή την ποιότητα κατασκευής που για μένα μέχρι στιγμής, είναι άνθρακας ο θησαυρός.
Έχω μετανοιώσει που το πήρα. Έδωσa ένα αμάξι που το γλένταγα και με ευχαριστούσε στην οδήγηση μόνο και μόνο γιατί έτριζε και πήρα το corolla ακριβώς για αυτό το λόγο. Για να μην τρίζει. Και μου βγήκε δυστυχώς ανάποδα. Τι να πω. Έχω μείνει ..... -
turbo rabitt ευχαριστώ. Μου απάντησες επί της ουσίας. Με ενδιαφέρει το συνεργείο που πηγαίνεις. Το αμάξι το πήρα μεταχειρισμένο και δεν ξέρω τι είναι φυσιολογικό και τι όχι. Εμένα μου φαίνονται παράλογα όλα αυτά που ανέφερα. >Το ρελαντί όποια κι αν είναι η εξωτερική θερμοκρασία είναι στις 1500-1600 rpm. Πρέπει να ζεσταθεί σχεδόν πλήρως για να κατέβει. Πάντως και κρύο, δεν έπρεπε να είναι τόσο ψηλά. Όσα αυτ/τα είχα δεν συμπεριφέρονταν έτσι. Στο Yarris (που είναι κι αυτό toyota) δεν συμβαίνει αυτό. Μένει περίπου στις 1000 rpm (φυσιολογικό) κι όταν ζεσταθεί πέφτει.Θέλω να ρωτήσω αν στο ρελαντί (ζεστό) πρέπει να μεταφέρονται οι κραδασμοί του κινητήρα στην καμπίνα των επιβατών. Στο δικό μου (ζεστό) πέφτει στις περίπου 600 rpm, τρέμει η καμπίνα και μου σπάει τα νεύρα. Όχι πολύ αλλά αρκετά για να σε εκνευρίζει. Ένα Autobianchi Abarth που είχα πιτσιρικάς μου το έκανε αυτό, αλλά τότε (νιάτα βλέπεις) δε με ενοχλούσε. Τώρα με εκνευρίζει πολύ.
Σε ανωμαλίες (κυρίως εγκάρσιες) κτυπάει από κάτω. Δε μπορούνε οι μηχανικοί να βρούνε τι είναι. Σε χωματόδρομο γίνεται πανηγύρι. Όχι μεγάλοι θόρυθοι, αλλά αρκετοί. Κάτι σαν κρεμαργιέρα, αμορτισέρ, εξάτμιση, δεν ξέρω.
Στο Megane, αν και Γαλλικό, το σύστημα ανάρτησης, διεύθυνσης κλπ, ήταν άψογο. Δεν ακουγόταν τίποτα. Μόνο η καμπίνα και τα πλαστικά έκαναν σα κουδουνίστρες. Κακή συναρμολόγιση; Γι αυτό το άλλαξα και γι αυτό πήρα Toyota, γι αυτή την ποιότητα κατασκευής που για μένα μέχρι στιγμής, είναι άνθρακας ο θησαυρός.
Έχω μετανοιώσει που το πήρα. Έδωσa ένα αμάξι που το γλένταγα και με ευχαριστούσε στην οδήγηση μόνο και μόνο γιατί έτριζε και πήρα το corolla ακριβώς για αυτό το λόγο. Για να μην τρίζει. Και μου βγήκε δυστυχώς ανάποδα. Τι να πω. Έχω μείνει .....Για το συνεργείο θα σου στειλω πμ...Για τις στροφές εξακολουθώ να σου λέω οτι το αμάξι έχει προβλημα..σε καμμια περιπτωση δεν ειναι φυσιολογικο το ρελαντι να πεφτει τοσο χαμηλα..εμενα ειναι σταθερο στις 850 στροφες...ειχα και εγω το γιαρις,το προηγουμενο μοντελο και η λειτουργια του οσον αφορα το ρελαντι ειναι αυτη ακριβως που περιγραφεις..ετσι θα επρεπε κανονικα να δουλευει και το κορολλα... Το ιδιο ισχυει και με τα χτυπηματα απο κατω που περιγραφεις....στο δικο μου δεν ακουγεται τπτ,αν εξαιρεσεις βεβαια,τον ημιακαμπτο πισω αξονα,που καμμια φορα ακουγεται οταν περναω εγκαρσιες ανωμαλιες...Παντως,επειδη ειχα και εγω γαλλικο(ξαρα) η αληθεια ειναι οτι το κορολλα ειναι...καπως οδηγικα σε σχεση με το γαλλικο που ειχα...
-
Έχει κανείς εμπειρία από Yaris 1.4D; Κατανάλωση, επιδόσεις σε σχέση με 1,3 βενζίνη και αξιοπιστία (κάπου διάβασα ότι οι πετρελαιοκινητήρες της ΤΟΥΟΤΑ δεν έδειξαν την ίδια αξιοπιστία με τους αντίστοιχους βενζίνης). Έχω δει να κυκλοφορούν αρκετά και το σκέφτομαι γιατί κάνω πολλά χλμ. Ευχαριστώ.
-
edit: απαντάω στον φίλο με το corolla
Στο ρελαντί όντως είναι λίγο σπαστικό που περνάνε κραδασμοι στην καμπίνα. Σε άλλα αντίστοιχα αυτοκίνητα δεν καταλαβαίνεις πως είναι σε λειτουργία. Το ρελαντί κρατιέται ψηλά για λίγο όταν έχει κρύο έξω, αλλιώς πέφτει γρήγορα σε χαμηλά επίπεδα. Το δικό μου που έχει 150.000km με σκληρή ανάρτηση και σκληρή χρήση τρίζει σε διάφορες μεριές, αλλά δεν είναι και το σωστό μέτρο σύγκρισης. Δεν έχω χρόνο να σου απαντήσω για τα υπόλοιπα θα το κάνω μόλις βρω χρόνο. Κακώς πήρες πάντως το corolla αφού δεν σε τράβαγε τίποτα πάνω του...
-
Να κάνω μια γρήγορη ερώτηση αν γνωρίζει κάποιος...
Πόση είναι η μέγιστη απόκλιση από τα χλμ για κάθε προγραμματισμένο service ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με την εγγύηση (νέο toyota yaris 1.3)? Αναφέρεται κάπου στους όρους της εγγύησης? Αν όχι πού? (ρωτάω γιατί δεν πρόκειται για αυτοκίνητο που οδηγώ εγώ και δεν γνωρίζω...)
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
-
Ο χρήστης WinMik έγραψε:
Να κάνω μια γρήγορη ερώτηση αν γνωρίζει κάποιος...Πόση είναι η μέγιστη απόκλιση από τα χλμ για κάθε προγραμματισμένο service ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με την εγγύηση (νέο toyota yaris 1.3)? Αναφέρεται κάπου στους όρους της εγγύησης? Αν όχι πού? (ρωτάω γιατί δεν πρόκειται για αυτοκίνητο που οδηγώ εγώ και δεν γνωρίζω...)
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Σιγουρα το γραφει το βιβλιαρακι,συνηθως μεχρι 1500χλμ ειναι ενταξει.
-
Ευχαριστώ πολύ !
-
Ο χρήστης WinMik έγραψε:
Να κάνω μια γρήγορη ερώτηση αν γνωρίζει κάποιος...Πόση είναι η μέγιστη απόκλιση από τα χλμ για κάθε προγραμματισμένο service ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με την εγγύηση (νέο toyota yaris 1.3)? Αναφέρεται κάπου στους όρους της εγγύησης? Αν όχι πού? (ρωτάω γιατί δεν πρόκειται για αυτοκίνητο που οδηγώ εγώ και δεν γνωρίζω...)
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Επίσημα δεν γνωρίζω τι λέει η ΤΟΥΟΤΑ. Ανεπίσημα άμα σου πουν τίποτα στην αντιπροσωπεία χαιρέτησέ τους ευγενικά και πήγαινε σε άλλη. Θυμάμαι σκηνικό παλαιότερα με κάποιον που είχε αργήσει 600χιλιόμετρα να πάει και του είχαν ζαλίσει τα @@ (στο εξουσιοδοτημένο επί της Λ.Βουλιαγμένης αυτό)
-
Ερώτηση-Απορία : Έχει κανείς ιδέα πόσο μπορεί να καίει το νέο RAV4 AUTO ? Η ΤΟΥΟΤΑ δίνει 14.4.
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Στην TOYOTA τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Η εγγύηση τους είναι 6 χρόνια και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ. Χωρίς περιστροφές και βλακείες.
Ελπιζω να μη χρειαστει να καταλαβεις οτι τα Toyota εχουν 3 χρονια πραγματικη εγγυηση.
Τα αλλα 3 χρονια (γνωστα ως υπερεγγυηση) καλυπτουν μονο σοβαρες μηχανικες βλαβες.ΤΑ TOYOTA ΕΧΟΥΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ
Αυτό δεν ισχύει, ή μάλλον δεν ισχύει στο σύνολο. Όντως η εγγύηση του εργοστασίου είναι 3 χρόνια, αλλά... μου έχουν αλλάξει μετά τα 3 χρόνια: τεντωτήρα ενός ιμάντα, βάσεις μηχανής, ρουλεμάν τροχού, μοτεράκι για πιτσιλιστήρια και τα περισσότερα από αυτά αν ήθελαν είχαν και πάτημα να μην τα αλλάξουν.
Για τον φίλο με το corolla που το πουλάει. Σε ιδιώτη ενδεχομένως να βρεις να το πουλήσεις σε αυτά τα λεφτά...
-
Παιδια σκεπτομαι για το Avensis με αυτοματο κιβωτιο.Πηγα και το ειδα χθες αλλα ο πωλητης μου ειπε οτι αλλο το κιβωτιο στο auris και αλλο στο Avensis.Μου ειπε οτι τις αυτοματες αλλαγες ταχυτητων στο Avensis τις καταλαβαινουμε απο ενα μιρο μεν αλλα υπαρκτο ταρακουνηματακι. Ειναι ετσι ????
Η μεχρι τωρα εμεπιρια μου σε αυτοματα κιβωτια (vw polo , peugeot 206cc , Honda CRV , Honda Jazz) ειναι αριστη αλλα αυτα που ακουσα με προβληματησαν.
Αν το εχει καποιος ας βοηθησει.
Ευχαριστω.
-
...για κανε το μας λιγο πιο λιανα... επειδη δε γνωριζω.. ποσα αυτοματα κιβωτια εχει η τογιοτα, δηλαδη?
αν μιλαμε για το MMT, εγω δεν το συνιστω! δεν ειναι για συνθηκες .. Αθηνας, με τιποτα... Στο manual σε βλεπω συνεχεια ή να το εχεις στο auto και να παρεμβαινεις (αρκετα συχνα) με τα 'αυτακια' -
Ο χρήστης tm έγραψε:
...για κανε το μας λιγο πιο λιανα... επειδη δε γνωριζω.. ποσα αυτοματα κιβωτια εχει η τογιοτα, δηλαδη?
αν μιλαμε για το MMT, εγω δεν το συνιστω! δεν ειναι για συνθηκες .. Αθηνας, με τιποτα... Στο manual σε βλεπω συνεχεια ή να το εχεις στο auto και να παρεμβαινεις (αρκετα συχνα) με τα 'αυτακια'Φιλε μου ευχαριστω αλλα ιδεα δεν εχω ποσα ειδη κιβωτιων αυτοματα εχει....Εμενα στο auto με ενδιαφερει να ειναι ανετο και σε συνηθηκες Αττικης.
-
επαναλαμβανω.. αν μιλαμε για το MMT που εχει το auris των δικων μου, κλοτσαει σαν κατσικι και αργει παρα πολυ στις αλλαγες.. Θα κινεισαι πιο αργα απ οτιδηποτε αλλο και θα χωνονται μπροστα σου, εκτος αν βυθιζεις το γκαζι στο πατωμα για να ξεκινσεις σβελτα, οποτε η (ηδη βεβαρυμενη) οικονομια, παει περιπατο... Δεν καταφερα να το βολευτω καθολου. Ο δε φαδερ, το εχει μονιμως - πλεον - στο manual και παιζει με τα αυτακια.. Εγω σε πεισμα το βαζω στο αυτοματο και καμμια φορα στο Es (και καλα το σπορτ)...
Εκτιμησα το γεγονος, ομως, πως στο αυτοματο, μπορεις να παρεμβεις με τα αυτακια και να αλλαξεις τη σχεση που εχει μεσα σε μια πιο βολικη (για την συγκεκριμενη κατασταση).. μετα επιστρεφει μονο του στο αυτοματο προγραμμα...
Επισης ειναι 5ταχυτο... Κανε μια ερωτηση τι κιβωτιο εχει το avensis.. ειναι μια καλη αρχη! Το τελος, στο ειπαμε!
TOYOTA FORUM