-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Παραπηγε το αστειοΔιαβασε εδω οτι οντως αλλαξε το ονομα της σε United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland. Πλην ομως το προηγουμενο ονομα ηταν United Kingdom of Great Britain and Ireland.
Τραβα τωρα και ζητα απο τον Λιακο.gr και τον χερι-χερι να σου δωσουν καποιον αλλον αστικο μυθο να πλασσαρεις γιατι αυτος μας τελειωσε
Φίλτατε ΒΡΟΥΤΕ.
Το αν είμαι Καρατζαφερικός-Αδωνιακός ή Λιακοπουλικός το γνωρίζουν τα άτομα που με ξέρουν και μόνο. Το να βγάζεις τέτοια βιαστικά συμπεράσματα ή να ρίχνεις μπηχτές για να προσβάλεις, το μόνο που καταφέρνεις είναι να εκτίθεσαι εσύ.
Δεν μηδίζω για να σου απαντήσω για τα γραφόμενά σου, για τα πολιτικά – θρησκευτικά σου πιστεύω ή για κάτι παραπάνω.
Αυτά που γράφω δεν τα έλαβα από κανένα περιστέρι λαμπερό εξ ουρανού, ούτε είναι της φαντασίας μου.
Τα είδα στην ελληνική τηλεόραση, σε συζήτηση πολιτικών και δημοσιογράφων, που όταν ειπώθηκε από έναν…ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ!!! -
να κόψεις την τηλεόραση
-
Πλακα εχεις Pacos.
Μεχρι και γραμμενο στο φερνουνε και μου λες τι ειδες σε καποια εκπομπη που αμεσως πριν μπορει να ελεγε (και ολοι να συμφωνουσαν) οτι στη Μακεδονια πριν απο εναν αιωνα κατοικουσαν Ελληνες και μονο... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
@PacosΕχεις πηγές που να στηρίζουν πως 'αυτό που ζητούσανε οι Γάλλοι' κτλ. κτλ. ?
Διάβασες το link που παρέθεσε ο koutsan ?
Που αλλάξανε το όνομα της χώρας τους οι Αγγλοι ? Ανέκαθεν United Kingdom ήταν. Μύθος είναι, εκτός και αν αποδείξεις τον ισχυρισμό σου...Οσο για το τι ζητάμε τώρα, δεν είμαι σίγουρος: πριν 15 χρόνια, στα συλλαλητήρια και την απείρως κοντόφθαλμη και αλλήστου μνήμης σύσκεψη παντών των ευθυνόφοβων και των προσκυνητών του πολιτικού κόστους, δε ζητάγαμε 'ακριβή γεωγραφικό και εθνικό προσδιορισμό' αλλά 'καμία αναφορά στο όνομα Μακεδονία ή τα παράγωγά του ή σύνθετο προσδιορισμό' δηλ. ουσιαστικά το ανιστόρητο 'η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική'
Αν δεχόμαστε τώρα το 'Βόρεια Μακεδονία' είναι και αυτό μια πρόοδος...
(Ας μην ψαρώνουμε με τα 'Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)', είναι δυνατόν στα σοβαρά να προτείνει ο Νίμιτς αυτό το όνομα ? Είναι για τις πέτρες... Βολιδοσκόπηση είναι, ώστε να πέσει στο τραπέζι αργότερα το 'κανονικό')
άντε τώρα να το καταλάβουν οι ΗΠΑ.....
-
Γνωρίζω πολύ καλά τι συνέβη στην ευρύτερη περιοχή τα τελευταία 4000 χρόνια…και δεν είμαι ΧΑΙΛΑΝΤΕΡ.
Για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας…οι σκοπιανοί ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ…είναι χαζό και αστήριχτο…όπως αν το έκαναν και οι Γερμανοί, Κινέζοι, Αμπουνταμπιανοί, Αφγατηγανιστοί κλπ….αλλά ούτε να καπηλεύονται την ιστορία μας………με τις γνωστές επεκτατικές βλέψεις.
Είναι σαν να βγούμε εμείς και να αποκαλεστούμε τα αρχαία ελληνικά σύνορα των πόλεων κρατών και των ελληνιστικών βασιλείων, ΕΠΙΣΗΜΑ, και να τα κάνουμε όλα μαλλιά κουβάρια…και να ζητάμε να μπούμε σε διεθνής οργανισμούς με ξεκάθαρες επεκτατικές βλέψεις σε γειτονικά κράτη….και όχι μόνο.Τι θα έκαναν οι άλλοι?
Ξυπνάτε…
-
Ο χρήστης Pacos έγραψε:
Δεν είναι έτσι τα πράγματα φίλε μου.
Στα σημερινά σκόπια κατοικούν 35% αλβανοί, 15-20% Σέρβοι, 15-20% Βούλγαροι και 10-15%Έλληνες, που οι Αλβανοί αποκαλούν τους εαυτούς τους Αλβανούς και οι Σέρβοι-Σέρβους, οι Βούλγαροι-Βούλγαρους.
Οι σκοπιανοί τους Έλληνες, συνήθως τους αποκαλούν «Βλάχους», αλλά αυτοί έχουν ελληνική συνείδηση και φυσικά μιλούν ελληνικά, αφού είναι Έλληνες.
Υπάρχει και μια μικρή μειονότητα από τα υπολείμματα των Ρωμαίων-Ούγγρων-Τσιγγάνων-Τούρκων κ.λ.π. που στην προσπάθεια τους να ταυτοποιηθούν, αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες.https://www.cia.gov/library/publication ... os/mk.html' target='_blank
Ethnic groups:
Definition Field Listing
Macedonian 64.2%, Albanian 25.2%, Turkish 3.9%, Roma (Gypsy) 2.7%, Serb 1.8%, other 2.2% (2002 census)
Religions:
Definition Field Listing
Macedonian Orthodox 64.7%, Muslim 33.3%, other Christian 0.37%, other and unspecified 1.63% (2002 census)
Languages:
Definition Field Listing
Macedonian 66.5%, Albanian 25.1%, Turkish 3.5%, Roma 1.9%, Serbian 1.2%, other 1.8% (2002 census)τωρα που βρηκες τα δικα σου στοιχεια δεν ξερω...
-
H μακεδονική γλώσσα (66,5%) ποια είναι ακριβώς; Εξέλιξη της ομιλουμένης από τον Αλέξανδρο και τον Φίλιππο;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Στα σημερινά σκόπια κατοικούν 35% αλβανοί, 15-20% Σέρβοι, 15-20% Βούλγαροι και 10-15%Έλληνες, που οι Αλβανοί αποκαλούν τους εαυτούς τους Αλβανούς και οι Σέρβοι-Σέρβους, οι Βούλγαροι-Βούλγαρους.
Οι σκοπιανοί τους Έλληνες, συνήθως τους αποκαλούν «Βλάχους», αλλά αυτοί έχουν ελληνική συνείδηση και φυσικά μιλούν ελληνικά, αφού είναι Έλληνες.
Υπάρχει και μια μικρή μειονότητα από τα υπολείμματα των Ρωμαίων-Ούγγρων-Τσιγγάνων-Τούρκων κ.λ.π. που στην προσπάθεια τους να ταυτοποιηθούν, αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες.https://www.cia.gov/library/publication ... os/mk.html' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Ethnic groups:
Definition Field Listing
Macedonian 64.2%, Albanian 25.2%, Turkish 3.9%, Roma (Gypsy) 2.7%, Serb 1.8%, other 2.2% (2002 census)
Religions:
Definition Field Listing
Macedonian Orthodox 64.7%, Muslim 33.3%, other Christian 0.37%, other and unspecified 1.63% (2002 census)
Languages:
Definition Field Listing
Macedonian 66.5%, Albanian 25.1%, Turkish 3.5%, Roma 1.9%, Serbian 1.2%, other 1.8% (2002 census)τωρα που βρηκες τα δικα σου στοιχεια δεν ξερω...
Από την ίδια πηγή πριν από μερικά χρόνια…με μια μεγάλη διαφορά…ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΝΑ PUBLIC SITE…Ο νοών νοήτο.
35% Αλβανούς, 15-20% Σέρβους, 15-20% Βούλγαρους και 10-15% Έλληνες.Θα σου πρότεινα να επισπευτείς τα γειτονικά σκόπια για να ρωτήσεις και να δεις από μόνος σου…όπως έχω πράξει προσωπικά!!!
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Υπάρχει και μια μικρή μειονότητα από τα υπολείμματα των Ρωμαίων-Ούγγρων-Τσιγγάνων-Τούρκων κ.λ.π. που στην προσπάθεια τους να ταυτοποιηθούν, αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες.https://www.cia.gov/library/publication ... os/mk.html' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Ethnic groups:
Definition Field Listing
Religions:
Definition Field Listing
Languages:
Definition Field Listing
καλά....
εσύ περιμένεις από την CIA.....αλήθειες ?????? -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
H μακεδονική γλώσσα (66,5%) ποια είναι ακριβώς; Εξέλιξη της ομιλουμένης από τον Αλέξανδρο και τον Φίλιππο;η βουλγαρικη διαλεκτος που μιλανε στα σκοπια προφανως
Από την ίδια πηγή πριν από μερικά χρόνια…με μια μεγάλη διαφορά…ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΝΑ PUBLIC SITE…Ο νοών νοήτο.
35% Αλβανούς, 15-20% Σέρβους, 15-20% Βούλγαρους και 10-15% Έλληνες.δηλαδη εχεις προσβαση στα μυστικα αρχεια της CIA;
σε φανταζομαι σε φαση με ρολόι james bond φαση και μηχανικο μολυβι-βομβα σε μυστικες αποστολες να το ζεις κανονικαΘα σου πρότεινα να επισπευτείς τα γειτονικά σκόπια για να ρωτήσεις και να δεις από μόνος σου…όπως έχω πράξει προσωπικά!!!
οκ, δηλαδη πηγες στα σκοπια, εχωσες census ή γκαλλοπ και εβγαλες αποτελεσμα.
θα θεωρησω οτι εκανες γκαλλοπ, γιατι census αποκλειεται.
τι δειγμα πηρες; ποσο % επι του πληθυσμου;καλά....
εσύ περιμένεις από την CIA.....αλήθειες ??????το world factbook θεωρειται απο τα πιο αντικειμενικα.
δες της ελλαδος και πες μου αν σου φαινεται οτι λεει μαλακιες: https://www.cia.gov/library/publication ... os/gr.html' target='_blankπαρολα αυτα, αντε να παω με τα νερα σου και να σου πω οτι λεει μαλακιες.
δειξε μου λοιπον τα δικα σου στοιχεια -
-
@skye
Είναι φυσιολογική αντίδραση όταν δεν έχεις να απαντήσεις κάτι σοβαρό, να ειρωνεύεσαι και να αμφισβητείς…καλά κάνεις.Απλά χαρακτηρίζεσαι.
-
Mια φορα, οταν εγω επισκεφτηκα την ενδοχωρα της Θεσσαλονικης, ολοι βουλγαρομακεδονικα μιλουσαν, δεν μπορεσα να βγαλω απολυτως κανενα συμπερασμα πλην των περιοχων που οι ταμπελες στα μαγαζια και οι κρεμασμενες σημαιες ηταν αλβανικες.
Μαλλον ομως επρεπε να περναω πορτα-πορτα και να ρωταω: Τι εθνικοτητος εισθε περικαλω;
ΥΓ Ο Μιθριδατης και το βασιλειο του δεν ηταν Ελληνικα, αλλα εμεις αποκαλουμε 'ποντιακά' μια ελληνικη διαλεκτο
-
O Βερόπουλος στα Σκόπια:
http://www.vero.com.mk' target='_blank
Και γενικά όλες οι ιστοσελίδες των Σκοπίων είναι σε .mk
Να αλλάξουν σε .sk πάραυτα! Ουπς, αυτό το έχει πιάσει η Σλοβακία!
Αιφνίδια διαδικτυακή προβοκατόρικη αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία! -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
προσπωπικα πιστευω οτι τα εγγονια μας θα αντιμετωπισουν προβλημα με τη φαση μακεδονια στα βορεια...
σε 50-60 χρόνια (για τόσα δε μιλάμε; ) ο κόσμος θα είναι τόσο διαφορετικός σε σχέση με σήμερα που φοβάμαι οτι τα εγγόνια μας θα αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα από το μακεδονικό, και βασικά δεν ξέρω αν θα συνεχίσουν μέχρι τότε τα γεωπολιτικά ζητήματα να εκδηλώνονται με βάση τις εθνοφυλετικές διαφορές
σωστη η παρατηρηση αλλα επειδη καμποσες φορες πολλες μελλοντολογιες εχουν αποδειχθει παραμυθια της χαλιμας για αυτο το λογο το εξεταζω με σημερινα δεδομενα...εννοειται οτι αμα δεν εχουμε νερο να πιουμε και η θεσσαλονικη εχει παει στο βυθο της θαλασσας λιγο θα μας νοιαζει...
οτιδηποτε παντως εχει ανω κατω δεξια αριστερα μακεδονια ειναι βαση προβληματος για εμας και νομιζω οτι ειναι αυτονοητο...
αστειευομενος θα λεγα οτι θα θελαμε ενα ονομα που να κανει μπαμ οτι ειναι ιμιτασιον μακεδονια...ισως δηλαδη η προταση με τη παυλα σκοπια να μην ειναι και τοσο ασχημη..να τονιστει επισης οτι η βουλγαρια ειναι επισης αρκετα ανησυχη στο θεμα της ονομασιας γιατι εχει ανοικτα τα ματια της για μελλοντικη χρηση του χωρου...
-
@ manosk
Έχω παρακολουθήσει φίλε μου σε διάσκεψη στο Toronto με θέμα το Μακεδονικό, αναλύσεις ιστορικών και γλωσσολόγων, που μπήκαν σε τέτοιο βάθος και λεπτομέρεια που μου ακούγετε πολύ αστείο όταν ακούω ΤΟΣΟΥΣ και ΤΟΣΟΥΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥΣ αντιδραστικούς να λένε το παραμικρό ώστε να αμφισβητούνε την ελληνικότητα των Μακεδόνων.
Αγγίζει την γελοιότητα και την γραφικότητα. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
καλά....
εσύ περιμένεις από την CIA.....αλήθειες ??????το world factbook θεωρειται απο τα πιο αντικειμενικα.
δες της ελλαδος και πες μου αν σου φαινεται οτι λεει μαλακιες: https://www.cia.gov/library/publication ... os/gr.html' target='_blank' target='_blank' target='_blankπαρολα αυτα, αντε να παω με τα νερα σου και να σου πω οτι λεει μαλακιες.
δειξε μου λοιπον τα δικα σου στοιχειαΤόσο της Ελλάδας όσο και της 'Μακεδονίας' τα στατιστικά προέρχονται από τις επίσημες απογραφές των χωρών. Για την Ελλάδα συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι τα στοιχεία αφορούν υπηκοότητα και ΌΧΙ εθνικότητα*! Διαφορετικά, μπορεί και να βλέπαμε και ποσοστά Τούρκων, 'Μακεδόνων' (Σκοπιανών), κτλ.
Πολύ πιθανό να έχουν βρει και οι Σκοπιανοί ένα τρόπο να μαγειρέψουν τα αποτελέσματα. Και πάλι, όμως, χωρίς στοιχεία αυτό αποτελεί στην καλύτερη μία υπόθεση.*: note: percents represent citizenship, since Greece does not collect data on ethnicity
-
Εντάξει, από ιστορικής άποψης, η σχέση Σλάβων με τη Μακεδονία είναι τελείως ανύπαρκτη. Ακόμα κι αν λάβει κανείς υπόψη την παρουσία Σλάβων στον ευρύτερο μακεδονικό γεωγραφικό χώρο, ουδέποτε αυτός αποτέλεσε μια αμιγώς σλαβική περιοχή. Θα μπορούσε να γίνει την περίοδο των Κομιτατζήδων, αλλά ευτυχώς για εμάς δεν...
Λογικά, το κράτος των Σκοπίων αποτελεί ένα θνησιγενές μόρφωμα. Ή θα γίνει παρίας των γειτόνων του (και ημών) ή θα διαμελιστεί μεταξύ Αλβανίας και Βουλγαρίας, επισήμως ή de facto. Αν τουλάχιστον είχε οικονομική αυτοτέλεια, θα μπορούσε να σωθεί, αλλά με τέτοια φτώχεια που το δέρνει δεν το βλέπω. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εντάξει, από ιστορικής άποψης, η σχέση Σλάβων με τη Μακεδονία είναι τελείως ανύπαρκτη. Ακόμα κι αν λάβει κανείς υπόψη την παρουσία Σλάβων στον ευρύτερο μακεδονικό γεωγραφικό χώρο, ουδέποτε αυτός αποτέλεσε μια αμιγώς σλαβική περιοχή. Θα μπορούσε να γίνει την περίοδο των Κομιτατζήδων, αλλά ευτυχώς για εμάς δεν...
Λογικά, το κράτος των Σκοπίων αποτελεί ένα θνησιγενές μόρφωμα. Ή θα γίνει παρίας των γειτόνων του (και ημών) ή θα διαμελιστεί μεταξύ Αλβανίας και Βουλγαρίας, επισήμως ή de facto. Αν τουλάχιστον είχε οικονομική αυτοτέλεια, θα μπορούσε να σωθεί, αλλά με τέτοια φτώχεια που το δέρνει δεν το βλέπω.Μετά από αυτό…πιστεύω πως το ΘΕΜΑ πρέπει να κλείσει γιατί…ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ ΜΕΓΑΛΕ.
Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα…ΠΑΝΤΑ!!!
Με ακούει κανείς admin? -
Ο χρήστης Pacos έγραψε:
@skye
Είναι φυσιολογική αντίδραση όταν δεν έχεις να απαντήσεις κάτι σοβαρό, να ειρωνεύεσαι και να αμφισβητείς…καλά κάνεις.Απλά χαρακτηρίζεσαι.
χαρακτηριζομαι..; εγω;
εσυ μας δουλευεις, εχεις βγαλει απο το μυαλο σου στοιχεια, οπως θα ηθελες να ειναι, και θες τωρα να τα περασεις και ως αντικειμενικα χωρις κανενα στοιχειο. τουλαχιστον εγω, ο,τι λεω, προσπαθω να το αποδειξω με στοιχεια χωρις να λεω οτι ειμαι πρακτορας της CIA
και σε ρωτησα και πριν.πηγες στα σκοπια, εχωσες census ή γκαλλοπ και εβγαλες αποτελεσμα.
θα θεωρησω οτι εκανες γκαλλοπ, γιατι census αποκλειεται.
τι δειγμα πηρες; ποσο % επι του πληθυσμου;αυτη η απαντηση δεν σου φαινεται αρκετα σοβαρη, σχετικα με τα λεγομενα σου;
περιμενες, τι ακριβως; να σου πω 'α οκ, μιας και εχεις προσβαση στα μυστικα εγγραφα της CIA κανω τουμπεκι. δικιο θα'χεις'
ρε σεις ζηστε λιγο μονοι σας ιντα λετεMια φορα, οταν εγω επισκεφτηκα την ενδοχωρα της Θεσσαλονικης, ολοι βουλγαρομακεδονικα μιλουσαν, δεν μπορεσα να βγαλω απολυτως κανενα συμπερασμα πλην των περιοχων που οι ταμπελες στα μαγαζια και οι κρεμασμενες σημαιες ηταν αλβανικες.
Μαλλον ομως επρεπε να περναω πορτα-πορτα και να ρωταω: Τι εθνικοτητος εισθε περικαλω;
και εγω καθε φορα που βαζω βενζινη και βλεπω το εργατικο δυναμικο στα βενζιναδικα ελλαδος συνειδητοποιω οτι οι ξενοι στην ελλαδα ειναι περιπου 97%
Αιφνίδια αναγνώριση των Σκοπίων ως Δημοκρατία της Μακεδονίας