-
Μετά απο λιγο ψάξιμο και αφου είχα στα χέρια μου για 2 μήνες το Volvo S60 2.0t 180hp μπήκα στην διαδικασία να του κάνω μία αναβάθμιση
Η λύση στην οποία κατέληξα ήταν μεσω της Σουηδικής BSR και του PPc 2Είχα διαβάσει το μάθημα......
Ετσι πήγα αποφασισμένος.
Ο εδώ αντιπρόσωπος εδρεύει στο Νέο Κόσμο .Εμφανισιακά όλα καλά ..... Καθαρά , Τακτοποιημένα , φιλικά ......
Βασικός λόγος που κατέληξα στην συγκεκριμένη αναβάθμιση ήταν ότι δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να βάλει κανείς 'χέρι' στον κινητήρα .
Μετά απο 10-15 λεπτά κουβέντας είπα το ΝΑΙ και προχωρήσαμε .... ήταν απίστευτα απλά όλα .
Εγινε δυναμομέτρηση πρίν .... αναβάθμιση σε 10 λεπτά .... και δυναμομέτρηση μετά.
Δεν το πίστευα απο 180hp έφτασε στα 226hp και προστέθηκαν άλλα 10 κιλά ροπής .
Το μόνο που έχω να πώ είναι ότι είναι 01:42 μετά τα μεσανυχτα και ακόμα χαμογελάω.Δεν ξέρω τι γνώμη έχετε ή ακόμα καλύτερα τι εμπειρίες απο την εν λόγο αναβάθμιση (θα ήθελα να μου πείτε καλά και άσχημα) εμένα μου άφησε καλλές εντυπώσεις.
-
Μετά απο λιγο ψάξιμο και αφου είχα στα χέρια μου για 2 μήνες το Volvo S60 2.0t 180hp μπήκα στην διαδικασία να του κάνω μία αναβάθμιση
Η λύση στην οποία κατέληξα ήταν μεσω της Σουηδικής BSR και του PPc 2Είχα διαβάσει το μάθημα......
Ετσι πήγα αποφασισμένος.
Ο εδώ αντιπρόσωπος εδρεύει στο Νέο Κόσμο .Εμφανισιακά όλα καλά ..... Καθαρά , Τακτοποιημένα , φιλικά ......
Βασικός λόγος που κατέληξα στην συγκεκριμένη αναβάθμιση ήταν ότι δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να βάλει κανείς 'χέρι' στον κινητήρα .
Μετά απο 10-15 λεπτά κουβέντας είπα το ΝΑΙ και προχωρήσαμε .... ήταν απίστευτα απλά όλα .
Εγινε δυναμομέτρηση πρίν .... αναβάθμιση σε 10 λεπτά .... και δυναμομέτρηση μετά.
Δεν το πίστευα απο 180hp έφτασε στα 226hp και προστέθηκαν άλλα 10 κιλά ροπής .
Το μόνο που έχω να πώ είναι ότι είναι 01:42 μετά τα μεσανυχτα και ακόμα χαμογελάω.Δεν ξέρω τι γνώμη έχετε ή ακόμα καλύτερα τι εμπειρίες απο την εν λόγο αναβάθμιση (θα ήθελα να μου πείτε καλά και άσχημα) εμένα μου άφησε καλλές εντυπώσεις.
-
Ενα χρόνο μετά !!!
Προ μηνός έγινε το 1ο SERVICE στα 21.000.
Είχε γίνει και μία προλυπτική αλλαγή λαδιών στα 10.000χιλ.Στο service όλα OK.
Είχα γυρίσει φυσικά στο νορμάλ πρόγραμμα και της 2 φορές που μπήκα στο συνεργείο. Η διαδικασία κράτησε 2-3 λεπτά και την έκανα μόνος μου Πρίν μπώ και μόλις Βγήκα . Ηταν πανεύκολο.Απο την χρήση μεχρι σήμερα έχω να αναφέρω τα εξής.
Προβλήματα = κανένα
Απόδοση = έχει αυξηθεί συμαντικά (αναφέρω για παράδειγμα καποιες μετρήσεις και συγκρίσεις).
0-100 7,4 - 7,5 (περίπου, δεν έχω και iso)
Τελική κοντα στα 260 ( για το κοντέρ μιλάω πάντα )
π.χ. Ανοίγει καλύτερα απο το Focus 2,5 225hp μετά τα 200.
π.χ. Μπερδευτικά και πήγα να ακολοθήσω το R ..
Θόρυβος = ουσιαστικά καμία διαφορά ( ήσυχο παντού , η ροπή απο τις 3750 μέχρι τις 4200 είναι πλέον αισθητή και ηχητικά)
Κατανάλωση = Πρίν το 1ο SERVICE Εντός πόλης 12 και κάτι .
___________ Μετά το 1ο SERVICE Εντός πόλης 11,5 ( χωρίς να κάνω οικονομία ).
____________ Εκτός πόλης 10,0 ( σχετικά χαλαρά ).
____________ Στα βαριά 13 -
Για αυτό τι λέτε;
http://global.ebay.com/gbh/viItem?ItemId=160221799407Ίδια δουλειά πρέπει να κάνει
-
Ο χρήστης foufoutoz έγραψε:
Για αυτό τι λέτε;
http://global.ebay.com/gbh/viItem?ItemId=160221799407' target='_blankΊδια δουλειά πρέπει να κάνει
Αυτο διαβαζει και γραφει .Ομως τους χαρτες που τους βρισκεις ;
-
Δίνουν και DVD μαζί λέει σε κάποιες από τις δημοπρασίες με 50.000+ χαρτες για όλα τα αυτοκίνητα που υποστηρίζει
Αν δεν το χει μαζί κυκλοφορεί επίσης και μόνο του σε δημοπρασίες σε χαμηλή τιμή
Το αυτοκίνητο που έχω δεν το υποστηρίζει και ούτε ενδιαφέρομαι προς το παρόν να του κάνω οποιαδήποτε μετατροπή και έτσι δεν το πήρα. Πήρα όμως ενα καλώδιο OBD και δουλεύει τέλεια
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Ενα χρόνο μετά !!!Προ μηνός έγινε το 1ο SERVICE στα 21.000.
Είχε γίνει και μία προλυπτική αλλαγή λαδιών στα 10.000χιλ.Στο service όλα OK.
Είχα γυρίσει φυσικά στο νορμάλ πρόγραμμα και της 2 φορές που μπήκα στο συνεργείο. Η διαδικασία κράτησε 2-3 λεπτά και την έκανα μόνος μου Πρίν μπώ και μόλις Βγήκα . Ηταν πανεύκολο.Απο την χρήση μεχρι σήμερα έχω να αναφέρω τα εξής.
Προβλήματα = κανένα
Απόδοση = έχει αυξηθεί συμαντικά (αναφέρω για παράδειγμα καποιες μετρήσεις και συγκρίσεις).
0-100 7,4 - 7,5 (περίπου, δεν έχω και iso)
Τελική κοντα στα 260 ( για το κοντέρ μιλάω πάντα )
π.χ. Ανοίγει καλύτερα απο το Focus 2,5 225hp μετά τα 200.
π.χ. Μπερδευτικά και πήγα να ακολοθήσω το R ..
Θόρυβος = ουσιαστικά καμία διαφορά ( ήσυχο παντού , η ροπή απο τις 3750 μέχρι τις 4200 είναι πλέον αισθητή και ηχητικά)
Κατανάλωση = Πρίν το 1ο SERVICE Εντός πόλης 12 και κάτι .
___________ Μετά το 1ο SERVICE Εντός πόλης 11,5 ( χωρίς να κάνω οικονομία ).
____________ Εκτός πόλης 10,0 ( σχετικά χαλαρά ).
____________ Στα βαριά 13Φίλε sprsk χαίρομαι που όλα πάνε καλά με τη βελτίωση που έκανες και όπως είδες μέχρι στιγμής με λογική χρήση κανένα πρόβλημα αξιοπιστίας, και ακόμα πιό ενδιαφέρον η κατανάλωση που δεν επηρεάστηκε σημαντικά (εκτός αν το σκίζεις)... Είναι γεγονός ότι οι σύχρονοι τούρμπο κινητήρες, όταν επαναχαρτογραφούνται (εννοείται από προγράμματα σοβαρών οίκων) μάλλον κερδίζουν σε κατανάλωση γιατί κερδίζουν σε φάσμα ωφέλιμης απόδοσης (ροπής) και εάν κανείς δεν τους πιέζει συνεχώς παραπάνω έχει μάλλον όφελος...!!!
-
Τnx ckosm ,
Το καλό σε αυτή , οπως και σε άλλες περιπτώσεις είναι η ευκολία της αναβάθμισης .
Ουτε χέρι , ούτε συνεργεία , ούτε χταπόδια , pipes , intercooler , χειροποίητα κλπ.Φιχ τιμή και φίχ αποτέλεσμα .
Ο χρήστης foufoutoz έγραψε:
Για αυτό τι λέτε;
http://global.ebay.com/gbh/viItem?ItemId=160221799407' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blankΊδια δουλειά πρέπει να κάνει
Να πώ την αλήθεια δεν μου γεμίζει το μάτι .
-
Ενάμιση χρόνο μετά !!
και 30.000
Απο την στιγμή που έγινε η αναβάθμιση δεν έχω ξανανεβάση την νορμάλ έκδοση . Στο ενδιάμεσω service πέρασα απο τον εγκέφαλο χωρίς κανένα πρόβλημα .
Από εδώ και έως τα 60,000 περιμένω να δώ αν η επιλογή είναι τελικά αξιόπιστη.Η αυξηση σε κατανάλωση ήρθε με την αύξηση της τιμής της βενζίνης ,
Περίπου 0,5 με 1 λίτρο , μάλλον λόγο παρατεταμένης χρήσης του clima.
Καμία παρατήρηση - πρόβλημα με θερμοκρασίες ή κάτι παρόμοιο (εντός ή εκτός πόλης).Αν δεν αλλάξει κάτι πάμε για το service των 40.000
-
Μπράβο όλα καλά λοιπόν...
Σκέφτομαι κι εγώ για μια αναβάθμιση στο δικό μου είμαι μετάξύ της BSR και της Revo δεν βιάζομαι καθώς το ψάχνω ακόμα...
και οι δύο υπόσχονται περίπου τα ίδια... από 45 άλογα και περίπου 7-8 χλγμ ροπής... -
tnx.
..... έτσι απο περιέργια
Ποιός είναι ο αντιπρόσωπος στην ελλάδα και πόσο κοστίζει ?
-
Της Revo είναι -αν δεν κάνω λάθος- 850 ευρώ το πρόγραμμα και 250 το χειριστήριο εναλλαγής μεταξύ των προγραμμάτων.
Όσο για τον αντιπρόσωπο, από το internet ότι έχω δει, δεν έχω καταλήξει σε κάποιον...
Μ'ενδιαφέρει η εγγύηση καθώς έχω κάνει και επέκταση στα 4 χρόνια οπότε ίσως επιλέξω κάποια αντιπροσωπεία της Audi, αλλά γενικά το ψάχνω...Υπάρχει κάποιος να προτείνεις?
-
Και εγώ ψάχνοντας , κατέληξα στην bsr.
Το κόστος τις Revo είναι 200 euro μεγαλύτερο αλλά αυτό δεν είναι το πάν
Μήπως ξέρεις αν μπορείς να το φορέσεις αργότερα σε άλλο αυτ/το ? Η πάει πάνω στο serial του αυτ/του ?
Πάντος κανένα απο τα δύο δεν πιστεύω ότι θα σου δώσει εγγύηση στην επέκταση .
Αν κάποιο μπορεί να συνδιαστεί με την εγγύηση , τότε δεν υπάρχει θέμα , καλύτερα να διαλέξεις αυτό . -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Μήπως ξέρεις αν μπορείς να το φορέσεις αργότερα σε άλλο αυτ/το ? Η πάει πάνω στο serial του αυτ/του ?Δεν γνωρίζω, στην BSR γίνεται αυτό?
Όσο για την εγγύηση ξέρω ότι υπάρχει αντιρποσωπεία της Audi που δίνει το Revo χωρίς πρόβλημα με την εργοστασιακή εγγύηση, για την επέκταση θα πρέπει να ρωτήσω από κοντά αφού από το τηλέφωνο βρήκα μια κοπελίτσα που δεν ήξερε και πολλά...
-
Αν έχεις εγγύηση μην το σκεφτεσε .... ΧΤΥΠΑ το !!!!!!
Ενα μόνο θα σου πώ .
Η Νορμάλ έκδοση του Α4-2007 μοντέλο που έχει ο κουμπάρος μου με τα 163hp μου φένετε σαν απλό 1600άρι.
Το κέρδος σου θα είναι ένα Τεράστιο χαμόγελο ...Δεν θα ξεχάσω ποτέ την μέρα που το αγόρασα και βγήκα απο το δυναμόμετρο με κατεύθυνση προς Λεωφ.Συγγρου για να δώ τι ήταν τελικά αυτό που αγόρασα .
Οταν βύθισα το πόδι πεντάλ ..... πίστεψα ότι άλλαξα αυτ/το .
Ακόμα και σήμερα τα 225 άλογα με 32 κιλά ροπή με κάνουν και χαλογελάω .Το επόμενο ....... όποιο και αν είναι απλά θα είναι και 4κίνητο.
Η αναβάθμιση πλέον θα είναι στον στάνταρ εξοπλισμό. -
Λοιπόν , να 'μαστε και πάλι .
41,000 χιλ. Χιλιόμετρα και πήγα για το service του 2ου χρόνου.
Ούτε που μπήκα στον κόπο αυτή την φορά να αλλάξω το πρόγραμμα σε (μαμά)
Ολα πήγαν ρολόι. Το μοτέρ είναι σε άψογη κατάσταση .
Αλλάχτηκαν λάδια μετά απο 10,000 χιλιόμετρα (τα αλλάζω στα 10 αντι τα 20 για προφύλαξη) χωρίς να κόπτομαι εξόδων.
Καρτα καυσαερίων κλπ.Ολα καλά , και ελπίζω να τα ξαναπούμε σε κανα 6μηνο οπου θα αλλαχθουν τα λάδια.
Εχω την εντύπωση οτι τραβάει καλύτερα εδώ και κανα 3μηνο .
Ισως πάω για καμιά δυναμομέτρηση. θα δούμε . -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Μπράβο όλα καλά λοιπόν...
Σκέφτομαι κι εγώ για μια αναβάθμιση στο δικό μου είμαι μετάξύ της BSR και της Revo δεν βιάζομαι καθώς το ψάχνω ακόμα...
και οι δύο υπόσχονται περίπου τα ίδια... από 45 άλογα και περίπου 7-8 χλγμ ροπής...εγω s3 που ειδα με revo(μονο προγραμμα) δε με εντυπωσιασε
ουτε σε golf gti V με revo και φουλ εξατμιση απο μπροστα μεχρι πισω
(τον περασα απο ρεπριζ 2ες παρα τη βελτιωση του εστω και για ελαχιστα)
αντιθετως με εχει εντυπωσιασει πολυ το revo στα ibiza,τα οποια λογω αυτου γινονται τρομακτικα γρηγορα!επισης παρα πολυ καλες εντυπωσεις εχω και απο το προγραμμα της APR το οποιο εχω δει σε ΤΤ.
με κουλη γυναικα οδηγο που δεν ηξερε που ειναι ο κοφτης της πηγαιναμε μαζι το ξερω ντροπη
(βεβαια το ΤΤ ειναι και πολυ ελαφρυ)θα το εψηνα για revo λογω ονοματος,αλλα διατηρω τις επιφυλαξεις μου,ειδικα με το s3 του οποιου ο οδηγος εφτασε σε σημειο να με ρωταει αν φοραω προγραμμα
το ιδιο και του gti
το καλυτερο αποτελεσμα του s3 του απο φαναρι ηταν 3 κενες,το οποιο καλο ειναι δε λεω,αλλα δεν ανοιγε..
γενικα δε μπορουσε να μου ανοιξει τη διαφορα του, ειχε ενα καλο τιναγμα και μεχρι εκει
για την APR τι ξερουμε??εγω παντως αν παω ποτε για βελτιωση θα ηθελα περα απο προγραμμα να βαλω μαζι και εξατμιση(ησυχη οχι καμια καγκουρια,αλλωστε ο ηχος δεν ειναι και κανας ομορφος ) και μεχρι εκει!
παραπανω μπαινεις σε πολλα εξοδα και η αξιοπιστια σου παει τεραστιο περιπατο... -
Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες γιατί έχω οδηγήσει Revo σε 2T Quattro (σαν το δικό μου) και πήγαινε εμφανώς καλύτερα από το δικό μου...
Για την APR έχω ακούσει επίσης πολύ καλά λόγια. Η άποψη που υπάρχει γενικώς είναι πως δίνουν περισσότερη δύναμη ψηλά από τα Revo που δουλεύουν καλύτερα στις χαμηλομεσαίες. Προσωπικά δεν μπορώ να πως πως διέκρινα κάπου ιδιαίτερες διαφορές υπέρ του ενός ή του άλλου.Πάντως πριν από ένα-δυο χρόνια η APR είχε κατηγορίσει ανοιχτά την Revo ότι της έκλεβε τα προγράμματα αλλά δεν πολυξέρω τι έγινε με αυτό...
Πήγαινε όπου υπάρχει εγγύηση (υπάρχει αντιπρόσωπος που δίνει Revo με εγγύηση) για APR δεν ξέρω.
Το καθυστέρησα γιατί αγόρασα ένα ακόμα αυτοκίνητο και ασχολούμαι -προς το παρών- πιο πολύ με αυτό (το A4 χρησιμοποιείται πλέον σαν πιο οικογενειακό και ταξιδιάρικο), αλλά σίγουρα θα βάλω πρόγραμμα...εξάτμιση δεν θα πείραζα με τίποτα!
Αν μάθεις παραπάνω για APR γράψε τίποτα πάντως όλοι υπόσχονται πάνω κάτω τα ίδια...
-
Εχω την Εντύπωση ότι στην BSR μπορείς να κάνεις δοκιμή.
Πάντως στο δικό μου η διαφορά είναι μεγάλη και σε όλο το φάσμα.πχ.
α) με τέρμα γκάζι σε 2α με 3000 και 4000 και λιγο σε 3η στις 4000 ανάβει το ESP . Αν το κλείσω στην 2α σπινιάρει σαν τρελό αν ο δρόμος δεν είναι ΑΟ.
β) απο 245-250 Τελική με αργό γέμισμα μετά τα 235 , προχθές είδα όπως έγραψα και στο Volvo forum 260+ με τα 250+ να έρχονται ευκολα .Αν δεν είχε τόσο μακρύ 5άρι κιβώτιο με ποιο κοντή 3η - 4ή δεν θα μάσαγε μία.
-
Εγινε και το service του 8ου.
Αλλάχτηκαν Λάδια και τα σχετικά.
Ολα καλά μέχρι στιγμής 45,000 χιλιόμετρα στο κοντερ
Βελτίωση - Αναβάθμιση Κινητήρα με PPC 2