-
Σε περίπτωση που επαγγελματίας μεταφέρει ένα προιον με το επαγγελματικό αυτοκίνητο και δεν υπάρχει δελτίο αποστολής ή τιμολόγιο τι προβλέπεται σε περίπτωση ελέγχου σε μικτό μπλόκο? Αν το ίδιο προιον μεταφέρεται απο ΙΧ αυτοκίνητο, οι κυρώσεις σε τυχόν έλεγχο είναι οι ίδιες ή όχι?
-
Σε περίπτωση που επαγγελματίας μεταφέρει ένα προιον με το επαγγελματικό αυτοκίνητο και δεν υπάρχει δελτίο αποστολής ή τιμολόγιο τι προβλέπεται σε περίπτωση ελέγχου σε μικτό μπλόκο? Αν το ίδιο προιον μεταφέρεται απο ΙΧ αυτοκίνητο, οι κυρώσεις σε τυχόν έλεγχο είναι οι ίδιες ή όχι?
-
-
Για φορτηγο ξερω οτι οτιδηποτε και να κουβαλας χρειαζεται τιμολογιο η δελτιο αλλιως πεφτει γραψιμμο.Δεν ξερω ομως τι γινεται με τα επαγελματικα Ι.Χ.Εκει νομιζω πως δεν υπαρχει προβλημα.Ο πατερας μου ειχε επαγγελματικη αδεια στο αυτοκινητο και δεν ειχε προβλημα στη μεταφορα για οτιδηποτε.Ο μονος παρανομος ημουν εγω που επρεπε να εχω επαγγελματικο διπλωμα αλλα τωρα δεν υπαρχει προβλημα
-
Η άδεια του Επαγγελματικού Αυτ/του αναγράφει πάνω τί επιτρέπεται να μεταφέρει! Είτε είτε αφορά 'υγειονομικού' χαρακτήρα προϊόν, είτε όχι!!!
Π.Χ. Για έναν Υδραυλικό, το αυτ/το του γράφει πάνω στην αδεια, 'για μεταφορά εργαλείων δουλειάς, ανταλλακτικών, κ άλλα συναφή με το επάγγελμα αντικείμενα'. Αυτό αμέσως σημαίνει οτι δεν μπορεί να πάει μια κούτα τυρόπιτες στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς μας!
Επίσης, το ίδιο ισχύει και στο αυτ/το ενός επαγγέλματος που έχει να κάνει υγειονομικών διατάξεων... Δηλαδή εμένα ο πατέρας μου που έχει ζαχ/στειο, γνωρίζω οτι δεν μπορεί με το συγκεκριμένο αυτ/το να πάει να μεταφέρει τα τσουβάλια τις ελιές στο Ελαιοτριβείο!!!! Πόσο μάλλον ενα προφιλακτήρα στον φανοποιό!Σε εναν έλεγχο απο μικτό μπλόκο, που λές, αν πιάσουν τον πατέρα μου, σίγουρα υπολογίζω οτι θα έχει 'προβλήματα' με το υγειονομικό...δεν γνωρίζω τί μπορεί να του κάνουν φορολογικά εφόσον σίγουρα δεν είναι για εμπόρια τα τσουβάλια, αλλά το υγειονομικό είναι σίγουρο κάτι θα έχει να του κάνει!
-
Συγνωμη, δηλαδη αμα θελω να μεταφερω ενα καναπε με το ΙΧ φορτηγακι μου (κατηγοριας Β αλλα και γενικα), δεν μπορω να το κανω και πρεπει να πληρωσω καποιον για να το μεταφερει, επειδη το αυτοκινητο ανηκει σε εταιρια εμποριας Χ αντικειμενου?
ΥΓ Αν ναι, μπορω να μεταφερω και χασισακι με το φορτηγο της λαικης? Αγροτικα προιοντα...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Συγνωμη, δηλαδη αμα θελω να μεταφερω ενα καναπε με το ΙΧ φορτηγακι μου (κατηγοριας Β αλλα και γενικα), δεν μπορω να το κανω και πρεπει να πληρωσω καποιον για να το μεταφερει, επειδη το αυτοκινητο ανηκει σε εταιρια εμποριας Χ αντικειμενου?ΥΓ Αν ναι, μπορω να μεταφερω και χασισακι με το φορτηγο της λαικης? Αγροτικα προιοντα...
Δεν γνωρίζω ακριβώς την νομοθεσία... Σου έδωσα δυο παραδείγματα που γνωρίζω απο το 'επάγγελμα' του πατέρα μου... Τώρα βέβαια, όλα έχουν να κάνουν και την 'ανέχεια' που θα δείξει 'το όργανο της τάξης'! Δηλαδή, δεν νομίζω να γράψουν τον πατέρα μου επειδή κάνει την μετακόμιση ενός καναπέ, αλλά είμαι σίγουρη οτι θα τον γράψουν αν μέσα στο αυτοκίνητο του ζαχαροπλαστείου μεταφέρει παλιοσίδερα και παλιά λάστιχα για τον σκουπιδόλακκο!!!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Συγνωμη, δηλαδη αμα θελω να μεταφερω ενα καναπε με το ΙΧ φορτηγακι μου (κατηγοριας Β αλλα και γενικα), δεν μπορω να το κανω και πρεπει να πληρωσω καποιον για να το μεταφερει, επειδη το αυτοκινητο ανηκει σε εταιρια εμποριας Χ αντικειμενου?Εξ' όσων γνωρίζω ΟΧΙ δε μπορείς. Ήθελα και γω με τον πατέρα μου να πάρουμε ένα φορτηγάκι της εταιρίας που εργάζεται για να μεταφέρουμε τα έπιπλά μου από την Πάτρα στην Αθήνα όταν θα μετακομίσω σε 1-2 μήνες, μου είπε όμως ότι είναι παράνομη η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ μεταφορά χωρίς τιμολόγιο-παρασταστικό.
-
Κοίτα να δεις... Το αγροτικό βγήκε με στοιχεία του ξενοδοχείου για 'μεταφορά κλινοσκεπασμάτων'. Ποτέ δεν έχει κάνει αυτή τη χρήση. Έχει κουβαλήσει από κρεβάτια, ντουλάπες και κάθε είδους έπιπλα(με τιμολόγιο ή χωρίς) μέχρι ελιές, ξύλα, μπάζα κλπ... Αυτό που κοιτούσαν κυρίως σε έλεγχο οι τροχαίοι είναι, εφόσον το οδηγεί κάποιος εκτός οικογένειας, το επαγγελματικό δίπλωμα.
Θεωρητικά πάντως είσαι παράνομος ακόμα και για βόλτα. Η χρήση που του επιτρέπετε είναι μόνο από και προς την έδρα της επιχείρησης και για σκοπούς αυτής..
Τώρα μια φορά με σταμάτησαν στη Βασιλίτσα στα χιόνια και με ρώτησαν τι δουλειά είχα εκεί με δηλωμένη έδρα 'Χαλκιδική'... 'πάω να παραλάβω κουβέρτες', τους είπα. Γέλασαν και έφυγα..
Επαγγελματικο vs ΙΧ έναντι σε αγορανομικό έλεγχο