-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Και με το να συμφωνούμε με τις πολιτικές μέιωσης των αποδοχών των εργαζομένων και αύξησης των δικαστικών(=βουλευτών) σημαίνει πως ή στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε...Ποιός συμφωνεί με την αύξηση των μισθών βουλευτών+δικαστικών πλην των ιδίων;
Πες μου όμως σε παρακαλώ πώς μπορεί να αποφευχθεί όταν ειδικά για την αύξηση των μισθών των βουλευτών συμφωνήσαν και οι 300 της βουλής;
Ειδικά όσον αφορά την αύξηση των δικαστικών πολύ καλού μου φίλου η μητέρα είναι εφέτης (δικαστής). Ε ο ίδιος μου είπε ότι αν τους δοθούν οι αυξήσεις που λέγεται ότι θα δοθούν θα είναι τεράστια αδικία προς τους άλλους. Φυσικά προσέθεσε βέβαια ότι δεν τον χαλάνε καθόλου μιας και θα ευνοηθεί ταμάλα. Εν προκειμένω δηλαδή αναγνωρίζει την αδικία, ε δε θα τα βάψει και μαύρα όμως αν η μητέρα του από 3000 € καθαρά το μήνα που παίρνει βρεθεί τα παίρνει 4000 και 4500 και 5000 €.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Και με το να συμφωνούμε με τις πολιτικές μέιωσης των αποδοχών των εργαζομένων και αύξησης των δικαστικών(=βουλευτών) σημαίνει πως ή στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε...
Ποιός συμφωνεί με την αύξηση των μισθών βουλευτών+δικαστικών πλην των ιδίων;
Πες μου όμως σε παρακαλώ πώς μπορεί να αποφευχθεί όταν ειδικά για την αύξηση των μισθών των βουλευτών συμφωνήσαν και οι 300 της βουλής;
Ειδικά όσον αφορά την αύξηση των δικαστικών πολύ καλού μου φίλου η μητέρα είναι εφέτης (δικαστής). Ε ο ίδιος μου είπε ότι αν τους δοθούν οι αυξήσεις που λέγεται ότι θα δοθούν θα είναι τεράστια αδικία προς τους άλλους. Φυσικά προσέθεσε βέβαια ότι δεν τον χαλάνε καθόλου μιας και θα ευνοηθεί ταμάλα. Εν προκειμένω δηλαδή αναγνωρίζει την αδικία, ε δε θα τα βάψει και μαύρα όμως αν η μητέρα του από 3000 € καθαρά το μήνα που παίρνει βρεθεί τα παίρνει 4000 και 4500 και 5000 €.
Μα οι μισθοί των βουλευτών ακολουθούν μισθολογικά αυτούς των δικαστικών. Για αυτό και οι δεύτεροι αυξάνονται. Και μη μιλάμε για τους βουλευτές. Η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι δικηγόροι. Το καταξοχήν κερδοφόρο επάγγελμα σε σαθρές κοινωνίες σαν τη δική μας....
Και παρόλο αυτά εμείς(οι περισσότεροι τουλάχιστον) τους ψηφίζουμε!!! -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Συνθήματα του στυλ πρώτος μισθός 1400 Ευρώ και σύνταξη στα 55 και στα 50 η Παπαρήγα τα λέει αλλά στις επιχειρήσεις του ΚΚΕ δεν τα εφαρμόζει.Εκ του ασφαλούς θα φέρω τη Θάλασσα στη Φλώρινα!!!!
+1000
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
΄Νταξει, σε κρίσιμα εθνικά θέματα, υπάρχει πάντα ομοψυχία !!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Και σ' το λέει ένας που πληρώνει (κ θα πληρώνει γι' αρκετό καιρό ακόμα) μειωμένο τιμολόγιο ΔΕΗ...Προσεξε αγαπητε μου ililias τωρα κατι παραδοξα...
Αν εχω καταλαβει καλα (απο προηγουμενες δημοσιευσεις σου) πρεπει να εισαι πολυτεκνος.
Ηρθε λοιπον το κρατος και ως ωφειλε αναγνωρισε τη προσφορα της πολυτεκνης οικογενειας παρεχοντας το 'προνομιο' της μειωμενης τιμης στο ηλεκτρικο ρευμα.Αυτο για καποιους σουπερ φιλελευθερους εδω μεσα αποτελει στρεβλωση της αγορας.
Οπως και στρεβλωση της αγορας αποτελει και η παροχη ρευματος στους νησιωτες με τιμη παρα πολυ κατω του κοστους.
Οπως επισης και η παροχη φθηνου ρευματος σε αγροτες μεσω του τιμολογιου Τ33.
Οπως επισης και η απουσια κλιμακωτου τιμολογιου στους επαγγελματιες (τιμολογια Γ21, Γ22 κλπ)Το κοστος αυτο ( υπηρεσιες κοινης ωφελειας) εχει υπολογιστει απο το Υπουργειο Αναπτυξης γυρω στα 200-300 εκ.ευρω ετησιως.
Τα οποια ομως αν και αναγνωριζονται απο το κρατος ουδεποτε αποδοθηκαν στη ΔΕΗ, οπως αλλωστε και οι εισφορες που χρωσταει στα ασφαλιστικα ταμεια.Η ερωτηση ειναι η εξης:
Μεσω ποιας ιδιωτικης εταιρειας το κρατος κανει αντιστοιχη ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ κοινωνικη πολιτικη??Απο τη μια λοιπον θελουμε ελευθερο ανταγωνισμο και αγορα χωρις στρεβλωσεις.
Απο την αλλη ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ απο πολλους και διαφορους λογους η πολιτεια να εχει καποια 'εργαλεια' ωστε καποιες κοινωνικες ομαδες να εχουν την 'ειδικη μεταχειρηση' που δικαιουνται.Λοιπον τι λες??Να τα καταργησουμε ολα??Και το δικο μου μειωμενο ρευμα (τη πισινα θα τη μπαζωσω), και το δικο σου τιμολογιο πολυτεκνου, και το τιμολογιο των αγροτων??Να πληρωνουν και οι νησιωτες βρε αδερφε το ρευμα 1,5-3 ευρω τη κιλοβατωρα, ωστε να μην υπαρχουν στρεβλωσεις στην αγορα??
Τελειωνοντας και θεωρωντας οτι απευθυνομαι σε μερικους ιδιαιτερα κακοπιστους συνομιλητες.
ΠΡΟΚΑΛΩ τον οποιονδηποτε εχει στοιχεια που να αποδεικνυουν οτι εχει πληρωσει εστω και μια δραχμη υπερ του οποιουδηποτε Σωματειου εργαζομενων στη ΔΕΗ μεσω οποιασδηποτε συναλλαγης του με την Επιχειρηση να τα παραθεσει οπως εκανα εγω με το εκκαθαριστικο εφοριας και μισθοδοσιας.Αλλιως δικαιουμαι να τους αποκαλω ψευτες και κοινους συκοφαντες. -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Αν εχω καταλαβει καλα (απο προηγουμενες δημοσιευσεις σου) πρεπει να εισαι πολυτεκνος.
Ηρθε λοιπον το κρατος και ως ωφειλε αναγνωρισε τη προσφορα της πολυτεκνης οικογενειας παρεχοντας το 'προνομιο' της μειωμενης τιμης στο ηλεκτρικο ρευμα.Αυτο για καποιους σουπερ φιλελευθερους εδω μεσα αποτελει στρεβλωση της αγορας.
Οπως και στρεβλωση της αγορας αποτελει και η παροχη ρευματος στους νησιωτες με τιμη παρα πολυ κατω του κοστους.
Οπως επισης και η παροχη φθηνου ρευματος σε αγροτες μεσω του τιμολογιου Τ33.
Οπως επισης και η απουσια κλιμακωτου τιμολογιου στους επαγγελματιες (τιμολογια Γ21, Γ22 κλπ)Όσον αφορά εμένα κάνεις λάθος!!! Είμαι πολύ υπέρ των παροχών σε πολύτεκνους, ενώ όσον αφορά τους νησιώτες, τους αγρότες και τους επαγγελματίες θεωρώ ότι θα έπρεπε να εξαρτάται αυτή η παροχή και από το εισόδημά τους. Είναι άλλο δηλαδή να μιλάμε για αγρότη με καθαρό εισόδημα 10-15000 € και άλλο να μιλάμε για αγρότη με καθαρό εισόδημα 50000 €, κοκ.
Προσωπικά θέλω ΠΛΗΡΩΣ ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ (και ΟΤΕ και ΟΣΕ και ΕΛΤΑ, κτλ), με κοινά τιμολόγια για ΟΛΟΥΣ και από κει και πέρα το κράτος να δίνει επιδόματα στους πολύτεκνους και σε όσους άλλους πιστεύει ότι τα έχουν ανάγκη. Να αποτελεί δηλαδή παροχή του κράτους και όχι της ΔΕΗ. Να δικαιούται δηλαδή π.χ. ο πολύτεκνος 200-300 € το χρόνο για ΔΕΗ για κάθε παιδί πλέον των 2 που θα του τα καταβάλει το κράτος! Κάτι αντίστοιχο να συμβαίνει και με τον ΟΣΕ όσον αφορά τα δωρεάν εισιτήρια σε πολύτεκνους, κτλ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η ιδιωτική πρωτοβουλία καλά θα κάνει να ξεκουμπιστεί από την Ελλάδα και να πάει να παράγει ρεύμα στη Βουλγαρία και τη Σερβία, το οποίο θα το πουλάει μετά στη ΔΕΗ για να το μεταπωλεί έπειτα αυτή στους ιθαγενείς.Eνω θα επρεπε ο καλος ιδιωτης να αγοραζει το ρευμα απο τη ΔΕΗ 5 και να πουλαει το ρευμα που παραγει στη ΔΕΗ 15.
Γιατι ως γνωστον αυτο αποτελει υγιη ανταγωνισμο και με αυτο το τροπο δε δημιουργουνται 'στρεβλωσεις' στην αγορα.Έτσι εμείς θα έχουμε μια ΔΕΗ ανθηρή με λιγνίτες, 3 νομούς μέσα στη μαυρίλα, χιλιάδες εργαζόμενους στο μονοπώλιο με μισθούς 30% πάνω από τους αντίστοιχους του ιδ. τομέα, εκ. ευρώ στους γείτονες και στις τσέπες του κάθε ροφιάνου-αλλλήτη Μυτιλιναίου
Σωστο κι αυτο.Ζητω το (οποιοδηποτε) εισαγομενο καυσιμο και η απολυτη ενεργειακη εξαρτηση της χωρας απο αυτο.
και, βέβαια, πορείες κατά του κεφαλαίου που φταίει για τη γενιά των 700 ευρώ.
Δεν ηξερα οτι ευθυνομαι εγω και η κρατικη ΔΕΗ γιαυτο.Σχωρα με.
Απο αυριο ξεκιναω απεργια πεινας σε ενδειξη συμπαραστασης προς τα δοκιμαζομενα Carrefour και Lidl (ενδεικτικα)Το ότι το κεφάλαιο σε άλλες χώρες της Ε.Ε. χωρίς μονοπώλια και κράτος παντού δίνει διπλάσιους και τριπλάσιους μισθούς, μάλλον είναι παραμύθι της Χαλιμάς.
Οπως ψεμα της Χαλιμας ειναι και το οτι εκει τηρουνται οι νομοι και δικαστικες αποφασεις απο ΟΛΟΥΣ και κυριως απο το ιδιο το κρατος, κανεις δε διανοειται να κλεψει το κρατος τουλαχιστο με το τροπο που γινεται εδω, που οι μισθωτοι και συνταξιουχοι ειναι η κυρια πηγη φορολογικων εσοδων επειδη δε μπορουν ξεφυγουν....
Πεινάει ο εργάτης και ο υπάλληλος στη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Σουηδία.
Αντιθετα απο οτι συμβαινει στην Ελλαδα που πεινανε οι τραπεζες, οι αλυσιδες των σουπερ μαρκετ, τα καρτελ και οι λαθρεμποροι τροφιμων και καυσιμων, οι μεγαλοδικηγοροι, και οι μεγαλογιατροι οπως και καθε αλλη συμπαθης ταξη αναξιοπαθουντων ιθαγενων.
-
*Ο χρήστης **888888'.........
Τελειωνοντας και[b** έγραψε:*
θεωρωντας οτι απευθυνομαι σε μερικους ιδιαιτερα κακοπιστους συνομιλητες[/b:35kkomld].
ΠΡΟΚΑΛΩ τον οποιονδηποτε εχει στοιχεια που να αποδεικνυουν οτι εχει πληρωσει εστω και μια δραχμη υπερ του οποιουδηποτε Σωματειου εργαζομενων στη ΔΕΗ μεσω οποιασδηποτε συναλλαγης του με την Επιχειρηση να τα παραθεσει οπως εκανα εγω με το εκκαθαριστικο εφοριας και μισθοδοσιας.Αλλιως δικαιουμαι να τους αποκαλω ψευτες και κοινους συκοφαντες.Αυτό είναι το πρόβλημα!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
.........
Τελειωνοντας και** θεωρωντας οτι απευθυνομαι σε μερικους ιδιαιτερα κακοπιστους συνομιλητες**.
ΠΡΟΚΑΛΩ τον οποιονδηποτε εχει στοιχεια που να αποδεικνυουν οτι εχει πληρωσει εστω και μια δραχμη υπερ του οποιουδηποτε Σωματειου εργαζομενων στη ΔΕΗ μεσω οποιασδηποτε συναλλαγης του με την Επιχειρηση να τα παραθεσει οπως εκανα εγω με το εκκαθαριστικο εφοριας και μισθοδοσιας.Αλλιως δικαιουμαι να τους αποκαλω ψευτες και κοινους συκοφαντες.Αυτό είναι το πρόβλημα!
Οχι, δεν ειναι αυτο το προβλημα και να με συγχωρεις.
Αν σου πω εγω οτι η επαγγελματικη ομαδα στην οποια ανηκεις ειναι συλληβδην κλεφτες και απατεωνες ΧΩΡΙΣ να εχω χειροπιαστα στοιχεια που να αποδεικνυουν και να στηριζουν τη καταγγελια μου, πιστευω οτι θα αντιδρασεις.Επιτρεψε μου λοιπον να κανω κι εγω το ιδιο.Οπως βλεπεις μεχρι τωρα εχω παραθεσει αρκετα στοιχεια για να στηριξω τα γραφομενα μου.Δε με πειραζει αν καποιοι με θεωρουν 'προνομιουχο' βασει των στοιχειων που παραθετω.Δικαιωμα του καθενος ειναι αλλωστε.Με πειραζει ομως που καποιοι με θεωρουν προνομιουχο συκοφατωντας με με ψεμματα και ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ γεγονοτα που ακουσαν/τους ειπαν/νομιζουν πως υπαρχουν.
-
88888, θα επιμείνω, και δεν έχω και τίποτα να σου συγχωρήσω. Τις απόψεις μας παραθέτουμε.
Νομίζω, ότι εκεί που επισήμανα είναι το πρόβλημα.
Δεν σε αποκαλεί (γενικότερα και ειδικότερα) κανείς κλέφτη.
Όσοι έχουν τοποθετηθεί μιλούν για τα προνόμια των εργαζομένων της ΔΕΗ.
Αυτή είναι η γνώμη τους.Αν διαφωνείς, που διαφωνείς, μπορείς, κάλλιστα, να εξηγήσεις για ποιό λόγο εσύ πιστευεις ότι αυτό είναι λάθος.
Αν όμως, θεωρείς, ότι όλοι εμείς είμαστε κακοπροαίρετοι, τότε, αφ' ενός μας θεωρείς υστερόβουλους, και αφ' ετέρου δεν επιτρέπεις καν το δικαίωμα της συζήτησης. Αφού με έναν κακοπροαίρετο συνομιλητή, όπως μας θεωρείς, δεν υπάρχει η έννοια της διατύπωσης άποψης, παρά μόνο αυτή της πρόκλησης. Και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν είναι έτσι.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
θεωρωντας οτι απευθυνομαι σε μερικους ιδιαιτερα κακοπιστους συνομιλητες[/b:3a2j12q3].
...'σε μερικούς ιδιαιτερα κακόπιστους' λέει! Δηλαδή εσύ είδες κάτι διαφορετικό;; οι 7 στους 10 που έγραφαν εναντίον της απεργίας τα απωθημένα τους έβγαζαν και 'δήλωναν' την πλήρη άγνοια τους με τις μπούρδες που αράδιαζαν.
Επίσης αυτό που ζητάει, είναι πανεύκολο. Ας το κάνουν.
-
Ισχύει αυτό που είπα, TRAV.
Ο καθένας έχει μια γνώμη. Το να τον αφορίσεις δεν λύνει το, όποιο, πρόβλημα, θεωρεις ότι υπάρχει. Ούτε το να ζητάς να προσκομιστούν αντίγραφα δηλώσεων και στοιχεία.
Η γνώμη του 'κόσμου' αν έχει διαμορφωθεί προς μια κατεύθυνση, δεν αλλάζει έτσι!
-
Το περίεργο οξύμωρο είναι ότι εγώ δεν ήμουν κατά της απεργίας, με την έννοια ότι το θεωρώ απόλυτα ανθρώπινο να διεκδικείς να μη χάσεις τα κεκτημένα σου.
Παρόλα αυτά θεωρώ πολλά από τα κεκτημένα παράλογα και ως εκ τούτου συμφωνώ με πολλά μέτρα του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
88888, θα επιμείνω, και δεν έχω και τίποτα να σου συγχωρήσω. Τις απόψεις μας παραθέτουμε.Aποψεις ή εικασιες??
Νομίζω, ότι εκεί που επισήμανα είναι το πρόβλημα.
Δεν σε αποκαλεί (γενικότερα και ειδικότερα) κανείς κλέφτη.
Tζαμπα ρευμα εχουν μονον οι κλεφτες.Χαρατσι πληρωνεις μονο στους ληστες.
Όσοι έχουν τοποθετηθεί μιλούν για τα προνόμια των εργαζομένων της ΔΕΗ.
Αυτή είναι η γνώμη τους.Επιμενω:Μιλουν για 'προνομια' που υπαρχουν ή που νομιζουν/εχουν ακουσει/νομιζουν οτι υπαρχουν??
Αν διαφωνείς, που διαφωνείς, μπορείς, κάλλιστα, να εξηγήσεις για ποιό λόγο εσύ πιστευεις ότι αυτό είναι λάθος.
Αυτο κανω.Και παραθετω και στοιχεια που κατα τη γνωμη μου αποδεικνυουν αυτα που λεω.
Το αν τεκμηριωνουν αυτο που λεω ειναι θεμα προς συζητηση.Δε μπορεις ομως να πεις οτι δεν εχω παραθεσει στοιχεια.Απο την αλλη ΚΑΝΕΙΣ απο οσους αντιπαρατιθενται μαζι μου, δεν εχει παραθεσει ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ χειροπιαστο στοιχειο.Αν όμως, θεωρείς, ότι όλοι εμείς είμαστε κακοπροαίρετοι, τότε, αφ' ενός μας θεωρείς υστερόβουλους, και αφ' ετέρου δεν επιτρέπεις καν το δικαίωμα της συζήτησης. Αφού με έναν κακοπροαίρετο συνομιλητή, όπως μας θεωρείς, δεν υπάρχει η έννοια της διατύπωσης άποψης, παρά μόνο αυτή της πρόκλησης. Και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν είναι έτσι.
Δε μιλησα για ΟΛΟΥΣ αλλα για ΜΕΡΙΚΟΥΣ.Απο εκει και περα δεν εχω να προσθεσω τιποτα παρα μονο ενα μικρο παραδειγμα κακοπιστιας.
Εγραψε καποιος οτι στο Πηλιο ειδε μια κυρια 10-12 ατομα που αλλαζαν λαμπες.Απαντησα πως αρμοδιοι για αυτο ειναι οι Δημοι.Ειναι πολυ απλο για τον οποιοδηποτε να το διαπιστωσει με ενα τηλεφωνο στο Δημο ή στη ΔΕΗ.
Απαντηση που πηρα:ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ γιατι δε μπορει ενας μικρος Δημος να εχει τοσους υπαλληλους.Ετσι απλα, χωρις καποιος να κανει το κοπο να διαπιστωσει αν αυτο που γραφεται ειναι αληθεια ή οχι, γιατι αυτος ΣΙΓΟΥΡΑ ΞΕΡΕΙ καλυτερα. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ισχύει αυτό που είπα, TRAV.Ο καθένας έχει μια γνώμη. Το να τον αφορίσεις δεν λύνει το, όποιο, πρόβλημα, θεωρεις ότι υπάρχει. Ούτε το να ζητάς να προσκομιστούν αντίγραφα δηλώσεων και στοιχεία.
Η γνώμη του 'κόσμου' αν έχει διαμορφωθεί προς μια κατεύθυνση, δεν αλλάζει έτσι!
Λυπάμαι αλλά διαφωνώ. Τα στρογγυλεύεις πολύ τα πράγματα. Εάν εγώ πω τώρα ότι είναι 11:15 το πρωί και σου στείλω ένα π.μ να πάμε για καφέ, μαζί με σένα θα' ρθει και ο μπόγιας να με μαζέψει για κανένα ψυχιατρείο.
Βεβαίως και δε θα λέω τη γνώμη μου ....
Εδώ έχουν γραφτεί σημεία και τέρατα. Και να'ταν η πρώτη φορά;; ή σάμπως θα είναι η τελευταία;Και να είσαι σίγουρος ότι εάν ο φουκαράς των '700ευρώ' μπορούσε να σηκώσει κεφάλι (προσωπικά πιστεύω ότι μπορεί) τα ίδια θα έγραφαν. Τώρα κλαίγονται για πάρτη του...χιλιοπαιγμένο Νίκο
Μιλάμε για πρόβλημα πολύ βαθύτερο, δεν έχει να κάνει μόνο με τους εργαζομένους της ΔΕΗ.
Απωθημένα και μόνο απωθημένα. Και σημεία των καιρών βεβαίως
Όσο για τα στοχεία: Όποιος έχει έστω και ίχνος τσίπας, προσπαθεί να στηρίξει αυτά που λέει και να αποδείξει το δίκιο του.Δε χρειάζεται να του το ζητήσει κανένας!! Το κάνει από μόνος του, σεβόμενος τον εαυτό του πρωτίστως και μετά αυτούς στους οποίους απευθύνεται.
Εάν δεν το κάνει...(άστο καλύτερα) -
Να σου πω πάντως αυτό με τους 12 δεν το πίστεψα ούτε και γω που ξέρεις πόσο διαφωνούμε.
Είναι πάντως γεγονός ότι η παραγωγικότητα των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ είναι πολύ μικρότερη από αυτή των υπαλλήλων σε ιδιωτικές εταιρίες, μερικές φορές μάλιστα προκλητικά μικρή.
Θα μιλήσω πάλι χωρίς απτά στοιχεία, αλλά τι να κάνω μου το είπαν και αυτό.
Φίλου μου ο πατέρας δουλεύει στον ΟΤΕ ως τεχνικός και είναι από τα κορόιδα που του αρέσει να δουλεύει, οπότε και τρέχει συνεχώς.
Κάνει λοιπόν ~10 συνδέσεις την ημέρα, όταν ο μέσος όρος συνδέσεων ανά τεχνικό είναι 4. Ξέρεις τι του είπαν κάποιοι συνάδερφοί του; 'Κόψε λίγο γιατί χαλάς την πιάτσα'
Είχαν συνηθίσει να πίνουν στο γραφειάκι τους τις φραπεδιές τους και τους χάλασε που κάποιος συνάδερφός τους ξεχώριζε δουλεύοντας όπως θα έπρεπε να δουλεύουν όλοι τους (οπότε και τότε θα χρειαζόταν λιγότερο προσωπικό).
Μου είπε δε ο φίλος του ότι πρώην συνάδερφος του πατέρα του που αφού συνταξιοδοτήθηκε πρόωρα έπιασε δουλειά σε ιδιωτική εταιρία που προσφέρει υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, εκεί ο μέσος όρος συνδέσεων ανά υπάλληλο είναι >10 συνδέσεις ανά ημέρα.Αλλά ναι, ξέρω, φταίει ο κακός ο ιδιωτικός υπάλληλος που δεν κυνηγάει να πάρει αύξηση 50% αλλά κάθεται και ασχολείται με το πόσα παίρνουν οι υπάλληλοι του ΟΤΕ (και της ΔΕΗ)...
Όσον αφορά το σχόλιο περί απωθημένων κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι όλοι ζούμε στην ίδια κοινωνία, άρα οι συγκρίσεις είναι άμεσες και αναμενόμενες.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Το περίεργο οξύμωρο είναι ότι εγώ δεν ήμουν κατά της απεργίας, με την έννοια ότι το θεωρώ απόλυτα ανθρώπινο να διεκδικείς να μη χάσεις τα κεκτημένα σου.
Παρόλα αυτά θεωρώ πολλά από τα κεκτημένα παράλογα και ως εκ τούτου συμφωνώ με πολλά μέτρα του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.Έτσι απο περιέργεια, ποιά κεκτημένα θεωρείς παράλογα;
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Παρόλα αυτά θεωρώ πολλά από τα κεκτημένα παράλογα και ως εκ τούτου συμφωνώ με πολλά μέτρα του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.Έτσι απο περιέργεια, ποιά κεκτημένα θεωρείς παράλογα;
Τυχαία παραδείγματα:
Θεωρώ παράλογο το να βγαίνουν οι μητέρες στη σύνταξη στα 45 επειδή έχουν ένα ανήλικο παιδί π.χ. 15 ετών τότε. Ε ναι, το βρίσκω παράλογο το να συνταξιοδοτείται κανείς με 25 χρόνια εργασίας και να πληρώνεται για άλλα 30-35 χρόνια για να κάθεται.
Θεωρώ πολύ πιο λογικό το να δίνεται στη μητέρα μια άδεια μετ' αποδοχών 1-2 ετών αφού γεννήσει, ύστερα όμως να συνταξιοδοτείται κανονικά στα 60 (ή όταν φτάσει την 35-37ετία).Αντίστοιχα, θεωρώ παράλογο πολλοί υπάλληλοι του δημοσίου (η πλειοψηφία θα έλεγα) να συνταξιοδοτούνται και να παίρνουν εφάπαξ 50-70-100-150 χιλιάδων € και οι αντίστοιχοι του ιδιωτικού τομέα να παίρνουν 10-15 χιλιάδες € και αν. Θα μπορούσε να ισοσκελιστεί κάπως η ανισότητα.
- πολλά άλλα
-
Το αστειο ειναι οτι γινεται επιχειρημα σ' αυτην την τακτικη, η προνομιακη μεταχειριση των υπαλληλων της ΔΕΗ σε σχεση με αυτους του στενου δημοσιου τομεα. Που κι αυτοι με τη σειρα τους, σε αλλα τοπικ, ειναι προνομιουχοι σε σχεση με τους εργαζομενους στον ιδιωτικο τομεα. Που κι αυτοι με τη σειρα τους σε σχεση με καποιους ανεργους θα ειναι προνομιουχοι (να στησουμε κι ενα τετοιο τοπικ, χαβαλε θα εχει!). Που κι αυτοι......
Τί ωραια (και βολικα) που λειτουργει ο μηχανισμος του κλονισμου της κοινωνικης συνοχης!
Ο skye παραπανω το εθεσε πολυ ευστοχα, νομιζω.....ΥΓ. Το πιο αστειο ειναι οτι ασκουν υψηλη κριτικη (αναμεσα σε αλλους), ανθρωποι που δεν εχουν κολλησει ουτε ενα ενσημο στη ζωη τους! ΟΚ...........
-
Επειδή το Internet έχει μνήμη και επειδή κατά κάποιους λέμε τη γνώμη μας έτσι χωρίς στοιχεία....
http://www.dei.gr/Default.aspx?id=2327&nt=18&lang=1' target='_blank' target='_blank' target='_blank
(να τι λέει η ίδια η ΔΕΗ για τον Λιγνίτη)
Μέση εκπομπή CO2 από καύση λιγνίτη εν Ελλάδι 122,17 tCO2/TJ (1)
Μέση εκπομπή από καύση λιγνίτη κατά μέσο όρο παγκοσμίως 101,2 tCO2/TJ
Μέση εκπομπή από χρήση άνθρακα: 94,6 - 98,3 tCO2/TJ (2)
(1)/(2) = 1.24~1.29.
Δεν μιλάμε για τα λοιπά καύσιμα καθώς θα μας πληγώσουν οι συγκρίσεις. Το Φυσικό Αέριο είναι στο 56,1 tCO2/TJ δηλαδή περίπου στο μισό των εκπομπών Θερμοκηπίου του Παγκόσμιου Λιγνίτη.
Να λάβουμε υπόψη μας ότι φυσικά μεταξύ Λιγνίτη - Φυσικού Αερίου - Πετρελαίου - Λιθάνθρακα οι οποίες διαφορές στις ενεργειακές αποδώσεις είναι πολύ μικρότερες των συντελεστών αυτών. Το κύριο πρόβλημα σχετίζεται με την εκπομπή ρύπων που έχουν πολύ μεγαλύτερους ισοδύναμους συντελεστές CO2 ως αέρια του Θερμοκηπίου.
Εννοείται ότι ψάχνωντας περισσότερο βρίσκει κανείς στοιχεία που δείχνουν πολύ χειρότερες επιδόσεις για τη ΔΕΗ από αυτές που η εταιρεία ισχυριζόταν το 2005. Άλλωστε το γεγονός και μόνον ότι πρακτικά το 1/3 του κειμένου ασχολείται περί, στρατηγικής σημασίας του Λιγνίτη, των οφελειών στην Ελληνική Οικονομία, το περί μοναδικότητας ενεργειακής εναλλακτικής λύσης και τα κέρδη για τη μείωση της Ανεργίας σε Τοπικό Επίπεδο (εκεί που βέβαια η ΓΕΝΟΠ με τα ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ υποστηρίζει το Θεάρεστο Έργο της Εταιρείας) καταδεικνύει την ανυπαρξία επιχειρημάτων που σχετίζονται με την περιβολοντική πολιτική που απλά δεν υπήρχε όπως και δεν μπορεί να υπάρξει και σήμερα καθώς θίγει πρωτίστως τους εργαζόμενους στα Ορυχεία της εταιρείας (φέροντας τη Διοίκηση σε άμεση σύγκρουση με τη Σκιώδη Κυβέρνηση της Εταιρείας). Φυσικά η ΔΕΗ τότε δεν απαντούσε στο:
α. Μία Στρατηγική πηγή δεν την εξαντλείς σε συνθήκες Ειρήνης αλλιώς παύει να είναι Στρατηγική.
β. Φυσικά και το κόστος των επιπτώσεων στην Υγεία του Γενικότερου Πληθυσμού δεν λαμβάνεται υπόψη και σίγουρα περί του Οικονομικού κόστους (άμεσου για περίθαλψή και έμμεσου λόγω αδυναμίας Εργασίας) ούτε λόγος.
γ. Η Ιαπωνία δεν έχει ενεργειακές πρώτες ύλες και εισάγει πρακτικά τα πάντα. Αυτό δεν την εμπόδισε όμως να πετύχει τα όσα πέτυχε.
δ. Τα περί μείωσης της Ανεργίας τα ακούω βερεσέ καθώς η ισόποση ανάπτυξη σε ΑΠΕ έχει πολύ μεγαλύτερη αποδοτικότητα στη μείωση της Ανεργίας. Ασφαλώς και δέχομαι την άποψη ότι οι ΑΠΕ είναι εκεί επικουρικά αλλά από την άλλη κάθε KWh από τον άνεμο σημαίνει πρακτικά μείωση τόσο στην εξάρτηση από εισαγώμενη ενέργεια (γ) μείωση της κατανάλωσης του στρατηγικού καυσίμου (α) και βελτίωση στην υγεία των κατοίκων των περιοχών που πλήτονται άμεσα (β).
Υ.Σ. Οι 5 συνδικαλιστές της ΔΕΗ που τους κάλεσε ως εν δυνάμει κατηγορούμενους η Δικαιοσύνη ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.
Περί ΔΕΗ