-
Τα ρολογια του Αινστάιν και οι χάρτες του Πουανκαρε
του Peter Galisson, εκδ. Κάτοπτρο.
Δεν είναι 'bedtime book' (ουτε fiction -μήπως είμαι οφτοπικ??), αλλά πρόκειτα για μια εξαιρετική αποτύπωση των προβληματισμών κορυφαίων επιστημόνων πάνω στο θεμα χώρος- χρόνος.Ο μεταφραστής (Ηλ. Καρκάνης) έχει κάνει τεράστια δουλεια - και δυστυχώς ο εκδοτικός οίκος τον αναφέρει μόνο στα 'ψιλά'.....
-
Πολύ καλό το βιβλίο του Βασίλη Αλεξάκη 'Μ.Χ.' από τις εκδόσεις 'Εξάντας'.
http://www.protoporia.gr/protoporia/pro ... sku=300315
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Πολύ καλό το βιβλίο του Βασίλη Αλεξάκη 'Μ.Χ.' από τις εκδόσεις 'Εξάντας'.http://www.protoporia.gr/protoporia/pro ... sku=300315
έχει σχέση με τα άλλα βιβλία του (π.χ. 'Παρίσι-Αθήνα')? (από πλευράς ύφους, γλώσσας, θέματος, κλπ).?
-
Δεν ήξερα που αλλού να το βάλω. Είναι η έρευνα μιας συμφοιτήτριας σχετικά με βιβλία.
http://www.makesurvey.net/cgi-bin/surve ... 0C7E8B77D5
-
'Οι πύλες της φωτιάς', του Πρέσσφιλντ. ΠΟΛΥ καλό, θενξ Κούκο for the tip
To βιβλίο κάνει ό,τι υπόσχεται: 'Ο Πρέσσφιλντ δεν ήταν στις Θερμοπύλες. Όταν τελειώσει το βιβλίο θα νομίζετε ότι ήταν, κι εσείς μαζί'
Προτείνεται
-
Πάρε το 'The Bull from the Sea' της Mary Renault. Πουλιέται σε ένα βιβλιοπωλείο (του Κέδρου νομίζω, θα μάθω) στην Πανεπιστημίου.
Η ιστορία του Θησέα όπως δεν μπορείς να την φανταστείς.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πάρε το 'The Bull from the Sea' της Mary Renault. Πουλιέται σε ένα βιβλιοπωλείο (του Κέδρου νομίζω, θα μάθω) στην Πανεπιστημίου.
Η ιστορία του Θησέα όπως δεν μπορείς να την φανταστείς.
Είναι στα υπόψιν. Από ό,τι διάβασα, ο ίδιος ο Πρεσσφιλντ θεωρεί μέντορά του την Ρενό. 'Η ματωμένη εκστρατεία' του ιδίου, λέει τίποτα;
-
Κι αυτό πάρα πολύ καλό αλλά λίγο αργό σε εξέλιξη.
Καλύτερο το Ανεμοι Πολέμου (Πελοποννησιακός πόλεμος).
Ακόμα δες το 'Η Ασπίδα της Σπάρτης' του Valerio Massimo Menfredi (για τον θρύλο των δύο που επέζησαν της Μάχης των Θερμοπυλών) και το 'Η Κάθοδος των Μυρίων' του ίδιου.
Αλλά πρώτα απ' όλα πάρε το 'Ο Ταύρος από την Θάλασσα'. Θα σου αρέσει πολύ.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Είναι στα υπόψιν. Από ό,τι διάβασα, ο ίδιος ο Πρεσσφιλντ θεωρεί μέντορά του την Ρενό. 'Η ματωμένη εκστρατεία' του ιδίου, λέει τίποτα;
Εμένα μου άρεσε πολύ! Νομίζω περισσότερο απ' τους 'Ανεμους'.
-
To ξεθαύω γιατί έμεινα από 'καύσιμα' και πρέπει να εφοδιαστώ για το υπόλοιπο καλοκαίρι..
Δώστε καμιά πρόταση...Τα βιβλία του Κόου που συζητήθηκαν παλιότερα τα εχει διαβάσει κανείς στα αγγλικά?
Είναι καλές οι μεταφράσεις τους?
Θέλω να πάρω τα 'Ο κλειστός κύκλος' και 'Η λέσχη των τιποτένιων' και σκέφτομαι να τα παραγγείλω στα αγγλικά, πιστεύετε αξίζει τον κόπο?
koutsan αν δεν κάνω λάθος εσύ τα είχες διαβάσει στα αγγλικά? Είναι δύσκολη η γλώσσα του? -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
To ξεθαύω γιατί έμεινα από 'καύσιμα' και πρέπει να εφοδιαστώ για το υπόλοιπο καλοκαίρι..
Δώστε καμιά πρόταση...Τα βιβλία του Κόου που συζητήθηκαν παλιότερα τα εχει διαβάσει κανείς στα αγγλικά?
Είναι καλές οι μεταφράσεις τους?
Θέλω να πάρω τα 'Ο κλειστός κύκλος' και 'Η λέσχη των τιποτένιων' και σκέφτομαι να τα παραγγείλω στα αγγλικά, πιστεύετε αξίζει τον κόπο?
koutsan αν δεν κάνω λάθος εσύ τα είχες διαβάσει στα αγγλικά? Είναι δύσκολη η γλώσσα του?Οι μεταφρασεις ειναι καλες αλλα εγω προτιμω το πρωτοτυπο. Προσωπικα δε μου φανηκε πολυ δυσκολη η γλωσσα To Rotters' club IMHO ειναι καλυτερο απο το Closed circle (το οποιο ειναι η συνεχεια). Δεν τρελαθηκα με το The rain before it falls. Δε φτανει στο επιπεδο των αλλων.
Σε καθε περιπτωση θα τα καταευχαριστηθεις -
Eξαρταται τι θεμα θες να διαβασεις και τι ειδος.
Και μια που το ξεθαψαμε: Διαβασα τα 2 βιβλια του Παν.Αγαπητου βυζαντινες ιστοριες μυστηριου κλπ. Δεν ειναι και ασχημη η προσπαθεια σε ενα ανυπαρκτο ειδος στη χωρα μας. Πολυ μεγαλη βεβαια η επιρροη απο τον φαν Χουλικ (το εχει δηλωσει αλλωσε ο συγγραφεας), αλλα δε μ'αρεσε το αγχος που εχει να δειξει οτι μπορει να αναπαραστησει την ατμοσφαιρα της εποχης με τεραστιες περιγραφες με το καλημερα (ενω θα μπορουσε να ενταξει τις περιγραφες καπως στην πλοκη), οπως επισης δε μ'αρεσαν και οι σελεμπριτι ρολοι (πατριαρχης Φωτιος, Κασσιανη). Παρ'ολα αυτα διαβαζεται ευχαριστα και το συνιστω σε οσους αρεσει το ειδος.
Και αφου ημουν στο Βυζαντιο, μου εδωσε ο πατερας μου να διαβασω ενα ακομα βιβλιο με θεμα το βυζαντιο και ειπα να το διαβασω. Γιωγος Λεοναρδος ο συγγραφεας, το βιβλιο ονομαζεται ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΙ. Πωπω!! Ο τυπος δεν ξερει να γραφει καθολου. Μα καθολου λεμε! Ειδα κι επαθα να το τελειωσω.
Και (για να τελειωσω το θεμα βυζαντιο) ελπιζω να πηρατε το κορυφαιο ελληνικο βιβλιο για εκεινη την περιοδο μολις με 5,5Ε απο τα περιπτερα 'Σεργιος και Βακχος' του Μ. Καραγατση. Απολαυστικο
Τωρα καλοκαιρι διαβαζω Μονταλμπανο και αλλα παρομοια
-
@Asimov: Ωραία, οπότε θα κάνω την απόπειρα με αυτά τα 2 (Rotters' club, Closed circle ) στα αγγλικά και βλέπουμε. Το 'The rain before it falls' είναι το τελευταίο του που έγραψε πέρσι?
Πάντως δύσκολη γλώσσα εννοώ με περίεργη γραφή ή με δύσκολους ιδιωματισμούς όχι τόσο τις λέξεις (αν και είναι σπαστικό να χρειάζεσαι και λεξικό) με κάποιους άλλους βρετανούς είχα πρόβλημα, με αμερικάνους όχι τόσο.
Οπότε η επόμενη ερώτηση είναι από που λες να τα παραγγείλω? Αmazon κλασικά?@greo: Προτιμώ τα μυθιστορήματα αυτό τον καιρό (με πολιτική χροιά ακόμα καλύτερα), τα ιστορικά μου αρέσουν αρκετά αλλά θέλω να διαβάσω και πολλά κλασικά που έχω αμελήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό...
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
@Asimov: Ωραία, οπότε θα κάνω την απόπειρα με αυτά τα 2 (Rotters' club, Closed circle ) στα αγγλικά και βλέπουμε. Το 'The rain before it falls' είναι το τελευταίο του που έγραψε πέρσι?
Πάντως δύσκολη γλώσσα εννοώ με περίεργη γραφή ή με δύσκολους ιδιωματισμούς όχι τόσο τις λέξεις (αν και είναι σπαστικό να χρειάζεσαι και λεξικό) με κάποιους άλλους βρετανούς είχα πρόβλημα, με αμερικάνους όχι τόσο.
Οπότε η επόμενη ερώτηση είναι από που λες να τα παραγγείλω? Αmazon κλασικά?Ναι, το 'the rain...' ειναι το περσινο. Η ιστορια μου φανηκε λιγο κλισε, να πω την αληθεια. Πολυ καλογραμμενο, παντως. Καταλαβα τι εννοεις περι γλωσσας, εμενα μου φανηκε φυσιολογικη
Απο που να παραγγειλεις ειναι ενα καλο ερωτημα. Εγω ειμαι.... λαθραναγνωστης , οποτε δεν ξερω πως παραγγελνεις οταν ειναι για ιδιωτικη χρηση Το Amazon μου ακουγεται ασφαλες, τουλαχιστον.
Α! Αν δεν εχεις διαβασει το what a carve up! ξεκινα απ' αυτο: οπως εχουμε χιλιοαναλυσει εδω μεσα, προκειται για αριστουργημα!
Με πολιτικη χροια ειναι ολα. Σ' αυτο εισαι καλυμμενος -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Πολυ μεγαλη βεβαια η επιρροη απο τον φαν Χουλικ (...)..γονατίζω και χτυπώ τρεις φορές το μέτωπό μου στο πάτωμα!...
Πρόσφατη ανάγνωση:
'Ανήσυχοι νεκροί κι ότι λείπει λείπει: αστυνομικό μυθιστόρημα γραμμένο με τέσσερα χέρια' ΄από τον Υποδιοικητή Μάρκος και τον Παμπλο Ιγκνασιο Τάιμπο ΙΙ, εκδ. Αγρα
http://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=4151769' target='_blank -
Lindsay Clark ' Η Επιστροφή από την Τροία' και Κ. Γουσίδης 'Πέρσες'. Θα τα διαβάσω και θα σας πω εντυπώσεις.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Πολυ μεγαλη βεβαια η επιρροη απο τον φαν Χουλικ (...)
..γονατίζω και χτυπώ τρεις φορές το μέτωπό μου στο πάτωμα!...
Προσφατως πρεπει να τον ανακαλυψαν και οι Σλοβακοι. Στην Μπρατισλαβα σε κεντρικο βιβλιοπωλειο στον πεζοδρομο, η μιση βιτρινα ηταν βιβλια του δικαστη Τι
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ναι, το 'the rain...' ειναι το περσινο. Η ιστορια μου φανηκε λιγο κλισε, να πω την αληθεια. Πολυ καλογραμμενο, παντως. Καταλαβα τι εννοεις περι γλωσσας, εμενα μου φανηκε φυσιολογικη
Απο που να παραγγειλεις ειναι ενα καλο ερωτημα. Εγω ειμαι.... λαθραναγνωστης , οποτε δεν ξερω πως παραγγελνεις οταν ειναι για ιδιωτικη χρηση Το Amazon μου ακουγεται ασφαλες, τουλαχιστον.
Α! Αν δεν εχεις διαβασει το what a carve up! ξεκινα απ' αυτο: οπως εχουμε χιλιοαναλυσει εδω μεσα, προκειται για αριστουργημα!OK περί γλώσσας.
Oταν λες λαθραναγνωστης εννοείς τα δανείζεσαι από άλλους ή υπάρχουν στο ιντερνετ?
Το απίθανο 'Τι ωραίο πλιάτσικο' φυσικά και το έχω διαβάσει (2 φορές!) και πράγματι είναι από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ, αφού ψήνομαι να το πάρω και στ' αγγλικά..Με πολιτικη χροια ειναι ολα. Σ' αυτο εισαι καλυμμενος
Ναι βρε συ, τον Κόου τον ξέρω..
Στο ίδιο μοτίβο έχετε να προτείνεται κάποιον? -
Πως τον λένε ρε πούστη
Α θυμήθηκα Κορνήλιο Καστοριάδη νομίζω, έχω ακούσει ότι έχει και πολιτική χροιά αλλά δεν ξέρω αν θεωρείται λογοτεχνία 'Η Φαντασιακή Θέσμιση της Κοινωνίας' -
Κοβαθε εννοει οτι μεχρι τωρα ηταν στον παραδεισο του τζαμπα βιβλιου. Του χρονου ρωτα τον οτι θες για τις γλαστρες σου και τη φυλλοξηρα και θα σου απαντησει σε dt
Προτάσεις βιβλίων. Διάβασα...