-
opel astra gtc ή toyota auris θα επαιρνα.
η διαφορα τους με το golf ειναι οτι δειχνουν (gtc) ή ειναι (auris) πιο φρεσκα, ειναι καλυτερα κατασκευασμενα και πιο αξιοπιστα, εχουν καλυτερες αντιπροσωπειες, και πολυ πιο λογικες τιμες σερβις.
πολλα λεγονται για τα πλεονεκτηματα του γκολφ (DSG κτλ) αλλα τα βρισκω υπερβολικα, αφου οι διαφορες μεταξυ των μικρομεσαιων πλεον ειναι πολυ μικρες και επισης ανουσια, οταν αρχιζεις να μαλωνεις με τις αντιπροσωπειες της vw για τα διαφορα προβληματα που θα βγαινουν και που θα σουν τρωνε το χρονο και τα νευρα.
εν τελει, το γκολφ ΦΑΙΝΕΤΑΙ/ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ καλυτερο, αλλα ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ δεν ειναι. -
Ο χρήστης b4sil15 έγραψε:
Οσο για τα μικρα αυτοκινητα π προανεφερε καποιοσ πιστευετε πως αξιζει να δωσεις 15000 για την αγορα ενος τετοιου αυτοκινητου?σιγουρα ειναι φθηνοτερα και ποιο πρακτικα οσον αφορα την ευεληξια που παρεχουν αλλα σε ταξιδια κατα ποσο ειναι βολικα?Δλδ σκεφτομαι πως καλυτερα να πιεστω λιγο παραπανω κ να δωσω επιπλεον 5-6 χιλιαρικα παρα υστερω σε χωρους ασφαλεια(αν κ ολα εχουν πολυ καλη ασφαλεια)ανεση κ.τ.λ...ναι κι εγω τα ιδια σκεφτομουν και τελικα πεταξα αυτα τα 5-6 χιλιαρικα σε μικρομεσαιο.. βεβαια οταν αγοραζα εγω, δεν υπηρχε η νεα γενια των σουπερμινι (corsa, grande punto) οποτε η διαφορα ηταν μεγαλυτερη.
αλλα τωρα, η διαφορα εξανεμιζεται. το ταξιδι γινεται παρα πολυ ανετα, καμια φορα εχουν και πιο ζωντανους κινητηρες απο τα μικρομεσαια λογω βαρους, οι χωροι ειναι ελαχιστα μικροτερη και η ασφαλεια ειναι ιση ή καλυτερη (πχ το corsa εχει 15 ποντους στην εμπροσθια συγκρουση, το γκολφ 13).
τωρα λοιπον, ειδικα αμα δεν ειναι κανεις οικογενειαρχης, τα μικρομεσαια ειναι τζαμπα λεφτα. το ιδιο πραγμα πουλιεται 5-6 χιλιαρικα πιο φθηνο σε σουπερμινι συσκευασια. -
Ο χρήστης vargas έγραψε:
το κακο ειναι οτι εχασες κ την εκπτωση των 1000 ευρω , αλλα ακουγεται κατι για 2000 ευρω μετα το τελος μαρτιου...Ατό είναι καλό... Αρχές Απριλίου πρόκειται να κάνω την κίνηση οπότε αν κάτσει η προσφορά θα είναι ένα γερό σημείο.
-
Νομίζω πως είναι σημαντικό πρώτα να αποφασίσεις αν θα κινηθείς προς λύση turbo (επιδόσεις) η ατμοσφαιρικού κινητήρα (οικονομία, κόστος συντήρησης).
Από κει και μετά στη 1η περίπτωση θα επέλεγα το Golf TSi DSG (140hp) ~23.000
Μικρομεσαια-help