-
Μα αφού είναι αδηφάγο, τι να κάνουμε;
Αυτό που φαίνεται να αδυνατείς να καταλάβεις είναι ότι είτε μιλάμε για το θόρυβο είτε μιλάμε για τις μαλακίες που γίνονται στο δρόμο, κατακρίνουμε όλους όσους εμπλέκονται, είτε δικυκλιστές είτε αυτοκινητιστές. Ενώ όπως βλέπω από την παραπάνω δημοσίευσή σου, δικαιολογείς τον θόρυβο των κάποιων δικυκλιστών με αφορμή τον ambient θόρυβο του δρόμου. Θεωρώ ότι η σωστή προσέγγιση είναι να κατακρίνεις και τους παπάκηδες με κομμένη εξάτμιση και τους street με αγωνιστική, αλλά φυσικά και όλα τα αυτοκίνητα που έχουν θορυβώδη εξάτμιση. Anyway, δεν βλέπω να έχει κάποιο αποτέλεσμα που τα γράφουμε...
Όσο για τα dB, ίσως έχεις υπόψη ότι τα 80-85 dB με τα 100-105dB έχουν τεράστια διαφορά και το ένα είναι απλά ενοχλητικό και βλαπτικό επί μακροχρόνια έκθεση, ενώ το άλλο πλησιάζει στο επίπεδο που προκαλεί μόνιμες βλάβες με μικρή έκθεση. Φυσικά η απέχθειά μου για τα θορυβώδη οχήματα δεν περιορίζεται στις μηχανές, αλλά και στα αυτοκίνητα, είτε ηχορυπαίνουν από την εξάτμιση είτε από το ηχοσύστημα...
Just for the record, μια και αναφέρθηκες στο θόρυβο, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του MX5 μου είχε χειροποίητη εξάτμιση από γνωστό εξατμισάδικο. Δεν ήταν παράλογα δυνατός ο θόρυβος, αλλά σίγουρα ήταν πιο δυνατός από stock. Εγώ την έβγαλα και έβαλα την stock.
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Μα αφού είναι αδηφάγο, τι να κάνουμε;Αυτό που φαίνεται να αδυνατείς να καταλάβεις είναι ότι είτε μιλάμε για το θόρυβο είτε μιλάμε για τις μαλακίες που γίνονται στο δρόμο, κατακρίνουμε όλους όσους εμπλέκονται, είτε δικυκλιστές είτε αυτοκινητιστές. Ενώ όπως βλέπω από την παραπάνω δημοσίευσή σου, δικαιολογείς τον θόρυβο των κάποιων δικυκλιστών με αφορμή τον ambient θόρυβο του δρόμου. Θεωρώ ότι η σωστή προσέγγιση είναι να κατακρίνεις και τους παπάκηδες με κομμένη εξάτμιση και τους street με αγωνιστική, αλλά φυσικά και όλα τα αυτοκίνητα που έχουν θορυβώδη εξάτμιση. Anyway, δεν βλέπω να έχει κάποιο αποτέλεσμα που τα γράφουμε...
Όσο για τα dB, ίσως έχεις υπόψη ότι τα 80-85 dB με τα 100-105dB έχουν τεράστια διαφορά και το ένα είναι απλά ενοχλητικό και βλαπτικό επί μακροχρόνια έκθεση, ενώ το άλλο πλησιάζει στο επίπεδο που προκαλεί μόνιμες βλάβες με μικρή έκθεση. Φυσικά η απέχθειά μου για τα θορυβώδη οχήματα δεν περιορίζεται στις μηχανές, αλλά και στα αυτοκίνητα, είτε ηχορυπαίνουν από την εξάτμιση είτε από το ηχοσύστημα...
Just for the record, μια και αναφέρθηκες στο θόρυβο, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του MX5 μου είχε χειροποίητη εξάτμιση από γνωστό εξατμισάδικο. Δεν ήταν παράλογα δυνατός ο θόρυβος, αλλά σίγουρα ήταν πιο δυνατός από stock. Εγώ την έβγαλα και έβαλα την stock.
Γιατι εξακολουθειτε να γραφετε τα ιδια το καταλαβα.
ΟΜΩΣ
Το συγκεκριμενο ξεκινησε απο γενικευση.Διαβασε απο την αρχη
-
Καλά, ο streetTriple ούτε ο ίδιος μάλλον κατάλαβε τι λέμε. Λες και έχουμε κόντρα μεταξύ μηχανής-αυτοκινήτου. Όσον αφορά αυτό, καλό θα ήταν να καταλάβεις ότι άλλο πράμα γουστάρει ο κάθε ένας. Αλλιώς όλοι θα πέφταμε στην ίδια γκόμενα και θα είχαμε ξιφομαχίες. Για τους ίδιους λόγους που εσύ γουστάρεις το 2τροχο άλλος το μισεί και προτιμά να λιώνει το αμαξάκι του-και το αντίστροφο φυσικά.
Τώρα γιατί κάτι τέτοιο σε (σας) κάνει ανώτερους -γιατί κάτι τέτοιο βγαίνει από τις δημοσιεύσεις- μόνο εσύ, και ούτε καν ο θεός, ξέρεις.
Τέσπα, στο θέμα μας δεν θα αναφερθώ άλλο, εδώ και 523 ποστ προσπαθούμε να εξηγήσουμε τις σκέψεις μας, εσείς νομίζετε (αντανακλαστικά;) ότι φερόμαστε εναντίον σας, οπότε άκρη δεν βγαίνει. Αν θέλετε να παραμείνετε στο φόρουμ για τα τόσα άλλα θέματα, μετά χαράς, αλλιώς νομίζω δεν έχει νόημα να σπαταλάτε τον χρόνο σας με άτομα τα οποία θεωρείτε υποδεέστερα.
Σχετικό άσχετο:
Το ibiza είναι το μόνο, μαζί με ένα αστικό που δεν το πρόλαβα, το οποίο είχε πατήσει στη διάβαση, στην μικρή βόλτα που έκανα. Κρίμα, γιατί μας λείπει η παιδεία...Το θετικό πάντως είναι το 90% των μηχανόβιων φοράει κράνος.
-
drdino
Ξερεις ποιο ειναι το προβλημα οτι ουτε εσεις θελετε να καταλαβετε καποια πραγματα.... -
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Μα αφού είναι αδηφάγο, τι να κάνουμε;Όσο για τα dB, ίσως έχεις υπόψη ότι τα 80-85 dB με τα 100-105dB έχουν τεράστια διαφορά και το ένα είναι απλά ενοχλητικό και βλαπτικό επί μακροχρόνια έκθεση, ενώ το άλλο πλησιάζει στο επίπεδο που προκαλεί μόνιμες βλάβες με μικρή έκθεση. Φυσικά η απέχθειά μου για τα θορυβώδη οχήματα δεν περιορίζεται στις μηχανές, αλλά και στα αυτοκίνητα, είτε ηχορυπαίνουν από την εξάτμιση είτε από το ηχοσύστημα...
.
Αυτο καταλαβες δηλαδη απο αυτο που εγραψα περι db?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το θετικό πάντως είναι το 90% των μηχανόβιων φοράει κράνος.!!! Δεν ξέρω τι γίνεται εκεί πάνω που είσαι εσύ. Εδώ στην Αθήνα πάντως, το κόβω σε 50-60%.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το θετικό πάντως είναι το 90% των μηχανόβιων φοράει κράνος.
Μακάρι να ήταν 90%! Άσε που κάνει κρύο ακόμα, κάτσε να μπει Απρίλιος-Μάιος, να σφίξουν οι ζέστες...
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
drdino
Ξερεις ποιο ειναι το προβλημα οτι ουτε εσεις θελετε να καταλαβετε καποια πραγματα....Όπως ότι έχουν δικαίωμα να σταματούν πάνω στη διάβαση, να κινούνται ανάποδα σε μονόδρομο, η απαγόρευση στους ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ ισχύει μόνο για αμάξια, κλπ.
-
Αθήνα, Ταύρος.
Δρόμος στενός, μίας λωρίδας που για απόσταση 300 μέτρων περίπου κάνουν έργα φυσικού αερίου ΚΑΙ στις δύο πλευρές του και τον έχουν σκάψει και κλείσει με τον πλαστικό φράκτη άρα ίσα που χωράει ένα αυτοκίνητο.
Μηχανή με 2 άτομα μπροστά μου, εγώ, παπάκι με δύο άτομα πίσω μου.
Ο δρόμος έχει χώματα οπότε η μηχανή μπροστά μου κινείται σχετικά αργά.Το παπάκι προσπαθεί να χωθεί από αριστερά, δεν χωράει, πάει να περάσει από δεξιά, δεν χωράει, ξαναδοκιμάζει από αριστερά πάλι δεν χωράει και στο τέλος αρχίζει να μου φωνάζει ο συνεπιβάτης του...
Ούτε επιτάχυνα, ούτε τον έκλεινα, τίποτα, απλά ΔΕΝ χώραγε.Περνάμε τα έργα οπότε και κάνω τέρμα δεξιά και σταματάω φωνάζοντας τους και εγώ από τα νεύρα μου...Με περνάνε...
Τέλος του πρώτου γύρου...Βγαίνουμε στη Χαμοστέρνας και φυσικά πάει και κάθεται, πού αλλού, πάνω στην διαχωριστική γραμμή της μεσαίας και αριστερής λωρίδας.
Από πίσω και εγώ και τελικά πάω και τον περνάω από την αριστερή λωρίδα ξυστά και κορνάρωντας του...
Τραβήκτηκε στη μεσαία λωρίδα και κάπου εκεί χωρίσαν και οι δρόμοι μας.
Τέλος δεύτερου γύρου...Αποτέλεσμα 1-1.
Μαλακία και η δική μου αλλά είχα τόσα νεύρα εκείνη τη στιγμή που δεν μπορoύσα να κρατηθώ με τίποτα...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σχετικό άσχετο:
Το ibiza είναι το μόνο, μαζί με ένα αστικό που δεν το πρόλαβα, το οποίο είχε πατήσει στη διάβαση, στην μικρή βόλτα που έκανα. Κρίμα, γιατί μας λείπει η παιδεία...Το θετικό πάντως είναι το 90% των μηχανόβιων φοράει κράνος.
2 φορες εχω ερθει Θεσσαλονικη και εχω περασει εξω απο αυτο το γηπεδο(Καυταντζογλιο?)
Ε αφου περασε αυτο το κοκκινο, ειναι πολυ λακαμαςΤωρα για τις αλλες φωτογραφιες, ειναι κατι που μου την σπαει πολυ
Καθονται εκει, αναβει πρασινο και αυτοι δεν περνουν χαμπαρι
Μεχρι να ξεκινησουν οι απο πισω εχουν ηδη εκνευριστει
Δεν μπορω να καταλαβω την λογικη του να καθεσαι εκει και μετα να ΜΗΝ ξεκινας γρηγορα, δηλαδη να μην εχεις το νου σου για το φαναρι
Οσο καφρικο και να ακουγεται, αν ειμαι με την μηχανη και γινει κατι τετοιο, τους αφηνω να ξεκινησουν και μετα......ασε καλυτερα μην το πωΕdit: Ομολογω οτι μου εκανε εντυπωση που φοραγαν ολοι κρανος!!!!
Μαλλον θα πρεπει να κυνηγαει η αστυνομια πολυ πλεον ε?
Το λεω γιατι και τις 2 φορες που ανεβηκα, ελαχιστοι φορουσαν κρανος, βεβαια μπορει να ετυχε -
Ο χρήστης StreetTriple έγραψε:
Είμαι ένα αδυφάγο κύττττττττος
Είμαι γονιδιακά ξεφτύλας
οδηγώ μηχανή και γουστάρω
και αμάξι οδηγώ και γουστάρω
και τα γκομενάκια γουστάρω και την καλομοίρα
και άλλες ανωμαλίες γουστάρω και να πειράζω τους άλλους και να με πειράζουνε πιο πολύ ακόμα! το δούλεμα που έχω φάει εγώ εκεί στο μοτό δεν το χει φάει κανένας απο καταβολής ΟΛΩΝ των φόρουμ!αλλά εσάς δε μπορώ να σας παρακολουθήσω με τίποτα ρε μάγκες!
γράφετε πάρα πολλά, εσείς δεν είσαστε φόρουμ είσαστε πλήθος!
γιατί δεν το σπάτε λίγο να δείτε ωραία που είναι;
εμείς πέρα στο μοτό είμαστε καμιά 15ριά άτομα βία
ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΔΩ ΠΕΡΑ
Εμεις είμαστε μονάδες γιαυτό γουστάρουμε και τη μηχανή. Γουστάρουμε να δουλεύει κάθε νεύρο του σώματός μας όταν οδηγούμε και όχι μόνο τα πόδια και το χέρι. Εμεις δεν έχουμε μπάκετ καθίσματα, και ο αυχένας μας καταπονείται από τον αέρα. Το κολομέρι μας έχει μάθει να πετάγεται αριστερά - δεξιά σαν των γκέι για να μπαίνουμε στις στρούφες, και το κεφάλι μας να είναι σε όρθια στάση έστω και αν το σώμα μας είναι υπο κλίση για να τα βλέπουμε ίσια!
Για αυτό εμείς με τις μηχανές ζούμε κάποιες συγκινήσεις καλύτερα. Στο φινάλε ένας με χρέπι 250ρι μπορεί να τα φράξει σε ένα με 1400 κυβικά μηχανή. Ενώ ένας με ένα ζάσταβα δεν θα τα φράξει ΠΟΤΕ σε ένα με αρεξοχτώ.
Δίνουμε περισσότερο σημασία στον άνθρωπο και τα δικά του όρια και όχι στα όρια του κουτίου - καλάμιου - σουβλακίου που καβαλάμε.
Και κάτι τελευτάιο....
Αυτό που μου κάνει εντύπωση και θέλω να σας ρωτήσω... πως @@@@ παρακολουθείτε όλο αυτό το μπόρντ; Δεν κάνετε τίποτα άλλο όλη μέρα;Φιλούμπες εγγλέζικες σε όλους, εγγλέζικες όπως και το παρτάλι μου, όχι αδερφίστικες...
Γιατι εβρισε ποτε κανεις του μοτοσυκλετιστες που ειναι σωστοι? Ρε φιλε αυτους που βριζουμε (για τους κικυκλους μιλαω γιατι για τους τετρατροχους μαλλον δεν σας νοιαζει) μαλλον θα επρεπε να τους βριζετε και εσεις, καθως μαλλον ειναι επικυνδηνοι και για εσας.
Εγω γουσταρω απιστευτα οταν βλεπω στην Εθνικη ομαδες μηχανων με κρανος μπουφαν μποτες κλπ, με τελεια οργανωση συνενοηση μεταξυ τους, ακομη και κατα τα προσπερασματα κλπ, και ας πηγαινουν με 1000, που πολλες φορες βλεπεις 2 φωτακια ισα να διακρινονται και μεσα σε 2-3 δευτερολεπτα σε εχουν περασει 2-3-4-5 μηχανες, και εσυ εχεις μηνει με αναμενο φλας να κανεις δεξια.....με τον καιρο καταλαβα οτι απλα πρεπει να κρατησω την λωριδα μου...τα υπολοιπα θα τα κανουν αυτοι
Δεν εχει κανεις προβλημα με τους 2 τροχους...προβλημα με τα ζωα εχουμε....απο πεζους μεχρι νταλικεριδες.
-
After, ναι, σε κάποια φάση έπεσε (και πέφτει) αρκετό κυνηγητό για κράνος...
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
με τον καιρο καταλαβα οτι απλα πρεπει να κρατησω την λωριδα μου...τα υπολοιπα θα τα κανουν αυτοιΑν και παντα προσεχω να μην τρομαξω οταν προσπερναω(αν και τελευταια το εχω ριξει στο επαρχιακο στροφιλικι, Ιτεα rulez), γενικα και εγω οταν ειμαι με το αμαξι, καθομαι ακινητος στην λωριδα μου και περιμενω να περασουν
Παντως καμια φορα εχω εκνευριστει και με τετοιες καταστασεις
Ο σωστος οδηγος ξερει που να το ανοιξει και που να πηγαινει με 80
Αμα δουμε 3-4 αμαξια μπροστα, δεν πλακωνουμε το γκαζι, τι διαολο δεν μπορουμε να κανουμε υπομονη 4-5'' να περασουμε με ασφαλεια? -
Μιλαω για εθνικη με 3 λωριδες, σκανε φασεις που περνανε απο παντου...αλλα ενταξει εκει πραγματικα φοβαμε ελαχιστα, θεωρω οτι ξερουν Χ πραγματα,μ δεν εχουν καμια σχεση με τους καθημερινους παπακουλες (οτι μηχανη και να οδηγουν) της πολης που το κανουν απο αναγκη
-
Ο χρήστης After έγραψε:
Δεν μπορω να καταλαβω την λογικη του να καθεσαι εκει και μετα να ΜΗΝ ξεκινας γρηγορα, δηλαδη να μην εχεις το νου σου για το φαναριΚέντρο Πειραιά. Περιμένω πρώτος φανάρι για αριστερή στροφή. Ερχεται παπάκιας και κάθεται μπροστά μου.
Ανάβει φανάρι. Εγώ πάω να προχωρήσω, αυτός τίποτα. Περιμένει. Δεν βαράω κόρνα, να δω τι θα γίνει. βαράνε όλοι οι από πίσω όμως. Περιμένω. Πορτοκαλί. Φεύγει! Κόκκινο. Περιμένω την επόμενη γύρα.
Επόμενο φανάρι. Αυτή τη φορά μπροστά μου έρχεται ένας ακράνωτος σε μοτοσυκλέτα transalp ή κάτι τέτοιο.
Πράσινο. Επαναλαμβάνεται η ιστορία. Κάνω να περάσω από δεξιά. Ενδωμεταξύ οι από πίσω μου προσπαθούσαν να περάσουν εμένα!!! Ξεκινάει ο μηχανάκιας μετά από μένα. Ετσι όπως τον προσπερνάω, εισπράττω χαρακτηρισμούς ('πώς οδηγάει έτσι αυτός').
Ορίστε τι κάνω αν έχω καμμιά φορά όρεξη. Wagner, πώς τα πήγα;
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Μιλαω για εθνικη με 3 λωριδες, σκανε φασεις που περνανε απο παντου...αλλα ενταξει εκει πραγματικα φοβαμε ελαχιστα, θεωρω οτι ξερουν Χ πραγματα,μ δεν εχουν καμια σχεση με τους καθημερινους παπακουλες (οτι μηχανη και να οδηγουν) της πολης που το κανουν απο αναγκηEχεις δικιο σε αυτο, αλλα μην νομιζεις οτι και εκει δεν βρισκεις μακακες
Εχουν κυκλοφορησει και καποια video στον Αϊ Γιαννη τον Ρωσσο με καποιον αγωνιζομενο, για ΠΟΛΛΕΣ σφαλιαρες
Οχι γιατι πηγαινε γρηγορα, αλλα για τις προσπερασεις που εκανε
Ισως ακουγομαι οτι εγω παω κοτα, καθε αλλο,και τις σουζιτσες τις κανω αμα μου βαρεσει, αλλα τα συκα συκα και η σκαφη σκαφη -
Ο χρήστης madox έγραψε:
Αυτο καταλαβες δηλαδη απο αυτο που εγραψα περι db?Εφόσον αφήνεις το 'Αφου περασει ρωτηστε παλι για τον θορυβο.Η απαντηση ποια θα ειναι?' χωρίς να μας δώσεις την απάντηση, θεώρησα ότι το δέντρο είναι τα μηχανάκια και το δάσος το 90% που ισχυρίζεσαι ότι είναι τα υπόλοιπα οχήματα. Αν θες, μπορείς να εξηγήσεις παραπάνω, μπας και καταλάβουμε.
Anyway, εγώ τέλειωσα με αυτό το thread για λίγο καιρό.
Τα λέμε σε καμιά βδομάδα... -
-
πρόβλημα με τα ηλεκτρικά μήπως?
κανέναν κώνο δεν έχουν αυτές οι νέες 3άρες???
είναι μαλακάκος...!
-
Για να πάει στο γήπεδο το άφησε απ'ότι κατάλαβα....πρέπει να είχε κι άλλα στη σειρά που είχανε φύγει...αλλά δε λέει κάτι αυτό.
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#10]