-
Γεια σε όλους.
Πολλοί εδώ μέσα ξέρουν ότι δούλευα περίπου 10 χρόνια σε αντιπροσωπεία της RENAULT.
Από το καλοκαίρι και για προσωπικούς μου λόγους σταμάτησα.
Τον τομέα ανταλλακτικά- συνεργείο το ξέρω πολύ καλά.
Όταν θα έχω χρόνο θα σας γράψω μερικά από αυτά που είδαν όλα αυτα τα χρόνια τα μάτια μου.Μεχρί τότε έχω να πω ότι τα πράγματα δεν υπάρχει πιθανότητα ναα πανε χειρότερα τώρα!!!
Θα πάνε σίγουρα καλύτερα!!
Τα κακά είναι πίσω φίλοι της RENAULT!!! -
Μακάρι!
-
Σήμερα πέρασα τελευταία φορά απο την αντιπροσωπία για ένα ανταλλακτικό το οποίο αν και κάκιστης ποιότητας λόγω 'μονοπωλίου' χρεώνεται 140 ευρώ. Να σημειωθεί ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο και παραγγελία μόνο 'καμια 15αριά μέρες και βλέπουμε'...
Το εν λόγω ανταλλακτικό είναι ο 'χαρτινος' σωλήνας που συνδέει το ψυγείο με το φίλτρο αέρα (περνάει αέρας απο μέσα...) και πωλείτε μαζί με το κουτί του φίλτρου ... 140 ευρώ ...
Μ'αυτές τις τιμές ...είναι να μην κλείσει? -
Μπορεί κανείς να προβλέψει (έστω κ εντελώς θεωρητικά) πως θα κυμανθούν οι τιμές πώλησης στο μέλλον;
-
σίγουρα προς τα κάτω
αν όχι επίσημα σε επίπεδο καταλόγου τουλάχιστον ανεπίσημα -
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Οπότε τώρα πάμε για Renault Hellas ας πούμε?Επηρεάζει αυτό καθόλου τους κατά τόπου dealers/συνεργεία κτλ?
Τους επηρεάζει ως ένα βαθμό καθώς καμία κίνηση προώθησης των μοντέλων της Renault δεν έχει γίνει εδώ και δύο μήνες. Ο λόγος είναι πως η MAVA προφανώς και δεν θέλησε να προβεί σε καμία κίνηση τη στιγμή που δεν θα είχε να κερδίσει κάτι στο άμεσο μέλλον.
Π.χ. η νέα Laguna υπάρχει στην Ελλάδα από τα τέλη Δεκεμβρίου, σε πόσα περιοδικά την έχουμε δεί όμως;
-
Πάντως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η επιλογή των dealer του νέου αντιπροσώπου απο την Lambert.
Σε πολλές περιοχές θα αλλάξουν γιατί οι υπάρχοντες δεν καλύπτουν τα αναγκαία κριτήρια.
-
Έχει πάει κανείς αυτές τις μέρες να ζητήσει προσφορά για ότι ετοιμοπαράδοτο αυτοκίνητο τους έχει απομείνει? Έχω βάσιμες υποψίες ότι θα 'σκοτώνουν' όσα στοκ τους έχουν ξεμείνει, με σημαντικές εκπτώσεις στην τιμή τους...
-
Ο χρήστης GF έγραψε:
Πάντως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η επιλογή των dealer του νέου αντιπροσώπου απο την Lambert.Σε πολλές περιοχές θα αλλάξουν γιατί οι υπάρχοντες δεν καλύπτουν τα αναγκαία κριτήρια.
Δηλαδή και έχω που έχω παραγγείλει RENAULT από dealer και το περιμένω το Μάιο υπάρχει άραγε πιθανότητα να τον κόψει η PGA MOTORS ξαφνικά απο dealer και να μείνω στον αέρα ??? Δέν έχουν άραγε και οι dealers συμβόλαια ????
-
Το πιθανότερο είναι ότι θα γίνουν προοδευτικά και δεν υπάρχει περίπτωση να μείνεις ακάλυπτος.
Ίσως κάποια μικρή ταλαιπωρία στην χειρότερη των περιπτώσεων.
-
Οι κυριακάτικες έγραφαν για 150μύρια φεσι στις τράπεζες
-
Σήμερα πέρασα σχεδόν απο όλες τις αντιπροσωπίες για ένα απλό ανταλλακτικό και στο κοντινότερο σημείο που υπήρχε ήταν ... στη Γαλλία.
Όλες οι αντιπροσωπίες πουλάνε μόνο ότι έχουν στις αποθήκες τους ή με παραγγελία αλλιώς το ζητάνε απο Γαλλία απ'ευθείας (15 με 20 μέρες αναμονή το λιγότερο).
Κάποιοι ήταν αγανακτισμένοι με αυτή τη κατάσταση που κρατάει απο τα Χριστούγεννα και δεν ξέρουν ποσο θα κρατήσει, άλλοι απογοητευμένοι γιατί στην Αθήνα δεν σηκώνουν καν τα τηλέφωνα και κάποιοι άλλοι 'υπερήφανοι' γιατί τους αναλαμβάνει η 'Porsche'...
Γενικά ... θέλει μια προσοχή η κατάσταση ... τουλάχιστον με τους ήδη πελάτες ... -
το θετικο της ιστοριας ειναι οτι η αγορα τελικα τιμωρει!
ας το προσεχουν και οι αλλοι αυτο...
-
χειροτερα δε γινοταν τοσα χρονια με αυτη την αντιπροσωπεια...
οποτε καλα ναναι και απο μακρια αυτοι οι τυποι...πιστευω οτι θα ρθουν καλυτερες μερες..
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Έχει πάει κανείς αυτές τις μέρες να ζητήσει προσφορά για ότι ετοιμοπαράδοτο αυτοκίνητο τους έχει απομείνει? Έχω βάσιμες υποψίες ότι θα 'σκοτώνουν' όσα στοκ τους έχουν ξεμείνει, με σημαντικές εκπτώσεις στην τιμή τους...Σήμερα το πρωί... Δεν λένε ακριβώς τιμή αλλά ότι κάνουν μια 'γενναία' έκπτωση στα μοντέλα που έχουν απομείνει στην έκθεση...
-
Πάντως όπως και να έχει σήμερα είδα ένα γενικό μούδιασμα - αβεβαιώτητα, και υποψιάζομαι ότι η ανεπάρκεια ανταλλακτικών τους έχει κάνει φειδωλούς και στην παροχή τους ... εξυπηρετήθηκα εκεί που ήμουν πελάτης και όχι σε άλλη, απλώς περαστικός ...
Έχει τύχει τέτοια περίπτωση σε άλλες μάρκες ποτέ? Δεν θυμάμαι!!!
-
Στην Volvo όταν έφυγε απο τον Σαρακάκη αν θυμάμαι καλά.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
**το θετικο της ιστοριας ειναι οτι η αγορα τελικα τιμωρει! **ας το προσεχουν και οι αλλοι αυτο...
Όχι όσο θα έπρεπε. Υπάρχουν συνεργεία κι αντιπροσωπείες που ζημιά κάνουν σ'όλο το χώρο κι όμως ζουν και βασιλεύουν.
-
Ο χρήστης kostas_20vt έγραψε:
Έχει πάει κανείς αυτές τις μέρες να ζητήσει προσφορά για ότι ετοιμοπαράδοτο αυτοκίνητο τους έχει απομείνει? Έχω βάσιμες υποψίες ότι θα 'σκοτώνουν' όσα στοκ τους έχουν ξεμείνει, με σημαντικές εκπτώσεις στην τιμή τους...
Σήμερα το πρωί... Δεν λένε ακριβώς τιμή αλλά ότι κάνουν μια 'γενναία' έκπτωση στα μοντέλα που έχουν απομείνει στην έκθεση...
Αν ο dealer συνάψει σύμβαση με το νέο εισαγωγέα, αυτή η κίνηση δεν τον ζημιώνει? Υπό την έννοια ότι δε χρειάζεται να 'ξεστοκάρει' αν δε σταματήσει να εμπορεύεται το προϊόν...
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
**το θετικο της ιστοριας ειναι οτι η αγορα τελικα τιμωρει! **
ας το προσεχουν και οι αλλοι αυτο...
Όχι όσο θα έπρεπε. Υπάρχουν συνεργεία κι αντιπροσωπείες που ζημιά κάνουν σ'όλο το χώρο κι όμως ζουν και βασιλεύουν.
φυσικα και συμβαινει αυτο, γιαυτο στο αλλο θεμα επανελαβα πολλες φορες να αναφερει καποιος ονομαστικα τα συνεγεια που του ειπαν βλακειες για να τον ξεφορτωθουν...
δυστυχως δεν τα ειπε. Τελικα ειναι ΚΑΙ ευθυνη ολων μας...
ΔΙΑΖΥΓΙΟ MAVA - RENAULT