Ο χρήστης ripper έγραψε:
Link η οποιουδήποτε είδους στοιχείο δεν έχω, αλλά αυτό που λέει ο teo_3 το έχω ακούσει περίπου χίλιες φορές. Ότι δηλαδή έγινε ψηφοφορία μεταξύ των δημοσιογράφων για την κορυφαία ομάδα του 20ου αιώνα ανεξαρτήτως αθλήματος, και ψηφίστηκε ο μπασκετικός Άρης της δεκαετίας του 80.
Το έχω ακούσει τόσες φορές που το θεωρούσα δεδομένο, λες να είναι μούφα;
Σαφώς και είναι μούφα!!! Κατ' αρχήν σαν ερώτημα δε στέκει με την καμια!!! 'Η καλύτερη ομάδα σε συλλογικό επίπεδο ανεξαρτήτως αθλήματος';; ΜΑ και να το σκεφθείς είναι μαλακία!!!
Καλύτερη σε τι;; Αφού δεν υπάρχει κάποιο μετρήσιμο στοιχείο, σε τι να είναι;; Στο θέαμα;; Σχετικό είναι αυτό!
Ο red επαίρεται για την άμυνα του Ιωαννίδη, εσύ για την 30άρα στην Ολύμπια, εγώ για την 4ετία του Ντέγιαν και ο adis4gr για τον Πέτζα!!
Είναι δυνατό να μαζευτούν άνθρωποι του χώρου, αφού δεν είναι φίλαθλοι άνθρωποι του χώρου θα είναι άλλη περίπτωση δεν υπάρχει, και να ψηφίσουν παίρνοντας υπόψη τους τι;;
-Το να παραθέτεις τους τίτλους δεν λέει τίποτα επι του θέματος. Οι πάντες γνωρίζουν ότι ο ΠΑΟ έχει πολύ περισσότερους τίτλους από οποιονδήποτε άλλο, αλλά δεν μιλάμε για την πιο επιτυχημένη ομάδα διαχρονικά. Μιλάμε για την καλύτερη ομάδα κάποιας περιόδου. Δηλαδή όχι ο Άρης, ο ΠΑΟ, ο ΟΣΦΠ, αλλά ο Άρης του 80, ο ΠΑΟ του 60, ο Πανδραμαϊκός του 47-48 κτλ.
Εμένα μου λέει φίλε ripper.Εάν δε μου λέει η πορεία της ομάδας στην Ευρωλίγκα με τις 4 κούπες και τα 8 ΦΦ τι να μου λέει; (ώστε να χαρακτηριστεί ομάδα που έχει αφήσει το στίγμα της στο άθλημα)
Στα άλλα εντάξει, δεν έχω κάποια αντίρρηση, μια και μιλάς για συγκεκριμένες περιόδους.
-Η Κέρκυρα δεν ήταν την εποχή της παντοκρατορίας μου.
Ήταν πριν ακριβώς ξεκινήσει η παντοκρατορία. Την εποχή της παντοκρατορίας μου έχεις επίσης να θυμάσαι 20άρες, 30ρες, sweep και άλλα πολλά.
Εντάξει τώρα, μην παίζουμε με τις λέξεις. Το 84 ήταν η Κέρκυρα και το 85 άρχισες το σερί. Την ίδια ομάδα είχατε μέσες άκρες. Με το Σκροπολίθα παίζαμε και το Μισέλ είχαμε προπονητή...
20άρες δε θα βρεις πολλές διότι και στα χάλια μας , με τον Αρη την ψιλοπαλεύαμε.Μυστηριο μεν, αληθνό δε. Ο Παναθηναϊκός πάντα ή σχεδόν πάντα 'στεκόταν' απέναντι στον Αρη.
-Τι εννοείς δεν είχε διάρκεια;
7 συνεχόμενα πρωταθλήματα δεν είναι διάρκεια;
Εδώ είναι δικό μου λάθος!
Και βέβαια είναι διάρκεια. Απλώς μετά ήρθε η πτώση με πάταγο και η εξαφάνιση από το προσκήνιο για 20 σχεδόν χρόνια. Εννοώ ότι δεν έμεινε σε ένα αξιοπρεπες επίπεδο, αξιοπρεπές σαν ομάδα που ξεσήκωσε όλη την Ελλάδα , διότι σε αξιοπρεπές έμεινε, δεν έγινε Περιστέρι (παράδειγμα φέρνω, μην τα πάρεις!)
Το μόνο ψεγάδι εκείνης της ομάδας είναι ότι δεν κατόρθωσε τελικά να κατακτήσει τον κορυφαίο τίτλο. Με πολύ διαφορετικές συνθήκες από ότι τώρα όμως.
Εν κατακλείδι το ερώτημα είναι πια ομάδα ήταν συνολικά καλύτερη.
Ο Άρης του 80 ή ο τωρινός ΠΑΟ;
Ερώτημα σαφώς υποκειμενικό στο οποίο δεν νομίζω να ελπίζετε να καταλήξετε σε συμπέρασμα.
Δυστυχώς ή ευτυχώς οι ομάδες από τους τίτλους κρίνονται και τη διάρκεια βεβαίως. Το να πάρεις μια κούπα δεν έγινε και τίποτα, και η ΛΙμόζ πήρε. Ε και;; και ο γαύρος πήρε
Το να πάρεις την πρώτη το 96 και την τέταρτη το 2007 , σαφώς και λέει όμως. Για να το πω καλύτερα: Φωνάζει!
Για το ποιος ήταν καλύτερος δεν ξέρω (σαν θέαμα και ποιότητα εννοείς μάλλον για το άλλο το λύσαμε νομίζω).
Συγκρίνουμε ομάδες με μεγάλη χρονική απόσταση μεταξύ τους και ομάδες που έπαιζαν διαφορετκό μπάσκετ.
Ο Αρης έχει παγιωθεί σαν ομάδα των 'Γκάλη-Γιαννάκη' ο Παναθηναϊκός είναι άλλο πράγμα. Δεν είναι 'ενας'. Ηταν των Ράτζα Σκοτ, του Ντέγιαν, των τωρινών .
Η γνώμη μου είναι ότι ο Γκάλης δε θα ήταν ο τότε στον τωρινό Παναθηναϊκό αλλά ο Μήτσος θα ήταν ο τωρινός στον τότε Αρη.
Είναι λίγο στρογγυλεμένο το παράδειγμα και μπορεί να μη λέει και πολλά.