Ελληνίδα γυναίκα... Ο ορισμός του κομπλεξικού ατόμου, ειδικά στις μικρές ηλικίες (μέχρι 24-25, μετά δεν ξέρω τι παίζει, αν και φαντάζομαι).
Όταν είναι στην πόλη της, δεν ανοίγει τα πόδια της με τίποτα.. Με το που θα φύγει όμως από την πόλη της, αλλάζουν τα δεδομένα, γίνεται φυσιολογική και ξεκαβαλάει το καλάμι που είχε εκ γενετής. Απελευθερώνεται.. Λες και στην πόλη της την δέρνουν..
Οι μεγαλωμένες στην Βόρεια Ελλάδα ντύνονται πρωί πρωί για να πάνε στην σχολή λες και πάνε στα μπουζούκια. Στην σχολή σπάνια πάω με jean, 9/10 φορές πάω με φόρμα. Έχει τύχει να με ρωτήσει γκόμενα από ΒΕ αν ήρθα με την πυτζάμα μου.. Ναι, σωστά μαντέψατε, ανήκει στην κατηγορία που περιέγραψε παραπάνω ο φίλος sv2, την κατηγορία λατέρνα.
Όχι, δεν είναι ωραίο να σας βλέπουμε πρωί πρωί βαμμένες. Όχι, δεν θέλουμε να φιλάμε lip-gloss αντί για χείλια. Όχι, δεν θέλουμε πρωί πρωί να καθόμαστε κοντά σας και να μας έρχεται εμετός από το μισό μπουκαλάκι άρωμα που έχετε αδειάσει πάνω σας. Όχι, δεν θέλουμε να είμαστε ερωτευμένοι με το make-up σας, αλλά με εσάς.. Όχι, δεν μας αρέσει να κοιτάζεστε κάθε 3 λεπτά στους καθρέφτες μήπως έφυγε καμιά τρίχα από το κούρεμα.
Μας αρέσει να είστε απλές.. Να μπορείτε να καταλάβετε ότι δεν είναι όλες οι ώρες για ντύσιμο λες και πας Πλούταρχο. Γιατί, αν είσαι γλυκιά μου κοπελίτσα μονίμως έτσι, δεν θα καταλάβει κανένας πότε είσαι ντυμένη καλά και πότε απλά πας για καφέ.. Εκτός αν θεωρείς ότι στην σχολή αρμόζει το ντύσιμο λατέρνα, οπότε είσαι άξια της μοίρας σου (βλ παρακάτω).
Εξάλλου οι πιο ωραίες είναι αυτές που είναι απλές και αρκεί ένα χαμόγελο τους για να σου φτιάξει η μέρα.. Απλά τα κόμπλεξ σου φίλη μου Ελληνίδα δεν σε αφήνουν να το παραδεχθείς..
Και μετά πάμε στο θέμα των σχέσεων.. Υπάρχουν οι σχεσομανείς και οι μόνιμα κλαμμένες..
Οι πρώτες, κλασσικά κυνηγάνε την σχέση και τον τέλειο άντρα. Μόλις μάλιστα τον βρουν (έτσι νομίζουν δηλαδή), είναι ικανές να πιστέψουν οτιδήποτε τους πει, ακόμα και ότι ο γάιδαρος πετάει. Και αυτό για να μην καταστρέψουν το όνειρο με τον πρίγκηπα και το άσπρο άλογο.. Μόλις ο πρίγκηπας τις βαρεθεί, γίνονται ένα τέλειο backup plan γι αυτόν. Πείθονται ότι η άτιμη η κοινωνία φταίει που χωρίσανε (και όχι ότι τις βαρέθηκε ο άλλος) και σε κάθε αγαμία του είναι πρόθυμες να του ανοίξουν τα πόδια ελπίζοντας ότι θα γυρίσει σε αυτές. Αμ δε..
Πάμε και στις δεύτερες τώρα.. Είναι οι κλασσικές γκόμενες λατέρνες, που επειδή όλοι τις καταλαβαίνουν ότι είναι ζώα, τις πηδάνε και τις παρατάνε. Και μόλις ξυπνήσουν και δουν ότι έφυγε, πιάνουν την πάρλα με την κολλητή στο τηλέφωνο και κλαίγονται που άνοιξε η γη και κατάπιε το 'τεκνό μωρή που γνώρισα χθες'. Και πάνε για καφέ, γνωρίζουν 2 καινούριους, και το επόμενο πρωί πάλι τα ίδια.. 'Τι έχω μωρή Μαρίκα και με παρατάνε όλοι μετά το sex?' Τίποτα δεν έχεις, αυτό είναι το θέμα. Είσαι καλή για μία φορά και τίποτα παραπάνω. 9/10 που σας έχουν πηδήξει ντρέπονται να το πουν στους κολλητούς τους γιατί το δούλεμα που θα φάνε είναι μεγαλύτερο και από αυτό που τρώει ο πάσχος όταν λέει ότι το bravo δεν είναι made in australia.. Τόσο απλά..
θα μπορούσα να γράφω επ' άπειρον αλλά δεν έχει νόημα. Όλοι τα ξέρουμε αυτά -εκτός από τις Ελληνίδες. Φαντάζομαι ότι σε αντίστοιχο βαθμό ισχύουν και τα ίδια για τους άντρες που με την συμπεριφορά μας σας επιτρέπουμε να έχετε αυτή την συμπεριφορά.
ΥΓ. Σίγουρα δεν είναι όλες έτσι, απλά πολλές (ίσως και οι περισσότερες) εκεί έξω είναι.