-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Σε πλήρη αντίθεση με τους Τούρκους που και του κεφαλιού τους κάνουν, μη υπολογίζοντας του Αμερικανούς (απαγόρευση εισόδου τους στο Ιρακ κατα τον πόλεμο, επιχειρήσεις τώρα κατά των Κούρδων) και στο πλευρό τους τους έχουν (τους Αμερικανούς).Εμεις απο την αλλη, πάντα διπλωμάτες. Με τη διαφορά οτι για μας διπλωμάτης=κότα.
ακριβως.
αν η ελληνικη διπλωματια ηταν καλυτερη απο αυτη των νησιων τογκα (δεν λεω ισαξια με την ισραηλινη και την τουρκικη..), τοτε δεν θα ειχαμε υποστει αυτη τη διπλωματικη ηττα/ανεκδοτο απο ενα ετοιμορροπο-κρατιδιο..
ντροπη στους ελληνες πολιτικαντηδες. οι αμερικανοι δεν φταινε σε τιποτα. οταν βλεπουν την ηγεσια της ελλαδας να ειναι διαχρονικα ανικανη, τοτε φυσικα και θα υποστηριξουν τον οποιοδηποτε αλλο.
δεν εχει σημασια οτι τους κανουμε τα χατιρια. θα μπορουσαμε να τους δινουμε λιγοτερα και να παιρνουμε πολυ περισσοτερα. σημασια εχει οτι αυτοι που μας κυβερνουν και μας κυβερνουσαν ειναι κυριολεκτικα ανικανοι ακομα και για καθαριστριες ενος υπουργειου εξωτερικων.. -
Οι ΗΠΑ φαίνονται αποφασισμένες να αλλάξουν το χάρτη της περιοχής.
Η Ελληνική Διπλωματία (=το Συντομότερο Ανέκδοτο) έχει ανάλογη δύναμη που έχει μια ρίχα από τα @@ του Προέδρου των ΗΠΑ.Οι @@ριές της Κοντολάιζα για επιτυχία του Μπούς ουσιαστκά θα πρέπει να ανζητηθούν στα αποθέματα πετρελάιου και αερίου που κρίβονται στο υπέδαφος του Κοσσόβου και τα οποία οι Σέρβοι ήθελαν να κρατήσουν για τις δικές τους εταιρίες με τις ευλογίες των Ρώσων και (κυρίως) της Γκαζπρόμ. (εξ-ού και οι ντεμέκ απειλές του Ρώσου Υπουργού για στρατιωτική βία και άλλες αηδιούλες που ακούστηκαν).
Συνεπώς:
**[ΗΠΑ mode] **Αναγνωρίζω το Κόσσοβο, μου δίνουν γή και ύδωρ - σόρρυ - πετρέλαιο και κάνω κα μια ωράια στρατιωτική βάση στα υψίπεδα της περιοχής η οποία υποστηρίζει τις εταιρίες πετρελαίου που αντλούν τα $$$$$ από το έδαφος και ταυτόχρονα ελέγχω την περιοχή και γράφω στα @@ μου την Ελλάδα και την Τουρκία που μου τα έχουν πρήξει με το ποιος θα εκμεταλλευτεί το Αιγαίο, ποιος θα έχει τις βάσεις του ΝΑΤΟ και άλλα πολλά. Ταυτόχρονα επιτυγχάνω σταθεροποίηση με το θέμα της FYROM (αρκετά μου τα έπρηξαν εκεί οι Έλληνες) και έχω 3 επιπλέον φανατικούς συμμάχους στην περιοχή: Κόσσοβο (νέα συμβόλαια για την Halliburton του μπαμπα), Αλβανία (μόνο κ@λο δεν θα μου δώσουν μετά το Κόσσοβο), Ανω Μακεδονία (ρε δε γ@μιέστε όλοι: Μακεδονία θα τη λέω γιατί έτσι μου γουστάρει και με βολεύει και θα μου είναι και υπόχρεοι) [/ΗΠΑ mode off]
ΥΓ.: Θα επανέλθω για το θέμα των πετρελαίων με το όνομα της Ελβετικής (?) εταιρίας που έχει κάνει τις έρευνες. (κάτι είπε η Καννέλα στον ALPHA αλλά δεν το έπιασα)
-
Πραγματικά είναι λυπηρό γιατί ακόμη η ελληνική διπλωματία στήνει kwlo στους αμερικανούς. Εφόσον βλέπει ότι συνεχώς αυτό δεν την συμφέρει γιατί δεν ορθώνει το ανάστημα της. Οι τούρκοι είναι εξυπνότεροι; Δεν το νομίζω απλά εμείς είμαστε κότες.-
Τι θέλετε τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ; Βέτο μέχρι να αναγνωρισθούν με αποδεκτό όνομα. Και άστους να πιέζουν.
Τι θέλετε; Αγορά πολεμικού εξοπλισμού; Οχι στην Ρωσία με την αντίστοιχη υποστήριξη. Κοιτάξτε τι κάνμουν οι ρώσοι για τους Σέρβους!! Εμείς με τόσο kwlo που έχουμε στήσει θα έπρεπε οι ΗΠΑμερικάνοι να μας κάνουν αέρα και με βεντάλια.
ΙΜΟ το συμφέρον μας είναι με την Ρωσία. Δεν είμαι αριστερός. Αλλά με εκείνους κάνουμε μπίζνες, με εκείνους έχουμε κάποια κοινά, με εκείνους έχουμε την δυαντότητα να πιέσουμε.
Για το ανέκδοτο της ΕΕ δεν το συζητώ. Ανθρωπάκια ήτανε ανθρωπάκια θα είναι. Μάλλον γιουσουφάκια των ΗΠΑμερικανών.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Εμείς, όμως, δεν παίρνουμε αποφάσεις. Κρίνουμε αποφάσεις.Αφού λοιπόν, σωστά, θέτεις το πλαίσιο λήψης αποφάσεων, πως κρίνεις μια απόφαση που λήφθηκε, χωρίς να ξέρεις τις παραμέτρους που οδήγησαν σε αυτήν?
Από το αποτέλεσμα. Συνεχώς ταπεινωνόμαστε και εξευτελιζόμαστε. Το παίζουμε 'καλά παιδιά' και 'διπλωμάτες'...
Όλα αυτά έχουν να κάνουν με μια βασική ιδιότητα του ανθρώπου: είναι σαν το νερό, που, όσο τ'αφήνεις ν'απλώνεται, απλώνεται. Εμείς τους έχουμε αφήσει όλους να απλωθούν. Καιρός είναι να βάλουμε όρια. Βλέπεις τους Τούρκους. Έχουν το casus belli, κάθε λίγο και λιγάκι φέρνουν εμπόδια στους αμερικάνους, κάνουν ό,τι γουστάρουν. Εμείς δίνουμε τα πάντα και μας θεωρούν ΔΕΔΟΜΕΝΟΥΣ.
Κι αν το να σε θεωρεί η γκόμενα δεδομένο είναι μαλακία, το να σε θεωρεί μια υπερδύναμη δεδομένο τι είναι;
Θέλετε 'κύριοι' αμερικάνοι να πετύχετε διάφορα πράγματα; Ωραία, θέλουμε ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ. Αλλιώς, στα @@ μας, να πάτε να κουρεύεστε.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Κάποτε, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι απόψεις που διαμορφώνουμε, δεν γίνονται με βάση όλα τα στοιχεία. ΔΕΝ γνωρίζουμε το σύνολο των παραμέτρων. Και σίγουρα δεν γνωρίζουμε τι κάνουμε ή τι δεν κάνουμε σαν χώρα. Τι αντιμετωπίζουμε, και με ποιό τρόπο.Πριν λοιπόν αρχίσουμε τα λαϊκίστικα ξεφωνητά, ας σκεφτούμε λίγο, μήπως δεν είναι όλοι προδότες, πουλημένοι, ανίκανοι, ξεδιάντροποι κλπ.
Στο κάτω κάτω, οι δογματικές απόψεις αποδεικνύουν, συνήθως, ότι τα πράγματα είναι μονόπλευρα ειδομένα.
Οι εξελίξεις πάντα κρύβουν κάτι. Ας περιμένουμε να δούμε πριν αφορίσουμε συλλήβδην.
Όλα καλά αυτά Νίκο αλλά ξεχνάς πως την άποψή μας την διαμορφώνουμε ως πολίτες βάσει των πληροφοριών που έχουμε.
-
Και σε ό,τι αφορά τις ΗΠΑ...
ΧΕΣΤΗΚΑ για τον Μπους, για το τι πολιτικές ανάγκες έχει και τι θέλει να πετύχει. Με νοιάζουν ΜΟΝΟ τα συμφέροντα της δικής μου χώρας. Καιρός είναι λοιπόν να αρχίσουμε να'μαστε πιο εγωιστές και να κοιτάξουμε επιτέλους ΜΟΝΟΝ το δικό μας συμφέρον. Τώρα τι θέλει ο Μπους, τι θέλει ο Μπράουν, τι θέλει ο πείσας, ο δείξας, ο τάδε, ο δείνα κι η κουτσή Μαρία... Άμα κάτσουμε να τα λογαριάσουμε αυτά, δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να κοιτάξουμε ΕΜΑΣ.
-
[
Ενέργεια κατά του Τζ. Μπους η ελληνική θέση έναντι των Σκοπίων
Από το άρθρο των Νίκου Μελέτη και Μιχάλη Ιγνατίου «Εκ του σύνεγγυς» συνομιλίες για το Σκοπιανό οργάνωσαν οι ΗΠΑ [Ημερησία, 14-2-2008]:
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει καλά νέα για την Ελληνίδα ομόλογό της. Θα υπογραμμίσει ότι η ένταξη της Αλβανίας, της Κροατίας και των Σκοπίων, είναι θέμα υψίστης σημασίας για τον ίδιο τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους, καθώς έχει ανάγκη μίας μεγάλης διεθνούς επιτυχίας πριν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο. Η ελληνική θέση έναντι των Σκοπίων θεωρείται από τον Λευκό Οίκο ενέργεια εναντίον του κ. Μπους προσωπικά.
υπάρχει μια αντίστοιχου ύφους απάντηση για τον president Bush
οτι δηλ. η αναγνώριση το 2005 των Σκοπίων με το συνταγματικό τους όνομα θεωρήθηκε μια κίνηση εναντίον της Ελλάδας συνολικά
δεν ψάχνουμε payback αλλά αφού βρέθηκε στο δρόμο... -
Πάντως εάν δεν δοθεί λύση και δεν βάλουμε βέτο είναι ντεφάκτο ότι πάμε για εκλογές. Ηδη αρκετοι βουλευτές ιδίως της Β. Ελλάδος είναι στα κάρβουνα.
είναι κ η ισχνή πλειοψηφία...
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
[Ενέργεια κατά του Τζ. Μπους η ελληνική θέση έναντι των Σκοπίων
Από το άρθρο των Νίκου Μελέτη και Μιχάλη Ιγνατίου «Εκ του σύνεγγυς» συνομιλίες για το Σκοπιανό οργάνωσαν οι ΗΠΑ [Ημερησία, 14-2-2008]:
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει καλά νέα για την Ελληνίδα ομόλογό της. Θα υπογραμμίσει ότι η ένταξη της Αλβανίας, της Κροατίας και των Σκοπίων, είναι θέμα υψίστης σημασίας για τον ίδιο τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους, καθώς έχει ανάγκη μίας μεγάλης διεθνούς επιτυχίας πριν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο. Η ελληνική θέση έναντι των Σκοπίων θεωρείται από τον Λευκό Οίκο ενέργεια εναντίον του κ. Μπους προσωπικά.
υπάρχει μια αντίστοιχου ύφους απάντηση για τον president Bush
οτι δηλ. η αναγνώριση το 2005 των Σκοπίων με το συνταγματικό τους όνομα θεωρήθηκε μια κίνηση εναντίον της Ελλάδας συνολικά
δεν ψάχνουμε payback αλλά αφού βρέθηκε στο δρόμο...Συμφωνώ απολύτως. Γι'αυτό και πρέπει να ασκήσουμε (και να ασκούμε) βέτο ώσπου να βγάλει ο ήλιος κέρατα ή να μας δώσουν αυτό που θέλουμε.
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
Πάντως εάν δεν δοθεί λύση και δεν βάλουμε βέτο είναι ντεφάκτο ότι πάμε για εκλογές. Ηδη αρκετοι βουλευτές ιδίως της Β. Ελλάδος είναι στα κάρβουνα.είναι κ η ισχνή πλειοψηφία...
Λογικό δεν είναι;
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
Πάντως εάν δεν δοθεί λύση και δεν βάλουμε βέτο είναι ντεφάκτο ότι πάμε για εκλογές. Ηδη αρκετοι βουλευτές ιδίως της Β. Ελλάδος είναι στα κάρβουνα.είναι κ η ισχνή πλειοψηφία...
Γιατί τόση σιγουριά;
-
γιατί ο Πρωθυπουργός ο ίδιος το είπε προεκλογικά ξεκάθαρα, το επανέλαβε μετεκλογικά εξίσου ξεκάθαρα....
θα χάσει όποια αξιοπιστία έχει
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
γιατί ο Πρωθυπουργός ο ίδιος το είπε προεκλογικά ξεκάθαρα, το επανέλαβε μετεκλογικά εξίσου ξεκάθαρα....θα χάσει όποια αξιοπιστία έχει
-
έλα ρε MAGIK, give me a break
τονίζω το όποια -
ok.........ok........ παιξε μπάλα
-
Στις διαδηλώσεις των Σέρβων εκτός των ρώσικων σημαιων κρατούν και ελληνικές ...
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
Στις διαδηλώσεις των Σέρβων εκτός των ρώσικων σημαιων κρατούν και ελληνικές ...Εμ, τι, τζάμπα έχουμε στο κέντρο δρόμο 'Καραγεώργη Σερβίας'?
-
Α τα πουλάκια μου... Όταν σπεύδανε να αναγνωρίσουν τη 'Μακεδονία' τις ελληνικές σημαίες τις είχαν στο ντουλάπι κρυμμένες, ε;
Αυτό που τους χρειάζεται όλων τους είναι να υποκινήσουμε αποσκίρτηση των βορειοηπειρωτών, να αναγνωρίσουμε το Κοσσυφοπέδιο, να αυτονομηθούν οι σερβοβόσνιοι και να τους αναγνωρίσουμε, όπως επίσης να αναγνωρίσουμε και τη χώρα των Βάσκων και την ανεξαρτησία των φλαμανδών και των σκωτσέζων... Και των 'reservation camps' των ινδιάνων.
-
...και ισπανικές....
Θεωρούν ότι αυτές οι χώρες τους υποστηρίζουν στο θέμα του Κοσσόβου.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Α τα πουλάκια μου... Όταν σπεύδανε να αναγνωρίσουν τη 'Μακεδονία' τις ελληνικές σημαίες τις είχαν στο ντουλάπι κρυμμένες, ε;++++++++++++++1
Αιφνίδια αναγνώριση των Σκοπίων ως Δημοκρατία της Μακεδονίας