-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
O σημαντικότερος παράγοντας είναι ότι δεν γίναμε μέρος του ανατολικού μπλοκ.
Η εθνική ομοιογένεια σαφώς και είναι σημαντική, αλλά και η Βουλγαρία εθνικώς ομοιογενής είναι (νομίζω).ειναι σχετικα (το 82% ειναι βουλγαροι)
στο πρωτο που λες δεν θα μπορουσα φυσικα να διαφωνησω (χωρις ομως να ειμαι και χαρουμενος που γιναμε τα πουτ κια του νατο, των ηπα κλπ
-
Θα το ξαναγράψω, γιατί την προηγούμενη φορά δεν το σχολίασε κανένας:
Ένα Ελληνικό Κράτος που να συμπεριλαμβάνει πάλι το κρατίδιο των Σκοπίων, γιατί δεν μας αρέσει;Αυτους τους ρωτησες?
Γιτί δλδ τότε, στην αρχή, τους κλείσαμε σύνορα και λιμάνια, με μαγκιά και ζεϊμπεκιά (αλλά βέβαια έρποντας εμείς καταλήξαμε) και δεν τους είπαμε κάτι σαν 'Ναι, βέβαια, κι εσείς μέρος της Μακεδονίας μας είστε, ελάτε στην αγκαλιά μας, αδέλφια μας...' ;
Εμεις δεν καναμε τπτ.Οι πολιτικες ηγεσιες επρατταν.Και επρατταν ως εξης:Την πρωτη μερα καθε μηνα μαζευονταν ο πρωθυπουργος,ο υπεξ κτλ ετοιμαζαν καμμια 50αρια χαρτακια με διαφορες λυσεις(απο αποικισμο και εξαγορα,μεχρι παραδοση της μισης Ελλαδας).Χαρασσανε εναν κυκλο με την κιμωλια στο εδαφος(καταλαβες τωρα που το παω?),επιανε ολα ταχαρτακια στη χουφτα του ο πρωθυπουργος και τα πεταγε στον αερα φωναζοντας:Γιαααααχμμαααα! Οσα χαρτακια επεφταν εκτος κυκλου καταστρεφονταν.Με τα υπολοιπα επαναλαμβανοταν η διαδικασια μεχρι να μεινει ενα(1) χαρτακι το οποιο και θα υπογορευε την 'αδιαλλακτη σταση' μας για τον τρεχοντα μηνα.κατοπιν ενημερωνονταν ηγετες ξενων κρατων,διεθνεις οργανισμοι γινονταν ψηφισματα και αλλα τετοια χαριτωμενα,κι ολα αυτα μεχρι την 1η του επομενου μηνος
Γιατί, ξαναδλδ, επιμένουμε στην εσωστρέφεια; Τι πιστεύουμε ότι μας προσφέρει αυτή; Μακεδονία δεν ήταν κι εκεί; Και οι Βούλγαροι αν θέλουν να λέγονται Μακεδόνες, εδώ είμαστε. Και άλλοι...
Κατι ψελισαν τις προαλλες οι Κινεζοι ...
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Θα το ξαναγράψω, γιατί την προηγούμενη φορά δεν το σχολίασε κανένας:
Ένα Ελληνικό Κράτος που να συμπεριλαμβάνει πάλι το κρατίδιο των Σκοπίων, γιατί δεν μας αρέσει;Λιακο νομιζω οτι απο την ιδρυση του Ελληνικου κρατους το 1830 ποτε τα Σκοπια δεν ησαν εντος των συνορων μας.(Για το** παλι ** που λες.)
Και αν προσαρτησουμε τα Σκοπια ειτε βιαιως ειτε οικειοθελως (!!)τι λες να κανουν οι δυνατοι του σημερινου κοσμου; Οι μεγαλες δυναμεις ειχαν και εχουν κανονισει αλλιως τα των Βαλκανιων.Οσες φορες ενεργησαμε αυτονομα,ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΜΕ.
Απο ο,τι ξερω οι Σκοπιανοι κοιτουν ευνοικα προς τα δυτικα τους συνορα και οχι με τα νοτια.Ασε που η Αλβανια θα εβαζε αυτοματα θεμα Τσαμουριας να μη σου πω και για casus belli.Αληθεια η θεση της Βουλγαριας στη ενεργεια αυτη που λες της προσαρτησης λες να ειναι αδιαφορη;Θα ανοιξουμε τους ασκους του Αιολου.Ακριβώς αυτό το σκεπτικό είναι που εννοώ όταν λέω εσωστρέφεια, Δημήτρη μου.
Φοβόμαστε τα Σκόπια, φοβόμαστε και ... την Αλβανία!!!!!!!!!! Μεγάλη Αλβανία αυτοί, 'μα κοιτάξτε να δείτε, Ιστορικά....' εμείς.
Η άλλη λύση (που με βολεύει κι εμένα) είναι να γυρίσουμε σε σύνορα που δεν 'ενοχλούν' κανέναν, με πρωτεύουσα το Ναύπλιο.Omikrone3
Ναι, τους ρώτησα. Και μου απάντησαν ότι το ερώτημα είναι άτοπο, αφού ήδη η οικονομία τους στηρίζεται σε Έλληνες επιχειρηματίες. Θα πετούσαν τη σκούφια τους για να γίνουν Ελλάδα, τους το πρότεινε όμως κανείς;
Τελικά, ευτυχώς που υπάρχουν Έλληνες που φεύγουν από τα σύνορα του κραταηδίου της Γραικίας...... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Θα πετούσαν τη σκούφια τους για να γίνουν ΕλλάδαΠωπω, πρέπει να περνάνε πολύ χάλια αυτοί για να θέλουν να γίνουν Ελλάδα.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Θα πετούσαν τη σκούφια τους για να γίνουν Ελλάδα
Πωπω, πρέπει να περνάνε πολύ χάλια αυτοί για να θέλουν να γίνουν Ελλάδα.
Επειδή ζούσα κ στη 10ετία του '80, σε πληροφορώ ότι η διαφορά τότε ήταν χαοτική! Σήμερα έχει αμβλυνθεί αρκετά και αύριο ίσως μας ξεπεράσουν κι αυτοί.
Αλλά ίσως αυτό να είναι το σχέδιο ημών, των τετραπέρατων: Να μας περάσουν οικονομικά, να τους λένε Μακεδονία κι έτσι, μετά, να ζητήσουμε εμείς να μας προσαρτήσουν. -
Καμιά σχέση το ένα με το άλλο, αυτοί έχουν στο μυαλό τους την Ελλάδα της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου όχι την σημερινή.
-
Ο χρήστης Asep έγραψε:
Καμιά σχέση το ένα με το άλλο, αυτοί έχουν στο μυαλό τους την Ελλάδα της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου όχι την σημερινή.
Όπως και το 90% των Ελλήνων δηλαδή.
-
ililias
εμένα με σνόμπαρες! -
Omikrone3
Ναι, τους ρώτησα. Και μου απάντησαν ότι το ερώτημα είναι άτοπο, αφού ήδη η οικονομία τους στηρίζεται σε Έλληνες επιχειρηματίες. Θα πετούσαν τη σκούφια τους για να γίνουν Ελλάδα, τους το πρότεινε όμως κανείς;
Τελικά, ευτυχώς που υπάρχουν Έλληνες που φεύγουν από τα σύνορα του κραταηδίου της Γραικίας......ναι οπως ας πουμε η Cosmofon που να δεις *πιανης θυγατρικη *ειναι,και με ποιανου λαου τη φορολογια χρηματοδοτειται για να δραστηριοποιειται και να διαφημιζεται σε καποια να δεις πως τη λενε(οεο) χωρα που την αποκαλει με τη 'συνταγματικη της ονομασια' και καλα για να μη χαλασουμε καρδιες
http://www.cosmofon.com.mk/en/
(αυτο το mk τι ναι μωρε... )
Επειδή ζούσα κ στη 10ετία του '80, σε πληροφορώ ότι η διαφορά τότε ήταν χαοτική! Σήμερα έχει αμβλυνθεί αρκετά και αύριο ίσως μας ξεπεράσουν κι αυτοί.
Αλλά ίσως αυτό να είναι το σχέδιο ημών, των τετραπέρατων: Να μας περάσουν οικονομικά, να τους λένε Μακεδονία κι έτσι, μετά, να ζητήσουμε εμείς να μας προσαρτήσουν.και μετα θα κλεψουνε με ρεσαλτο τα διαστημοπλοια,των Ε οταν αυτοι ερθουν στη Γη,θα επικρατησουν στον πλανητη που πλεον θα λεγεται 'Μακεδογαια',θα κυρηξουν πολεμο στους Νεφελιμ,αντε και στους Ελοχιμ ,και δε σταματησουν εκει(δωσε βαση τωρα),θα πανε και στον πλανητη Σαιμπερτρον και θα τιμωρησουν τον επιβλαβη Megatron βομβαρδιζοντας τον με υδρογονομπουγατσες,και μετα θα....
Πραγματικα χαιρομαι που υπαρχουν αποψεις σαν τη δικη σου,που λειτουργουν σαν benchmark λογικης ετσι για να μη νομιζω οτι τα εχω χασει τελειως
-
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
ας σκυψουμε ολοι μας λιγο ακομα..
-
Ηταν ενας Αγγλος,ενας Γερμανος ενας Ελληνας κι ενας Μακεδονας....
(κι ενας Ποντιος ) -
Και ένας Βλάχος και ένας Τσάκωνας και ένας Αρβανίτης και....
-
Δεν εχεις κι αδικο...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
ililias
εμένα με σνόμπαρες!Όχι ρε, αλλά θεώρησα ότι είχες απαντηθεί.
Δεν πιστεύω ότι θα ήταν εύκολο, αλλά λύσεις θα μπορούσαν να βρεθούν πάρα πολλές. Και όλες θα ήσαν (για μένα) καλύτερες από το ... εμπάργκο. Τον θυμάσαι τον Εθνικά Υπερήφανο Αποκλεισμό;
Εκείνο που με ενοχλεί είναι ότι κανείς μας δεν το σκέφτηκε καν, και όλοι μείναμε στο ότι αυτή η 'χώρα*' θα ... μας έπαιρνε όλη τη Β. Ελλάδα.*Που με τους νεοσύλεκτους του ... Μεσολογγίου μόνον, θα μπορούσαμε να την καταλάβουμε...
-
Ακριβώς αυτό το σκεπτικό είναι που εννοώ όταν λέω εσωστρέφεια, Δημήτρη μου.
Φοβόμαστε τα Σκόπια, φοβόμαστε και ... την Αλβανία!!!!!!!!!! Μεγάλη Αλβανία αυτοί, 'μα κοιτάξτε να δείτε, Ιστορικά....' εμείς.
Η άλλη λύση (που με βολεύει κι εμένα) είναι να γυρίσουμε σε σύνορα που δεν 'ενοχλούν' κανέναν, με πρωτεύουσα το ΝαύπλιοE,τοσο κοπο κανει ενα Μεγαλο Καναλι φετος με το χοντρο-ριαλιτι του να μας το θυμισει
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=853061&lngDtrID=244ας σκυψουμε ολοι μας λιγο ακομα..
Βεβαίως για το άγαλμα και το Μουσείο του Μ. Αλεξάνδρου η περήφανη κρατική ηγεσία που εκπροσωπεί του τιμημένους ψηφοφόρους της είπε 'Όχι' για να μην στενοχωρηθούν οι Σκοπιανοί. Κοίτα που πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες.
-
ιστορική η σημερινή ημέρα της ανακήρυξης του Κοσόβου σε ανεξάρτητο κράτος
πως πιστεύετε οτι επηρεάζει την περίπτωση των Σκοπίων και τι μας λέει για τις προθέσεις του υπόλοιπου κόσμου? -
των αμερικανων εννοεις?
οι ανθρωποι δεν εχουν κρυψει οτι θα προσπαθησουν να κατακερματισουν τη περιοχη...
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ιστορική η σημερινή ημέρα της ανακύρηξης του Κοσόβου σε ανεξάρτητο κράτος
πως πιστεύεται οτι επηρεάζει την περίπτωση των Σκοπίων και τι μας λέει για τις προθέσεις του υπόλοιπου κόσμου?ΧΑΜΟΣ!!!!!!!!!!!!
-
...και σε λίγο εκτός από τα κοινά σύνορα, θα 'απορροφηθεί' από την Αλβανία με ότι αυτό συνεπάγεται.
Πάλι παίζουν με τη φωτιά οι μεγάλοι μην έχοντας τίποτα διδαχθεί από την Ιστορία των Βαλκανίων.
Σαφώς και δεν μας βολεύει αυτή η εξέλιξη , για να δούμε πώς θα πάει το πράμα
Ελικρινά τους λυπάμαι τους Σέρβους . Τους έχουν ξεδοντιάσει κυριολεκτικά, έχουν 'παραδοθεί', πράγμα που φάνηκε και στις τελευταίες εκλογές.
'Σφάξε με αγά μου ΄ν' αγιάσω' και άμα θες ρίξε μου και κανένα κόκκαλο να γλείψω...Είμαι περίεργος να δω εάν θα βάλουμε βέτο στη FYROM
Αιφνίδια αναγνώριση των Σκοπίων ως Δημοκρατία της Μακεδονίας