-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Λίγα?
Έλεος.+++++ μαζι σου
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Για το Kid μιλάμε τόσες σελίδες;Όχι βέβαια. Το kid ξέρει τι αυτοκίνητο θέλει.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Για το Kid μιλάμε τόσες σελίδες;
Όχι βέβαια. Το kid ξέρει τι αυτοκίνητο θέλει.
Αυγό ρουλζ
-
Μέχρι να έρθει το mcs, αναγκαστικά αυγό..
-
τι είναι αυτό τρώγεται;
edit: mini??
-
ναι, mini cooper s
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Επέλεξα το τελευταίο.Αν είναι δυνατόν 20 χρονών άνθρωπος ΧΩΡΙΣ πείρα να πάρει τέτοιο αυτοκίνητο!!!
Οι γονείς του τι λένε? Αν το παιδί μου εμένα μου έλεγε κάτι τέτοιο...και κατέληγε π.χ. στο Corsa...θα πηγαίναμε μαζί στην αντιπροσωπεία και θα του έπαιρνα ένα corsa 1.0!!! Αν αποδείξει ότι είναι καλός οδηγός...θα το σκεφτόμουν.
Να πάρει αυτοκίνητο ο άνθρωπος...αλλά όχι τόσο δυνατό.
Nα πάρει δλδ ένα αμάξι που δεν πάει βήμα το θεωρείς ασφαλές?
-
μέση λύση...always!
ένα αμαξάκι 1000 κιλών και 100 ίππων είναι υπεραρκετό.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Επέλεξα το τελευταίο.
Αν είναι δυνατόν 20 χρονών άνθρωπος ΧΩΡΙΣ πείρα να πάρει τέτοιο αυτοκίνητο!!!
Οι γονείς του τι λένε? Αν το παιδί μου εμένα μου έλεγε κάτι τέτοιο...και κατέληγε π.χ. στο Corsa...θα πηγαίναμε μαζί στην αντιπροσωπεία και θα του έπαιρνα ένα corsa 1.0!!! Αν αποδείξει ότι είναι καλός οδηγός...θα το σκεφτόμουν.
Να πάρει αυτοκίνητο ο άνθρωπος...αλλά όχι τόσο δυνατό.
Nα πάρει δλδ ένα αμάξι που δεν πάει βήμα το θεωρείς ασφαλές?
Υπάρχει και το μέσο. Δεν είμαστε των άκρων. Δεν υπάρχει μόνο το τίποτα...και το 150+ άλογα και μικρό (=ελαφρύ) αυτοκίνητο και για 20χρονο!!!
Αυτό εσύ το θεωρείς λογικό??
Και ναι...το Corsa 1.0 (π.χ.) είναι μια χαρά αυτοκίνητο για 20χρόνο (και το Corsa 1.4 π.χ. πάει μια χαρά!). Όταν πάει στα 25-26...και αποκτήσει εμπειρία, τότε ας πάρει ο,τι θέλει! Για 20χρονο ένα από τα παραπάνω αυτοκίνητα, με τη δεδομένη ανωριμότητα που κυκλοφορεί, την ασχετοσύνη των Ελλήνων οδηγών καθώς και την απειρία τους...είναι απλός παραλογισμός ένα τέτοιο αυτοκίνητο στα χέρια ενός 20χρονου...για να μη πω επικίνδυνο.
Αλήθεια αν το 20χρονο παιδί σου, σου έλεγε θέλω να πάρω το Corsa OPC θα του το έπαιρνες?
-
Αλήθεια αν το 20χρονο παιδί σου, σου έλεγε θέλω να πάρω το Corsa OPC θα του το έπαιρνες?
εξαρτάται...
δεν σκοτώνονται όλοι οι 20χρονοι με δυνατα αμάξια. Εάν έχει στο αίμα του την λαμακία θα σκοτωθεί κ με ένα Κόρσα 1200.
-
Από τα 18 έως τα 29 μου είχα το polo 1.0 45 hp
Θεωρώ πως καλά έκανε ο πατέρας μου και μου πήρε αυτό για πολλούς και διαφόρους λόγους. -
Υπάρχει και το μέσο. Δεν είμαστε των άκρων.
Οι γονείς του τι λένε? Αν το παιδί μου εμένα μου έλεγε κάτι τέτοιο...και κατέληγε π.χ. στο Corsa...θα πηγαίναμε μαζί στην αντιπροσωπεία και θα του έπαιρνα ένα corsa 1.0!!!
Και ναι...το Corsa 1.0 (π.χ.) είναι μια χαρά αυτοκίνητο για 20χρόνο (και το Corsa 1.4 π.χ. πάει μια χαρά!). Όταν πάει στα 25-26...και αποκτήσει εμπειρία, τότε ας πάρει ο,τι θέλει!
Eυτυχώς που δεν είμαστε των άκρων δλδ. 5-6 χρόνια με ένα αυτοκίνητο πιο αργό και απ' το περίπτερο της γειτονιάς μου δεν είναι υπερβολή;
Υπ' όψιν πως ούτε και γω υποστηρίζω έναν πύραυλο για πρώτο αυτοκίνητο. Αλλά ένα corsa 1.4, μιας και τέθηκε το παράδειγμα, είναι λογικόΤΑΤΗ επιλογή
-
Ακομα πιο λογικη ομως ειναι το Corsa με τα 150!
ειπαμε να προσπερναει και λιγο..
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Υπάρχει και το μέσο. Δεν είμαστε των άκρων.
Οι γονείς του τι λένε? Αν το παιδί μου εμένα μου έλεγε κάτι τέτοιο...και κατέληγε π.χ. στο Corsa...θα πηγαίναμε μαζί στην αντιπροσωπεία και θα του έπαιρνα ένα corsa 1.0!!!
Και ναι...το Corsa 1.0 (π.χ.) είναι μια χαρά αυτοκίνητο για 20χρόνο (και το Corsa 1.4 π.χ. πάει μια χαρά!). Όταν πάει στα 25-26...και αποκτήσει εμπειρία, τότε ας πάρει ο,τι θέλει!
Eυτυχώς που δεν είμαστε των άκρων δλδ. 5-6 χρόνια με ένα αυτοκίνητο πιο αργό και απ' το περίπτερο της γειτονιάς μου δεν είναι υπερβολή;
Υπ' όψιν πως ούτε και γω υποστηρίζω έναν πύραυλο για πρώτο αυτοκίνητο. Αλλά ένα corsa 1.4, μιας και τέθηκε το παράδειγμα, είναι λογικόΤΑΤΗ επιλογή
Όχι αγαπητέ...γιατί το άλλο άκρο είναι το Smart ή το Matiz ή το Panda ή τα...πόδια!!
Τέλοσπαντων...στα 23 μου το Corsa 1.2 είχα και πήγαινα ταξιδάκια στη Κόρινθο μια χαρά...δε νομίζω να το πάρει να πάει στην Ευρώπη
-
Για ένα παιδί 20 ετών ιπποδύναμεις αυτού του επιπέδου του δίνουν την ευκαιρία να σκοτωθεί.
Στα καινούργια:
-
1.2 TCE Clio με τα 100 άλογα και τη ροπή για να προσπερνά με ασφάλεια.
-
Για MINI τίποτα καθώς λεφτά για πέταμα.
-
Το 1.4 Corsa καλό είναι.
-
Το Yaris 1.3 με τα 87 άλογα.
Στη θέση του MINI θα έβαζα το 207 με τα 120 άλογα για κάτι γραμμικό
Επιπλέον καθώς ο μπαμπάς θέλει να χαρεί πτυχιούχο τον κανακάρη του μαθήματα γρήγορης και ασφαλούς οδήγησης και μία βόλτα ένα Σ/Κ από το ΚΑΤ να δει με τα μάτια του τι γίνεται όταν δεν έχεις το μυαλό σου εκεί που πρέπει.
-
-
Μην κοιτατε ρε παιδια οτι εσεις ειχατε ενα 1400ρι πριν 10 χρονια και ηταν μια χαρα ας παρει τωρα ενα αμαξι με τα ιδια κυβικα η αλογα και ειναι οκ.
Αν εγω ειχα ενα 205 1400ρι και τωρα λεω να παρει το παιδι 207 1400...απλα τον καταδικαζω να κινδηνευει να πεθανει απο ανια. Παντως αμαξι με 150 175 200 αλογα κλπ σε αυτην την ηλικια δεν θα του αγοραζα ΠΟΤΕ. ουτε στα 30 του.
Το παιδι μπορει να ειναι μυαλομενος κλπ και να αξιζει να του παρουν και S3, θα ειναι η εξαιρεση μαλλον ομως.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Παντως αμαξι με 150 175 200 αλογα κλπ σε αυτην την ηλικια δεν θα του αγοραζα ΠΟΤΕ. ουτε στα 30 του.Σωστός. Όταν πάρει το εφάπαξ στα 65.
Μετά το άλλο, αν στα 30 φτάσει ο γιος σου να σου ζητάει ακόμα αυτοκίνητα, τότε κάτι έχει πάει στραβά με τη ζωούλα του. Οπότε στην περίπτωσή του το πρόβλημα δεν είναι η ιπποδύναμη.
Πάντως είναι πολύ μίζερη και παράλογη όλη αυτή η κουβέντα με την αναλογία ετών και ίππων. Και χιλιοειπωμένη.
Η ενεργητική ασφάλεια που προσφέρει ένα αυτοκίνητο των 150 ίππων είναι απείρως μεγαλύτερη από ένα άλλο των 75 ίππων.&-
Αν ο κάθε πιτσιρικάς έχει το μυαλό πάνω από το κεφάλι του μπορεί να σκοτωθεί και με πατίνια.
Υπάρχουν πιτσιρικάδες με απίστευτη ευσυνειδησία και αίσθηση του οδηγείν και υπάρχουν 30αρηδες 40αρηδες και 50αρηδες ΓΤΠ.Απλά πράγματα.
ΥΓ: Το να χρησιμοποιείς σαραβαλάκια και κουβαδάκια επειδή δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα για κάτι περισσότερο είναι απολύτως σεβαστό και αποδεκτό. Το να τα αναπολείς όμως και να τα θεωρείς 'σχολείο' χαρακτηρίζοντας πιο ολοκληρωμένες προτάσεις σκοτώστρες, είναι τοποθετήσεις εκτός πραγματικότητος και φανερώνουν συμπλέγματα.
Προσωπικά, σκεπτόμενος ότι πριν από 7 χρόνια όταν παντρεύτηκα ως πρώτο μου αυτοκίνητο (έχοντας 3 χρόνια διπλωματούχος) μια γαλλίδα κλιώ 12αρα ενώ με τα ίδια (ακριβώς) χρήματα θα μπορούσα να είχα πάρει το 106 rallye (καινούριο) θεωρώ ότι έχασα 5 χρόνια εξέλιξης ως οδηγός. Κι ας πέρασα καλά με την κλιω μου, κι ας την αγάπησα όπως με αγάπησε κι αυτή. Η επιλογή πρώτης 4τροχης συζύγου υπήρξε πατάτα ολκής. Ευτυχώς το διαζύγιο βγήκε κοινή συναινέσει. -
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Η ενεργητική ασφάλεια που προσφέρει ένα αυτοκίνητο των 150 ίππων είναι απείρως μεγαλύτερη από ένα άλλο των 75 ίππων.&-
Αν ο κάθε πιτσιρικάς έχει το μυαλό πάνω από το κεφάλι του μπορεί να σκοτωθεί και με πατίνια.Φαντάσου λοιπόν πόσο πιο εύκολα θα σκοτωνόταν αν τα πατίνια που λες είχαν 150 άλογα!!!
Αν δε ξέρεις να εκμεταλλευτείς σωστά αυτά άλογα...θα σκοτωθείς...και ένα παιδάκι 20 ετών, προφανώς και δε ξέρει! Όταν τον βάζεις σε τέτοιο αυτοκίνητο, του δίνεις τη δυνατότητα της κόντρας, του εφέ και του 'κοίτα πόσο γρήγορα πάει'...εκεί λοιπόν η χαζομάρα και το λάθος δεν αργεί...και μετά άστα...
Λοιπόν...λίγο μυαλό στο κεφάλι δε βλάπτει! Δε χάθηκαν τα χρόνια να πάρει και 200+ άλογα αυτοκίνητο αν έχει το μυαλό και την εμπειρία.
Τα χρόνια μπροστά του είναι.
Για φοιτητή λοιπόν...το κατάλληλο αυτοκίνητο είναι μέχρι 1400 κυβικά...δεδομένων και των εξόδων.
-
Μιλώντας βάσει των δικών μου εμπειριών όντας φοιτητής αρκετές φορές ιδίως καλοκαίρια στην Χαλκιδική είχα οδηγήσει πιωμένος. Μικρά, χαζά μέσα στις κ@@λες. Είχα λοιπόν το polo 45 hp και έτσι όπως ήμουν ζανταλέκος σανίδωνα το γκάζι αλλά επειδή ο νεκρός δεν κλάνει, είτε πατούσα γκάζι είτε όχι το ίδιο πράμα ήταν οπότε θεωρώ ότι ναι αυτό με έσωσε από καταστάσεις. Τώρα πια στα 30 δεν οδηγώ πιωμένος με αξαίρερη καμια πρωτοχρονιά που θα πιώ λίγο παραπάνω όχι όμως στα υψίπεδα που έφτανα όντα φοιτητής. Χώρια που αν στην ηλικία των 18 ο πατέρας μου έπαιρνε αυτό που ζητούσα (316 κουπέ) ίσως σήμερα να την είχα δει αλλιώς. Αλλά όταν ζήτησα 316 κουπέ εισέπραξα την απαάντηση: 'δούλεψε και πάρτην εγω αυτό σου παίρνω'. Τότε με πείραξε. Σήμερα όμως ξέρω ότι το έκανε για καλό και μπράβο του. Κάθε πράγμα στο καιρό του. Οι μεγάλες ιπποδυνάμεις θέλουν πρώτα μυαλό και μετά χέρια. Σενοχωριέμαι να βλέπω μικρά παιδιά να χάνουν το δικαίωμα στη ζωή από μαγκιές με δυνατά αυτοκίνητα. Αν δεν πήξει λίγο το κουρκούτι νομίζω ότι δεν πρέπει να οδηγάμε γρήγορα αυτοκίνητα. Άποψή μου πάντα. Μπορεί να κάνω και λάθος.
-
Αν ο κάθε πιτσιρικάς έχει το μυαλό πάνω από το κεφάλι του μπορεί να σκοτωθεί και με πατίνια.Φαντάσου λοιπόν πόσο πιο εύκολα θα σκοτωνόταν αν τα πατίνια που λες είχαν 150 άλογα!!!
Αν δε ξέρεις να εκμεταλλευτείς σωστά αυτά άλογα...θα σκοτωθείς...και ένα παιδάκι 20 ετών, προφανώς και δε ξέρει! Όταν τον βάζεις σε τέτοιο αυτοκίνητο, του δίνεις τη δυνατότητα της κόντρας, του εφέ και του 'κοίτα πόσο γρήγορα πάει'...εκεί λοιπόν η χαζομάρα και το λάθος δεν αργεί...και μετά άστα...
Λοιπόν...λίγο μυαλό στο κεφάλι δε βλάπτει! Δε χάθηκαν τα χρόνια να πάρει και 200+ άλογα αυτοκίνητο αν έχει το μυαλό και την εμπειρία.
Τα χρόνια μπροστά του είναι.
Για φοιτητή λοιπόν...το κατάλληλο αυτοκίνητο είναι μέχρι 1400 άλογα...δεδομένων και των εξόδων.
Νικόλα ωραίος!!!
καινούργιο τουτου για φοιτητή