-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Αυτοί σε λίγο θα βγουν και θα μας πουν ότι οι παππούδες μας που πολέμησαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι ήταν ρατσιστές και φασίστες! Αλλά τι λέω; Μας το έχουν ΗΔΗ πει.Μπα ? Ποιός και πότε ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σου προτείνω, αντί να στοχεύεις στο θυμικό, να προσπαθήσεις να στοχεύσεις στη λογική. Οι λαοί που το έκαναν βγήκαν κερδισμένοι.
Εγώ μένω σε αυτό και το θεωρώ ως το πλέον ουσιαστικό μήνυμα από όσα ακούστηκαν.
Εν προκειμένω, κάναμε έναν εχθρό και όχι ένα φίλο, προστατεύοντας ένας θεός ξέρει τι;;; -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Άλλο πράγμα να διαβάζεις ιστορία και άλλο να την κατανοείς...Όπως βλέπω και εδώ κάποιοι την ερμηνεύουν κατ' όπως τους συμφέρει (ή όπως νομίζουν).
Λίγη προσοχή στις μεγαλοστομίες δε βλάπτει. Νηφαλιότητα, είναι το απαραίτητο προσόν για τον μελετητή της ιστορίας.
Ό,τι καταλάβατε, καταλάβατε, καθώς δεν είναι ο χαρακτήρας του εν λόγω forum κατάλληλος για περαιτέρω ανάλυση...
Aν εντοπίζεις από κάποιους λανθασμένη(εσκεμένη ή όχι) ερμηνεία Ιστορικών γεγονότων μπορείς να διορθώσεις ή να πεις την γνώμη σου και όχι με γενικότητες. Επίσης οι 4Τ είναι περιοδικό που περιλαμβάνει στην ύλη του και θέματα άσχετα με την αυτοκίνηση.
-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
ΝΑΙ υπάρχει προεδρικό διάταγμα απο το 1998 νομίζω το οποίο και καθορίζει σαφέστατα το θέμα των σημαιοφόρων στα σχολεία. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό ο εκάστοτε σημαιοφόρος πρέπει να έχει την Ελληνική ιθαγένεια. Πάει και τελείωσε! Βέβαια στον τόπο μας οι νόμοι είναι για να καταπατούνται και όχι να ακολουθούνται!Μέχρι να μας πεις ποιό είναι αυτό το ΠΔ, δεν το πιστεύω. Οχι για κάποιον άλλον λόγο αλλά (α) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που, αναφερόμενος στον Ισοκράτη, εμμέσως πλην σαφώς πήρε θέση υπερ των αλλοδαπών σημαιοφόρων, μάλλον ξέχασε τι υπέγραψε ο ίδιος το 1998 έτσι ? (β) ο Υπουργός Παιδείας (συνεντεύξεις σε εφημερίδες) επίσης ?
Σε κάθε περίπτωση, συμφωνώ να ακολουθηθούν οι νόμοι. Αν ο νόμος λέει 'ο πρώτος μαθητής σηκώνει τη σημαία', τότε πάει και τελείωσε, δε πάει να είναι Κογκολέζος... Αν λέει '... αλλά πρέπει να είναι Ελληνας στην ιθαγένεια', τότε επίσης πάει και τελείωσε. Σε όποιον δεν αρέσει ο νόμος (εμού και όλων μας συμπεριλαμβανομένων), ο τρόπος δεν είναι η de facto κατάργησή του (με το να υποχρεώσεις τον οποιονδήποτε Τσενάι να παραιτηθεί του δικαιώματος και της υποχρέωσης που του δίνει ο νόμος) αλλά η αλλαγή του στη Βουλή.
-
Ο χρήστης ) ΣΩΤΗΡΙΟΣ ( έγραψε:
Aν εντοπίζεις από κάποιους λανθασμένη(εσκεμένη ή όχι) ερμηνεία Ιστορικών γεγονότων μπορείς να διορθώσεις ή να πεις την γνώμη σου και όχι με γενικότητες. Επίσης οι 4Τ είναι περιοδικό που περιλαμβάνει στην ύλη του και θέματα άσχετα με την αυτοκίνηση.Δεν εντοπίζω εσκεμένη ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων από μετέχοντες στο forum, όσο θύματα της λαϊκίστικης ερμηνείας της ιστορίας που γίνεται από άλλους και τον τελευταίο καιρό είναι της μόδας να τους βλέπουμε να περιδιαβαίνουν πόρτες και παράθυρα στα κανάλια.
Όπως είπε και ο nass, τέτοιου είδους ερμηνίες στοχεύουν στο θυμικό (μετανάστης => ανεργία => εγκληματικότητα) με έναν εντελώς επίπεδο και απλοϊκό συλλογισμό που αγγίζει τόσο τους (λίγους) εγγράμματους, όσο και τους (πολλούς και κυρίως αυτούς) αγράμματους. Ο λαός και κάθε λαός (καλώς ή κακώς) άγεται και φέρεται και τέτοιου είδους κορώνες είναι πανεύκολο να αγγίξουν κυρίως τις πιο αδύναμες μάζες.
-
Κάτσε... Κι εδώ, αν τολμήσεις και πεις ότι διαφωνείς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αμέσως θα πέσουν οι πρασινοφρουροί επάνω σου να πουν ότι δε σέβεσαι τους θεσμούς, λες κι ο Στεφανόπουλος είναι ο Πάπας!Ααα, θα πρέπει να είσαι συνεπής skullone! Δεν μπορεί η σημαία να είναι θεσμός, σύμβολο κτλ. (και είναι!) και όχι ένα κομμάτι ύφασμα, αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην είναι θεσμός, σύμβολο κτλ. (που είναι!) αλλά 'κάποιος τυχαίος που είπε τη γνώμη του'.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
(Υπονοούμενο #1) Που σημαίνει τι ? Οτι δεν κέρδισε με δίκαιο τρόπο το δικαίωμα να σηκώσει τη σημαία ?
Εννοείς βαθμολογικά; Κανείς δεν ξέρει. Πολλά γίνονται στα σχολεία. Όσον αφορά το Προεδρικό Διάταγμα, άκουσα να το αναφέρουν στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, αλλά δεν συγκράτησα τον αριθμό του. Αφού λοιπόν υπάρχει σχετικός νόμος, ας πάψει το ΠΑΣΟΚ να προσπαθεί να δρέψει τις ψήφους των οικονομικών μεταναστών με όσα είναι τσάμπα (γιατί δεν απαιτείται ΚΑΜΙΑ δαπάνη για να γίνει θέμα με τη σημαία, ενώ και οι δηλώσεις οι μεγαλόστομες και οι θωπείες προς τους Αλβανούς δεν αποτελούν οικονομική επιβάρυνση, τουλάχιστον προς το παρόν). Αν νοιάζονται πραγματικά για την ενσωμάτωση των οικονομικών μεταναστών στην Ελληνική κοινωνία, ας πράξουν τα δέοντα κι ας αφήσουν τις ηλιθιότητες.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
ΝΑΙ υπάρχει προεδρικό διάταγμα απο το 1998 νομίζω το οποίο και καθορίζει σαφέστατα το θέμα των σημαιοφόρων στα σχολεία. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό ο εκάστοτε σημαιοφόρος πρέπει να έχει την Ελληνική ιθαγένεια. Πάει και τελείωσε! Βέβαια στον τόπο μας οι νόμοι είναι για να καταπατούνται και όχι να ακολουθούνται!
Μέχρι να μας πεις ποιό είναι αυτό το ΠΔ, δεν το πιστεύω. Οχι για κάποιον άλλον λόγο αλλά (α) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που, αναφερόμενος στον Ισοκράτη, εμμέσως πλην σαφώς πήρε θέση υπερ των αλλοδαπών σημαιοφόρων, μάλλον ξέχασε τι υπέγραψε ο ίδιος το 1998 έτσι ? (β) ο Υπουργός Παιδείας (συνεντεύξεις σε εφημερίδες) επίσης ?
Σε κάθε περίπτωση, συμφωνώ να ακολουθηθούν οι νόμοι. Αν ο νόμος λέει 'ο πρώτος μαθητής σηκώνει τη σημαία', τότε πάει και τελείωσε, δε πάει να είναι Κογκολέζος... Αν λέει '... αλλά πρέπει να είναι Ελληνας στην ιθαγένεια', τότε επίσης πάει και τελείωσε. Σε όποιον δεν αρέσει ο νόμος (εμού και όλων μας συμπεριλαμβανομένων), ο τρόπος δεν είναι η de facto κατάργησή του (με το να υποχρεώσεις τον οποιονδήποτε Τσενάι να παραιτηθεί του δικαιώματος και της υποχρέωσης που του δίνει ο νόμος) αλλά η αλλαγή του στη Βουλή.
Οπότε το θέμα 'πάει και τελείωσε' για σένα καθώς ο νόμος προβλέπει Ελληνα. Επίσης μην ζητάς να σου παρουσιάσουν νόμους και διατάγματα, υποχρέωσή σου είναι να τους γνωρίζεις και όπως ξέρεις δεν ευσταθεί η δικαιολογία της αγνοιας νόμου.
-
Οπότε το θέμα 'πάει και τελείωσε' για σένα καθώς ο νόμος προβλέπει Ελληνα. Επίσης μην ζητάς να σου παρουσιάσουν νόμους και διατάγματα, υποχρέωσή σου είναι να τους γνωρίζεις και όπως ξέρεις δεν ευσταθεί η δικαιολογία της αγνοιας νόμου.Κοίτα, δεν δικάζομαι εδώ για να τίθεται θέμα άγνοιας νόμου. Συζήτηση κάνουμε. Αν θέλεις λοιπόν να συμβάλλεις στη συζήτηση, αντί για εξυπνάδες, μπορείς, αφού εσύ ξέρεις, να παραθέσεις το νόμο ή το ΠΔ.
Και εγώ δηλώνω προκαταβολικά πως (α) ό,τι λέει ο νόμος, εγώ θα το εφαρμόσω (= 'πάει') και θα συνεχίσω να το εφαρμόζω όσο ισχύει ο νόμος (β) παρ΄ όλα αυτά διατηρώ το δικαίωμα της άποψής μου και, αν ο νόμος δεν μ΄ αρέσει, μέσω των όπλων που μου δίνει η δημοκρατία, θα προσπαθήσω να τον αλλάξω (= δεν 'τελείωσε').
Συμφωνείς με το πλαίσιο που ορίζουν τα (α) και (β) παραπάνω ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Κάτσε... Κι εδώ, αν τολμήσεις και πεις ότι διαφωνείς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αμέσως θα πέσουν οι πρασινοφρουροί επάνω σου να πουν ότι δε σέβεσαι τους θεσμούς, λες κι ο Στεφανόπουλος είναι ο Πάπας!
Ααα, θα πρέπει να είσαι συνεπής skullone! Δεν μπορεί η σημαία να είναι θεσμός, σύμβολο κτλ. (και είναι!) και όχι ένα κομμάτι ύφασμα, αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην είναι θεσμός, σύμβολο κτλ. (που είναι!) αλλά 'κάποιος τυχαίος που είπε τη γνώμη του'.
Μια χαρά συνεπής είμαι. Η σημαία είναι ΣΥΜΒΟΛΟ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο βασιλιάς (για όσες χώρες έχουν βασιλιά), ο Αρχιεπίσκοπος ή ο Πατριάρχης είναι δημόσια πρόσωπα, δημόσιοι άρχοντες και λειτουργοί. Έχουν μεν αξίωμα, αλλά το αξίωμα δεν τους θέτει στο απυρόβλητο, ούτε τους χορηγεί τον τίτλο του 'αλάθητου'. Κι ο Χίτλερ, σου υπενθυμίζω, ΘΕΣΜΟΣ ήταν - Καγκελλάριος της Γερμανίας ήταν, νομίμως εκλεχθείς. Ή μήπως αμφισβητείς ότι και οι άρχοντες πρέπει να κρίνονται και να λογοδοτούν για τις πράξεις τους; Πες το μας να το ξέρουμε, οπότε θα πρέπει να μας πεις ότι οι Αθηναίοι ΚΑΚΩΣ ήλεγχαν τους άρχοντές τους, που ήταν αιρετοί και ανακλητοί. Αλλά η ιστορία καταρρίπτει την άποψή σου, γιατί ακόμα και ο ίδιος ο Πάπας (ο αλάθητος!) παραδέχθηκε πριν από κάνα-δυο χρόνια ότι στη θητεία του έχει κάνει λάθη!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αυτοί σε λίγο θα βγουν και θα μας πουν ότι οι παππούδες μας που πολέμησαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι ήταν ρατσιστές και φασίστες! Αλλά τι λέω; Μας το έχουν ΗΔΗ πει.
Μπα ? Ποιός και πότε ?
Σε παρακαλώ! Η επιλεκτική αμνησία σ'εμένα δεν περνάει, όπως δεν περνά και στο δικαστήριο η δικαιολογία της 'άγνοιας νόμου'. Ο catalyst είχε βγει στο θέμα του ντοκυμαντέρ κι έλεγε ότι... τα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο δεν πρέπει να παίζονται στις εθνικές επετείους, γιατί, λέει, 'διδάσκουν το ρατσισμό στα παιδιά'!
Σα δε ντρεπόμαστε λίγο λέω'γω!
-
Αυτοί σε λίγο θα βγουν και θα μας πουν ότι οι παππούδες μας που πολέμησαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι ήταν ρατσιστές και φασίστες! Αλλά τι λέω; Μας το έχουν ΗΔΗ πει.
Μπα ? Ποιός και πότε ?
Σε παρακαλώ! Η επιλεκτική αμνησία σ'εμένα δεν περνάει, όπως δεν περνά και στο δικαστήριο η δικαιολογία της 'άγνοιας νόμου'. Ο catalyst είχε βγει στο θέμα του ντοκυμαντέρ κι έλεγε ότι... τα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο δεν πρέπει να παίζονται στις εθνικές επετείους, γιατί, λέει, 'διδάσκουν το ρατσισμό στα παιδιά'!
Σα δε ντρεπόμαστε λίγο λέω'γω!
Ούτε σε μένα περνάει η επιλεκτική διαστρέβλωση. Επιμένω να μου πεις ποιός και πότε κατηγόρησε τους παππούδες μας για ρατσιστές και φασίστες. Διότι αυτό που αναφέρεις δεν είναι αυτό που λέω εγώ (τουλάχιστον με τα δικά μου φτωχά Ελληνικά).
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σε κάθε περίπτωση, συμφωνώ να ακολουθηθούν οι νόμοι. Αν ο νόμος λέει 'ο πρώτος μαθητής σηκώνει τη σημαία', τότε πάει και τελείωσε, δε πάει να είναι Κογκολέζος... Αν λέει '... αλλά πρέπει να είναι Ελληνας στην ιθαγένεια', τότε επίσης πάει και τελείωσε. Σε όποιον δεν αρέσει ο νόμος (εμού και όλων μας συμπεριλαμβανομένων), ο τρόπος δεν είναι η de facto κατάργησή του (με το να υποχρεώσεις τον οποιονδήποτε Τσενάι να παραιτηθεί του δικαιώματος και της υποχρέωσης που του δίνει ο νόμος) αλλά η αλλαγή του στη Βουλή.Και εγώ δηλώνω προκαταβολικά πως (α) ό,τι λέει ο νόμος, εγώ θα το εφαρμόσω (= 'πάει') και θα συνεχίσω να το εφαρμόζω όσο ισχύει ο νόμος (β) παρ΄ όλα αυτά διατηρώ το δικαίωμα της άποψής μου και, αν ο νόμος δεν μ΄ αρέσει, μέσω των όπλων που μου δίνει η δημοκρατία, θα προσπαθήσω να τον αλλάξω (= δεν 'τελείωσε').
Τελικά, ποια είναι η τοποθέτησή σου; Μας έχεις μπερδέψει. Είπες ή ξείπες;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ούτε σε μένα περνάει η επιλεκτική διαστρέβλωση. Επιμένω να μου πεις ποιός και πότε κατηγόρησε τους παππούδες μας για ρατσιστές και φασίστες. Διότι αυτό που αναφέρεις δεν είναι αυτό που λέω εγώ (τουλάχιστον με τα δικά μου φτωχά Ελληνικά).Σου το είπα ήδη. Εμμέσως πλην σαφώς, το είχε πει ο catalyst. Ψάξε στο θέμα 'Ένα συνταρακτικό ντοκυμαντέρ...' και θα το βρεις.
-
Μια χαρά συνεπής είμαι. Η σημαία είναι ΣΥΜΒΟΛΟ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο βασιλιάς (για όσες χώρες έχουν βασιλιά), ο Αρχιεπίσκοπος ή ο Πατριάρχης είναι δημόσια πρόσωπα, δημόσιοι άρχοντες και λειτουργοί. Έχουν μεν αξίωμα, αλλά το αξίωμα δεν τους θέτει στο απυρόβλητο, ούτε τους χορηγεί τον τίτλο του 'αλάθητου'. Κι ο Χίτλερ, σου υπενθυμίζω, ΘΕΣΜΟΣ ήταν - Καγκελλάριος της Γερμανίας ήταν, νομίμως εκλεχθείς. Ή μήπως αμφισβητείς ότι και οι άρχοντες πρέπει να κρίνονται και να λογοδοτούν για τις πράξεις τους; Πες το μας να το ξέρουμε, οπότε θα πρέπει να μας πεις ότι οι Αθηναίοι ΚΑΚΩΣ ήλεγχαν τους άρχοντές τους, που ήταν αιρετοί και ανακλητοί. Αλλά η ιστορία καταρρίπτει την άποψή σου, γιατί ακόμα και ο ίδιος ο Πάπας (ο αλάθητος!) παραδέχθηκε πριν από κάνα-δυο χρόνια ότι στη θητεία του έχει κάνει λάθη!Αλοίμονο, προφανώς 'ουδείς αλάνθαστος' (αυτό βέβαια, αν μου επιτρέπεις, σου προτείνω να το σκέφτεσαι όταν αναφέρεσαι με τόσο απόλυτο και δογματικό τρόπο επί παντός επιστητού...).
Ομως, ενώ η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας (που είναι ο θεσμός) είναι διαφορετικό πράγμα από το πρόσωπο που την κατέχει, αναγκαστικά το πρόσωπο 'κληρονομεί' σε ένα βαθμό τα χαρακτηριστικά του θεσμού. Που σημαίνει πως δεν μπορείς να διαφωνείς με τον Πρόεδρο με τον ίδιο τρόπο που διαφωνείς με οποιονδήποτε, ούτε μπορείς να χρησιμοποιείς τα λεγόμενά του για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Αλλο δηλ. το να πεις 'ο Πρόεδρος δικαιούται να έχει την άποψή του' (που, παρά την άρνηση σχολιασμού, δείχνει μια διακριτική αποστασιοποίηση) και άλλο να του επιτίθεσαι για τον πρότερο πολιτικό βίο του (όπως έκανε ο νομάρχης Καβάλας).
-
Ναι σίγουρα, γι' αυτό μαθαίνουμε Ιστορία, ουτως ώστε να μην κάνουμε λάθη του παρελθόντος και να μπορέσουμε να αναγνωρίζουμε τις εξουσιαστικές μεθόδους .
Πιστεύω ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα και η σημαία κάποτε μας έδινε δύναμη να το κάνουμε διότι ένωνε ένα έθνος με κοινά χαρακτηριστικά και όχι ένα συνονθύλευμα λαθρομεταναστών.Η Ιστορία γράφεται απο τους νικητές Σωτήρη!
Τα σύμβολα είναι μέσα μας!!Οσο για το συνονθύλευμα!
Το 1821 ο χώρος που τώρα λέμε Ελλάδα ήταν ήδη 18 αιώνες υπο ξένη κυριαρχία.
Ζούσαν εδω Αλβανοί,Βούλγαροι,Γενόβέζοι,Ρώσοι,Τούρκοι,Αιγύπτιοι, Εβραίοι και Ελληνες!!
Πιστεύεις ότι τους Τούρκους τους πολέμησαν μόνο Ελληνες?Η ότι δεν πολέμησαν Ελληνες με τους Τούρκους?Αν χάναμε (που χάσαμε δηλαδή!!) τι θα έλεγε η Ιστορία?
Μην τα κάνουμε όλα αχταρμά ρε παιδιά!
Καλό είναι που οι Ευρωπαίοι Αναγεννησιακοί ξέθαψαν τους Ελληνες κλασικούς,καλό είναι που τα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων ήθελαν την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και πήραμε και εμείς χώρο!
Αλλά μη λέμε κιόλας ότι Ελληνες ήταν όλοι όσοι πολέμησαν το '21!!Η ακόμα και το 1940!Ο πρώτος αξιωματικός που σκοτώθηκε ήταν Ελληνας Εβραίος!!Για ποιόν πέθανε αυτός?Και γιατι δεν ακούγεται πουθενά!?
-
Θυμηθειτε πριν λιγα χρονια τον ντορο που ειχε γινει για τον αριστουχο μαθητη που ειταν σε αναπηρικο αμαξιδιο για το αν μπορει να ειναι σημαιοφορος(δεν θυμαμαι το ονομα του ).Μηπως το προβλημα μας ειναι στην διαφορετικοτητα του καθε ενος και ποσο αισθανομαστε οτι μας 'απειλει';
-
Σου το είπα ήδη. Εμμέσως πλην σαφώς, το είχε πει ο catalyst. Ψάξε στο θέμα 'Ένα συνταρακτικό ντοκυμαντέρ...' και θα το βρεις.Α, τώρα άρχισαν τα 'εμμέσως πλην σαφώς'. ΟΚ...
-
Και εγώ δηλώνω προκαταβολικά πως (α) ό,τι λέει ο νόμος, εγώ θα το εφαρμόσω (= 'πάει') και θα συνεχίσω να το εφαρμόζω όσο ισχύει ο νόμος (β) παρ΄ όλα αυτά διατηρώ το δικαίωμα της άποψής μου και, αν ο νόμος δεν μ΄ αρέσει, μέσω των όπλων που μου δίνει η δημοκρατία, θα προσπαθήσω να τον αλλάξω (= δεν 'τελείωσε').
Τελικά, ποια είναι η τοποθέτησή σου; Μας έχεις μπερδέψει. Είπες ή ξείπες;
Βλέπω τις 2 παραθέσεις ως απόλυτα συμβατές τη μία με την άλλη. Για ξαναπροσπάθησε...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αλλο δηλ. το να πεις 'ο Πρόεδρος δικαιούται να έχει την άποψή του' (που, παρά την άρνηση σχολιασμού, δείχνει μια διακριτική αποστασιοποίηση) και άλλο να του επιτίθεσαι για τον πρότερο πολιτικό βίο του (όπως έκανε ο νομάρχης Καβάλας).Δεν του επετέθη για τον πρότερο πολιτικό βίο του. Απλώς είπε ότι δεν έκανε πάντα τις καλύτερες επιλογές. Τα υπόλοιπα είναι βλακείες της τηλετύφλωσης και των κακαουνάκηδων. Προσπάθησε να απομονώσεις τι πραγματικά ειπώθηκε από τις φιοριτούρες των ΜΜΕ.
Και, στο κάτω-κάτω της γραφής, όταν έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία, ούτε βουλευτής δεν κατάφερε να εκλεγεί ο Στεφανόπουλος.
ΑΙΣΧΟΣ στον Χολαργό ανήμερα της 28/10/1940 !