-
Είμαι σχεδόν στα πρόθυρα αλλαγής αυτοκινήτου πόλης απαραίτητα 4-θέσιου μικρού οικονομικού. Το παρόν είναι matiz 1.0 του 2003.
Κοίταξα aygo – 107 - c1 – cuore - sirion1.0 που φοράνε το ίδιο μοτέρ και δεν είδα ακόμη το 500άκι (δεν ξέρω αν είναι 4-θέσιο) και το mini 1.4 (το οποίο ξεφεύγει οικονομικά αλλά έχει πολύ αραιά σέρβις και μου αρέσει πάρα πολύ!).
Επίσης διάβασα για το νέο mazda 2 στα 1,3 με το οικονομικό μοτέρ.Τι μου προτείνεται λαμβάνοντας υπόψη χαμηλή κατανάλωση και όχι συχνές επισκέψεις στα σέρβις?
Έχω αποκλείσει το jazz λόγω σαρα... αλλά θα ακούσω και θα λάβω υπόψη κάθε πρόταση.
-
Είμαι σχεδόν στα πρόθυρα αλλαγής αυτοκινήτου πόλης απαραίτητα 4-θέσιου μικρού οικονομικού. Το παρόν είναι matiz 1.0 του 2003.
Κοίταξα aygo – 107 - c1 – cuore - sirion1.0 που φοράνε το ίδιο μοτέρ και δεν είδα ακόμη το 500άκι (δεν ξέρω αν είναι 4-θέσιο) και το mini 1.4 (το οποίο ξεφεύγει οικονομικά αλλά έχει πολύ αραιά σέρβις και μου αρέσει πάρα πολύ!).
Επίσης διάβασα για το νέο mazda 2 στα 1,3 με το οικονομικό μοτέρ.Τι μου προτείνεται λαμβάνοντας υπόψη χαμηλή κατανάλωση και όχι συχνές επισκέψεις στα σέρβις?
Έχω αποκλείσει το jazz λόγω σαρα... αλλά θα ακούσω και θα λάβω υπόψη κάθε πρόταση.
-
-
Τα τρίδυμα πάντως επιβεβαιωμένα καίνε αέρα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τα τρίδυμα πάντως επιβεβαιωμένα καίνε αέρα.Μπαααα ουτε αερα!!!
Παρε ενα απο το τριδυμα... αξιζουν πολλα!!!
Αλλιως ενα cuore... ειναι πολυ καλο και αν θυμαμε οταν ειχα μπει μεσα ειχε πολυ καλους χωρους για του επιβατες!!!
-
Λόγω προσωπικής εμπειρίας θα σου πρότεινα το Micra 1,2, απο τα τρίδυμα το Aygo στην μεγαλύτερη εξοπλιστικά έκδοση, και απο τα καινούρια το Mazda 2 1,3. Και τα 3 στις 5θυρες εκδόσεις.
Χαρακτηριστικά τους τα χαμηλά τέλη και ασφάλιστρα, πολύ καλές, ποιοτικές κατασκευές με λογικό κόστος συντήρησης και (προσωπικά) ευχάριστη εξωτερική και εσωτερική εμφάνιση ... και ικανοποιητικές επιδόσεις (αναλογικά με το λόγο υπαρξης και χρήσης), και για τα 2 πρώτα ιδίως και οικονομικά (για το Μαζντα δεν γνωρίζω).
Για το Μini θα ήμουν αντίθετος λόγω κόστους ... BMW ... -
Το mini δεν είναι καν τετραθέσιο. 3 άτομα παίρνει, πολύ δύσκολα θα βολευτεί κάποιος πίσω από τη θέση του οδηγού αν ένας από τους δύο είναι ψηλότερος από 1.75.
Mazda 2 ή Cuore από εμένα
-
-
Από τα τρίδυμα Aygo, αλλιώς Μazda 2, ρίξε και μια ματιά στο 500αράκι, αν αντέχεις να περιμένεις...
-
To 500ράκι είναι δίπορτο όμως, μεγάλο μειονέκτημα.
Καλύτερο το Panda (και με καλύτερη τιμή φυσικά )Και το swift επίσης, αν και είναι ελαφρώς μεγαλύτερο (αλλά αν παίζει και το Mazda2 γιατί όχι)
-
Panda Dualogic ή κάποιο από τα τρίδυμα με το ημιαυτόματο κιβώτιο. Δεν προτείνω κάποιο άλλο, επειδή έχουν σασμάν με μετατροπέα ροπής και καινε πολύ!
Προτιμώ το Panda καθώς δείχνει περισσότερο προσεγμένο από τα άλλα, που οι οικονομίες φαίνονται. Αν το πάρεις και σε πλούσια έκδοση, το αρκούδι είναι κι αυτό χαριτωμένο! Από τα τρίδυμα, εννοείται το...φθηνότερο, κατά τ'άλλα είναι ολόιδια. Το Aygo έχει καλύτερη εγγύηση. Και το Panda όμως με τα 2+3 χρόνια και την διαπιστωμένη αξιοπιστία, δεν πάει πίσω...
ΜΗΝ διανοηθείς να πάρεις αυτοκίνητο πόλης χειροκίνητο εννοείται! -
Το 500αράκι είναι 4-θέσιο?
-
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Το 500αράκι είναι 4-θέσιο?Ναι. (τυπικά... )
-
Το 500αράκι είναι 4-θέσιο?Φαντάσου περισσότερο κάτι σαν 2+2 ... Υπάρχει πάντως σε εκθέσεις FIAT να ρίξεις μια ματιά. Μην ξεχνάς όμως και τη λίστα ...αναμονής ...
ΕΝΤΙΤ : Δες και κάποιες πληροφορίες εδώ
-
Παίδες ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις όλους σας,
για το mini 1.4 τι λέτε??? -
για το mini 1.4 τι λέτε???Μ'αρέσει πολύ το ΜΙΝΙ αλλά ΔΕΝ είναι εργαλείο για την πόλη.
-Ακριβό, θα φοβάσαι μην σου το χτυπήσουν. Καλύτερα είναι να μην σε αγχώνει πολύ μια μικροζημιά.
-2πορτο. Οι παραπάνω πόρτες βολεύουν πολύ σε φόρτωμα-ξεφόρτωμα επιβατών και αποσκευών.
-Δεν βγαίνει αυτόματο.
-ΠΟΛΥ αυξημένο κόστος συντήρησης σε σχέση με τα υπόλοιπα που σου προτείνουμε.
-Αυξημένη και η κατανάλωση σε σύγκριση με τα άλλα.Για μένα το ΜΙΝΙ λέει σαν Cooper S. Οι άλλες εκδόσεις μάλλον είναι δίχως νόημα, αφού και ακριβές είναι και δεν είναι πολύ γρήγορες και πέφτει και η 'μούρη' , όσο κατεβαίνεις σε έκδοση!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Panda Dualogicκαλουτσικο αλλα ταφος σε επιδοσεις
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Για μένα το ΜΙΝΙ λέει σαν Cooper S. Οι άλλες εκδόσεις μάλλον είναι δίχως νόημα, αφού και ακριβές είναι και δεν είναι πολύ γρήγορες και πέφτει και η 'μούρη' , όσο κατεβαίνεις σε έκδοση!Οδηγικά πάντως αρκετοί προτιμούν το απλό 1.6 από το S γιατί δεν έχει αυτή την δύναμη για να σε πετάξει εκτός στροφής..
-
για το mini 1.4 τι λέτε???Στα περιοδικά σχεδόν όλοι προτείνουν τα 1600 (απο το απλό έως το πιο δυνατό), σαν ιδανικό κινητήρα σε σχέση με το βάρος του και τις επιδόσεις που πρέπει να έχει ...
Σίγουρα ξεχωρίζει σε εμφάνιση αλλά ...
Όπως προείπα σε παραπάνω ποστ ... κόστος συντήρησης BMW, αυξηση τελών και ασφάλειας (που για δευτερο αυτοκινητο τα θεωρώ περιττά), στην ύπαρξη παιδιών χρειάζεται μια συνήθεια στην ελλειψη 2 θυρών πίσω (όχι ότι είναι κακό, απλώς αντιλειτουργικό), όπως ειπώθηκε πολύ ευαισθητο για την χρήση μέσα στη πόλη και σε συνάρτηση με την 'υψηλή' τιμή αγοράς σίγουρα αγχωτική και στενόχωρη και η παραμικρή γρατζουνιά ... -
Ο χρήστης makr έγραψε:
Panda Dualogic
καλουτσικο αλλα ταφος σε επιδοσεις
Ε, σ'αυτή την κατηγορία λογικό είναι να...σέρνονται λίγο! Απλά για την πόλη είναι παραπάνω από αρκετό... Και ο ανταγωνισμός πάνω - κάτω στα ίδια είναι...
Επιλογή / αγορά 4-θέσιου οικονομικού πόλης