-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Mπα, μάλλον δεν έχω καταλάβει καθόλου τι εννοείς. Άστο, γιατί θα γίνουμε άνω κάτω...Κάλύτερα να σταματήσουμε την πολιτική συζήτηση εδώ μέσα αλλά όντως υπάρχουν ολόκληρα χωριά σε Βόρεια Ελλάδα που είδαν έργα ΜΟΝΟ επί χούντας....Δρόμους και γέφυρες χτίστηκαν που τους βοήθησαν πολύ και από τότε οι σύγχρονες 'δημοκρατικές' κυβερνήσεις δεν έχουν κάνει τίποτε....
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Συγνωμη για την παρέμβαση...Το Ινστιτούτο 'Πανος Μυλωνάς', απ' οσο γνωρίζω το δημιούργησε η μητέρα νέου που σκοτώθηκε σε τροχαίο. Πράγματι, οι πινακίδες αυτές τοποθετήθηκαν με πρωτοβουλία από το ινστιτούτο αυτό, όπως και κάποια ραδιοφωνικά σποτάκια. Ένα θέμα μόνο που ανέκυψε είναι το κατά πόσον οι πινακίδες αυτές είναι συμβατές με το ευρωπαϊκό σύστημα σηματοδότησης.
Δεν έχω καμία σχέση με το ΙΟΑΣ, προφανώς ούτε με τη συγκεκριμένη δράση. Αν γνωρίζεις κάτι περισσότερο για το θέμα, μπορείς να μας ενημερώσεις;
Και οι σκέψεις του ΕΔ του ΤΕΕ για το θέμα των πινακίδων:
'Έχει σκεφτεί κανείς ότι οι τεράστιες ταμπέλες που έχουν φυτευτεί κατά μήκος της εθνικής οδού Κορίνθου - Πάτρας με το ... τρομακτικό περιεχόμενο, ενδεχομένως να είναι αφορμή κάποιων τροχαίων;'
-
Όχι, δεν ξέρω τίποτα παραπάνω. Απλά, η σκέψη που έκανα μόλις είδα τις συγκεκριμένες πινακίδες είναι ότι δεν είναι σωστό μια να υπάρχει 'κατεβατό' κείμενο το οποίο είναι δύσκολο να διαβαστεί όταν κινείσαι με υψηλές ταχύτητες.
Για τη θέση του ΤΕΕ δεν την ήξερα, σε ευχαριστώ.Πέτυχα και μία συζήτηση για το θέμα αυτό σε κάποια εκπομπή (? με Α. Σταθάκη?) και στην οποία ειπώθηκε επιπλέον ότι τέτοιου είδους πινακίδες ενδέχεται να δημιουργήσουν πρόβλημα στους οδηγούς που δεν ξέρουν ελληνικά, εξ΄ου και ανέφερα το ζήτημα της συμβατότητας με τις ευρωπαϊκές νόρμες.
-
Ο χρήστης chazlp1989 έγραψε:
Μην ρωτήσω τον μπαμπά μου καλύτερα, γιατί παίζει να κάνει εγγραφή και να τα κάνει λαμπόγυαλο εδώ μέσα.
Όπως και να 'χει, στα δικά μου μάτια, όσα καλά και να έκανε, εκμηδενίζονται μπροστά στον έναν που βασανίστηκε ή πέθανε για τις ιδέες του.
Για να το κλείσω γιατί είμαστε ήδη off topic και απ'οτι βλέπω κατάλαβες ακριβώς τι εννοώ, αυτοί οι λίγοι που πέθαναν, των οποίων έχω και τα ονόματα κάπου καταχωνιασμένα, μπορώ να πω πως τα ήθελαν και τα παθαν. Ακόμα και αν αυτό προσβάλλει τη μνήμη τους, ζητώ συγνώμη που το λέω, αλλά επειδή το έχω ψάξει, μην υπερβάλουμε...
Με την ίδια λογική , κι αυτοί που σκοτώνονται στην εθνική, τα ήθελαν και τα έπαθαν, ας έπαιρναν το αεροπλάνο καλύτερα, ή να μην ταξίδευαν καθόλου!
Λόγω του νεαρού της ηλικίας κάποια πράγματα συγχωρούνται ασφαλώς, απλά μετά από κάποια ηλικία, εαν δεν επέλθει η σοφία, μένουν ασυγχώρητα...
τέλος από μένα.
-
http://www.patranews.gr/news.asp?ID=8047
για ρίξτε και μια ματιά εδώ.....
-
Είπαμε είναι ''εθνική οδός'' ........
Τρέμω και μόνο στη σκέψη κάθε φορά που ''αναγκάζομαι'' να την διασχίσω.
Δεν ξέρεις από που θα σου έρθει και αν θα προλάβεις να αντιδράσεις. -
*15/01/2008 22:49:20
'.....Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε το θέμα της κάκιστης κατάστασης που βρίσκεται η Νέα Εθνική Οδός Πατρών Κορίνθου, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος διέλευσης, που καλούνται να πληρώσουν μόνο οι Έλληνες οδηγοί!
Αυτή την αποκάλυψη έκανε χτες ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο οποίος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι τουρίστες που έρχονται από την Πάτρα με κατεύθυνση την Αθήνα, δεν πληρώνουν διόδια, καθώς υπάρχει Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία, δεν επιβάλλεται κόστος διέλευσης, όταν δεν πληρούνται οι όροι ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση!
«Καλούμε τον κόσμο να μην πληρώνει τα διόδια για να χρησιμοποιεί αυτό τον δρόμο. Οι ξένοι, δεν πληρώνουν βάσει νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ο δρόμος αυτός δεν πληροί καμία προδιαγραφή για Εθνικό οδικό δίκτυο. Μόνο όσοι τρώνε κουτόχορτο, πληρώνουν για να σκοτωθούν», δήλωσε φανερά φορτισμένος ο κ. Κατσικόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι και όσοι περνούν χωρίς να πληρώσουν, δεν αντιμετωπίζουν καμία κύρωση: «Ακόμα και αν ο οποιοσδήποτε οδηγός περάσει χωρίς να πληρώσει, τον αφήνουν χωρίς να του κάνουν τίποτα. Και αυτό για να μην ανοίξει το θέμα, επειδή το γνωρίζουνε», είπε ο κ. Κατσικόπουλος.
Τα έσοδα από τα Διόδια της Πατρών Κορίνθου, όπως αναφέρουν εκτιμήσεις ειδικών, ανέρχονται καθημερινά σε 80.000 ευρώ, καθώς το κόμιστρο που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δρόμο είναι από τα υψηλότερα στη χώρα, καθώς αγγίζει τα 2,5 ευρώ και παρά το μεγάλο αυτό ποσό, περίπου 100 χιλιόμετρα του δρόμου από την Πάτρα μέχρι την Κόρινθο, δεν έχει φωτισμό το βράδυ, ενώ περίπου τόσα είναι και τα χιλιόμετρα χωρίς διαχωριστική νησίδα, την στιγμή που η συνολική απόσταση των δυο πόλεων είναι μόλις 150 χιλιόμετρα.
-
Ασχετο, αλλα ο Αιολος ειχε ΕΝΑΝ ασκό.
Μια ζωη αγραμματοι αυτοι οι δημοσιογραφοι -
Ναι, αλλά όπως και να το κάνεις...ολόκληρος Θεός ρε παιδί μου...έναν θα είχε?....είναι και πιο εύηχο!!!
-
ΦΙΛΕ tt η γνώμη μου είναι οτι αυτές ειναι λύσεις πανικού και λύσεις που δινονται πάντα κάτω απο το βαρος ψυχολογικής πίεσης μετα απο ενα τροχαίο ατυχημα το οποίο θυμίζει σε όλη την κοινή γνώμη την κατάσταση μας οσον αφορά στους δρόμους.Οχι δε το θεωρώ λύση.Το θεωρώ γελοίο να βλέπω μια πινακίδα τεράστια να λέει'στα επόμενα 3 χιλ συμβαίνουν θανατηφόρα ατυχήματα'.Άρα?μετά τα επόμενα τρία χιλιόμετρα οκ?
Επίσης το οτι το μέτρο ειναι γελοίο το φαίνεται απ τον αριθμό των θυμάτων και κυρίως απ τον αριθμό των θυμάτων που ενω ήταν στην λωρίδα τους πρόσεχαν και ήθελαν να φθάσουν ξαφνικά συνάντησαν τους προγόνους τους γιατι κάποιος που νόμιζε οτι ειναι γρήγορος με καποιο κουβά με μεγάλη εξατμιση μπήκε σε μια στροφή και συνέχισε ευθεια γιατι που να το μαζέψει τον κουβά.
Θα έβλεπα λοιπόν πιο χρήσιμο ξέρεις να ειναι ηδη εκεί τα εργοτάξια εγκατεστημένα και να δουλεύουν.Να υποχρεωθούν οι δήμοι σε ολη τη διαδρομή να φωταγωγήσουν τις περιοχές ελέγχου τους και στα κρισιμα σημεία (που όλα κρισιμα ειναι αλλά τέλος πάντων) μπάρες ΄με μικρή διαπλάτυνση του δρόμου.
Πυροσβεστικές λύσεις θα μου πείτε.Ναι αλλά επειδη θα δουμε δρομο σε 6 χρόνια και μακάρι να κανω λάθος τα στατιστικά λένε οτι μεχρι τότε θα εχουν σκοτωθει καμμια 200αριά ατομα και ισως και μεις που κανουμε την διαδρομη πολυ συχνα. -
Ο χρήστης COSTASG έγραψε:
.... Θα έβλεπα λοιπόν πιο χρήσιμο ξέρεις να ειναι ηδη εκεί τα εργοτάξια εγκατεστημένα και να δουλεύουν.Να υποχρεωθούν οι δήμοι σε ολη τη διαδρομή να φωταγωγήσουν τις περιοχές ελέγχου τους και στα κρισιμα σημεία (που όλα κρισιμα ειναι αλλά τέλος πάντων) μπάρες ΄με μικρή διαπλάτυνση του δρόμου. ....Με αυτό σου το μήνυμα σε καταλαβαίνω καλύτερα
Συμφωνώ μαζί σου πως υπάρχουν μέτρα αποτελεσματικότερα από τις πινακίδες. Αυτές όμως τοποθετήθηκαν από ένα ινστιτούτο το οποίο αμφιβάλλω αν μπορεί (για διοικητικούς και οικονομικούς λόγους) να υλοποιήσει κάποια από τα μέτρα που αναφέρεις και από άλλα που πιθανόν μπορούν να ληφθούν μέχρι την κατασκευή του νέου δρόμου. Χωρίς να γνωρίζω, υποθέτω πως το μόνο που μπορούσε να κάνει όσον αφορά στην ίδια την Πατρών-Κορίνθου, ήταν δράσεις ενημέρωσης, μία από τις οποίες ήταν και οι πινακίδες που εγκαταστάθηκαν με τη συνεργασία του ETSC και του ΥΠΕΧΩΔΕ. Ως χρήστη του δρόμου οι πινακίδες δε με χάλασαν ούτε μου πρόσφεραν κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς γνωρίζω πως πρέπει να προσέχω ιδιαίτερα σε κάθε χλμ. Κάποιοι οδηγοί όμως δεν αποκλείεται να βοηθηθούν έστω και λίγο από την επισήμανση των 10 επικινδυνότερων σημείων του δρόμου ... Με βάση αυτό το σκεπτικό, μου φαίνεται αστήριχτο και το σχόλιο του ΕΔ του ΤΕΕ, για τις πινακίδες που τοποθετούνται, εγκαθίστανται, αλλά δε 'φυτεύονται'.
Όσο για το θέμα των διοδίων που προέκυψε πρόσφατα; Μπορούν να γίνουν εργασίες στο δρόμο Πατρών-Κορίνθου, που θα τον καταστήσουν λιγότερο επικίνδυνο (φωταγώγηση, αποκατάσταση κατεστραμμένου οδοστρώματος, ανανέωση διαγραμμίσεων, αντικατάσταση κατεστραμμένων μπαριερών και πόσα άλλα που δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω). Οι εργασίες προφανώς χρειάζονται χρήματα και κάποια από αυτά υπάρχουν: 80.000 Ευρώ την ημέρα! Και αντί να σκεφτόμαστε το πώς θα πιέσουμε το ΥΠΕΧΩΔΕ και όποιους άλλους υπεύθυνους φορείς για τη βελτίωση της κατάστασης, αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν τρόποι να γλυτώσουμε 5-10 Ευρώ ...
-
Ισως να φταίει οτι παραμέλησαν το οδόστρομα ... ίσως να φταίνε και οι νέες πινακίδες... περιμένω νέα στατιστικά να το πώ με σιγουριά... αλλά τους τελευταίους 2-3 μήνες νομίζω οτι γίνοται περισσότερα ατυχήματα από ότι παλιά...
-
Ο χρήστης tt έγραψε:
Οι εργασίες προφανώς χρειάζονται χρήματα και κάποια από αυτά υπάρχουν: 80.000 Ευρώ την ημέρα! Και αντί να σκεφτόμαστε το πώς θα πιέσουμε το ΥΠΕΧΩΔΕ και όποιους άλλους υπεύθυνους φορείς για τη βελτίωση της κατάστασης, αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν τρόποι να γλυτώσουμε 5-10 Ευρώ ...Είναι κι αυτό μια μορφή πίεσης όμως! 'Δεν πληρώνω πια μέχρι να δω επιτέλους να γίνεται κάτι'
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Είναι κι αυτό μια μορφή πίεσης όμως! 'Δεν πληρώνω πια μέχρι να δω επιτέλους να γίνεται κάτι'Πράγματι είναι μια μορφή πίεσης, που δε είναι σίγουρο τι είδους αποτελέσματα θα φέρει ούτε πότε θα τα φέρει.
Πιο αποτελεσματικό πιστεύω θα ήταν οι τοπικοί άρχοντες να ζητήσουν από το ΥΠΕΧΩΔΕ την αποκατάσταση των σημαντικότερων προβλημάτων του δρόμου στα επικίνδυνα σημεία. Έχουν τόσο κόσμο να τους υποστηρίζει. Αν δεν μπορούν να πιέσουν και αυτοί ...
Κάτι αντίστοιχο μπορεί να κάνει ο κάθε πολίτης ζητώντας την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων από το ΥΠΕΧΩΔΕ.
-
Φυσικά και είναι μορφή πίεσης γιατί τώρα τα 80.000 την ημέρα, πάνε στην μαυρη τρύπα και δεν βοηθάνε την συντήρηση του δρόμου. Εαν δεν πληρώνει κανείς θα πρέπει να κάνουν κάτι γρήγορα για αποκτήσουν πάλι 'πόρους'.
-
ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ.
ΟΛΟΙ ΔΙΚΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ .ΑΠΛΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕ ΠΟΛΥΖΟΡΙΖΕΤΑΙ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΛΥΖΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ .ΜΗ ΓΕΛΙΕΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ Ή ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΘΑ ΚΟΥΝΗΘΟΥΝ ΤΟΣΟ ΑΡΓΑ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΙΩΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Η 6 ΕΤΙΑ ΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ ΚΟΣΜΟΣ .
ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΩΣ ΟΤΟΥ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ .ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΗΤΑΝ ΑΛΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΑ ΕΣΠΡΩΧΝΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΠΡΟΣ'ΕΓΝΑΤΙΑ' Ή ΔΕ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ.ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΔΕΝ ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ .ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.
ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ.ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ?ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΒΑΛΕ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΚΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΗΜΑΔΟΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑΧΥΤΑΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ?ΝΥΚΤΑ ΜΕΡΑ?ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ?ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ?ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΧΑΛΑΣΜΕΝΕΣ ΜΠΑΡΙΕΡΕΣ?ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΠΑΡΙΕΡΕΣ ΣΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΗΜΕΙΑ?
ΜΑ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ?ΑΦΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ!!ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΕΙ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΙΣ 100ΝΤΑΔΕς ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ.
ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΡΟΠΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ?ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΚ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ 6 ΕΤΙΑ ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ.ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ 250 Ή ΔΕ ΞΕΡΩ ΠΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΑΚΟΜΑ.
ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ.
-
όχι κεφαλαία όχι καεφαλαία όχι κεφαλαία...!!!
μας στράβωσες!
-
[ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ ΚΑΠΟΥ ΠΡΩΤΥΤΕΡΑ,]
...αλλά δεν μπορώ παρα να μην ζητοκραυγάσω: Ξεκίνησαν εργασίες στην εγκατελειμένη, δίδυμη σήραγγα του Αρτεμισιου, στην Κορίνθου-Τριπόλεως. Θαυμα! -
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
...αλλά δεν μπορώ παρα να μην ζητοκραυγάσω: Ξεκίνησαν εργασίες στην εγκατελειμένη, δίδυμη σήραγγα του Αρτεμισιου, στην Κορίνθου-Τριπόλεως. Θαυμα!Μετα απο ποσα χρονια.....
Στην Ελλαδα ειναι συνηθες να ανοιγουν δυο τρυπες και να παραδιδουν την μια. -
Ο χρήστης madox έγραψε:
...αλλά δεν μπορώ παρα να μην ζητοκραυγάσω: Ξεκίνησαν εργασίες στην εγκατελειμένη, δίδυμη σήραγγα του Αρτεμισιου, στην Κορίνθου-Τριπόλεως. Θαυμα!Μετα απο ποσα χρονια.....
Στην Ελλαδα ειναι συνηθες να ανοιγουν δυο τρυπες και να παραδιδουν την μια.Ναι....αντε να δούμε ΠΟΤΕ θα παραδοθεί......(κάτι μου λέει ότι και αυτό το εργο θα το μετράμε με Ολυμπιάδες.... )
BTW, τώρα που είπα Ολυμπιάδες, θυμήθηκα την περίπτωση της παράκαμψης Πατρων, η οποία παραδόθηκε (νομίζω) με τους Ολυμπιακούς του 2004..... [και ακόμη την επισκευάζουν! (χτες που πέρασα, έκαναν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ επισκευές στους ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ αρμους συστολής-διαστολής των κοιλαδογέφυρων]. Τι έλεγα? Α, ναι. Για το συγκεκριμένο έργο, η μελέτη υπήρχε τουλάχιστον από τις αρχές της δεκαετίας του 80 -το θυμάμαι χαρακτηριστικά, γιατί μας το έβαζαν για άσκηση στο 3ο έτος....ε, μετά 20+ έτη, εδέησαν να το πραγματοποιήσουν, επιτέλους (και κουτσό, εννοείται).
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΠΡΟΣΟΧΗ στη διέλευση από το υπάρχον τουνελ του Αρτεμισιου, τώρα που γίνονται τα έργα. Είχε που είχε τα χάλια του, τώρα με τα φορτηγά του εργοταξίου να το χρησιμοποιούν, γίνεται εκει μέσα 'ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ'.... **ορατότης **σχεδόν μηδέν.... άσε που πας για αλλαγή φίλτρων μετά από δυο διελεύσεις......
ΠΑΘΕ