-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
PS> Οπτικο ζουμ (και ζουμ γενικότερα) θέλει πολύ καλό χέρι (όχι 'ζητείται γέρος τρεμουλιάρης να ρίχνει τυρί στα μακαρόνια'). Τώρα μάλιστα που έχουν ελαφρύνει οι μηχανές, αυτό είναι ακόμα πιο δυσκολο.......... εκτός αν παίζει IS, που δεν είναι και τόσο σπάνιο πια.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
PS> Οπτικο ζουμ (και ζουμ γενικότερα) θέλει πολύ καλό χέρι (όχι 'ζητείται γέρος τρεμουλιάρης να ρίχνει τυρί στα μακαρόνια'). Τώρα μάλιστα που έχουν ελαφρύνει οι μηχανές, αυτό είναι ακόμα πιο δυσκολο.......
... εκτός αν παίζει IS, που δεν είναι και τόσο σπάνιο πια.
Τεράστιο βοήθημα το is. Στην canon μου πρέπει να προσπαθήσω πολύ για να βγάλω κουνημένη φωτό, ακόμα και σε φουλ ζουμ.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
σας κουραζω λιγακι...
αλλα απο φωτο ειμαι σκραπαςβρηκα και αυτη....
Sony DSC-H3
Θόδωρε τί την θέλεις την μηχανή θα βγάζεις φωτογραφίες κουνελάκια στα λειβάδια?
τι κουνελια ?
η κουνελακια ? -
Τί είναι το is παιδιά?
-
στην canon που εχω ειναι το image stabilizer υποθέτω... εκτός κ αν μου είπαν άλλα
είναι λογισμικό που βελτιώνει τον θόρυβο στις φωτογραφίες...
-
Τί είναι το is παιδιά?Σταθεροποιητής εικόνας.
Φροντίζει να μη βγαίνουν κουνημένες οι φωτογραφίες (μη με ρωτήσεις πώς, δεν ξέρω) -
Ό,τι λέει και ο Πέτρος.
Υπάρχει και ένα άλλο IS αλλά είναι για άλλα γούστα...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Τί είναι το is παιδιά?
Σταθεροποιητής εικόνας.
Φροντίζει να μη βγαίνουν κουνημένες οι φωτογραφίες (μη με ρωτήσεις πώς, δεν ξέρω)Κωστα...
αυτο που ειπε ο προλαλισας...
με την διαφορα αν δεν τρεμει το χερι σου......
ξερεις γιατι... -
κατάλαβα ευχαριστώ!
-
κατάλαβα ευχαριστώ! -
Πάντως στην βιντεοκάμερα το steady shot της sony δεν φαίνεται να κάνει και πολλά πράγματα.
-
Κάνει αρκετά ρε συ...
Και στην φωτογραφική του Πέτρου κάνει.
-
Πάντως στην βιντεοκάμερα το steady shot της sony δεν φαίνεται να κάνει και πολλά πράγματα.τρεμει το χερι σου...
τι φωτογραφιζεις ρε Κωστα ? -
Εμένα δεν μου φάνηκε να κάνει και πολλά, βέβαια για να πω την αλήθεια πρέπει να το απενεργοποιήσω για να δω την διαφορά. Το έχω μόνιμα ενεργοποιημένο.
-
Και εγώ έτσι είδα την διαφορά, απενεργοποιώντας το.
-
Στη nikon των γονιών μου, φωτό με μεγάλο ζουμ απλά δεν βγάζεις. Θέλει προετοιμασία sniper ή τριποδάκι.
-
αυτή τη φοτο όπως θα καταλάβεις την έβγαλα ανεβαίνοντας για Καϊμακτσαλάν... με ταχύτητα γύρω τουλάχιστον 30 χλμ, χωρίς χιόνια στην άσφαλτο, με άνετη οδήγηση... μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένος...
-
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Τί είναι το is παιδιά?
Σταθεροποιητής εικόνας.
Φροντίζει να μη βγαίνουν κουνημένες οι φωτογραφίες (μη με ρωτήσεις πώς, δεν ξέρω)Στους φακους της κανον ειναι γυροσκοπικο,το οποίο μετακινει καποια κρυσταλα του φακου ωστε να μην παρουσιαζει μετακινηση το ειδωλο.
Για τα αλλα συστηματα δε γνωριζω.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τί είναι το is παιδιά?
Σταθεροποιητής εικόνας.
Φροντίζει να μη βγαίνουν κουνημένες οι φωτογραφίες (μη με ρωτήσεις πώς, δεν ξέρω)Στους φακους της κανον ειναι γυροσκοπικο,το οποίο μετακινει καποια κρυσταλα του φακου ωστε να μην παρουσιαζει μετακινηση το ειδωλο.
Για τα αλλα συστηματα δε γνωριζω.
Πράγματι, το γυροσκοπικό σύστημα είναι το καλύτερο (αλλά με προβλήματα υστέρησης στα μικρα, ερασιτεχνικά μοντέλα).
Εναλλακτικά -και με χειρότερα αποτελέσματα- υπάρχει και ηλεκτρονικό σύστημα (που είναι και φτηνότερο).
Φωτογραφία. Ασχολείστε;