-
Θενκ'ς παιδες.
Θα ποσταρω και εντυπώσεις καποια στιγμη,αν και πολύ φοβαμαι οτι η απόδοσή της θα ωχρια μπροστα στα σλάιντς που χρησιμοποιώ ώς συνηθως
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Σημερα μπήκα στην ψηφιακη εποχη.
Μολις αγορασα μια μτχ. EOS 350D που συνοδευεται απο εναν Sigma 18-50 EX f2.8 και ενα Battery packΠολύ μικρη μηχανούλα
Μικρή η 350D ρε;
-
Την μπερδευεις με καμια αλλη Σπύρο;
Δεν ειναι και κομπακτ σαν τη δικια σου,αλλα ειναι πολύ μικροτερη των άλλων δυο φιλμάτων μου (οι οποίες δεν ειναι ούτε EOS1 ούτε EOS3,οι οποίες ητανε πραγματικα μεγαλες)
-
-
Έχω και εγώ κάποιες μηχανούλες που γεμίζουν την τσάντα μου
Η αρχική μου ήταν μια Zenith. Μετά αγόρασα μια Μinolta Dynax505, μια πρώτη ψηφιακή την FujiS9500 και εδώ και μισό χρόνο είμαι κάτοχος μιας ψηφιακής NikonD70s με τον απλό τον φακό και με έναν 28-300
Γενικά μου αρέσει να φωτογραφίζω σε ασπρόμαυρο, αλλά τον τελευταίο καιρό και πιο συστηματικά με έχουν κερδίσει τα αστρονομικά γεγονότα (εκλείψεις ηλίου και σελήνης - μιας και ασχολούμαι και με αυτά)
Γι αυτό και ψάχνομαι να αγοράσω και κάποιον 1000άρι φακό
Είναι μια όμορφη ενασχόληση μπορώ να πωΑντρέα έχω ακούσει τα καλύτερα για την 350D
Καλές και όμορφες φωτογραφίες -
1000άρη φακο;
Κατοπτρικο εννοεις;Κινεζικο και τετοια;
Γιατι δεν χτυπάς ενα τηλεσκοπιο με ανταπτορα για φωτογραφική μηχανη,που θα σου δωσει τρομερες λήψεις;
-
Ρώσικο φακό σκέφτομαι και αν δεν είχα κάνει μια βλακεία στο παρελθόν θα είχα έναν τέτοιο στα χέρια μου
Το θέμα είναι ότι το ζήτημα του τηλεσκοπίου το έχω σκεφτεί και κάποια στιγμή θα το κάνω μιας και ασχολούμαι με την αστρονομία.
Όμως στην παρούσα φάση μια αγορά τηλεσκοπίου με μια σωστή και καλή βάση με αστροστάτη και έναν αντάπτορα για την μηχανή θα μου κοστίσει από 1000 ευρώ και πάνω, ενώ ένας 1000ρης φακός και ίσως λίγο μεταχειρισμένος αν όχι καινούριος θα μου κοστίσει γύρω στα 150-200ευρώ
Η φάση είναι ότι ήξερα ότι μαζεύονταν κάποιοι ρώσοι που έφερναν τέτοιους φακούς στο Ν. Κόσμο, αλλά δυστυχώς τους έδιωξαν και δεν ξέρω που να τους βρω
-
Ο χρήστης miss_obelix έγραψε:
.Όμως στην παρούσα φάση μια αγορά τηλεσκοπίου με μια σωστή και καλή βάση με αστροστάτη και έναν αντάπτορα για την μηχανή θα μου κοστίσει από 1000 ευρώ και πάνω, ενώ ένας 1000ρης φακός και ίσως λίγο μεταχειρισμένος αν όχι καινούριος θα μου κοστίσει γύρω στα 150-200ευρώ
Mε το ενα όμως θα τραβας και πλανητες,ενω με το άλλο θα περιοριστεις σε λήψεις της Σελήνης.
-
Ρώσικο φακό σκέφτομαι και αν δεν είχα κάνει μια βλακεία στο παρελθόν θα είχα έναν τέτοιο στα χέρια μουΤο θέμα είναι ότι το ζήτημα του τηλεσκοπίου το έχω σκεφτεί και κάποια στιγμή θα το κάνω μιας και ασχολούμαι με την αστρονομία.
Όμως στην παρούσα φάση μια αγορά τηλεσκοπίου με μια σωστή και καλή βάση με αστροστάτη και έναν αντάπτορα για την μηχανή θα μου κοστίσει από 1000 ευρώ και πάνω, ενώ ένας 1000ρης φακός και ίσως λίγο μεταχειρισμένος αν όχι καινούριος θα μου κοστίσει γύρω στα 150-200ευρώ
Η φάση είναι ότι ήξερα ότι μαζεύονταν κάποιοι ρώσοι που έφερναν τέτοιους φακούς στο Ν. Κόσμο, αλλά δυστυχώς τους έδιωξαν και δεν ξέρω που να τους βρω
Κάθε Κυριακή στο Σχιστό.
-
Παιδες,
Τι λετε για την μηχανη Olympus SP-510 Ultra Zoom ?
Ειναι καλη ?
Την βρηκα στο Multirama της Λιβαδειας με 200 ευρω. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Mε το ενα όμως θα τραβας και πλανητες,ενω με το άλλο θα περιοριστεις σε λήψεις της Σελήνης.Έχεις δίκιο σε αυτό, αλλά στην συγκεκριμένη περίοδο τα οικονομικά δεν είναι και τόσο ανθηρά, συν του ότι από Αθήνα είναι πιο δύσκολη η παρατηρηση λόγω φωτορυπανσης.
Επιπλέον με τον φακό εκτός από την σελήνη θα πιάνω αστερισμούς, κανένα κομήτη. Για αρχή καλά θα είναι. Θα δούμε κιόλας -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Κάθε Κυριακή στο Σχιστό.Σ ευχαριστώ Νίκο για την πληροφορία
Να δεις και εγώ θα εξηγηθώ ανάλογα για το χρώμα -
Κάθε Κυριακή στο Σχιστό.
Σ ευχαριστώ Νίκο για την πληροφορία
Να δεις και εγώ θα εξηγηθώ ανάλογα για το χρώμαΈχω βάλει 2xteleconverter σε 300ρη και με το crop factor x1.6 ήταν τέρας...
Πάντως για τη δουλειά που το θέλεις δε νομίζω ότι πολυκάνει (άσε που σου σπάει τα νεύρα για να το σταθεροποιήσεις!
Και όντως, όπως είπε και ο χερ Χούντερ το φεγγάρι έβγαλα (αν θέλετε το βράδυ να σας δείξω και τις φωτό )... για παραπάνω λίγο χλωμό.. -
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
Παιδες,
Ειναι καλη ?
Την βρηκα στο Multirama της Λιβαδειας με 200 ευρω.Η Τιμη ειναι πολυ καλη .
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Παιδες,
Ειναι καλη ?
Την βρηκα στο Multirama της Λιβαδειας με 200 ευρω.Η Τιμη ειναι πολυ καλη .
βεβαια δεν ειναι dSLR.......
ξερεις ανα αξιζουν να χρακτηριστικα της ? -
Mε το ενα όμως θα τραβας και πλανητες,ενω με το άλλο θα περιοριστεις σε λήψεις της Σελήνης.
Έχεις δίκιο σε αυτό, αλλά στην συγκεκριμένη περίοδο τα οικονομικά δεν είναι και τόσο ανθηρά, συν του ότι από Αθήνα είναι πιο δύσκολη η παρατηρηση λόγω φωτορυπανσης.
Επιπλέον με τον φακό εκτός από την σελήνη θα πιάνω αστερισμούς, κανένα κομήτη. Για αρχή καλά θα είναι. Θα δούμε κιόλαςΝομιζω πώς,το ακριβώτερο που μπορει κανεις να αγορασει,ειναι το....αχρηστο.Εστω και 10 ευρω να δωσεις,εαν δεν κανει αυτο που ζητας,συντομα θα το αντικαταστησεις με το ακριβότερο,το οποίο θα έπρεπε να αγορασεις εξ'αρχης.
Εαν δωσεις 150 ευρω για ενα φακο,με τον οποίο θα τραβηξεις μερικές (πόσες; 20; 30; ) φωτογραφιες του φεγγαριού μεχρι να βαρεθεις και να τον αφησεις για πάντα στην ακρη,τοτε πραγματικα ΔΕΝ αξιζει.Συν το γεγονός οτι,δεν ξερουμε τι φωτογραφιες θα αποδωσει.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Έχω βάλει 2xteleconverter σε 300ρη και με το crop factor x1.6 ήταν τέρας...
Πάντως για τη δουλειά που το θέλεις δε νομίζω ότι πολυκάνει (άσε που σου σπάει τα νεύρα για να το σταθεροποιήσεις!
Και όντως, όπως είπε και ο χερ Χούντερ το φεγγάρι έβγαλα (αν θέλετε το βράδυ να σας δείξω και τις φωτό )... για παραπάνω λίγο χλωμό..960 mm ισοδυναμου εστιακού μηκους δηλαδη (ο χιλιαρης θα φτασει στα 1600mm),και φτανεις μεχρι τη Σελήνη.
Ναι μεν,εαν τα εχεις τα τελεκονβερτερ και τους τηλεφακούς,γιατι να μην τα χρησιμοποιήσεις καί έτσι,αλλα,εαν δεν τα έχεις ήδη;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ναι μεν,εαν τα εχεις τα τελεκονβερτερ και τους τηλεφακούς,γιατι να μην τα χρησιμοποιήσεις καί έτσι,αλλα,εαν δεν τα έχεις ήδη;Πολύ σωστά! Και εγώ πιστεύω ότι δεν αξίζει...
-
Και εγω μπηκα στην ψηφιακη εποχη εδω και καμια βδομαδα.
Κατοχος της παρακατω
Μια χαρουλα ειναι γι αυτο που την θελω μιας και δεν ασχολουμαι και πολυ με την φωτογραφια
-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
Και εγω μπηκα στην ψηφιακη εποχη εδω και καμια βδομαδα.Κατοχος της παρακατω
Μια χαρουλα ειναι γι αυτο που την θελω μιας και δεν ασχολουμαι και πολυ με την φωτογραφια
ποσο κανει ?
Φωτογραφία. Ασχολείστε;