-
Γειά σας παιδιά, καλή χρονιά & χρόνια πολλά και καλά.
Εδώ και λίγο καιρό είμαι σε δίλημμα ανάμεσα στα:
** Colt 1.3 5θ
Mazda2 1.3 5θ**Τα είδα και τα οδήγησα και τα δύο.
Το αμάξι θα το χρησιμοποιεί περισσότερο το βάσανο, εγώ χρησιμοποιώ μηχανή και σπάνια αυτοκίνητο, όταν χρειάζομαι νοικιάζω ένα.Απ’ ο,τι είδα τα αυτοκίνητα φαίνονται καλά και τα δύο και η τιμή τους είναι σχεδόν ίδια.
Λέω σε συντομία τα υπέρ και κατά που είδα εγώ με το όχι και πολύ έμπειρο μάτι.COLT (η reload έκδοση με πολύ καλό εξοπλισμό)
ΥΠΕΡ:- καλύτερος κινητήρας (πιο γρήγορο)
- καλύτερο εσωτερικό
- καλύτεροι χώροι
- πιο νεανικό μέσα
- πλήρης εξοπλισμός
- εγγύηση (7 χρόνια)
ΚΑΤΑ: - Θόρυβος μετά τα 120
- Κακάσχημο (το 5πορτο)
- Σαρακάκης (με ο,τι συνεπάγεται)
MAZDA 2 (η touring alloy έκδοση)
ΥΠΕΡ:- οικονομικό
- ομορφότερο (υποκειμενικό)
- γιαπωνέζικο σε όλα
- χρηματοδότηση (μικρό επιτόκιο, χωρίς πέναλτι, χωρίς υποχρέωση σε δική τους ασφάλεια)
ΚΑΤΑ: - στενάχωρο μέσα
- μακριές σχέσεις
- φτωχός εξοπλισμός
Βέβαια, στο θέμα εξοπλισμού μια αντιπροσωπεία της mazda δίνει δώρα κάτι καλούδια που καλύπτουν πολλά (συναγερμό, αισθητήρες παρκαρίσματος, πατάκια, φαρμακείο κλπ).
Το colt το παίρνουμε μας λένε σε 15 εργάσιμες.
Το mazda2 σε 40 μέρες ή στην καλύτερη τέλη Ιανουαρίου (δε χάλασε ο κόσμος).Μου φαίνεται θα το στρίψω στο νόμισμα κι ο,τι κάτσει, βαρέθηκα να υπολογίζω το ένα και το άλλο.
Αν ήταν μόνο για μένα θα έπαιρνα το mazda σαν πιο όμορφο για τα γούστα μου.Αν έχει κανείς να προσθέσει κάτι υπέρ της μιάς ή της άλλης πλευράς θα ήμουν ευγνώμων.
Θενξ και χρόνια πολλά.
[/b] -
** Colt 1.3 5θ
Το αμάξι θα το χρησιμοποιεί περισσότερο το βάσανο, εγώ χρησιμοποιώ μηχανή και σπάνια αυτοκίνητο, όταν χρειάζομαι νοικιάζω ένα.Απ’ ο,τι είδα τα αυτοκίνητα φαίνονται καλά και τα δύο και η τιμή τους είναι σχεδόν ίδια.
Λέω σε συντομία τα υπέρ και κατά που είδα εγώ με το όχι και πολύ έμπειρο μάτι.COLT (η reload έκδοση με πολύ καλό εξοπλισμό)
- καλύτερο εσωτερικό
- καλύτεροι χώροι
- πιο νεανικό μέσα
- πλήρης εξοπλισμός
- εγγύηση (7 χρόνια)
- Κακάσχημο (το 5πορτο)
- γιαπωνέζικο σε όλα
- χρηματοδότηση (μικρό επιτόκιο, χωρίς πέναλτι, χωρίς υποχρέωση σε δική τους ασφάλεια)
- μακριές σχέσεις
- φτωχός εξοπλισμός
Βέβαια, στο θέμα εξοπλισμού μια αντιπροσωπεία της mazda δίνει δώρα κάτι καλούδια που καλύπτουν πολλά (συναγερμό, αισθητήρες παρκαρίσματος, πατάκια, φαρμακείο κλπ).
Το mazda2 σε 40 μέρες ή στην καλύτερη τέλη Ιανουαρίου (δε χάλασε ο κόσμος).Μου φαίνεται θα το στρίψω στο νόμισμα κι ο,τι κάτσει, βαρέθηκα να υπολογίζω το ένα και το άλλο.
Αν ήταν μόνο για μένα θα έπαιρνα το mazda σαν πιο όμορφο για τα γούστα μου.Αν έχει κανείς να προσθέσει κάτι υπέρ της μιάς ή της άλλης πλευράς θα ήμουν ευγνώμων.
Θενξ και χρόνια πολλά.
[/b] -
** Colt 1.3 5θ
- καλύτερο εσωτερικό
- καλύτεροι χώροι
- πιο νεανικό μέσα
- πλήρης εξοπλισμός
- εγγύηση (7 χρόνια)
- Κακάσχημο (το 5πορτο)
- γιαπωνέζικο σε όλα
- μακριές σχέσεις
- φτωχός εξοπλισμός
Θενξ και χρόνια πολλά.
[/b] -
Τα έχω δει και τα 2, και οδήγησα το Mazda.
Θα διάλεγα με κλειστα τα μάτια το 2.
Ειδικά εφόσον πρόκειται για 5Θ.(τελικά πήρα swift, αλλά για άλλους λόγους)
-
Όσον αφορά το οικονομικότερο δεν θα το έλεγα για το 2. Το Colt είναι αρκούντως οικονομικό και έχει καλύτερη αναλογία μουλαριών/κιλά.
Το 2 υπερτερεί κατά ένα άστρο στην παθητική αν αυτό λέει κάτι.
Τον Σ ξέχνα τον δεν θα υπάρχει από τα μέσα του 2008.
Δύσκολη απόφαση. ΙΜΗΟ δες ποιό σου αρέσει πιο πολύ στην οδήγηση.
Συμφωνώ +1000 στο θέμα της ομορφιάς... Το 5θυρο Colt μοιάζει με SW.
-
Ξεκάθαρα 2,λόγω vagonοειδούς σχήματος του 5θυρου Colt...Τα 3 διαμάντια της Mitsu όμως 'προδίδουν' την απροβλημάτιστη χρήση κατά την πάροδο του χρόνου...
Το Mazdάκι είναι κουκλάκι και αν δεν υπάρχει κόλλημα,το παίρνεις με τον 15άρη κινητήρα και αξιοποιεί ένα 60% του καλοστημένου πλαισίου,που αδιαμφησβήτητα έχει!
Λευκόοοο πέρλαααα...
-
Τον Σ ξέχνα τον δεν θα υπάρχει από τα μέσα του 2008.
Αυτό το ακούω κάθε χρόνο....τεσπα...!!!
Mazda 2 με κλειστά τα μάτια..!!γιατί απλά είναι Mazda.! -
Τι εγινε θα του παρουν και αυτη την αντιπροσωπια? Μακαρι...οσο για το διλλημα,mazda κι απο μενα λογω εμφανισης και οδικης συμπεριφορας.
-
Τα μέλη που υποστηρίζουν οτι ο 'Σ' θα αποτελέσει παρελθόν μπορούν να μοιραστούν την πηγή τους ?
Συγγνώμη για το off topic!
-
Mazda 2.
Πιο όμορφο κατ εμέ.Θα το διάλεγα και πάνω απο το yaris που είναι το
ορόσημο στην κατηγορία(τουλάχιστον των γιαπωνέζικων). -
Πάρε το 3πορτο Colt με κλειστά μάτια
Απίστευτος κινητήρας
Παιχνιδιάρικο εσωτερικό (ίσως για κάποιυς φθηνό)
Πολύ καλοί χώροι
Κορυφαία οδική συμπεριφορά
Απροβλημάτιστα 40.000χλμ από γνωστό μουΣτα μείον τα τσιμπημένα σέρβις (λάδια κάθε 7.500 χλμ)
-
Ασφαλεια δεν μπορει να σε υποχρεωσει κανεις να κανεις λογω δανειου σε δικη του ασφαλιστικη παρα μονο να βαλεις καποιες συγκεκριμενες καληψεις σε οποια ασφαλιστικη πας.
-
Χμμμ
Θενξ παίδες.
Mazda 2 λοιπόν με αυτοδυναμία.Ο.Κ.
STRATOSM το τρίπορτο colt είναι από υποφερτό έως πολύ ωραίο αισθητικά και από μοτέρ πολύ καλό αλλά άμα πάρω τρίπορτο θα φάω πόρτα απ’ το βάσανο.
ratanplan αυτό με την ασφάλεια και τις έξτρα καλύψεις δεν το ήξερα, νόμιζα ότι ήσουν υποχρεωμένος να ασφαλιστείς στη δικιά τους, καλό αυτό.
Πάω σήμερα για άλλη μία βόλτα με το μαζντάκι να το βγάλω εθνική και εκτός απροόπτου το παραγγέλνω από κει που δίνουν και τα καλούδια.
Θα τα πούμε ξανά.
-
Ο χρήστης STRATOSM έγραψε:
...
...Όχι ακριβώς Το Colt έχει πρόβλημα αστάθειας στον πίσω άξονα, ήταν φανερό στο test drive που είχα κάνει.
Εγώ θα πρότεινα το Mazda 2 πάντως.
-
Παιδιά το παρήγγειλα (το mazda).
Mε 'δώρα' συναγερμό, αισθητήρες παρκαρίσματοσ (4 πίσω μάλιστα), πατάκια (δλδ τα αμάξια τα πουλάνε χωρίς πατάκια;) και 1 χρόνο οδική.
Απ' οσα δοκίμασα στα ίδια κυβικά, τραβάει πολύ καλά κι ας λέει οτι έχει μόνο 86 ίππους, φαίνεται για 10 παραπάνω.
Συμπαθητικούλι φαίνεται.Περιμένουμε λοιπόν να έρθει.
Τα ξαναλέμε. -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
...
...Όχι ακριβώς Το Colt έχει πρόβλημα αστάθειας στον πίσω άξονα, ήταν φανερό στο test drive που είχα κάνει.
Εγώ θα πρότεινα το Mazda 2 πάντως.
Tι εννοείς με αυτό; Τι πρόβλημα αστάθειας έχει δλδ;
Μήπως το td φορούσε τακούνια; -
Σε δυνατό φρενάρισμα νιώθεις τον ποπό του Colt να τείνει να σε προσπεράσει καθώς έχει την τάση να διαγράφει S-άκια. Επίσης σε κλειστές στροφές έχει απότομες αντιδράσεις αν βρεθεί ανωμαλία στο οδόστρωμα ακόμα και με χαμηλές ταχύτητες ~50χλμ/ώρα. Τα παραπάνω τα έχει παραδεχτεί και φίλος κάτοχος Colt CZ3 που τα έχει διαπιστώσει στο αμάξι του και από όσο έχω δει τα παιδιά στο ColtClub αντιμετώπισαν αυτά τα προβλήματα με ανακατασκευή των αμορτισέρ ή και αντικατάσταση και των ελατηρίων.
-
Ο χρήστης DOM έγραψε:
COLT (η reload έκδοση με πολύ καλό εξοπλισμό)
ΥΠΕΡ:- εγγύηση (7 χρόνια)
Με'γειά το 2 και καλοτάξιδο.
colt 1,3 5θ - mazda2 1,3