-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Εεε...χμμμ...αυτό πως το βρίσκει κανείς?
Μπορείς να πάρεις στο 134(;)
-
Λες? Θα ξέρουν?
-
φαντάζομαι συνομιλία κουκ και τηλεφώνητριας
κουκ: καλημέρα
τηλ: καλημέρα κύριε, πώς μπορώ να σας εξυπηρετήσω;
κουκ: Μένω Μαρούσι. Μπορείτε να μου πείτε εάν είμαι κοντά σε dslam;
τηλ: γιατί με βρίζετε κύριε; -
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Link InformationOutput Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 14,5 / 34,5Αυτό τώρα είναι χαμηλό ή υψηλό?
απεχεις καλωδιακα 2,5χλμ περιπου.
ουτε πολυ καλα, ουτε πολυ ασχημα.
-
spiros πώς βγαίνει αυτό; Φώτισε μας!
-
Με 2,5 χλμ απόσταση, δεν έχει νόημα να έχεις σύνδεση 24mbps. Γύρω στα 17-18 θα είναι το max σου.
edit: Το 'δικό' μου βγαίνει απο το μάθημα 'Δίκτυα Υπολογιστών' που παρακολουθώ χωρίς να έχω δηλώσει, οπότε μη θες μαθηματική εξήγηση -
στο περιπου μπορεις να το δεις απο εδω:
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Με 2,5 χλμ απόσταση, δεν έχει νόημα να έχεις σύνδεση 24mbps. Γύρω στα 17-18 θα είναι το max σου.
edit: Το 'δικό' μου βγαίνει απο το μάθημα 'Δίκτυα Υπολογιστών' που παρακολουθώ χωρίς να έχω δηλώσει, οπότε μη θες μαθηματική εξήγηση12 παει περιπου και αυτο με το ζορι...
-
My bad τότε.
-
παίδες εξαρτάται και απ'το δίκτυο της περιοχής την ποιότητα δλδ απ'το καφαο μέχρι το dslam και απ'το σπίτι μέχρι το καφαο και απ'την εσωτερική της πολυκατοικίας. Δλδ αν είσαι κοντά σε dslam με αυξημένο attenuation υπάρχει καλωδιακό πρόβλημα.
Σε cooperjet router πώς υπολογίζεται το attenuation που είναι σε εξαψήφια μορφή ?
-
Σπύρο κορυφαίο το διαγραμματάκι σου.
-
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php -
Ο χρήστης Spike έγραψε:
1166 Μέτρα σε 4νετ 768αρα
Αν ειχα 24αρα θα ειχα 21.67 mbit/s;
-
181 μέτρα
αν είχα 24άρα θα είχα 24mbit.
βουρ για ConnX.
Noise Margin (σε dB) : Εδώ μετράμε τη σχέση που έχει το ωφέλιμο σήμα της γραμμής (signal - αυτό που μεταφέρει τα data μας) αν το διαιρέσουμε με το θόρυβο της (noise) γι αυτό λέγεται και S/N δηλ. Signal/Noise. Αυτό πρέπει να είναι υψηλό θετικό νούμερο και σε κάθε περίπτωση όχι μικρότερο από 6 dB θεωρητικά αλλά στην πράξη κάτω από 10-12 dB έχουμε σοβαρά προβλήματα. Αν είναι λοιπόν μικρότερο ή ίσο του 12 έχεις προβλήματα θορύβου της γραμμής και φυσικά λάθη στο modem/router.
Παράδειγμα - το πολύ συχνό S/N = 30dB είναι πολύ καλή τιμή μέτρησης και σύμφωνα με τα παραπάνω σημαίνει ότι το ωφέλιμο σήμα είναι 1000 φορές μεγαλύτερο από το θόρυβο.]
Αρα το όριο των 12db σημαίνει ότι το ADSL καλό είναι να παίζει όταν το σήμα είναι 15,85 φορές μεγαλύτερο από το θόρυβο.Line attenuation (εξασθένηση γραμμής σε dB) : Δείχνει πόσο σήμα χάνεται πάνω στη γραμμή (απώλεια σήματος) από αυτό που στέλνεται προς κάποια κατεύθυνση - Αυτό πρέπει να είναι χαμηλό νούμερο και όχι μεγαλύτερο από 60-65 dB. Παράδειγμα - το attenuation (downstream) = 10dB είναι πολύ καλή τιμή μέτρησης και σύμφωνα με τα παραπάνω σημαίνει ότι το σήμα που δέχομαι από το DSLAM είναι το 10% του σήματος που φεύγει από το DSLAM ή αλλιώς ότι το σήμα εξασθενεί 90%. ]
Αρα] το όριο των 60db σημαίνει ότι το ADSL καλό είναι να παίζει όταν το σήμα που φτάνει σε μένα είναι το 1 εκατομμυριοστό αυτού που φεύγει από το DSLAM και όχι μικρότερο !!!! (και όμως αντέχει!!! )]
**
Output Power (σε dBm)**: Δείχνει πόση ισχύ βάζει το modem στη γραμμή για να διατηρήσει το συγχρονισμό (πόσο παιδεύεται το Modem δηλαδή για να διατηρήσει τη γραμμή). Υψηλά νούμερα μεγαλύτερα από 15-16 dBm δείχνουν πιθανά προβλήματα. To dBm σημαίνει ισχύς ανά milliwatt άρα ουσιαστικά με τον τύπο των dB βρίσκουμε το νούμερο και το αυτό που βρίσκουμε το ονομάζουμε mW.
Παράδειγμα - το output power (downstream) = 3dBm είναι μια καλή τιμή μέτρησης και σύμφωνα με τα παραπάνω σημαίνει ότι η ισχύς που βάζει το modem στη γραμμή για το downsteam είναι 2mW. Αρα το όριο των 15dbm σημαίνει ότι το ADSL καλό είναι να παίζει με ισχύ όχι μεγαλύτερη από 30mW.]από το πολύ καλό adslgr
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
παίδες εξαρτάται και απ'το δίκτυο της περιοχής την ποιότητα δλδ απ'το καφαο μέχρι το dslam και απ'το σπίτι μέχρι το καφαο και απ'την εσωτερική της πολυκατοικίας. Δλδ αν είσαι κοντά σε dslam με αυξημένο attenuation υπάρχει καλωδιακό πρόβλημα.Σε cooperjet router πώς υπολογίζεται το attenuation που είναι σε εξαψήφια μορφή ?
και γω τετοιο εχω , που το βρηκες το attenuation ???? σε ποιο μενου??? εγω δε το βρισκω
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Eγώ που έχω συμβόλαιο 4αρας ΟΤΕΝΕΤ τι θα γίνει με την μείωση;Πήρα και ρώτησα στην Otenet. Οι μειώσεις θα ισχύσουν σταδιακά και εκεί, θα βγουν και οι ανάλογες ανακοινώσεις μάλιστα κάποια στιγμή. Αυτό βέβαια μου είπαν ότι μπορεί να είναι σε 2 εβδομάδες, μπορεί να είναι και σε 2 μήνες όμως...
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
μπα πειραματισμούς με ΟΝ και λοιπές δεν κάνω.αφού δίνει πλέον 24 ο ΟΤΕ ...βουρ στον ΟΤΕ όταν λήξει η υπάρχουσα.
29,5 ευρώ 2mbit στην 4νετ
29,5 ευρώ 24mbit το ConnX OTEτι λέτε;
δεν μιλάω για ιδιόκτητο μιας και δεν με καλύπτει...και μιλάω για Αττική, φαντάσου επαρχία.
Αν δεν κάνω λάθος, τα 29,90 του ΟΤΕ είναι χωρίς τα πάγια. Οπότε πρέπει να πηγαίνει γύρω στα 45 το μήνα το μπουγιουρντί.
-
Όντως, πρέπει να προσθέσει κανείς τα ~15
Τι συνδεση ADSL και απο ποια εταιρια να κανω;