-
Εκανε η κανει κανενας θητεια στη Ροδοπολη ;
-
Ο χρήστης GeoKy έγραψε:
Εκανε η κανει κανενας θητεια στη Ροδοπολη ;Ροδόπολη???
Βρε τι μου θύμισες!!!
Για 1 μιση μήνα πριν μας πάνε Κύπρο! Το βουνό από πάνω μας το είδαμε μετά την 4η μέρα στο στρατόπεδο, για τόσο ομίχλη μιλάμε! Και σκοπιά με -17 βαθμούς, μια χαρά!
Αλλά είχαμε και έναν λοχαγό διοικητή στρατοπέδου, παλιός καραβανάς και έτσι, για πολύυυυ γέλιο μιλάμε. Καλά είχαμε περάσει, κάναμε άντερα από τα γέλια! -
πού είναι, στα Σέρρας;
-
Νομός Σερρών είναι, αλλά όχι κοντά στις Σέρρες. Πιο πάνω από την Κερκίνη.
-
Υπάρχει καμιά συμβουλή για κάποιον που μπαίνει αεροπορία τον ερχόμενο Φλεβάρη ;;
-
Ναι παρε ταλκ....θα τα ξυσεις τοσο πολυ που θα το χρειαστεις
Αντε καλος πολιτης.
ΥΓ> Ας πει καποιςο στον φιλο που παρουσιαστηκε προσφατα τριπολη.
-
Να παρακαλάς να είναι σχετικά μεγάλη σε πληθυσμό η ΕΣΣΟ και το επώνυμό σου να αρχίζει (αν είναι μεγάλη η ΕΣΣΟ) από Μ και κάτω ή (αν είναι μικρή) από Π και κάτω. Ο μοίραρχος της 1ης ΜΕΝ είναι ένας βλαμμένος και μισός, γι'αυτό καλύτερα να την αποφύγεις. Στην 2η που ήμουν εγώ περνάγαμε πολύ καλύτερα.
Επίσης, όταν έρθει η ώρα της μετάθεσης, μην ακούς μαλακίες που λένε 'α, η 115 ΠΜ είναι μαύρη μονάδα'. Τρίχες. Κανείς δεν κάνει πάνω από 12 σκοπιές το μήνα και ακόμα και η συμπεριφορά απέναντι στους φαντάρους είναι αρκετά καλή. Φαντάσου ότι ο υποδιοικητής μιλά στο φαντάρο στον πληθυντικό.
Περισσότερα από αύριο.
-
καλα ρε για αεροπορια λεει.....σκοπιες? και μαλιστα 12 το μηνα? Ρε φιλε αυτο ειναι καλο για πεζηκαριο οχι για αεροπορο
-
Αφιερωμένο η 'Υβρεοπομπή' του Φοίβου Δεληβοριά στον ανθύπα μου που τον συνάντησα μετά από 50 μέρες χριστουγεννιάτικα στο Public. Φτου μου χάλασε τη διάθεση ο ΕΘΝΙΚΟΣ Μ@Λ@Κ@Σ.
-
Εγω ειχα πετυχει ανθυπα ισως τον πιο κακο/γλοιωδει και 'πουστη' ανθρωπο που εχω γνωρισει, μετα απο 4-5 χρονια, επαιρνε προσφορα για ενα Μαβερικ απο ενα συνδελφο, τον ειδα απο μακρυα και πηγα κοντα του (φυσικα δεν θα τον εκραζα, ειχαν περασει πολλα χορνια και ειμουν στη δουλεια μου) αφου τα ψιλοεχασε οταν με ειδε, αφου μιλησαμε 20-30 δευτερα...σκαει μυτη ο γενικος διευθυντης, ο πωλητης σαστισμενος απο το σκηνικο συστηνει τον γενικο στον ανθυπα.... και ο γενικος ακομα πιο ακυρος τον ρωταει πως ειμουνα στο στρατο... και ο ανθυπας αρχιζει να του λεει τα καλητερα....το θεατρο του παραλογου μιλαμε
-
ratanplan, δες και στην 110 που κάνανε 16 το μήνα ή στη ΔΑΚ που το καλοκαίρι είχαν ρημαχτεί λόγω έλλειψης κόσμου...
Η 115 έχει τεράστιο πρόβλημα επάνδρωσης, γιατί όλοι λένε πως είναι μαύρη μονάδα (ενώ ΔΕΝ είναι), είναι μακριά από Αθήνα κλπ, λόγω Φαλκονέρας και λόγω του ότι η Α' ΕΣΣΟ '07 ήταν τραγικά πετσοκομμένη (γύρω στα 650 άτομα), οπότε συγκριτικά τον ψιλοήπιαμε στα σκοπέτα.
Να σου πω τι παίζει όμως συνήθως από σκοπιές/υπηρεσίες κάθε μήνα:
Πολεμικές μοίρες (340-343): Μεταξύ 10 και 12
ΜΑΦ: 12
ΜΣΒ και ΜΣΕ: Γύρω στις 8
ΜΕΕΠ:
---> ΔΕΕ/ΔΥΠ/Μηχανοργάνωση/Κεντρική Γραμματεία: 6-8
---> 3η ΥΕΚΕ: 7-8
---> Εξωραϊσμός: 4-5
---> ΛΑΞ: 3 το χειμώνα, το καλοκαίρι όμως 1 +150 ευρώ/μήνα
---> Υπασπιστήριο: 4 σκοπιές +8 υπηρεσίες γραφείου
---> Μαγειρεία: 1 +υπηρεσίες μαγειρείων
---> Γυμναστήριο: Δεν ξέρω
---> Υγειονομική Υπηρεσία: Δεν ξέρω
---> Γραφείο Προσωπικού: 8 (περίπου)
---> Αεροδικείο Χανίων: 0 σκοπιές +1 off τη βδομάδα
---> Ασφάλεια: Νομίζω έχουν 3 ή 4 σκοπιές +κάποιες 24ωρες υπηρεσίες, αλλά παίζουν και off αν θυμάμαι καλά
ΣΜΕΤ: 6-8
ΜΜ: Την πούτσισες αν είσαι στη ΜΜ
ΜΕΥ: Γύρω στις 6-8 +ό,τι προβλέπει το πόστο σου (και ευθύνες)
Αερονομία: Δεν ξέρω. Φαντάζομαι ό,τι προβλέπει η ΜΑΦ όπου υπάγονταιΥπόμνημα:
ΜΑΦ: Μοίρα Άμυνας-Φρούρησης (πρώην ΜΠΑ - Μοίρα Προστασίας Αεροδρομίων)
ΜΣΒ: Μοίρα Συντήρησης Βάσης (συντήρηση αεροσκαφών)
ΜΣΕ: Μοίρα Συντήρησης Εγκαταστάσεων (τη λέγανε και Μοίρα Στέρησης Εξόδου, αλλά σταμάτησαν αυτά)
ΜΕΕΠ: Μοίρα Επιτελείου-Εξυπηρέτησης Προσωπικού
ΣΜΕΤ: Σχολείο ΜΕΤεκπαίδευσης
ΜΜ: Μοίρα Μεταφορών
ΜΕΥ: Μοίρα Επιχειρησιακής Υποστήριξης (ή Μοίρα Ευαίσθητων Υπάρξεων) -
Τhanks... αν και τα πιο πολλά άγνωστα .
Αν παίξει Αθήνα πού είναι καλύτερα;
-
Για Αθήνα μάλλον θα πας Ελευσίνα. Είναι υπερπροβλεπέ μονάδα, πέφτει πολύ ψάρωμα από αερονόμους και εκεί μπαίνεις με στολή εξόδου, με το που μπαίνεις φοράς παραλλαγή για να κάνεις τις δουλειές που είναι να κάνεις και στην έξοδο βγαίνεις πάλι με στολή εξόδου. Να μπεις ή να βγεις με πολιτικά όπως στην 115 ξέχασέ το. Και, όπως έμαθα από παιδιά που μας ήρθαν με απόσπαση από Ελευσίνα και τελικά καθήσανε σ'εμάς για λίγο παραπάνω, έχει και περίεργο διοικητή, ο οποίος τριγυρνάει συνέχεια στις σκοπιές για να του κάνουν παρουσιάστε - κι αλίμονο στον σκοπό που δεν θα του κάνει παρουσιάστε... Α, και, όπως έμαθα, όταν είσαι σε μέρα που φυλάς σκοπέτο, δουλεύεις κανονικά μέχρι να έρθει η ώρα για το νούμερό σου, πας, κάνεις τη σκοπιά και γυρνάς στη δουλειά σου.
Στην 115 (Χανιά) όμως ΔΕΝ έχει τέτοιες μαλακίες.
Υπάρχει όμως και το Τατόι, και το ΓΕΑ...
-
καλα παιδια ηταν οι αερονομοι..
-
Καλα νταξ ποιος ψαρωνε απορω με τις μαλακιες τους? Πρεπει να ησουν πολυ ψαρουλης για να μασησεις
-
Ό,τι μου έχουν μεταφέρει όσοι ήρθαν στην 115 με απόσπαση από Ελευσίνα αναφέρω... Οι πιο πολλοί ζήτησαν να παραμείνουν πάντως όταν έληξε η απόσπασή τους.
Α, αρκετοί Αθηναίοι καταλήγουν και στην Τρίπολη, γιατί σου λέει είναι κοντά. Αλλά αυτό τελικά τους βγαίνει σε κακό, γιατί εκεί τους πάει τεσσερισήμιση μέσα-μισή έξω. Με τις παρούσες συνθήκες, για να καλοπεράσει ένας σμηνίτης που μένει στη νότια Ελλάδα, θα πάει στην 115 ΠΜ ή στο Μάλεμε.
-
Ο χρήστης rallye έγραψε:
Υπάρχει καμιά συμβουλή για κάποιον που μπαίνει αεροπορία τον ερχόμενο Φλεβάρη ;;Σου ήρθε χαρτί;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Για Αθήνα μάλλον θα πας Ελευσίνα. Είναι υπερπροβλεπέ μονάδα, πέφτει πολύ ψάρωμα από αερονόμους και εκεί μπαίνεις με στολή εξόδου, με το που μπαίνεις φοράς παραλλαγή για να κάνεις τις δουλειές που είναι να κάνεις και στην έξοδο βγαίνεις πάλι με στολή εξόδου. Να μπεις ή να βγεις με πολιτικά όπως στην 115 ξέχασέ το. Και, όπως έμαθα από παιδιά που μας ήρθαν με απόσπαση από Ελευσίνα και τελικά καθήσανε σ'εμάς για λίγο παραπάνω, έχει και περίεργο διοικητή, ο οποίος τριγυρνάει συνέχεια στις σκοπιές για να του κάνουν παρουσιάστε - κι αλίμονο στον σκοπό που δεν θα του κάνει παρουσιάστε... Α, και, όπως έμαθα, όταν είσαι σε μέρα που φυλάς σκοπέτο, δουλεύεις κανονικά μέχρι να έρθει η ώρα για το νούμερό σου, πας, κάνεις τη σκοπιά και γυρνάς στη δουλειά σου.Στην 115 (Χανιά) όμως ΔΕΝ έχει τέτοιες μαλακίες.
Υπάρχει όμως και το Τατόι, και το ΓΕΑ...
αμάν και λέτε ότι η αεροπορία είναι καλή;...
πολύ καλύτερα πέρασα στο ΣΞ...άκου στολή εξόδου για να βγεις έξοδο...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Υπάρχει καμιά συμβουλή για κάποιον που μπαίνει αεροπορία τον ερχόμενο Φλεβάρη ;;
Σου ήρθε χαρτί;
Διέκοψα αναβολή και μετά τις γιορτές θα με ειδοποιήσουν.Το χαρτί για το σώμα είχε έρθει πιο παλιά.
Υ.Γ. Μέχρι πότε μπορείς να ξαναθέσεις σε ισχύ την αναβολή σου σε περίπτωση που δεν μπορείς να παρουσιαστείς;
-
Και την ημέρα ακόμη που παρουσιάζεσαι. Πας για εξετάσεις στο ΓΝΑ (ή σε άλλο στρατιωτικό νοσοκομείο) και, με κάμποσο 'σπρώξιμο', μπορείς να πάρεις 6μηνη αναβολή για λόγους υγείας.
Το Ι-5 ψυχολογικό πάντως, αν ενδιαφέρεσαι, είναι πανεύκολο να το πάρεις σε σχέση με Ι-3 άοπλο ή Ι-4. Και πρόσεξε, παίρνεις το Ι-5, κάνεις τις δουλειές σου και, όταν φτάσεις 35 χρονών, ζητάς επανεξέταση, τραβάς ένα Ι-1, κάνεις βασική εκπαίδευση και μετά εξαγοράζεις την υπόλοιπη θητεία και είσαι κύριος.
Σήμερα ή αύριο πάντως θα σου ετοιμάσω έναν οδηγό επιβίωσης για την Π.Α. Μη φοβάσαι, μια χαρά θα την περάσεις. Ειδικά αν είναι να πας στην 115 ΠΜ, καλύτερα να πας αυτόν τον καιρό, γιατί έχουν στρώσει πολύ τα πράγματα.
Περί Θητείας [#2]