-
Ναι αλλά ως χρήστης του οχήματος φέρεις ευθύνη. Δεν ξεκινάς χωρίς να ελέγξεις. Στην προκειμένη περίπτωση όταν πήγε να ξεκινήσει, προφανώς δεν θα κοίταξε ούτε καν τους καθρέφτες της να δει αν όλα ήταν οκ. Αλλιώς θα την είχε δει την κάνουλα.
Εσείς όταν πάτε να ξεκινήσετε δεν ελέγχετε γύρω από το αυτοκίνητο αν όλα είναι οκ? Οι καθρέφτες είναι διακοσμητικοί?
-
Ο βενζινάς δεν θέλει να πάει στα δικαστήρια για να μην τραβιέται γύρω στα 3 χρόνια...
Και μια ταβέρνα ιδιωτικός χώρος είναι. Αν χρησιμοποιήσω το μαχαίρι που μου δίνουν για να σφάξω την πεθερά μου(τυχαίο παράδειγμα ) φταίει ο ιδιοκτήτης της;;;
Αναφέρθηκε η αλλαγή λαδιών και ελαστικού. Αν την ώρα που τα αλλάζουν ανεβώ στη ράμπα, βάλω εμπρός(λογικά θα πάρει) και μετά φύγω φταίει το συνεργείο; Αν την ώρα που μου αλλά ζουν ρόδα μπω μέσα και φύγω με 3 ρόδες φταίει το βουλκανιζατέρ;
Στο βενζινάδικο αφού πληρώνεις υπηρεσία ανεφοδιασμού και δεν βάζεις μόνος σου(όπως στο εξωτερικό), να έχεις την μυαλό να δεις αν τελείωσε ο υπάλληλος τον ανεφοδιασμό και μετά να βάλεις μπρος.
Η κοπέλα δεν παραδέχεται ότι έκανε λαλακία; -
Μα εδω κανεις το λαθος, αφου δεν βαζεις μονος σου βενζινη δεν φερεις 100% ευθυνη. Αν εβαζες μονος σου οκ. Το να φυγεις με 3 ροδες σημαινει οτι θα επρεπε να εισαι στο Δαφνι και να μην οδηγεις, μην συγκρινουμε σωβρακα με γραβατες
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Μα εδω κανεις το λαθος, αφου δεν βαζεις μονος σου βενζινη δεν φερεις 100% ευθυνη. Αν εβαζες μονος σου οκ. Το να φυγεις με 3 ροδες σημαινει οτι θα επρεπε να εισαι στο Δαφνι και να μην οδηγεις, μην συγκρινουμε σωβρακα με γραβατεςΔεν βάζεις μόνος σου βενζίνη, αλλά μόνος σου αποφασίζεις να φύγεις ενώ δεν τελείωσε ο ανεφοδιασμός... Αν στην Ελλάδα βάζαμε μόνοι μας, τέτοια και χειρότερα περιστατικά θα τα είχαμε συχνότερα.
Κατ' εμέ και η κοπέλα που έκανε αυτό στο Δαφνί θα έπρεπε να ήταν... -
Eίμαστε σίγουροι ότι έφυγε πριν το πέρας του ανεφοδιασμού;
-
Αφού πήρε τη μάνικα μαζί της. Πως τελείωσε;
-
Aν το δεις εντελώς κυνικά, ναι δεν είχε τελειώσει, όπως και το Helios συνετρίβη λόγω έλλειψης καυσίμων. Αλλά πού ξέρουμε ότι ο υπάλληλος της είπε έτοιμη ή πήγε να πάρει τα λεφτά χωρίς να έχει βγάλει την μάνικα; Φυσικά και ήταν ευθύνη της να ελέγξει πριν φύγει, αλλά δεν είναι τόσο απλό να αποδώσεις το 100% της ευθύνης σε αυτήν.
-
Είμαι ο μόνος που δεν μου φαίνεται τόσο περίεργο το συμβάν?
Δεν ξέρουμε ακριβώς τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες συνέβη το γεγονός. Εγώ εάν μου ζήταγε ο βενζινάς τα λεφτά πρίν τελειώσει, είχε αρκετές πιθανότητες να φύγω χωρίς να ελεγξω πάντως! Δεν το θεωρώ τόσο δύσκολο η απίθανο! Μια στιγμή αφηρημάδας αρκεί -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Aν το δεις εντελώς κυνικά, ναι δεν είχε τελειώσει, όπως και το Helios συνετρίβη λόγω έλλειψης καυσίμων. Αλλά πού ξέρουμε ότι ο υπάλληλος της είπε έτοιμη ή πήγε να πάρει τα λεφτά χωρίς να έχει βγάλει την μάνικα; Φυσικά και ήταν ευθύνη της να ελέγξει πριν φύγει, αλλά δεν είναι τόσο απλό να αποδώσεις το 100% της ευθύνης σε αυτήν.Μα ακόμα και έτσι να είναι, ας ξαναφέρουμε το παράδειγμα της αλλαγής λαδιών...
Σου λέει ο υπάλληλος 'έτοιμος'. Θα φύγεις με το χωνί πάνω στη μηχανή και το καπώ ανοιγμένο;; Γιατί και η ηρωίδα της ιστορίας αυτό έκανε...
Δεν αξίζει να τρέχεις στα δικαστήρια για τέτοιες υποθέσεις γιατί το δικαστικό μας σύστημα είναι από τα πλέον δυσκίνητο. Αν όμως με την απλή λογική δεν βγάλουν άκρη... -
Προφανώς δεν μπορείς να οδηγήσεις με ανοιχτό καπό.
Χωρίς τάπα κάρτερ όμως μια χαρά οδηγείς. Αλλά μάλλον δεν θα φτάσεις και πολύ μακριά.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Μα εδω κανεις το λαθος, αφου δεν βαζεις μονος σου βενζινη δεν φερεις 100% ευθυνη. Αν εβαζες μονος σου οκ. Το να φυγεις με 3 ροδες σημαινει οτι θα επρεπε να εισαι στο Δαφνι και να μην οδηγεις, μην συγκρινουμε σωβρακα με γραβατες
Δεν βάζεις μόνος σου βενζίνη, αλλά μόνος σου αποφασίζεις να φύγεις ενώ δεν τελείωσε ο ανεφοδιασμός... Αν στην Ελλάδα βάζαμε μόνοι μας, τέτοια και χειρότερα περιστατικά θα τα είχαμε συχνότερα.
Κατ' εμέ και η κοπέλα που έκανε αυτό στο Δαφνί θα έπρεπε να ήταν...Ποσες φορες εχει τελειωσει η αντλια και περιμενεις σα μαλακας να ερθει ο βενζινας να την βγαλει απο την ταπα? αποκλιεται δλδ να εγινε κατι τετοιο? αποκλιεται να τις εδωσε ρεστα, μετα απο το περας του γεμισματος, και να ξεχασε να βγαλει την αντλια φευγοντας?
-
Εγώ ποτέ, γιατί αν δεν την βγάζει θα την βγάλω μόνος μου εγώ (και καλύτερα κιόλας γιατί δεν θα στάξει στο αμάξι μου βενζίνη).
-
Μήπως το βενζινάδικο είναι της FIAT και έχουμε και άλλο 'σκάνδαλο';
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εγώ ποτέ, γιατί αν δεν την βγάζει θα την βγάλω μόνος μου εγώ (και καλύτερα κιόλας γιατί δεν θα στάξει στο αμάξι μου βενζίνη).Εγω τις περισοτερες φορες βαζω μονος μου καταρχην για να μην μου αφησουν το κλειδι με την ταπα πανω στον ουρανο, αλλα τεσπα αλλη κουβεντα αυτο
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ποσες φορες εχει τελειωσει η αντλια και περιμενεις σα μαλακας να ερθει ο βενζινας να την βγαλει απο την ταπα? αποκλιεται δλδ να εγινε κατι τετοιο? αποκλιεται να τις εδωσε ρεστα, μετα απο το περας του γεμισματος, και να ξεχασε να βγαλει την αντλια φευγοντας?Τις περισσότερες φορές που βάζω συμβαίνει αυτό που γράφεις γιατί παράλληλα εξυπηρετεί και άλλο πελάτη. Αν έχω πληρώσει κιόλας, τότε ρωτάω. 'Να βγάλω την αντλία, ή θα έρθεις;'. Γιατί η αντλία είναι περιουσία του και δεν έχω δικαίωμα να την αγγίζω χωρίς την άδειά του. Αλλά περιμένω. Δεν βάζω μπρος και όποιον πάρει ο χάρος.
-
Καλα το ψαχνεις πολυ το θεμα με την περιουσια....ειδικα οταν σου γδερνουν τον ουρανο με την ταπα....η σε φρεσκοπλυμενο αμαξι σου καθαριζουν τα τζαμια και στο λερωνουν
Εγω απο τοτε που η ΒΡ ειχε την μια αντλια σελφ σερβις βαζω μονος μου, χρονια τωρα το εχουν σταματησει, αλλα κανεις δεν μου εχει πει γιατι βαζω μονος μου.
-
Μα στο δικαστήριο σε κάτι τέτοια βασίζονται για να βγάλουν τις αποφάσεις τους. Και επειδή το θέμα ξεκίνησε γιατί η κοπέλα που προκάλεσε το ατύχημα δεν θέλει να πληρώσει το άλλο όχημα που ενεπλάκει στο ατύχημα.
Αν κάνεις κάποια λ@λ@κία στην αντλία την ώρα που βάζεις βενζίνη μόνος σου, δε θα αποζημειώσεις τον ιδιοκτήτη της; -
Γιατι λεει πουθενα μην αγγιζετε? Λεει καπου οτι το μαγαζι ΔΕΝ εινα ισελφ σερβις? Αν ερθει ενας ξενος δλδ και παει να βαλει βενζινη θα παει κανεις να του πει 'ασι κατ ρε ζαγαρ την μανικα'?
-
Δεν ξέρω αν το γράφει εκεί που πηγαίνεις εσύ. Στο βενζινάδικο που πηγαίνω έχει μάνικες self-service και μάνικες με υπάλληλο που αναγράφει σε πινακίδες τι πρέπει να κάνεις.
Εγώ σε ρώτησα αν θα τον αποζημειώσεις άμα κάνεις βλακεία..Το τελευταίο που γράφεις για τους ξένους, έγινε με Γερμανό τουρίστα πελάτη το καλοκαίρι... Πολύ γέλιο Και τον Γερμανό αν του αλλάξεις τις συνήθειές του κάτι παθαίνει....
-
Βασικά όλο αυτό το σκηνικό και όλη αυτή η συζήτηση ξεκινάει από την τεμπελιά μερικών να βγουν από το αυτοκίνητο στο βενζινάδικο. Χαρακτηριστικό κυρίως των γυναικών...
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ