-
Και γιατί να είναι περιττή η Ελληνικότητα, με δεδομένο πως ό,τι επίτευγμα υπάρχει σήμερα προέρχεται από την Ελλάδα και να μην είναι περιττή π.χ. η αμερικανικότητα, η ισπανικότητα, η εβραϊκότητα ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο;
Εμείς, που έχουμε τόσο πλούσια ιστορία και τέτοιο πολιτισμό πίσω μας, γιατί να τα απορρίψουμε ως... 'περιττά', όταν άλλοι που δεν έχουν ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ πάνε και προβάλλουν αυτό το τίποτα που έχουν λες κι έχουν του κόσμου τα πλούτη;
Εγώ πάντως αρνούμαι ο κάθε νεόπλουτος και σφετεριστής να μου τη βγει. Κι αν θες, πες με και γραφικό, στα παλιά μου τα παπούτσια.
-
Ο καθένας εχει δικαίωμα να έχει την γνώμη του παίδες!
Και είναι τρομερά σημαντικό,ότι έγινε/γίνεται κουβέντα σε αυτό το Φόρουμ, για ενα τόσο σημαντικό θέμα,χωρίς κραυγές και εξοβελισμούς!
Ας το κρατήσουμε ετσι σας παρακαλώ!Μην εξοστρακίζουμε κάποιον μόνο γιατι αυτό που λέει δεν είναι σύμφωνο με αυτά που πιστεύουμε!
Βλάχοι,Πόντιοι,Τούρκοι κλπ κλπ!Ενα τεράστιο χωνευτήρι είναι η περιοχή μας παιδιά!
Που για 3000 χρόνια,αλέθει έθνη,λαούς,ιδεολογίες και θρησκείες!
Ποιός μπορεί να μιλήσει για καθαρότητα?
Μάλλον κανείς!ΥΓ Σας παρακαλώ να μην εκλάβετε την τοποθέτησή μου σαν παρατήρηση, αλλά σαν συμμετοχή!
-
Για καθαρότητα, ειδικά φυλετική, είμαι ο τελευταίος που θα μιλήσει Νίκο. Το ξέρεις άλλωστε πως τα μπάσταρδα σκυλιά είναι και τα πιο καλά! Αλλά ξέρεις, ο πολιτισμός στην περιοχή της Ελλάδας (και της Μεσογείου γενικά) πάει ακόμα πιο βαθιά στο παρελθόν. Να υπολογίζεις γύρω στα 20.000 χρόνια, χωρίς να πάμε στην τελείως Παλαιολιθική Εποχή.
-
Πόσο δίκιο έχεις φίλε Κουκ. Αν υπήρχε δυνατότητα να ψάξουμε το γενεαλογικό μας δέντρο, πόσοι πιστεύετε από μας είναι φυλετικά καθαροί?
-
Κανένας απολύτως. Και γι'αυτό είναι που ξεραίνομαι στα γέλια με την προσκόλληση κάτι ξεπεσμένων απογόνων τσιφλικάδων στην Ευρώπη (ιδίως στην Αγγλία), οι οποίοι περηφανεύονται για το όνομα που κληρονόμησαν και για τους... τίτλους ευγενείας. Τρομάρα τους.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Για καθαρότητα, ειδικά φυλετική, είμαι ο τελευταίος που θα μιλήσει Νίκο. Το ξέρεις άλλωστε πως τα μπάσταρδα σκυλιά είναι και τα πιο καλά! Αλλά ξέρεις, ο πολιτισμός στην περιοχή της Ελλάδας (και της Μεσογείου γενικά) πάει ακόμα πιο βαθιά στο παρελθόν. Να υπολογίζεις γύρω στα 20.000 χρόνια, χωρίς να πάμε στην τελείως Παλαιολιθική Εποχή.Σωστά Κωνσταντίνε!Οταν ήρθαν τα Ελληνικά φύλα βρήκαν τους Πελασγούς και διάφορα άλλα φύλα!Διάσπαρτα!Και λόγω ανώτερου οπλισμού τους κατέλαβαν!
Μην το ψάχνουμε λοιπόν!
Ολοι οι Πολιτισμοί μοιράζονται τα ίδια κοινά πράγματα! -
Εδώ κάνεις λάθος Νίκο. Οι Έλληνες είναι αυτόχθονες, κι αυτό αποδεικνύεται από αρχαιολογικά, ανθρωπολογικά και γλωσσολογικά ευρήματα. Ο ινδοευρωπαϊσμός, που μιλά για 'ανώτερους' πολιτιστικά... Βορειοευρωπαίους 'Έλληνες' που ήρθαν και αφάνισαν τους... 'κατώτερους' υπάρχοντες 'μη Έλληνες' είναι μούφα, καθώς δεν αποδεικνύεται (αντίθετα ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ σε κάθε ανασκαφή) από τίποτα. Μόνο που τώρα δεν έχω ιδιαίτερη όρεξη να κάθομαι να γράφω με τις ώρες για να καταρρίψω το ινδοευρωπαϊκό παραμύθι. Από αύριο όμως δε θα προλαβαίνεις να διαβάζεις. Εγώ πάντως ακόμα περιμένω ΕΝΑΝ ινδοευρωπαϊστή να μου παρουσιάσει έστω και ΕΝΑ εύρημα που να αποδεικνύει το αληθές και έγκυρο αυτής της θεωρίας. Ως τώρα δεν είδα τίποτα τέτοιο και είμαι βέβαιος ότι δεν θα δω ΠΟΤΕ.
-
Αυτό είναι απειλή τώρα για να καταλάβω δηλαδή.
Γράψε ότι ξέρεις και πιστεύεις μόνο τους αφορισμούς να αποφεύγεις γιατί συχνά χάνεις το δίκιο σου χωρίς λόγο.
Φιλικά Μανόλης. -
Απειλή; Εξαρτάται. Κάποιος που θέλει δημοσιεύσεις της μισής παραγράφου ίσως να το εκλάβει ως απειλή... Κάποιος άλλος όμως που ψάχνει για κάτι πιο ενδιαφέρον και με περισσότερο περιεχόμενο δεν θα το δει ως απειλή.
-
Μην τρελαίνεσαι ένα φιλικό πείραγμα ήτανε.
Ξέρεις πολύ καλά ότι κάθε τεκμηριωμένη θέση ακόμα κι αν διαφωνώ μαζί της την σέβομαι και υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να με κάνει να αναθεωρήσω τις θέσεις μου.
Κανείς παντογνώστης. -
Αυτό το 'κανείς παντογνώστης' να το ακούνε κάτι Μπαμπινιώτηδες... Και κάτι ωραίοι τύποι που προωθούν το παραμύθι του ινδοευρωπαϊσμού (πολλές φορές μάλιστα, ή μάλλον πάντα, ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΝΤΑΣ τα αρχαιολογικά δεδομένα και αποσιωπώντας τις αναφορές των αρχαίων περιηγητών), συνήθως για να εγείρουν ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ έναντι της Ελλάδος ή για να προβάλλουν το δόγμα 'εξ Ανατολών το φως' (που λέει δηλαδή ότι καταγόμαστε από τον Κήπο της Εδέμ κι ότι ο... 'περιούσιος λαός' του αιμοσταγούς και πανομοιότυπου με το αντίπαλόν του δέος γιαχβέ είναι ο Ανώτερος όλων)...
-
Αν δεν κάνω λάθος είναι και η επίσημη θέση του Ελληνικού κράτους έτσι όπως διδάσκεται στα σχολικά βιβλία ή τέλος πάντων έτσι ήταν στις μέρες μου.
-
Φυσικά και είναι. Εξυπηρετεί βλέπεις και τα συμφέροντα των ΗΠΑ (του προαγωγού μας) και τα συμφέροντα της Εκκλησίας. Άσε που ένας λαός χωρίς πραγματική εθνική συνείδηση, παραμυθιασμένος και υπόδουλος στο δόγμα του 'ελληνοχριστιανισμού' ελέγχεται πολύ πιο εύκολα, όχι μόνον από τους παπάδες, αλλά και από τους πολιτικούς (που θέλουν να διαιωνίσουν τη θητεία τους στα έδρανα του κυνοβουλίου για να τ'αρπάζουν από χίλιες-δυο μεριές) και, βεβαίως, τους χρηματοδότες των πολιτικών.
Όπως βλέπεις, όταν ένα ψέμα διαδίδεται, πρέπει να ψάχνουμε ποιοι έχουν συμφέρον να διαδίδεται και να συνεχίζει να δηλητηριάζει τον πληθυσμό.
-
Τα προβλήματα ξεκινάνε πάντα απο αφοριστικές και απόλυτες θέσεις!
Οπως είναι π.χ. η θέση της Εκκλησίας (προσοχή:οχι της θρησκείας..της Εκκλησίας!)Κωνσταντίνε,ο Μανώλης εχει δίκηο σ' αυτό που σου λέει!
Οσο απόλυτες είναι οι θέσεις τις οποίες 'μάχεσαι',άλλο τόσο απόλυτες είναι και οι δικές σου!Οι Ελληνες αυτόχθονες!!
Δεν νομίζω,τουλάχιστον όσο διαβάζω και παρακολουθώ!Ανθρωποι υπήρχαν σε όλο τον κόσμο,σχεδόν.όταν έγιναν οι μεταναστεύσεις πληθυσμών!Αλλά ακόμα κι ετσι να είναι!
1800 χρόνια ανύπαρκτοι σαν κράτος,με άλλα έθνη να έρχονται στην περιοχή μας και με τους Ελληνες να μετοικούν με την σειρά τους αλλού, ειλικρινά πιστεύεις σε φυλετικές καθαρότητες?Δηλαδή εγω μπορώ να ισχυριστώ οτι είμαι καθαρόαιμος Ελληνας,όταν η καταγωγή μου (απο την μεριά του πατέρα μου) είναι απο την Μ.Ασία?
Δύσκολο!
Μην το σκεφτείς αφοριστικά ούτε με βάση το συμπερασμα!Αλλά με βάση την λογική!
Είπα,χωνευτήρι η Βαλκανική (και οχι μόνο)!Δεν συμφωνείς?
ΥΓ,Παράκληση,μην γράψεις 5 σελίδες με την μία!Είναι δύσκολο για τους χρήστες να διαβάσουν!
Ας ακολουθήσουμε την Σωκρατική μεθοδο! -
Νίκο, τα ανθρωπολογικά και αρχαιολογικά ευρήματα ως τώρα το μόνο που αποδεικνύουν είναι ότι τα παλαιότερα δείγματα ανθρώπων υπήρξαν στην Ελλάδα. Οι κλιματολογικές συνθήκες κατά το τέλος της εποχής των Παγετώνων έτυχε να είναι καλύτερες στην Ελλάδα. Τόσο πολύ πειράζει αυτό;
Σοβαρά τώρα, τι μας πειράζει που όλες οι ενδείξεις μας οδηγούν εκεί και δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ που να αποδεικνύει ύπαρξη ανθρώπων σ'εκείνα τα χρόνια στις Σκανδιναβικές και Κεντροευρωπαϊκές χώρες απ'όπου ΜΑΣ ΛΕΝΕ ότι κατέβηκαν οι Έλληνες;
Οι ινδοευρωπαϊστές δεν έχουν ΚΑΜΙΑ απόδειξη για όσα λένε, απλά τα λένε είτε για να εγείρουν εδαφικές διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδος είτε για να εδραιώσουν τις ρατσιστικές θεωρίες τους περί Άριας φυλής. Δηλαδή με άλλα λόγια, όχι μόνον η ινδοευρωπαϊκή θεωρία είναι εξίσου 'έγκυρη' με το να σου πω ότι 1 + 1 = 5 (ακριβώς επειδή τα ευρήματα τη διαψεύδουν συνεχώς), αλλά και μοναδικός λόγος ύπαρξής της είναι η πολιτική εκμετάλλευση και μάλιστα η χειρότερη και χυδαιότερη που υπάρχει: η εδραίωση του ρατσισμού και η πρόκληση διεθνών προβλημάτων στη Βαλκανική πυριτιδαποθήκη.
Συνεπώς, ακόμα κι αν δεν ήταν αυτόχθονες οι Έλληνες (που όμως οι ανασκαφές και τα ανθρώπινα λείψανα συνέχεια εκεί μας οδηγούν - το ξέρεις νομίζω ότι στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής βρέθηκε οστό Homo Erectus, το οποίο η NASA χρονολόγησε στα 11.000.000 χρόνια πριν την εποχή μας - παλαιότερα από ο,τιδήποτε άλλο ανάλογό του σ'όλον τον κόσμο), για πολιτικούς λόγους θα είχαμε υποχρέωση, εφόσον είμαστε αντιρατσιστές και ειρηνιστές να προωθούμε αυτήν τη θεωρία έναντι της απατεωνιάς του ινδοευρωπαϊσμού για πολιτικούς και ηθικούς λόγους. Μόνον που είμαστε τυχεροί και η επιστήμη είναι με το μέρος μας. Τι να κάνουμε; Τόσο πολύ πειράζει;
Όσον αφορά το ότι είμαι απόλυτος σ'αυτό, ε βρε Νίκο, όταν μου πλασάρουν για αλήθεια κάτι που η επιστήμη ΣΥΝΕΧΕΙΑ διαψεύδει, ΝΑΙ, γίνομαι απόλυτος και δεν το δέχομαι με τίποτα. Και σιγά μη βρουν ποτέ κάτι που να επιβεβαιώνει την ινδοευρωπαϊκή θεωρία... Ήταν τέτοιες οι συνθήκες που κι αν κατά λάθος βρισκόταν εκεί άνθρωπος, θα πέθαινε από πείνα! Πού να μπορέσει να σκάψει πεντακόσια μέτρα χιόνι και για να βρει τροφή;
-
Ρε Κωνσταντίνε!
Η επιστήμη βρίσκει συνεχώς νέα στοιχεία που αναιρούν προηγούμενες θεωρίες!Γιατι για θεωρίες μιλάμε!
Κι εσυ λοιπόν μια θεωρία υποστηρίζεις!Μια άλλη θεωρία λέει,πως ΟΛΟΙ οι άνθρωποι προέρχονται απο την Αφρική!
Καμμιά θεωρία δεν εξηγεί πως βρέθηκαν οι Αβορίγγινες στην Αυστραλία!
Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τις συγγενείς κατασκευές σε Βόρεια Αφρική και Νότια Αμερική!
Κανείς δεν ξέρει πως οι Ελληνες πήγαν στην Αγγλία (Γη των Αγγέλων) ή την Σκωτία (Γη του Σκότους)!
Κανείς δεν ξέρει πως οι Βίκινγκς πήγαν τόσο μακρυά!
Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς ηταν οι άνθρωποι του Νεάτερνταλ!
Κανείς δεν εξηγεί την απότομη εμφάνιση του homo sapiens!
κλπ κλπ κλπΣε οτι μας αφορά,ο λαός μας έκανε θαύματα!Τότε που είχε την δύναμη!
Χάσαμε απο τους Ρωμαίους και απο τότε το 1821 ξαναγίναμε Εθνος με την βοήθεια των Ξένων Δυνάμεων,που λειτουργούσαν βεβαίως για το συμφέρον τους και μόνον!!Μην παρεξηγηθώ!Είμαι περήφανος που είμαι Ελληνας!Που έμαθα την Ιστορία των προγόνων μου!ΠΟυ μπορώ να εκτιμώ αυτά που μας άφησαν σε φιλοσοφία και άποψη ζωής!
Αλλά μέχρι εκει!
Δεν είμαι ανώτερος απο κανέναν!
Ολοι οι λαοί είναι περήφανοι για κάτι!Οπως κι εγω!!Αλλάζει ο κόσμος!
Οπως και την εποχή της κατάρευσης των Βασιλείων της Μεσοποταμίας!
Και ο άνθρωπος δεν μπόρεσε ποτέ να καταλάβει αυτά που συνέβαιναν,την ώρα που συνέβαιναν!
Μόνο εκ των υστέρων και μόνο απο τους νικητές!! -
[list:108rgi7z]Nαι, στη Ν.Τριγλια βρεθηκε ο σκελετος 11 εκ ετων!![/list:u:108rgi7z][list:108rgi7z]Και οταν πλεον οι φαντασιωσεις της θρησκειας(βλεπεις...........δεν τα σκηνοθετησαν οπως τους βολευε) χανουν σιγα σιγα εδαφος προσπαθουν με γελοιες δικαιολογιες να μας πουν οτι.............αφου ειναι ο αρχαιοτερος ανθρωπος αρα ειναι ο Αδαμ Να γελας κξαι να κλαις μαζι, με το χαμηλο διανοητικο επιπεδο που μας καταντησαν[/list:u:108rgi7z][list:108rgi7z]Ο ΗΡΩΑΣ ολων αυτων των αποκαλυψεων, ο κΑρης Πουλιανος ειναι εγκατελειμενος απ το κρατος(αληθεια Νικο, ειναι τυχαιο?) και ακομα χειροτερα δεχτηκε σωρειες ανυπαρκτων κατηγοριων, τις οποιες απεκρουσε ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ και οχι θρησκοληπτα Αν υποστηριζε ομως τον Ινδοευρωπαισμο, θα ηταν το δεξι χερι της θρησκειας [/list:u:108rgi7z][list:108rgi7z]ΥΓ..........σε σους εχουν την εντυπωση οτι στα Πετραλωνα η στη Ν.Τριγλια βρισκονται τα............οστα του Αδαμ [/list:u:108rgi7z][list:108rgi7z]Αληθεια δεν θα φροντιζαν οι υπευθυνοι να γινει ενα εκλησακι [/list:u:108rgi7z]
-
Νίκο, ΑΝ και ΟΤΑΝ η επιστήμη μου φέρει ΣΟΒΑΡΑ στοιχεία (και όχι αναφορές στην... Παλαιά Διαθήκη) που να αναιρούν τη θεωρία περί αυτοχθονίας των Ελλήνων και ανυπαρξίας των 'ινδοευρωπαίων' (που δε μπορεί, οι αρχαίοι περιηγητές θα έπρεπε να τους ήξεραν και να τους είχαν καταγράψει τους φοβερούς και τρομερούς ινδοευρωπαίους - όλους τους άλλους λαούς τους αναφέρουν), τότε θα τα δεχθώ. Αλήθεια, οι θαλασσοκράτορες Μινωίτες (που ήταν ΕΛΛΗΝΙΚΟ φύλο κι ΟΧΙ 'προελληνικό') κάθησαν και ανέχθηκαν να αποβιβαστούν οι ΑΟΠΛΕΣ σχεδίες των 'ινδοευρωπαίων'; Σαν πολλά κενά δεν έχει ο ινδοευρωπαϊσμός; Ως τότε όμως,
Αφού:
- η ινδοευρωπαϊκή θεωρία διαψεύδεται από τις αρχαίες πηγές και τα ανθρωπολογικά/αρχαιολογικά/γλωσσολογικά ευρήματα
- η ινδοευρωπαϊκή θεωρία χρησιμοποιείται ως μέσον επιβολής του 'ελληνοχριστιανισμού', της θεωρίας της 'υπεροχής της Άριας φυλής' και ως μέσον προβολής εδαφικών διεκδικήσεων εναντίον της Ελλάδος,
Εγώ την απορρίπτω ως εσφαλμένη/ψευδή και ως αντιεπιστημονική και ανήθικη.
Για τους λαούς των νησιωτικών συμπλεγμάτων του Ειρηνικού δε με πολυενδιαφέρει, να σου πω την αλήθεια. Όπως όλα δείχνουν, εμφανίστηκαν ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ από τον Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων και μάλλον μετακόμισαν εκεί με τα (σωστά σχεδιασμένα, πρέπει να το παραδεχθεί κανείς αυτό) σκαριά τους μεταξύ 2000-800 π.Χ. Αλήθεια, πώς εξηγούνται οι πάμπολλες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ρίζες (σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα έχουμε και ΑΥΤΟΥΣΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ) σε λέξεις των γλωσσών της Πολυνησίας;
Όσον αφορά το πώς οι Έλληνες πήγαν στην Αγγλία... Απλούστατα, ταξίδεψαν ως εκεί διά ξηράς και θαλάσσης. Τα σκαριά των Ελλήνων μπορούσαν μια χαρά να τα βγάλουν πέρα με τις πιο άγριες θάλασσες. Ή μήπως ήταν ποτέ ήρεμη θάλασσα το Αιγαίο; Και οι Βίκινγκς κατάφεραν να φτάσουν στην Αμερική (πολύ μετά τους Έλληνες όμως), γιατί είχαν αξιόπλοα πλοία, ναυτοσύνη και σωστά οργανωμένα τα πληρώματά τους.
-
Δεν ενδιαφέρομαι για Ινδοευρωπαίους Κωνσταντίνε!
Η Εκκλησία είναι επάγγελμα Μάκη!!Ο λαός μας εχει σύγχρονη Ιστορία 180 χρόνων!
Ναι,χάρη σε ανθρώπους που ανακάλυψαν θαμμένους τους Ελληνες κλασικούς,μάθαμε κι εμείς τι είχαν κάνει αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι!
Γιατι μέχρι τότε,γκρεμίζαμε τον Παρθενώνα για να κάνουμε σπίτια!Ακόμα και αυτά που υποστηρίζεις Κωνσταντίνε,είναι αποτέλεσμα μιας θεώρησης των πραγμάτων!Δεν λέω,σωστή ή λάθος!
Δεν θα ήταν πιο απλό,αν βάζαμε όλη αυτή την εξυπνάδα και την δυναμική προς εναν σκοπό?ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!
Γιατι αν νομίζεις οτι μπορεί ο οποιοσδήποτε να επηρεάσει το κόσμο συνολικά...κάνεις λάθος!Εκει ισχύει η ψυχολογία του όχλου!! -
Νίκο, νομίζω ότι παραβλέπεις ένα σημαντικό παράγοντα: Αν ο καθένας μας κοιτάξει μόνον το μικρόκοσμό του, υπάρχει ο κίνδυνος να πέσουμε πάλι στην παγίδα του άκρατου ατομικισμού και του ζαμανφουτισμού για τον κοινωνικό μας περίγυρο. Έτσι, υιοθετώντας μια τελείως φιλοτόμαρη νοοτροπία, χάνουμε την κοινωνική μας συνείδηση και γινόμαστε πάλι όχλος, γιατί δεν κοιτάμε το πραγματικό κοινωνικό καλό, αλλά τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες που μας πουλάνε οι διάφοροι δημαγωγοί.
Ένα συνταρακτικό ντοκιμαντέρ του πολιτισμού ΜΑΣ