-
Tα πουρα δεν μου αρεσουν καθολου...
Τελευταια εχω αρχισει το καπνισμα πιπας(ο συγχωρεμενος ο θειος μου ειχε τεραστια συλλογη)
-
Αηδία τα πούρα (για τα ταπεινά μου γούστα). Τσιμπούκι δεν έχω καπνίσει, αλλά το άρωμα του καπνού της πάντα μου άρεσε.
-
Ο υγραντήρας μου αυτή τη στιγμή περιέχει:
Partagas short
Por Larranaga Petit Coronas
Montecristo No.4
Partagas Series D No. 4
Cohiba Robusto
Ramon Allones Specially Selected
RyJ Short Churchills
Bolivar Coronas GigantesΜικρές ποσότητες γιατι δεν έχω πολύ χώρο αλλά όλο και κάτι καινούριο δοκιμάζω.
Τα online καταστήματα που προτεινω είναι και τα δυο Ελβετικά. (με pm τα στοιχεία δεν ξέρουμε ποιος μας διαβάζει )
Νοιώθω πιο σίγουρος αγοράζοντας απο τους Ελβετούς και ας είναι ακριβότεροι και ας υπάρχει περίπτωση να σε τσιμήσουν στο τελωνείο.
Άσε που σε 2 μέρες μετά την παραγγελία είναι στα χέρια μου. Τα στέλνουν με απλό ταχυδρομείο και το πακέτα αναγράφει 'gentlmen's gift' και τίποτα άλλο.Και ένα ανέκδοτο....
Στο αντίστοιχο ελληνικό forum υπάρχει μέλος με το nickname: kouk -
Από τα 'απλά και καθημερινά' πουράκια τι προτείνετε;
Τα moods μου φαίνονται λίγο βαριά κάτι al capone που δοκίμασα ακόμα χειρότερα. Έχει τύχει να βρω moods σε θήκη (δεν ξερω πως τα λένε - τα δεξιά στην φωτό http://www.cigarworld.de/bilder/moods.jpg ) και είχαν πολύ ωραία γεύση. Tα πιο ωραία που χω δοκιμάσει είναι τα dannemann sweets που τα φερα από το αεροδρόμιο της Ζυρίχης και δεν τα βρίσκω εδώ.Βέβαια καπνίζω τεράστιες ποσότητες , 3-4 το μήνα κατά μ.ο., πάντα συνοδεία ποτού (πάνε θαύμα με το jagermeister) και δεν κατεβάζω τον καπνό (φλώρος μη καπνιστής). Απλά μ αρέσει η γεύση.
-
coffee cream oriental (το κόκκινο πακέτο). ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!!!!!!
Τα MOODS μπροστά τους είναι μια σκέτη βρώμα ενώ τα Al Capone αν και έχουν πλάκα σαν γεύση πολύ ψεύτικα με το φιλτράκι. -
Backwoods σοκολάτα!
Τα μόνα που έχω κάνει.
Απίστευτο άρωμα, αλλά λίγο βαρύ για κλειστό χώρο.
Αλλιώς +1 στον αργιλέ!
-
Μου αρέσουν ιδιαίτερα τα La Paz 'Aroma' λόγω του φυσικού αρώματος βανίλιας (αφήνουν μια πολύ διακριτική 'γευση' στα χείλη).
Υποτίθεται επίσης οτι τα cigarillos με φυσικό άρωμα δεν ειναι τόσο επιβλαβή για τον οργανισμό όσο αυτά με τεχνητα-χημικά αρώματα (σοκολάτα, καρπούζι, στρατσατελα... κτλπ).Τα βρίσκεις σε μεταλλική κασετινα των 20. Τιμή περίπου 8ευρω.
-
Για τα πουράκια, που μπορεί να βρει κανείς και σε περίπτερο και όχι μόνο σε 'κάβα', έχω να πω τα εξής:
Υπάρχουν 2 κατηγορίες:
- Τα απλά 'χάρτινα' με αρώματα κτλ, όπως moods, κτλ.
- Με την ένδειξη 100% tobacco που δεν περιέχουν χημικά, χαρτί, αρώματα κτλ. Αυτά είναι μόνο φύλλα καπνού, όπως τα μεγάλα πούρα. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι αυτά ΔΕΝ είναι εθιστικά. Εγω που ήμουν παλιά καπνιστής και μαλιστα μανιώδης, τώρα καπνίζω εντελώς περιστασιακά χωρίς σύνδρομο στέρησης.
Προσωπικά θεωρώ ότι πουράκια με φίλτρο, γεύση, αρώματα κτλ, είναι άλλη κατηγορία και δεν θα έπρεπε να αναφέρονται σε αυτό το τοπικ καν.
-
Ο χρήστης erou έγραψε:
- Με την ένδειξη 100% tobacco που δεν περιέχουν χημικά, χαρτί, αρώματα κτλ. Αυτά είναι μόνο φύλλα καπνού, όπως τα μεγάλα πούρα. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι αυτά ΔΕΝ είναι εθιστικά. Εγω που ήμουν παλιά καπνιστής και μαλιστα μανιώδης, τώρα καπνίζω εντελώς περιστασιακά χωρίς σύνδρομο στέρησης.
Kαι ποιές μάρκες βρίσκονται εύκολα;
-
erou
ολα τα ειδη καπνου ειναι εθιστικα γιατι περιεχουν νικοτινη. -
primo, petit γυρω στα 8-9 ευρω η κασετινα των 20
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Backwoods σοκολάτα!Τα μόνα που έχω κάνει.
Απίστευτο άρωμα, αλλά λίγο βαρύ για κλειστό χώρο.
Αλλιώς +1 στον αργιλέ!
Montecristo και Romeo y Julieta για μένα...
Τον αργιλέ τον προτοιμώ όμως... +1 και από μένα!
-
Σήμερα έλαβα μια μικρή συμπληρωματική παραγγελία με RyJ Short Churhills. 5 κομμάτια.
Ήρθαν σε ξεχωριστά tubes. Πολύ εντυπωσιακή συσκευασία . Ότι πρέπει για μια ξεχωριστή στιγμή.
Και τα 32€ συνολικά αποτελούν ανέκδοτο για τους Έλληνες 'επιχειρηματίες'.
Δεν θα δοκιμάσω σύντομα θα τα αφήσω να πάρουν μια ανάσα άλλωστε δεν είναι και για κάθε μέρα τα robusto...
-
απο που τα παραγγειλες?
-
Τελικά είναι αλήθεια ότι οι Κουβανέζες τρίβουν τα φύλλα του καπνού στα μπούτια τους και φτιάχνουν τα πούρα ή μύθος?
-
Τωρα εξηγειται το αρωμα τους.
Μολις παρελαβα 10 SIGLO 2 ( COHIBA) .
Εαν εξασφαλισω κ 2-3 φιαλες SYRAX Παλυβου ,ειμαι οκ. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Τελικά είναι αλήθεια ότι οι Κουβανέζες τρίβουν τα φύλλα του καπνού στα μπούτια τους και φτιάχνουν τα πούρα ή μύθος?Δεν θα το πολυπίστευα (έως καθόλου)...
CUBAN CIGARS ARE ROLLED BETWEEN THE THIGHS OF VIRGINS
South African cigar expert Theo Rudman addresses this hoary old legend in his on-line magazine. “It is a lovely idea,” he writes, “but alas is a legend that has persisted since the mid-forties, when a visiting journalist saw tobacco leaves being sorted and graded by women who placed the respective piles on their laps.” The visitor apparently took some imaginative journalistic license when he later wrote that Havanas were rolled on the thighs of virgins. Certainly, this story hasn’t hurt the mystique-laden marketing of Habanos.
“Yes, they would stretch the leaves on their uncovered skin, but to roll a cigar on one’s leg - you cannot do that,” Borhani says with a snicker. “I challenge anyone - man or woman - to put bunched tobacco on their thigh and roll a successful cigar. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Τελικά είναι αλήθεια ότι οι Κουβανέζες τρίβουν τα φύλλα του καπνού στα μπούτια τους και φτιάχνουν τα πούρα ή μύθος?Σε αντίστοιχη ερώτηση σε φίλη/ξεναγό στην Κούβα πολλά χρόνια, το 90% όσων δουλεύουν στα εργοστάσια πούρων είναι άνδρες.
Λύθηκε η απορία σου ??
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Τελικά είναι αλήθεια ότι οι Κουβανέζες τρίβουν τα φύλλα του καπνού στα μπούτια τους και φτιάχνουν τα πούρα ή μύθος?
Δεν θα το πολυπίστευα (έως καθόλου)...
CUBAN CIGARS ARE ROLLED BETWEEN THE THIGHS OF VIRGINS
South African cigar expert Theo Rudman addresses this hoary old legend in his on-line magazine. “It is a lovely idea,” he writes, “but alas is a legend that has persisted since the mid-forties, when a visiting journalist saw tobacco leaves being sorted and graded by women who placed the respective piles on their laps.” The visitor apparently took some imaginative journalistic license when he later wrote that Havanas were rolled on the thighs of virgins. Certainly, this story hasn’t hurt the mystique-laden marketing of Habanos.
“Yes, they would stretch the leaves on their uncovered skin, but to roll a cigar on one’s leg - you cannot do that,” Borhani says with a snicker. “I challenge anyone - man or woman - to put bunched tobacco on their thigh and roll a successful cigar.Σωστα!Που να βρεθουν τοσες παρθενες!!!
-
Ok, Urban Legend...
Πούρα, γιατί ετσι μας αρέσει!