-
Η στρατ με το πρόβλημα είχε εμφανιστεί σε γνωστό-άγνωστο φόρουμ; Γιατί κάτι μου χε θυμίσει.
Η 2η τελε θα ναι υπερβολή, αλλά σκεφτομουν μήπως κάνω καμιά μοντίφα με bigsby. Το μαύρο το χα ξεχάσει, δεν μου λέει και πολλά. Το άλλο πρόβλημα που έχω είναι ότι σε λιγότερο από χρόνο θα μαζεύτουν όλες οι κιθάρες σε ένα δωμάτιο και θα χω πρόβλημα. 4 είναι ζωή να χουν - μόνο οι 2 αξίζουν. Και απ' τη στιγμή που θέλω και jazzmaster, θα ψάχνω να διώξω κάποια. Αν την πάρω, θα ναι καταναλωτική υπερβολή, ειδικά μιας και παίζω λίγο αυτόν τον καιρό.
Τιμούλα;
-
up up!
που χαθηκατε βρε παλιοπαιδα;Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
4 είναι ζωή να χουν - μόνο οι 2 αξίζουν. Και απ' τη στιγμή που θέλω και jazzmaster, θα ψάχνω να διώξω κάποια.στειλε τη μια (η αλλη αν θυμαμαι καλα ειναι κλασσικη που παιζει καποια συναισθηματικη αξια )
η ηλεκτρικη απ'οσο θυμαμαι ειναι ψιλοσαπια + floyd rose
κοινως ακομα και να παιζει συναισθηματικη αξια, στειλ'τημια αλλη λυση λιγακι ακραια ειναι να τις στειλεις ολες εκτος της κλασσικης και να παρεις μια jazzmaster απο ebay
εγω τελικα αποφασισα να την κρατησω.. βασικα τη λυπαμαι να τη σκοτωσω, δεν ειναι οτι θα πιασει και τιποτα και εξ'αλλου απο ηχο μια χαρα τα παει (σε σχεση με την τιμη της εννοω)... εχει.. χαρακτηρα
θα τη στειλω αααααααααν και οταν (στο μακρυνο μελλον) αποφασισω να παρω αλλη κιθαρα (πιθανοτατα jag/jazzmaster/mustang), και αυτο μονο και μονο για να μην πιανει χωρο, καθως θα υπαρχουν 3 ηλεκτρικες πλεον..αλλα ηδη κοιταω απο ebay για κανα ενισχυτη + tonelab μεταχειρα, καθως ηρθε η εποχη τους
γενικα δεν εχω πεισθει απολυτα οτι αξιζουν τον κοπο ομως, κ υπαρχουν κ αλλα πραγματα που εχω να πεταξω τα λεφτα μου (μη κιθαριστικα) οποτε.. -
skye
δε γίνεται να την πουλήσω όπως την έχω κάνει. Και να γινόταν, θα έπιανε υπερβολικά λίγα χρήματα και δεν αξίζει. Μόνο αν βρω καναν φίλο να την χαρίσω.Θα ήταν καλή βάση για πειράματα (όπως έχω κάνει) αν δεν είχε floyd rose. Με αυτή την μπούρδα του διαόλου, χαλάει το σύνολο. Ας ήταν κανονικό τρέμολο τουλάχιστον. Φτηναδούρα απομίμηση fr = ασταναπαν.
Τσέκαρε τους 5w λαμπάτους ενισχυτές της αγοράς. Fender princeton 600 (κάπως έτσι), epiphone valve junior και ο harley benton που τον αντιγράφει.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
skye
δε γίνεται να την πουλήσω όπως την έχω κάνει. Και να γινόταν, θα έπιανε υπερβολικά λίγα χρήματα και δεν αξίζει.αυτη ειναι η βλακεια, γιατι τελικα σου μενουν και πιανουν χωρο και εχεις τυψεις
Θα ήταν καλή βάση για πειράματα (όπως έχω κάνει) αν δεν είχε floyd rose. Με αυτή την μπούρδα του διαόλου, χαλάει το σύνολο. Ας ήταν κανονικό τρέμολο τουλάχιστον. Φτηναδούρα απομίμηση fr = ασταναπαν.
απο την αλλη εχει κ το καλο του ολο αυτο.
μπορεις να την κανεις τελειως καγκουροκιθαρα και να μην εχεις τυψεις φυσικα. [καγκουρας mode]επισης μπορεις και να τη σπασεις[/off]
αν και γενικα σιχαινομαι το σπασιμο οργανων, ειναι κατι στιγμες που απλα ΔΕΝ παει αλλο
αμ πως νομιζεις κατεληξε η στρατ μου οπως κατεληξε;
ηταν ο ορισμος της CRAP κιθαρας, και αυτο το πραγμα σε εκνευριζει απιστευτα, σου βγαζει μεγαλη διαθεση να την κοπανησεις σε τοιχους, πατωματα, και κυριως στο κεφαλι σου
μια φορα επαιζα το about a girl, γελοιο κομματακι κ παρολα αυτα ακουγοταν τελειως χαλια (ασε που εκανε απο την πρωτη μερα που την πηρα απιστευτο βζτ βζτ ) τοτε πραγματικα προσπαθησα αρκετα να την διαλυσω, αλλα ηταν και ανθεκτικη η καρ@@@@@
οπως ειπα, ειμαι κατα του σπασιματος οργανων. ΟΧΙ καυσοξυλωνΤσέκαρε τους 5w λαμπάτους ενισχυτές της αγοράς. Fender princeton 600 (κάπως έτσι), epiphone valve junior και ο harley benton που τον αντιγράφει.
μα γι'αυτους ειδικα πιστευω οτι δεν αξιζει τον κοπο.
ή θα χωσω απο ebay/αμερικη καναν JCM / mesa / κατι τετοιο τελοσπαντων αλλιως θα τη βγαλω με τον valvestate -
skye
δε γίνεται να την πουλήσω όπως την έχω κάνει. Και να γινόταν, θα έπιανε υπερβολικά λίγα χρήματα και δεν αξίζει. Μόνο αν βρω καναν φίλο να την χαρίσω.Αν τον βρείς εγω του χαρίζω ενισχυτή crate 50w usa τρανζίστορ .
Οποιος ενδιαφέρεται pm. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
skye
δε γίνεται να την πουλήσω όπως την έχω κάνει. Και να γινόταν, θα έπιανε υπερβολικά λίγα χρήματα και δεν αξίζει. Μόνο αν βρω καναν φίλο να την χαρίσω.Αν τον βρείς εγω του χαρίζω ενισχυτή crate 50w usa τρανζίστορ .
Οποιος ενδιαφέρεται pm.Να βρεθούμε να ανάψουμε φωτιά και να ψήσουμε τίποτα ρε σεις.
-
skye
Οποιος ενδιαφέρεται pm.Να βρεθούμε να ανάψουμε φωτιά και να ψήσουμε τίποτα ρε σεις.
ας μην ειχε το χρωμα και θα σου λεγα εγω σε τι τζακι θα ειχε καταληξει
-
skye
Είσαι γκαμήλα
(Θά χει και τυρόπιτες;) -
Νομίζω στα όργανα η φτήνεια τρώει τον παρά.
Ο Αλγόριθμος που καθιέρωσα είναι o εξής. Φεσώνεσαι μέχρι το λαιμό και αγοράζεις ένα όργανο που το έχεις απωθημένο και το λειώνεις. Και δεν το πουλάς ποτε.
Αγόρασα μια stratocaster πριν 17 χρόνια(1990) και εξακολουθώ να την γουστάρω τρελά και δεν την αλλάζω με τίποτα.
Πριν απ αυτήν αγόραζα/πούλαγα τόξα, βαλίστρες κλπ καί είχα ξοδέψει τα άντερά μου. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Νομίζω στα όργανα η φτήνεια τρώει τον παρά.
Ο Αλγόριθμος που καθιέρωσα είναι o εξής. Φεσώνεσαι μέχρι το λαιμό και αγοράζεις ένα όργανο που το έχεις απωθημένο και το λειώνεις. Και δεν το πουλάς ποτε.
Αγόρασα μια stratocaster πριν 17 χρόνια(1990) και εξακολουθώ να την γουστάρω τρελά και δεν την αλλάζω με τίποτα.
Πριν απ αυτήν αγόραζα/πούλαγα τόξα, βαλίστρες κλπ καί είχα ξοδέψει τα άντερά μου.μαζι σου, αλλα οταν πηρα την πρωτη μου ηλεκτρικη (strat copy καυσοξυλο) ημουν ξερω'γω 12 χρονων και προφανως δεν μπορουσα να ζητησω μια fender strat ...
εξ'αλλου θα μπορουσα σε 3 μηνες να την ειχα βαρεθει...
απο την αλλη ειχε και τα καλα της..
δεν θα τολμουσα ποτε ας πουμε να κοπανησω την gibson les paul μου στον τοιχο ή να την πεταξω κατω (για την ακριβεια, δεν την αφηνω καν εκτος θηκης... βεβαια μου φαινεται και πιο ευαισθητη απο τις φεντερ για να'μαι ειλικρινης, αλλα και μια καλη φεντερ να'χα, το ιδιο θα εκανα..)
το κακο βεβαια ειναι οτι τα καυσοξυλα σου μενουν, γιατι δεν μπορεις να τα πουλησεις (τουλαχιστον οχι πανω απο ... 20 ευρω )
ετσι κ μενα μου εχει μεινει...και οχι μονο αυτο, αλλα δεν παιζει καν αφου ειναι διαλυμενη, και πιανει απλα χωρο εδω και πανω απο μια δεκαετια
οχι οτι και τοτε που 'επαιζε' εβγαζε ηχο δηλαδη... αλλα λεμε... -
Είναι απο μια γενιά που λεγόταν plus. Η κατασκευή είναι USA .
Οι μαγνήτες λέγονται fender lace sensors, και έχω κάνει μια παρέμβαση σ αυτόν του καβαλάρη
για να είναι πιο γκαζάτος(κόκκινος sensor).
Επίσης έχω βάλει έναν μικροδιακόπτη που χαρίζει δυό επιπλέον ενδιαφέροντες ήχους.
Ολοι οι μαγνήτες μαζί ο ένας, και οι δύο ακριανοί ο άλλος.
Τα κλειδιά έχουν lock, και το τρέμολο μια ψιλοασφάλεια για να ξεκουρδίζει λιγότερο.
Ο ήχος είναι παραδοσιακός strato με τα κουάκ του κλπ. -
Μιας και κάνουμε γενική συζήτηση:
την σήμερον ημέρα μπορείς να βρεις απίστευτα όργανα ακόμα και με κάτω από 600ευρώ. Ακόμα και πιο φτηνά όργανα με μερικές μετατροπές μπορούν να κουστούν θαυμάσια.Αν η στρατ του skye δεν είχε ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα πιστεύω πως θα μπορούσε να γίνει αξιοπρεπέστατη (και βάλε). Μη ξεχνάμε και το μέγιστο καλό των fender: αν δεν σ αρέσει το μπράτσο, το πετάς και βάζεις ένα σουπερ ντουπερ των προδιαγραφών που θες.
-
Μιας και κάνουμε γενική συζήτηση:
την σήμερον ημέρα μπορείς να βρεις απίστευτα όργανα ακόμα και με κάτω από 600ευρώ. Ακόμα και πιο φτηνά όργανα με μερικές μετατροπές μπορούν να κουστούν θαυμάσια.Αν η στρατ του skye δεν είχε ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα πιστεύω πως θα μπορούσε να γίνει αξιοπρεπέστατη (και βάλε). Μη ξεχνάμε και το μέγιστο καλό των fender: αν δεν σ αρέσει το μπράτσο, το πετάς και βάζεις ένα σουπερ ντουπερ των προδιαγραφών που θες.
+1000
Τα όργανα σήμερα είναι καλύτερα και φθηνότερα. -
ωραια η στρατο σου τασο
Αν η στρατ του skye δεν είχε ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα πιστεύω πως θα μπορούσε να γίνει αξιοπρεπέστατη (και βάλε).
σιγουρα. αν δεν ειχε διαφορα σοβαρα προβληματα απο το ανελεητο κοπανημα που εχει φαει και της εβαζες ενα μπρατσο της προκοπης, ολα τα ηλεκτρικα και μαγνητες, διακοπτες, τρεμολο κλπ κλπ θα μπορουσε να γινει αξιοπρεπεστατη.
αλλα τοτε δεν θα ηταν starfire strat copyαπο την αλλη το να ειχα κρατησει μια τετοια κιθαρα σε καλη κατασταση τα τελευταια 13 ή οσα χρονια ειναι τελοσπαντων θα επρεπε να ημουν καθυστερημενος
και λιγες εφαγε ετσι οπως ακουγοταν -
Εγώ θέλω να μάθω κιθάρα..Υπάρχει περίπτωση να μάθω μόνος μου με κάποιο βιβλίο; Αλλιώς που μπορώ να βρω κάνα καλό δάσκαλο εδώ στα βόρεια;
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Εγώ θέλω να μάθω κιθάρα..Υπάρχει περίπτωση να μάθω μόνος μου με κάποιο βιβλίο; Αλλιώς που μπορώ να βρω κάνα καλό δάσκαλο εδώ στα βόρεια;αυτο που λες χωραει τεραστια συζητηση, δηλαδη το αν μπορει τελικα οντως να μαθει καποιος μεσω βιβλιων, ιντερνετ κλπ, και δεν πιστευω οτι μπορει καποιος να απαντησει μονολεκτικα με ενα ναι ή ενα οχι.
εξ'αλλου το 'ξερω' κιθαρα ειναι σχετικο.εγω θα σου πω απλα την αποψη μου λοιπον. θεωρω οτι καλο ειναι να κανεις καποια μαθηματα, εστω για ενα διαστημα για να μαθεις καποια βασικα πραγματα, και απο'κει και περα αμα δεν σε ενδιαφερει να προχωρησεις αλλο απλα σταματας και συνεχιζεις μονος σου πχ κατεβαζοντας tabs απο το ιντερνετ.
επισης θα ειναι ευχης εργον να εχεις καποιον δικο σου, που να ξερει ωστε να σε βοηθησει να διαλεξεις κιθαρα... -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Εγώ θέλω να μάθω κιθάρα..Υπάρχει περίπτωση να μάθω μόνος μου με κάποιο βιβλίο; Αλλιώς που μπορώ να βρω κάνα καλό δάσκαλο εδώ στα βόρεια;Αν δεν έχεις ασχοληθεί στο παρελθόν με μουσική ενεργά, να τρεκάρεις αν 'ακούς σωστά'. Αν έχεις αυτί δηλαδή. Αυτό θα πεί πολλά για το μουσικό σου μέλλον. Πως θα το τσεκάρεις; Θα σε βοηθήσει ένας οποιοσδήποτε μουσικός.
Αν έχεις όρεξη τρελή μπορεις να μάθεις και μόνος σου, και το πόσο μακρυά θα το φτάσεις θα εξαρτηθεί απο πολλούς παράγοντες. Δεξιότητα, ταλέντο, μούρλα, χρόνος που αφιερώνεις κλπ.
Συμφωνώ κι εγώ με skye πως το 'ξέρω' είναι πολύ σχετικό και στη μουσική.
Πάντως τo ιντερνετ είναι πλεονέκτημα.
Να ένα ωραίο site για να ξεκινήσεις λίγη θεωρία που μπορείς να το κατεβάσεις και τοπικά -
http://www.thomann.de/gr/boss_ds2_turbo_distortion.htm
ενα φιλαρακι μου το δινει σημερα 25 ευρω επειδη θελει τα λεφτα να παρει ενα αλλο
ειναι τοσο παρακμιακο που θα το χτυπησω
χαρη κραξε
-
Το od-3 και το ds-1 είναι κλασσικά πετάλια ρε. Το od είναι αηδιαστικά κλασσικό. Το δικό σου δεν ξέρω τι ψάρια πιάνει, άλλα σ αρέσει, τι άλλο θες;
Για 25 ευρώ χτύπα το ανελέητα. Από boss κράζουμε μόνο τα metal zone. -
αξιζε και με το παραπανω τον κοπο
ο valvestate ειναι γνωστος για τα ομορφα (για μη-λαμπα) καθαρα του, οπως και ειναι γνωστο οτι πασχει (τρελα ομως) στα βρωμικα.
οποτε με σωστες ρυθμισεις ενισχυτη + boss = γινεται παρτιακομα μεγαλυτερη εκπληξη ειναι ο ηχος με φουλ gain + ντιστορσια με τη squier.
παιζει να τη χρησιμοποιω περισσοτερο απ'την lp με το πεταλακι, γιατι ο ηχος ειναι τοσο τραγικος που εχει προσωπικοτητα....πραγματικα ειναι τοσο CRAP που ψηνομαι να γραψω τραγουδια σε τετοια φαση
μου θυμιζει το bleach σε ηχο, μονο που ειναι λιγο πιο αδειος ...αυτα
α, πηρα και μια μπαταρια καθως δεν ειχε
μου κοστισε κατι παραπανω
Παίζουμε μουσική/σαματά;