-
Και με σφουγγάρι γίνεται πλύσιμο χωρίς αράχνες, αρκεί να έχεις δύο κουβάδες. Στον έναν έχεις καθαρό νερό με σαπουνάδα και στον άλλο (αρχικά) καθαρό νερό. Βουτάς στη σαπουνάδα, κάνεις μια μικρή περιοχή, βουτάς στο σκέτο νερό, στραγγίζεις, βουτάς στη σαπουνάδα κτλ κτλ. Έτσι όλη η βρώμα μαζεύεται στο σκέτο νερό (το οποίο και αλλάζεις μια δυο φορές αν βρωμίσει υπερβολικά) και το σαπουνόνερο και το σφουγγάρι μένουν καθαρά. Easy!
Θέλω κι εγώ ένα Karcher...
-
Εγώ δεν έχω karcher, πάω στην washpark και το κάνω εκεί.
-
Πλύσιμο μόνο με μικροκύματα, το νερό προκαλεί διάβρωση. Κοιτάξτε ένα αυτοκίνητο που πλενόταν με νερό μετά από μερικές δεκάδες χρόνια και θα καταλάβετε.
-
Είσαι είρωνας ε;
-
Καλά είσαι!
Όταν με το καλό αποκτήσω κλειστό γκαράζ και βγάζω το Σάνι μόνο για μια βόλτα την Κυριακή -όπου δεν θα παρκάρω πουθενά-, τότε το συζητάμε για τη διατήρηση του χρώματός του με τέτοιους τρόπους.
Λέω το Σάνι, γιατί τα άλλα 2 προφανώς θα έχουν διαλυθεί μέχρι τότε!
-
Εντάξει, εμένα μου αρέσει να είναι σε καλή κατάσταση το αμάξι μου για μένα. Όπως με ευχαριστεί να έχει καλά λάστιχα, καλά αμορτισέρ, καλά τακάκια, έτσι με ευχαριστεί να έχει χρώμα σε καλή κατάσταση και όχι γεμάτο αραχνιές. Και εφόσον ο τρόπος για να πετύχω κάτι τέτοιο είναι 5 ευρώ ανά πλύσιμο (2 φορές τον μήνα) σιγά μην το θεωρήσω υπερβολή.
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Και με σφουγγάρι γίνεται πλύσιμο χωρίς αράχνες, αρκεί να έχεις δύο κουβάδες. Στον έναν έχεις καθαρό νερό με σαπουνάδα και στον άλλο (αρχικά) καθαρό νερό. Βουτάς στη σαπουνάδα, κάνεις μια μικρή περιοχή, βουτάς στο σκέτο νερό, στραγγίζεις, βουτάς στη σαπουνάδα κτλ κτλ. Έτσι όλη η βρώμα μαζεύεται στο σκέτο νερό (το οποίο και αλλάζεις μια δυο φορές αν βρωμίσει υπερβολικά) και το σαπουνόνερο και το σφουγγάρι μένουν καθαρά. Easy!Θέλω κι εγώ ένα Karcher...
αυτό είναι το εύκολο;
καλύτερα στο πλυντήριο...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
4 χέρια του κάνω. Πρόπλυση για τα χοντρά με ζεστό, ζεστό+σαπούνι, ξέπλυμα σαπουνιού με ζεστό και τέλος ζεστό νερό με στεγνωτικό κερί.
Θα σε προτιμήσω την επόμενη φορά....
Ανοίξαμε και σας περιμένουμε.
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
Και με σφουγγάρι γίνεται πλύσιμο χωρίς αράχνες, αρκεί να έχεις δύο κουβάδες. Στον έναν έχεις καθαρό νερό με σαπουνάδα και στον άλλο (αρχικά) καθαρό νερό. Βουτάς στη σαπουνάδα, κάνεις μια μικρή περιοχή, βουτάς στο σκέτο νερό, στραγγίζεις, βουτάς στη σαπουνάδα κτλ κτλ. Έτσι όλη η βρώμα μαζεύεται στο σκέτο νερό (το οποίο και αλλάζεις μια δυο φορές αν βρωμίσει υπερβολικά) και το σαπουνόνερο και το σφουγγάρι μένουν καθαρά. Easy!
Θέλω κι εγώ ένα Karcher...
αυτό είναι το εύκολο;
καλύτερα στο πλυντήριο...
Είναι πολύ πιο εύκολο απ'όσο ακούγεται. Απλά αντί να έχεις ένα κουβά για να βουτάς το σφουγγάρι, έχεις δύο και το βουτάς διαδοχικά. Το χρώμα σου θα το εκτιμήσει!
Ομολογώ όμως ότι πριν πάρω MX5 δεν είχα καν ασχοληθεί με την τέχνη του πλυσίματος...
-
Εγώ δεν το γυαλίζω για να μη βλέπω τις γρατσουνίτσες στους προφυλακτήρες.
-
:offtopicviii:
Έχουμε πολλά θέματα για πλυσίματα
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
4 χέρια του κάνω. Πρόπλυση για τα χοντρά με ζεστό, ζεστό+σαπούνι, ξέπλυμα σαπουνιού με ζεστό και τέλος ζεστό νερό με στεγνωτικό κερί.Έχεις ακούσει ποτέ κάτι που λέγεται λειψυδρία
4 χέρια *2 φορές το μήνα = 96 χέρια τον χρόνο (τα προγραμματισμένα τουλάχιστον) * ~50t το χέρι = ~4800lt χαμένα λίτρα νερού το χρόνο! (σε πολλές αφρικανικές χώρες η ετήσια κατά κεφαλήν κατανάλωση νερού μόλις φτάνει τα 2000lt!) -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εντάξει, εμένα μου αρέσει να είναι σε καλή κατάσταση το αμάξι μου για μένα. Όπως με ευχαριστεί να έχει καλά λάστιχα, καλά αμορτισέρ, καλά τακάκια, έτσι με ευχαριστεί να έχει χρώμα σε καλή κατάσταση και όχι γεμάτο αραχνιές. Και εφόσον ο τρόπος για να πετύχω κάτι τέτοιο είναι 5 ευρώ ανά πλύσιμο (2 φορές τον μήνα) σιγά μην το θεωρήσω υπερβολή.Και πώς είσαι σίγουρος ότι και το νερό υπό πίεση δεν προκαλεί πρόβλημα;
Όταν παρκάρουμε αναγκαστικά σε μέρη σαν τα ελληνικά στενά, όταν τα πουλιά εκτοξεύουν πυρηνικά που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνηση ολόκληρα εργοστάσια, και όταν ο θρασύς μ@λακάκος έρχεται και σε κοπανάει χωρίς να τον νοιάξει, οι αραχνιές στο χρώμα μου φαίνονται πταισματάκι, τόσο δα...Δύσκολα θα κρατήσουμε πλέον αυτοκίνητο τόσο καιρό για να στεναχωριόμαστε για τις αραχνιές.
Χώρια που εγώ κερώνω το αυτοκίνητο κάθε 2 χρόνια λόγω στουκαρισμάτων!
-
Προσοχή στα πιεστικά. Με τον καιρό χρήσης, μπορεί να σηκώσουν το χρώμα
-
Ο χρήστης sotiris28 έγραψε:
4 χέρια του κάνω. Πρόπλυση για τα χοντρά με ζεστό, ζεστό+σαπούνι, ξέπλυμα σαπουνιού με ζεστό και τέλος ζεστό νερό με στεγνωτικό κερί.
Έχεις ακούσει ποτέ κάτι που λέγεται λειψυδρία
4 χέρια *2 φορές το μήνα = 96 χέρια τον χρόνο (τα προγραμματισμένα τουλάχιστον) * ~50t το χέρι = ~4800lt χαμένα λίτρα νερού το χρόνο! (σε πολλές αφρικανικές χώρες η ετήσια κατά κεφαλήν κατανάλωση νερού μόλις φτάνει τα 2000lt!)To πλύσιμο γίνεται σε πλυντήριο με σύστημα ανακύκλωσης του νερού.
Επιπλέον, η όλη διαδικασία γίνεται πολύ γρήγορα, σε 6-7 λεπτά έχω τελειώσει.
Σίγουρα πολύ πιο οικονομικό σε νερό από ότι σε πλυντήριο με βούρτσα (που αμφιβάλω αν έχουν σύστημα ανακύκλωσης νερού), σίγουρα πιο οικονομικό από πλύσιμο με λάστιχο. -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Εντάξει, εμένα μου αρέσει να είναι σε καλή κατάσταση το αμάξι μου για μένα. Όπως με ευχαριστεί να έχει καλά λάστιχα, καλά αμορτισέρ, καλά τακάκια, έτσι με ευχαριστεί να έχει χρώμα σε καλή κατάσταση και όχι γεμάτο αραχνιές. Και εφόσον ο τρόπος για να πετύχω κάτι τέτοιο είναι 5 ευρώ ανά πλύσιμο (2 φορές τον μήνα) σιγά μην το θεωρήσω υπερβολή.
Και πώς είσαι σίγουρος ότι και το νερό υπό πίεση δεν προκαλεί πρόβλημα;
Όταν παρκάρουμε αναγκαστικά σε μέρη σαν τα ελληνικά στενά, όταν τα πουλιά εκτοξεύουν πυρηνικά που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνηση ολόκληρα εργοστάσια, και όταν ο θρασύς μ@λακάκος έρχεται και σε κοπανάει χωρίς να τον νοιάξει, οι αραχνιές στο χρώμα μου φαίνονται πταισματάκι, τόσο δα...Δύσκολα θα κρατήσουμε πλέον αυτοκίνητο τόσο καιρό για να στεναχωριόμαστε για τις αραχνιές.
Χώρια που εγώ κερώνω το αυτοκίνητο κάθε 2 χρόνια λόγω στουκαρισμάτων!
Όλα αυτά ρε Νίκο δεν τα ελέγχεις. Ούτε μπορείς να ελέγξεις το τι τρώει το περιστέρι και μετά χέζει το σύμπαν, ούτε τον παπάρα που παρκάρει με το αυτί. Ε, αυτό που μπορώ να περιορίσω ως 'ζημιά' θα το περιορίσω.
Το πιεστικό μπορεί να σηκώσει το χρώμα (τα καινούρια, οικολογικά χρώματα κατά βάση) αν χρησιμοποιείται από πολύ κοντινή απόσταση. Γιαυτό και στις οδηγίες χρήσεως λένε να έχεις μια ελάχιστη απόσταση ψεκασμού.
-
Βαλτε φωτο ρε σεις και αφηστε τα πλυσιματα...
καντε τοπικ με πλυσιμο! -
Mαλιστα...
-
εγώ έχω να πλύνω το αμάξι από.....
ξέχασα...
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Mαλιστα...Αμάξι δεν ήθελες ρε;
Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!