-
Μάκη δεν ξέρω αν αξίζει ο ήχος του εν λόγω micro, αλλά καλοί λαμπάτοι ενισχυτές (5-20W) και αντίστοιχα ηχεία ούτε φτηνά είναι, ούτε εντάσεις έχουν.
-
Με βάση τα λεγόμενα του quadra ας πούμε ότι εγώ θεωρώ δεδομένη την ηχητική του ποιότητα κι ας μην το έχω ακούσει.
Με βάση τα δικά μου κριτήρια όμως κι όχι της Ελίζας,άφού κινούμαι στην κατηγορία των χιλίων ευρώ δεν πρέπει να λάβω κι άλλους παράγοντες υπόψιν μου?Όσο για τα λαμπάτα και γενικά για κάτι χαζά υπερτιμημένα που βλέπω κι εγώ δεν έχεις κι άδικο, υπάρχουν όμως κι εξαίρετες κατασκευές οι οποίες όμως απαιτούν σχετικά μικρό χώρο ακρόασης,πολύ ευαίσθητα κατά προτίμηση ηχεία-ένας ακόμη λόγος που βοηθάει στα max spl- κάτι το οποίο είναι αποφασισμένος ο υποψήφιος αγοραστής να δεχτεί μπροστά στην ηχητική ποιότητα που προσφέρουν.
Τέλος θεωρώ πολύ σωστό κι εγώ όπως επεσήμαναν και οι προλαλήσαντες ότι ο τελικός κριτής είναι ο υποψήφιος αγοραστής.
Απλά εκφράζω την προσωπική μου άποψη.
Δε θα δεχόμουν με τπτ σε ένα σοβαρό hifi τον περιορισμό της έντασης.
Είναι στιγμές που θέλω να νιώσω στο πετσί μου το μπάσο ή την ορχήστρα και είναι στιγμές που αποζητώ σε μέσες στάθμες την ανάλυση.
Αυτά είναι προσωπικά γούστα του καθενός.Αν η Ελίζα δεν θέλει ή δεν μπορεί να ακούει δυνατά (όχι απαραίτητα πάνατα) σαφώς και το jvc της κάνει και δεν υπάρχει λόγος να εμπλακεί σε παραπανίσια έξοδα,όπως επίσης και αν ο μικρός? χώρος της βοηθάει σε αυτή την επιλογή.
-
Για να καταλάβω, γιατί έχω μπερδευτεί, ποιός μίλησε για λαμπάτα ?
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Για να καταλάβω, γιατί έχω μπερδευτεί, ποιός μίλησε για λαμπάτα ?Κανείς,απλά ως παράδειγμα το έφερε ο Λεωνίδας σε σχέση με την ένταση που μπορούν να αποδώσουν.
Αυτό τουλάχιστον κατάλαβα εγώ -
Για την σχέση τιμής/έντασης το έγραψα. Σίγουρα προτιμώ κάτι που να έχει πολύ μεγαλύτερη ισχύ αλλά για τηλεόραση σε δωμάτιο είναι αρκετή η ένταση (βλέπω πολλά live σε DVD). Φτάνει φυσικά να έχει καλό ήχο
Πρέπει να πάμε να το ακούσουμε, πάντως όλα τα micro που έχω ακούσει είναι (επιεικώς) απαράδεκτα.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Με βάση τα δικά μου κριτήρια όμως κι όχι της Ελίζας,άφού κινούμαι στην κατηγορία των χιλίων ευρώ δεν πρέπει να λάβω κι άλλους παράγοντες υπόψιν μου?Πιστεύω ότι καλά μόνιτορ ηχεία με ένα καλό sub βγάζουν ήχο που για να τον φτάσεις χρειάζεσαι διπλάσια λεφτά σε κανονικά ηχεία.
-
Για τον audiolab 8000s, ποια η άποψή σας;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Με βάση τα δικά μου κριτήρια όμως κι όχι της Ελίζας,άφού κινούμαι στην κατηγορία των χιλίων ευρώ δεν πρέπει να λάβω κι άλλους παράγοντες υπόψιν μου?
Πιστεύω ότι καλά μόνιτορ ηχεία με ένα καλό sub βγάζουν ήχο που για να τον φτάσεις χρειάζεσαι διπλάσια λεφτά σε κανονικά ηχεία.
Αυστηρά μόνιτορ ή ηχεία βάσης; Γιατί ηχείο βάσης ταιριασμένο με ένα καλό υπογούφερ μπορεί να ρίξει πολύ ξύλο στις αντίστοιχες υλοποιήσεις δαπέδου του ίδιου κατασκευαστή.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Για τον audiolab 8000s, ποια η άποψή σας;Δεν τον έχω ακούσει,από κοντά που τον είδα στην έκθεση,κατασκευαστικά είναι άψογος.
Αν λάβουμε υπ όψιν την επαρκή του ισχύ την αγγλική του καταγωγή και τα θετικά σχόλια παγοσμίως πρέπει να είναι από τους κορυφαιους στην κατηγορία.
Από τους ενισχυτές δηλ που τον παιρνεις με κλειστά μάτια χωρίς τι και πως,όπως nad κλπ.
Σε αυτής της κατηγορίας τα μηχανήματα πιστεύω είναι ότι καλύτερο ως πρός το value for money.
Με λίγα δηλ λεφτά παίρνεις τρομερή ηχητική πιστότητα που από κει και πάνω μάλλον θα πρέπεινα πουλήσουμε τα σπίτια μας.
Και εκεί είναι η επιτυχία τους.Το μόνο του ισως μειονέκτημα είναι ότι λογω του τροφοδοτικού δεν μπορεί να διαχειριστεί επαρκώς δύσκολα φορτία,αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε κι όλα
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Με βάση τα δικά μου κριτήρια όμως κι όχι της Ελίζας,άφού κινούμαι στην κατηγορία των χιλίων ευρώ δεν πρέπει να λάβω κι άλλους παράγοντες υπόψιν μου?
Πιστεύω ότι καλά μόνιτορ ηχεία με ένα καλό sub βγάζουν ήχο που για να τον φτάσεις χρειάζεσαι διπλάσια λεφτά σε κανονικά ηχεία.
Αυστηρά μόνιτορ ή ηχεία βάσης; Γιατί ηχείο βάσης ταιριασμένο με ένα καλό υπογούφερ μπορεί να ρίξει πολύ ξύλο στις αντίστοιχες υλοποιήσεις δαπέδου του ίδιου κατασκευαστή.
Αμα είναι ΑΥΤΟ ή ΑΥΤΟ το ηχείο ρε μάστορα τα sub τα πετάς απ το μπαλκόνι
-
Μη το λες πριν ακούσεις καλό ηχείο (μόνιτορ ή βάσης) μαζί με sub. Θέλει πολλά λεφτά για να βγάλεις ίδιο ήχο.
O Audiolab 8000A ήταν ο καλύτερος. Αν είναι ο ίδιος ενισχυτής δεν υπάρχει συναγωνισμός, πήγαινε να τον ακούσεις και θα καταλάβεις. Εγώ νομίζω ότι είναι καλύτερος από τον NAD που λέει ο Μάκης και συμφωνώ ότι (αν πάρεις τον προ-τελικό) για καλύτερη ποιότητα πρέπει να πουλήσεις το σπίτι σου.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
O Audiolab 8000A ήταν ο καλύτερος. Αν είναι ο ίδιος ενισχυτής δεν υπάρχει συναγωνισμός, πήγαινε να τον ακούσεις και θα καταλάβεις. Εγώ νομίζω ότι είναι καλύτερος από τον NAD που λέει ο Μάκης και συμφωνώ ότι (αν πάρεις τον προ-τελικό) για καλύτερη ποιότητα πρέπει να πουλήσεις το σπίτι σου.Νομίζω ότι ο 8000Α είναι το προηγούμενο μοντέλο, και αντικαταστάθηκε από τον S. Μεγάλο υπέρ του S έναντι του A, στη δική μου τουλάχιστον περίπτωση, το ότι μπορεί να λειτουργήσει μόνο σαν τελικός, ή μόνο σαν προ, ή ακόμα και να δουλέψει σε συνδυασμό με ενισχυτή home cinema, καθώς έχει είσοδο με fixed gain. Μπορείς δηλαδή να έχεις συνδεδεμένες πάνω του όλες τις audio πηγές σου (πικάπ, cd, ραδιόφωνο κ.λπ.), και να τις ακούς κατευθείαν από τον audiolab, ενώ συγχρόνως οδηγεί και τα μπροστικά κανάλια του a/v receiver, χωρίς να βάζεις-βγάζεις καλώδια ή να παίζεις με τα ρυθμιστικά της έντασης.
-
Αν βρεις μαγαζί που έχει τον Audiolab πήγαινε να τον ακούσεις.-
(η γνώμη μου είναι ότι δεν θα ασχοληθείς ξανά με το θέμα ενισχυτής).
-
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες ότι ο Audiolab 8000 θεωρείται εγγυημένη λύση υψηλής ποιότητας, από αυτές που σου ξεκαθαρίζουν άπαξ και δια παντός (βέβαια ποτέ μη λες ποτέ... ειδικά στο hifi) το θέμα....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες ότι ο Audiolab 8000 θεωρείται εγγυημένη λύση υψηλής ποιότητας, από αυτές που σου ξεκαθαρίζουν άπαξ και δια παντός (βέβαια ποτέ μη λες ποτέ... ειδικά στο hifi) το θέμα....Με 60watt στο κανάλι στα 8Ω και 95watt στα 4Ω,μάλλον θα ξαναασχοληθεί στο.....μέλλον.
Αυτό εξαρτάται φυσικά από τα ηχεία τα οποια θα 'παιξει' στο μέλλον.
Αν θέλει να ασχοληθεί μόνο με τα ηχεία στην αναβάθμιση του συστήματος στο μέλλον,απ τη στιγμή που υπάρχει ήδη ο NAD και μπορεί να δουλέψει ως πρό,μήπως να κοιτούσε για τον 8000Μ?(125watt@8Ω-200watt@4Ω).Αλλά πάλι δεν μπορώ να καταλάβω από τόσο μικρή κατασκευή και τροφοδοτικό κυρίως,πως βγάζει τόση ισχύ?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Με 60watt στο κανάλι στα 8Ω και 95watt στα 4Ω,μάλλον θα ξαναασχοληθεί στο.....μέλλον.
Μάκη, υπάρχει η δυνατότητα να ματσαριστεί ο S με τον αντίστοιχο τελικό, για διπλοκαλωδίωση, διενίσχυση κ.λπ.
Η λύση που προτείνεις με τον NAD ως προενίσχυση, δυστυχώς δε με καλύπτει, διότι το προενισχυτικό στάδιο του S είναι κυρίως αυτό που με ενδιαφέρει, καθώς έχει δυνατότητα να παρακάμψει πλήρως τα ρυθμιστικά της έντασης στη μια του είσοδο, ενώ με όλες τις άλλες να λειτουργεί κανονικά σαν ολοκληρωμένος. Εν ολίγοις, θέλω να τον δουλεύω σαν τελικό όταν βλέπω ταινίες, και σαν ολοκληρωμένο όταν ακούω μουσική.
Ένας άλλος ολοκληρωμένος με αυτή τη δυνατότητα, στα χρήματα που μπορώ να διαθέσω, είναι ο Cambridge Audio 740A, αλλά άντε βρες να τους ακούσεις δίπλα-δίπλα, με ηχεία παρόμοιας νοοτροπίας με τα δικά σου, σε χώρο που να μοιάζει με το δικό σου κ.λπ. κ.λπ.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Δές και άκουσε την πρόταση μου και εδώ είμαστε, νομίζω όμως ότι θα το ερωτευτείς, είναι hi-end micro, καμμία σχέση με ότι έχουμε στο μυαλό μας για τα micro και για το μέγεθος που δεν μετράει πάντα, εκτός και αν θέλεις να εντυπωσιάζεις του επισκέπτες σου, οπότε.... πάμε για άλλα.Πες τον χώρο που έχεις, αν έχεις χώρο για να τα ακουμπίσεις, ακούς δυνατά ? ακούς πολλές ώρες κάθε ημέρα ? τα ηχεία του είναι όλα τα λεφτά. Ξέρεις ότι για να μαλακώσει το ειδικό ξύλο που είναι φτιαγμένα το ποτίσουν αρκετό καιρό μέσα σε σάκε ? Η διενίσχυση του τα κατατάσει στον ήχο των μηχανημάτων πολύ υψηλής ηχητικής ποιότητας. Άκουσε το και απόρριψε το μετά, όχι πρίν, στο προτείνω για να ακούς μουσική και να μην χρειαστείς τίποτα άλλο αργότερο, ίσως ένα sub αν ακούς δυνατά.
Μεθυσμένα ηχεία; Ωραίο ήχο θα βγάζουν, είναι βέβαιο!
Ο χώρος μου είναι περίπου 58 μέτρα + άλλα 56 η κουζίνα σε σχήμα Γ. Ο χώρος, ας πούμε, ακρόασης (το καθιστικό δλδ) είναι 5*5 και ναι, ακούω σχετικά δυνατά.
Για να τα ακουμπήσω λέω να βάλω ένα μαρμάρινο ράφι στον τοίχο. (Σκάβω στον τοίχο ένα καναλάκι 5-6 πόντους βάθος κ 'χώνω' μάρμαρο πάχους 2 πόντων, το έχω ξανακάνει κ μου αρέσει). Τα ηχεία μπορώ να τα κρεμάσω; Κάτω φοβάμαι μην φάνε καμιά κλωτσιά. -
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Με 60watt στο κανάλι στα 8Ω και 95watt στα 4Ω,μάλλον θα ξαναασχοληθεί στο.....μέλλον.
Μάκη, υπάρχει η δυνατότητα να ματσαριστεί ο S με τον αντίστοιχο τελικό, για διπλοκαλωδίωση, διενίσχυση κ.λπ.
Aπλά αν έχεις απαιτήσεις στο μέλλον δε γλιτώνεις τα διπλά έξοδα....
Η λύση που προτείνεις με τον NAD ως προενίσχυση, δυστυχώς δε με καλύπτει, διότι το προενισχυτικό στάδιο του S είναι κυρίως αυτό που με ενδιαφέρει, καθώς έχει δυνατότητα να παρακάμψει πλήρως τα ρυθμιστικά της έντασης στη μια του είσοδο, ενώ με όλες τις άλλες να λειτουργεί κανονικά σαν ολοκληρωμένος. Εν ολίγοις, θέλω να τον δουλεύω σαν τελικό όταν βλέπω ταινίες, και σαν ολοκληρωμένο όταν ακούω μουσική.
..που σημαίνει ότι προέχουν οι ανάγκες σου.
Ένας άλλος ολοκληρωμένος με αυτή τη δυνατότητα, στα χρήματα που μπορώ να διαθέσω, είναι ο Cambridge Audio 740A, αλλά άντε βρες να τους ακούσεις δίπλα-δίπλα, με ηχεία παρόμοιας νοοτροπίας με τα δικά σου, σε χώρο που να μοιάζει με το δικό σου κ.λπ. κ.λπ.
΄Με βάση λοιπόν τα δεδομένα σου,
εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα τον cambridge ο οποίος και δυνατός είναι (ε τι διάολο θα οδηγήσεις αργότερα,ηλεκτροστατικά? ) και καταγωγή έχει.
Οσο αναφορά τις δοκιμές,τα έχουμε πει και παλιότερα.
Στους ενισχυτές δεν πολυβγάζεις άκρη,με άλλα ηχεία,χώρους κλπ.
Στα ηχεία είναι ποιό εύκολα τα πράγματα. -
Ο χρήστης elisa έγραψε:
Δές και άκουσε την πρόταση μου και εδώ είμαστε, νομίζω όμως ότι θα το ερωτευτείς, είναι hi-end micro, καμμία σχέση με ότι έχουμε στο μυαλό μας για τα micro και για το μέγεθος που δεν μετράει πάντα, εκτός και αν θέλεις να εντυπωσιάζεις του επισκέπτες σου, οπότε.... πάμε για άλλα.
Πες τον χώρο που έχεις, αν έχεις χώρο για να τα ακουμπίσεις, ακούς δυνατά ? ακούς πολλές ώρες κάθε ημέρα ? τα ηχεία του είναι όλα τα λεφτά. Ξέρεις ότι για να μαλακώσει το ειδικό ξύλο που είναι φτιαγμένα το ποτίσουν αρκετό καιρό μέσα σε σάκε ? Η διενίσχυση του τα κατατάσει στον ήχο των μηχανημάτων πολύ υψηλής ηχητικής ποιότητας. Άκουσε το και απόρριψε το μετά, όχι πρίν, στο προτείνω για να ακούς μουσική και να μην χρειαστείς τίποτα άλλο αργότερο, ίσως ένα sub αν ακούς δυνατά.
Μεθυσμένα ηχεία; Ωραίο ήχο θα βγάζουν, είναι βέβαιο!
Ο χώρος μου είναι περίπου 58 μέτρα + άλλα 56 η κουζίνα σε σχήμα Γ. Ο χώρος, ας πούμε, ακρόασης (το καθιστικό δλδ) είναι 5*5 και ναι, ακούω σχετικά δυνατά.
Για να τα ακουμπήσω λέω να βάλω ένα μαρμάρινο ράφι στον τοίχο. (Σκάβω στον τοίχο ένα καναλάκι 5-6 πόντους βάθος κ 'χώνω' μάρμαρο πάχους 2 πόντων, το έχω ξανακάνει κ μου αρέσει). Τα ηχεία μπορώ να τα κρεμάσω; Κάτω φοβάμαι μην φάνε καμιά κλωτσιά.Χωρος ακρόασης δεν υπολογίζετε μόνο εκεί που ακούμε αλλά όλος ο ενιαίος χώρος αφού κι αυτός είναι κομμάτι της αλυσίδας του ήχου που προκύπτει.
Αρα έχουμε σύνολο 70 τετραγωνικά και θες να ακούς δυνατά με micro? -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Χωρος ακρόασης δεν υπολογίζετε μόνο εκεί που ακούμε αλλά όλος ο ενιαίος χώρος αφού κι αυτός είναι κομμάτι της αλυσίδας του ήχου που προκύπτει.
Αρα έχουμε σύνολο 70 τετραγωνικά και θες να ακούς δυνατά με micro?Δεν είπα ότι θέλω να ξεκουφαθώ κιόλας.
Άλλωστε ο χώρος που με ενδιαφέρει να ακούω σωστά είναι 5*5 μέτρα, όπου έχω και τους καναπέδες μου.
Κι απ' ότι διάβασα, με ένα καλό sub θα μπορεί και να βγάλει πέρα ένα παρτάκι. Ακόμα, βέβαια, μου ακούγεται καλύτερα η πρότασή σου για separates, αλλά το μικρό θα πάω σίγουρα να το ακούσω.
Home Hi-Fi