-
Καλησπέρα στην ομάδα, μετα απο αγορα Fiorino 1.3 multijet 2018 dpf off. Του τα αλλαξα ολα και έβαλα και το dpf , το πήγα και για μαμα πρόγραμμα. Ο κύριος που το έκανε μου λέει ειναι 100% όπως όταν ήταν εργοστασιακό. Τον ρώτησα συγκεκριμένα ( επειδή είχα παρατηρήσει οτι η πεταλουδα του αέρα ήταν μόνιμα ανοιχτή) η πεταλούδα τώρα θα δουλεύει; μου λέει κανονικά πρέπει. Και έφυγα δεν παρατήρησα κάποιο " πρόβλημα " πέρα απο λίγο ασταθή ρελαντί όταν ειναι κρύο, θα έλεγα λιγο αυξημένη κατανάλωση, αλλά τώρα παρατήρησα οτι η πεταλούδα αέρα είναι ακόμα μόνιμα ανοιχτή. Έτσι πρέπει να δουλεύει; Πριν την πεταλούδα κατεβάζει απο ενα σωλήνα απευθείας στο dpf , μήπως κλείνει συγκεκριμένες στιγμές; δεν πρέπει να παίζει με το γκάζι όπως η πεταλούδα γκαζιου ; να προσθέσω οτι δεν μου βγάζει κάποιο σφάλμα στο καντράν. Μηπως θέλει εκμάθηση όπως διάβασα; Αν καποιος γνωρίζει παρακαλώ ας μου πει. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
-
@bandiocoot92 said in DPF OFF ---> DPF ON:
Καλησπέρα στην ομάδα, μετα απο αγορα Fiorino 1.3 multijet 2018 dpf off. Του τα αλλαξα ολα και έβαλα και το dpf , το πήγα και για μαμα πρόγραμμα. Ο κύριος που το έκανε μου λέει ειναι 100% όπως όταν ήταν εργοστασιακό. Τον ρώτησα συγκεκριμένα ( επειδή είχα παρατηρήσει οτι η πεταλουδα του αέρα ήταν μόνιμα ανοιχτή) η πεταλούδα τώρα θα δουλεύει; μου λέει κανονικά πρέπει. Και έφυγα δεν παρατήρησα κάποιο " πρόβλημα " πέρα απο λίγο ασταθή ρελαντί όταν ειναι κρύο, θα έλεγα λιγο αυξημένη κατανάλωση, αλλά τώρα παρατήρησα οτι η πεταλούδα αέρα είναι ακόμα μόνιμα ανοιχτή. Έτσι πρέπει να δουλεύει; Πριν την πεταλούδα κατεβάζει απο ενα σωλήνα απευθείας στο dpf , μήπως κλείνει συγκεκριμένες στιγμές; δεν πρέπει να παίζει με το γκάζι όπως η πεταλούδα γκαζιου ; να προσθέσω οτι δεν μου βγάζει κάποιο σφάλμα στο καντράν. Μηπως θέλει εκμάθηση όπως διάβασα; Αν καποιος γνωρίζει παρακαλώ ας μου πει. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Τα πετρελαια δε χρειαζονται την πεταλουδα για να δουλεψουν οπως οι βενζινες, τα παλαιοτερα μαλιστα δεν ειχαν καθολου πεταλουδα αερα. Στα σημερινα αυτοκινητα η πεταλουδα χρειαζεται μονο για να δημιουργει υποπιεση οταν η EGR ανοιγει για να ρουφηξει καυσαερια στους θαλαμους καυσεως, δευτερος ρολος της πεταλουδας και οχι ιδιαιτερα επιτυχημενος ειναι οταν ο ογκος των αναθυμιασεων λαδιου (συνηθως μαζι με αρκετη ποσοτητα πετρελαιου) προκαλεσουν συνθηκες για αυταναφλεξη αυτη κλεινει για να σβησει ο κινητηρας και να μη δουλεψει στις μεγιστες στροφες του ανεξελεγκτα.
-
@ilias-a said in DPF OFF ---> DPF ON:
@bandiocoot92 said in DPF OFF ---> DPF ON:
Τα πετρελαια δε χρειαζονται την πεταλουδα για να δουλεψουν οπως οι βενζινες, τα παλαιοτερα μαλιστα δεν ειχαν καθολου πεταλουδα αερα. Στα σημερινα αυτοκινητα η πεταλουδα χρειαζεται μονο για να δημιουργει υποπιεση οταν η EGR ανοιγει για να ρουφηξει καυσαερια στους θαλαμους καυσεως, δευτερος ρολος της πεταλουδας και οχι ιδιαιτερα επιτυχημενος ειναι οταν ο ογκος των αναθυμιασεων λαδιου (συνηθως μαζι με αρκετη ποσοτητα πετρελαιου) προκαλεσουν συνθηκες για αυταναφλεξη αυτη κλεινει για να σβησει ο κινητηρας και να μη δουλεψει στις μεγιστες στροφες του ανεξελεγκτα.
Ευχαριστώ για την απάντηση,οπότε σωστά είναι μόνιμα ανοιχτή; δεν πρεπει να παίζει με το γκάζι;Δεν παίζει ρόλο και στην κατανάλωση καυσίμου λογο μείγματος πλούσιο σε αερα λόγο του οτι ειναι μόνιμα ανοιχτή; Παίζει αυτο να μου προκαλεί υψηλή καταναλωση ; Επίσης στις ηλεκτρικές πεταλούδες ξερω οτι δεν κανει να τις πολυ πειράζουμε( άνοιξε κλείσε με το χερι) , το θέμα είναι οτι οταν το κάνουμε πρεπει να υπάρχει καποια αντίσταση ( γραναζια+ ελατηριο) αλλα να κλείνει, εμένα όλη μου την δύναμη να βάλω δεν κουνιέται καθόλου, για το κλαπετο μιλάω. Ήταν πολλά χρόνια με dpf off και η πεταλουδα οφφ και ακίνητη , εμφανισιακά απο μεσα στο κλαπετο ειναι ολοκαθαρη, γυαλίζει κιόλας , οποτε σκεφτομαι να την ανοίξω στο κομμάτι με τα γραναζια διότι λογικά τόσα χρόνια σε ακινησία η θα εχουν διαλυθεί τα γραναζια η θα εχει μαζέψει μακα και θα εχει "τσιμεντωσει". Τι λέτε ; γινεται ή θα την πάρω στο χέρι; ευχαριστώ πολυ για τον χρονο σας.
-
Την πεταλουδα την πιανει σωστα η διαγνωση, επισης αναλογα με την ποιοτητα του διαγνωστικου εχει εντολη ανοιξε-κλεισε για το τσεκαρισμα της, θα ελεγα μην την ανοιξεις στα γραναζια γιατι αν χασει το καλιμπραρισμα της θα την πεταξεις.
Αυτος ο κινητηρας οταν ειναι κρυος εχει αρυθμια για μερικα δευτερολεπτα εως 2 λεπτα και μυριζει εντονα μεχρι να αρχισει η βελονα θερμοκρασιας να ανεβαινει.
Για την αυξημενη καταναλωση που λες πρωτα μετρα συμπιεση και μετα καυσαερια, αν ειναι σωστα και τα δυο, κοιτας ολα τα υπολοιπα εκτος του κινητηρα.
DPF OFF ---> DPF ON