-
Για ενα Σαββατοκυριακο και για 200 χλμ περιπου, οδηγησα ενα focus C max, αυτο που πωλειται τωρα.
Γενικα τα φορντ με ξενιζουν λιγο στο σχεδιασμο, και μεσα κι εξω.
Χωροι καλοι, τιμονι ακριβες και κοφτερο, κιβωτιο με καλο κουμπωμα και σχετικα κοντες διαδρομες λεβιε!
Ο κινητηρας ψιλοψοφιος μου φανηκε, ενω βαραγε πυρακια συνεχως!
Πανω απο 140 δεν επιανε με ευκολια το αμαξι.
Και τωρα σε αυτο που μου εκανε περισσοτερο αρνητικη εντυπωση.
Η αναρτηση(εκδοση τρεντ) ηταν μαυρα χαλια.Πολυ μαλακο για τα γουστα μου, χωρις ομως μεγαλες κλισεις.
αυτο που με ενοχλησε ειναι η ανασφαλεια που σου δινει στην οδηγηση σε ταξιδι.
οι πλευσεις και η μη καλη αποσβεση των αμορτισερ, με εκαναν να νιωθω πολυ ανασφαλης.
Δλδ οι μεσοι οικογενειαρχες στους οποιους απευθυνεται, που θεωρητικα δεν το πολυκατεχουν το της οδηγησης, πως θα νιωθουν?
Παρολαυτα το αμαξι εστριβε αλλα με μια περιεργη αισθηση.
Τα φρενα ηταν καλα για τον ογκο και το βαρος του.Γενικα απο τα θετικα κρατω το τιμονι του, ολα τα αλλα δε μου αρεσαν.
Αν εκανε 14-15 χιλιαρικα θα το επαιρνα σαν οικογενειακο(και αφου εβαζα και 4 αμορτισερ της προκοπης), αλλα για τα 18+ που κοστιζει με την καμια... -
Ο χρήστης tm έγραψε:
εχει η ροδος τοσο μεγαλους δρομους ή μιλαμε για το αεροδρόμιο?μη ξυνεις πληγες..
τωρα γινεται μια διαπλατυνση..ο δρομος ειναι για Λινδο..
εχει μια-δυο παγιδες..
παντα στα ιδια σημεια φευγουν..ΤΟ ΠΙΟ επικυνδυνο ειναι οταν εχεις στο ιδιο ρευμα..
εναν να παει με 40 και ενα με 180.. -
Συνοδηγός για 3-4 χλμ σε φίλου 911 turbo cabrio σε σοκολά χρώμα.
Εντυπώσεις, τι να πω τώρα... ήχος πόρωση! επιτάχυνση απίστευτη! με λίγα λόγια μοιάζει ψεύτικο!
Σήμερα που το τσεκάρισα στο internet είδα 3,7 0-100
Όταν βάλει πινακίδες μου υποσχέθηκε να το οδηγήσω. Τότε θα επανέλθω... -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ετσι, έτσι, ν'αρχίζει σιγά σιγά **η απομυθοποίηση **των κατσικιών τύπου Niva, Samurai, Vitara, Jimny κλπ... Από τα χειρότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, κάνουν μόνον για χώμα, στην άσφαλτο οι συμβιβασμοί που πρέπει να γίνουν, είναι τραγικοί!(Πριν πεταχτεί κάποιος, έχουμε Niva και έχω οδηγήσει όλα τα παραπάνω και έχω ιδία γνώμη...)
Ποια απομυθοποιηση να αρχισει ? Ειχαν φτιαξει τα αυτοκινητα που αναφερεις κανα μυθο οτι εχουν οδικη συμπεριφορα ξυράφι ?
Ο μονος μυθος που εχουν φτιαξει τα αυτοκινητα που αναφερεις ειναι για εκτος δρόμου που τα καταφερνουν απιστευτα καλά , πραγμα που το παραδεχονται ολοι οσοι εχουν ασχοληθει εστω και λιγο με το θέμα. Για την κινηση στην ασφαλτο (για το niva και για το samurai δεν το συζητω ... ειναι 10+χρονων αυτοκινητα) . Το jimny οπως σου ειπα και σε αλλο τοπικ και ειδικα το τελευταιο εχει πολύ καλη οδικη συμπεριφορα για αυτο που ειναι .... και αυτο που ειναι το jimny ειναι τζιπ .... που σημαινει οτι ειναι καλυτερο εκτος ... και απλα καλό και ευκολοδηγητο εντος δρόμου. Αμα γινει πολύ καλο εντος δρομου (οπως το τελευταιο vitara που το κανανε suv και εκτος δρόμου ειναι σκετη αποτυχία) τοτε θα εχει γινει μίνι suv. Τετοια κυκλοφορουν αρκετα αμα θέλει να παρει κάποιος , να μας λειπει να κανουν και τα jimny ετσι.
Οι συμβιβασμοι δεν ειναι καθολου τραγικοι . Αν ηταν τοσο χαλια οπως νομιζεις , εγω που εκανα 90000χλμ σε τρια χρονια με το παλιο , απο τα οποια το πολύ να ηταν 1000χλμ στο χωμα, θα ημουν τόσο δυσαρεστημενος που δεν θα ξαναπλησιαζα jimny. Οπως βλέπεις πηρα το καινουριο. Και πιστεψε με, δεν ειμαι απο τους χαλαρους οδηγους και τους ησηχους ανθρωπους... αλλα οταν μπαινω στο jimny δεν εχω την απαιτηση να πηγαινω αεροπορια ή με την ανεση μιας λιμουζινας .... αμα καποιος γι αυτο το αγωρασε .... ας κανει καλυτερη ερευνα αγορας, συμφωμα με τις αναγκες του, την επόμενη φορά . -
Nα στο πω πιο απλά... Ακόμη και το πιο απλό μικρο , είναι πολύ καλύτερο από ένα Jimny παντού, πλην χώματος. Και εννοώ όχι απλώς καλύτερο, αλλά να του ρίχνει στ'αυτιά σε επιδόσεις κράτημα κλπ κλπ.. Το Jimny θα τα βρει σκούρα απέναντι σε ένα ...C3 1.1 (αν είναι ποτέ δυνατόν δηλαδή ). Μην πεις όχι, γιατί βάζω στοίχημα, αν ξεκινήσουμε για ένα ταξίδι πχ ως το Ναύπλιο, εσύ με το Jimny κι εγώ με το απλούστερο 1100άρι σουπερμίνι, θα φτάσω πιο γρήγορα, πιο άνετα, πιο οικονομικά και εντελώς ατσαλάκωτος...
Εσύ πάλι, μάλλον όχι.
Εντελώς φιλικά. -
Για να ειμαι και εντος τοπικ ... Οδηγησα χθες το LEON CUPRA tfsi.
Εντυπωσεις ... μου αρεσε πολύ το τραβηγμα που ειχε απο χαμηλά και γενικοτερα το ειναι αρκετα δυνατο και σε μαμα μορφη και η γενικοτερα η αισθηση και το πατημα στον δρομο ακομα και στα πολλά χλμ.
Το αμαξι ειναι του ξαδελφου μου και του ειχα πει τα καλυτερα λογια για την αγορα του οταν με ειχε ρωτησει. Το εχει περιπου ενα χρόνο τωρα και ειναι απολυτα ευχαριστημενος. Μετα απο ενα χρόνο στη σχεση τους ειπα να βαλω καμια φυτιλια για να τους την ξαναδυναμοσω και αρχισα το μπριζωμα για εισαγωγη, προγραμμα και επωνυμη εξατμισουλα. Παει ευκολα και αξιοπιστα 320+αλογα. Μια χαρα για ά σταδιο 2λιτρο αμαξι ! -
Nα στο πω πιο απλά... Ακόμη και το πιο απλό μικρο , είναι πολύ καλύτερο από ένα Jimny παντού, πλην χώματος. Και εννοώ όχι απλώς καλύτερο, αλλά να του ρίχνει στ'αυτιά σε επιδόσεις κράτημα κλπ κλπ.. Το Jimny θα τα βρει σκούρα απέναντι σε ένα ...C3 1.1 (αν είναι ποτέ δυνατόν δηλαδή ). Μην πεις όχι, γιατί βάζω στοίχημα, αν ξεκινήσουμε για ένα ταξίδι πχ ως το Ναύπλιο, εσύ με το Jimny κι εγώ με το απλούστερο 1100άρι σουπερμίνι, θα φτάσω πιο γρήγορα, πιο άνετα, πιο οικονομικά και εντελώς ατσαλάκωτος...
Εσύ πάλι, μάλλον όχι.
Εντελώς φιλικά.Ωραια ολα αυτα που λες , αλλα οταν εγω θα φτασω στον προορισμο μου και θα αρχισω τις βολτες στα βουνα και στις πεδιαδες τις όποιας περιοχης εσυ θα περιοριζεσαι μεχρι εκει που θα εχει ασφαλτο . Οταν θα χιονισει θα τρεχεις να βρεις τις αλυσιδες και θα βρίζεις να τις βαλεις στο κρυο για να πας στην δουλεια σου, ενω εγω βρισκω αφορμη να φυγω για βολτα ακομα και μεσανυχτα να ειναι. Οταν ριχνει καρεκλοποδαρα και πλημιριζουν οι δρομοι , ψαχνεις να βρεις το πιο ρηχο μερος να περασεις να φτασεις εκει που θέλεις να πας, ενω εγω βγαινω για βολτιτσα σαν τα σαλιγκαρια σε κανα χωματοδρομο να παιξω και αλλα ακομα πολλά ...
Και ο μονος συμβιβασμος μου ειναι οτι στην Εθνικη θα παω με 20χλμ λιγοτερα απο σενα και θα μου καψει ενα με δυο λιτρα (και αν) παραπανω απο σενα λογο αεροδυμναμικης. Προτιμω λοιπον να συμβιβαστω σε αυτα που λες προκειμενου να κανω ολα τα υπολοιπα που αυτοκινητα οπως αυτα που περιγραφεις ποτε δεν θα μπορεσουν καν να πλησιασουν.
Το c2 1,1 που λες υπαρχει να δοκιμασουμε μια απο σταση να δουμε τι γίνεται ? -
Α καλά, 320 άλογα μπροστά, έχει να κυνηγήσει πολλά πεζοδρόμια..
-
Οχι δεν υπάρχει, απλά το πήρα σαν παράδειγμα για το πιο αργό σουπερμίνι... Υπήρχε 206 1.1 όμως, που στο Vitara 1.6 προηγούμενης γενιάς, έριξε πολύ ξύλο και εύκολα στο ταξίδι Γιάννενα - Ζάκυνθο. Και προφανώς δεν θα πας με 20 λιγότερα, με το 206 πηγαίναμε διαρκώς με 140-150, όταν εσύ μετά τα 100 θα κάνεις προσευχές.
Δεν τα γράφω για να μειώσω το Jimny, είναι γνωστό πως εκτός δρόμου κάνει παπάδες και δεν το συζητώ πως σαν παιχνίδι είναι το καλύτερο , ενώ είναι και πιο υποφερτό σαφώς από το Niva που είναι πολύ παλιό και πιο τρακτέρ...
Γράφω τα παραπάνω, γιατί μας διαβάζουν και άλλοι, οπότε να ξέρουν με τι έχουν να κάνουν...ΥΣ: Περιμένεις να είσαι πιο γρήγορος από ένα C3 1.1 , ειλικρινά; Αντε μόνον από στάση, αλλά έτσι και ...ξεκινήσουν, άντε γεια!
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Α καλά, 320 άλογα μπροστά, έχει να κυνηγήσει πολλά πεζοδρόμια..Το γκαζι για αυτο υπαρχει , θέλεις πολύ πατας πολύ, θέλεις λιγο πατας λίγο, θέλεις σταθερο πατας σταθερο. Δεν ειναι on - off play station κατασταση ...και πρεπει να ξερεις που πατας τέρμα. Ειναι βασικη προυπόθεση αν οδηγας δυνατο αμαξι, να ξερεις τι σου γίνεται . Κανενα ηλεκτρονικο συστημα, καμια αναρτηση, κανενα λαστιχο δεν θα σε γλυτωσουν ΟΛΕΣ τις φορες αν εσυ δεν ξερεις να εκτιμας τις καταστασεις και να αυτοπεριορίζεσαι. Αυτο ειναι νόμος, ειτε εχεις αμαξι 50 αλογα ειτε εχεις αμαξι 800 άλογα.
-
Οχι δεν υπάρχει, απλά το πήρα σαν παράδειγμα για το πιο αργό σουπερμίνι... Υπήρχε 206 1.1 όμως, που στο Vitara 1.6 προηγούμενης γενιάς, έριξε πολύ ξύλο και εύκολα στο ταξίδι Γιάννενα - Ζάκυνθο. Και προφανώς δεν θα πας με 20 λιγότερα, με το 206 πηγαίναμε διαρκώς με 140-150, όταν εσύ μετά τα 100 θα κάνεις προσευχές.
Δεν τα γράφω για να μειώσω το Jimny, είναι γνωστό πως εκτός δρόμου κάνει παπάδες και δεν το συζητώ πως σαν παιχνίδι είναι το καλύτερο , ενώ είναι και πιο υποφερτό σαφώς από το Niva που είναι πολύ παλιό και πιο τρακτέρ...
Γράφω τα παραπάνω, γιατί μας διαβάζουν και άλλοι, οπότε να ξέρουν με τι έχουν να κάνουν...ΥΣ: Περιμένεις να είσαι πιο γρήγορος από ένα C3 1.1 , ειλικρινά; Αντε μόνον από στάση, αλλά έτσι και ...ξεκινήσουν, άντε γεια!
Εχω δοκιμασει με το παλιο μου jimny με 2 206 1,4 και τους ειχα περασει (o ενας φίλος) και με polo 1,4 με τα 60 αλογα και εξατμιση στην Βουτα σταση 700 μετρα και εφαγε σχεδον κολωνα. Ειμσταν και μεγαλη παρεα και ακομα τον κραζουν τον καψερό
Περα πλάκας ομως, ολα αυτα που λες οκ. Αν στην εξισωση ομως βαλεις και το θέμα παιχνιδι (πισωκινηση χιονια λασπες κλπ) και γενικοτερα εκτος δρομου τοτε τελειωνει η συζητηση.
Αν **καποιος δεν ενδιαφερεται για εκτος δρομου **και ειδικα αν θα ειναι και το μοναδικο του αυτοκινητο τοτε, σαφεστατα δεν υπαρχει λογος να παρει jimny. -
Συμφωνούμε!
Εγώ που θέλω ένα αυτοκίνητο να με πάει παντού με άνεση , ταχύτητα και ασφάλεια, προτιμώ ένα συμβατικό κι απλά γνωρίζω πως αν φτάσω κάπου που τελειώνει ο δρόμος, καλύτερα να παίξω...μπιρίμπα, παρά με το αμάξι μου!ΥΣ: Ο φίλος σου με το 206 1.4 μάλλον είναι....κουλάδι, αλλά μην του το πεις!
-
ΥΣ: Ο φίλος σου με το 206 1.4 μάλλον είναι....κουλάδι, αλλά μην του το πεις!
Οχι οχι δεν το δέχομαι ................ το jimny ειναι πολύ πριόνι και κανει τους αντιπάλους να φαινονται λίγοι
-
Λοιπόν, σήμερα οδήγησα το TypeR για περίπου ένα μισάωρο και κάτι, στα πλαίσια test-drive.
Με έβαλαν και υπέγραψα μια φόρμα (ότι δεν έχω πάρει ναρκωτικά και θα το φέρω στην ίδια μηχανική κατάσταση και κάτι τέτοια κουφά-έγραφε και ότι είναι ασφαλισμένο βέβαια*), το πήρα κα έφυγα, χωρίς πωλητή, man & machine! Bέβαια ήταν και η κοπέλα μου μαζί, που έβγαζε διάφορους αγχωτικούς ήχους αλλά δεν έδινα σημασία!
Η έκδοση ήταν προφανώς η PLUS με όλα τα καλούδια, CC, R-CD, Clima κλπ κλπ την οποία μου την άφηνε 33Κ (από 33.600) + κάτι δώρα (αισθητήρες παρκαρίσματος, bluetooth, κάτι πατάκια και κάτι παπαριες που δε θυμαμαι ). Δεν έπεφτε παρακάτω παρά τα παζάρια μου, μάλιστα μου είπε ότι θα μπορούσα να το έχω σε 3 μέρες, σε κόκκινο και μάλιστα με ανέβασε στον πάνω όροφο να το δω (μου είπε ότι είναι δικό τους προαγορασμένο, αλλά είχε πάνω ένα ταμπελάκι που έλεγε ΕΚΘΕΜΑ, αυτό δεν ήταν εκθεσιακό ρε παιδιά? Μάλιστα, είχε φανερά σημάδια από μπες-βγες στο πάτωμα κάτω απ'την πόρτα, όχι τίποτα γρατζουνιές πιο πολύ σκόνες και τέτοια.. ). Του το επισήμανα και μάλιστα του είπα ότι αν μου το άφηνε 30Κ, θα το έπαιρνα επί τόπου, αλλά δεν... τεσπα.Στο δια ταύτα:
Πανέμορφο το διαστημικό εσωτερικό του με όχι την καλύτερη ποιοτητα πλαστικών που κυκλοφορεί, αλλά στο ταπερ δεν έχει και πολύ σημασία. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ θέση οδήγησης, κυριολεκτικά το φοράς το αμάξι, αν και το μπακετ με στένευε πολύ (με πάταγε στα πλάγια των μηρών και ψηλά, κάτω απ' τα κωλομέρια) μάλλον θα με κούραζε πολύ σε ταξίδι. Bέβαια έβαλα το κάθισμα τέρμα πίσω και κάτω και το τιμόνι τέρμα μέσα και πάνω για να βολευτώ οριακά (είμαι και λίγο τερατάκι 1,90+ και 100 κιλά ). Παρόλα αυτά οι πίσω, ακόμη και πισω από μένα θα είχαν καλο χώρο, δλδ 4 άτομα βολεύονται άνετα, 5 μάλλον με τίποτα.
Εξοικειώθηκα αμέσως με όλα τα χειριστήρια, φανταστικός ο λεβιές και το κιβώτιο σε αίσθηση, όπως και το τιμόνι, όμως το φρένο κάπως με χάλασε ..
Αντίθετα, οι διάφορες οθόνες και το ηχοσύστημα ήταν δύσκολο να τα διαβάσεις και να καταλάβεις τι να πατήσεις, αλλά δεν ασχολήθηκα και πολυ, φαντάζομαι με λίγη εξοικείωση τα μαθαίνεις.Το κακό ήταν ότι είχε μόνο καπου 1.000 χλμ (αρα άστρωτο) και λογικά δεν είχε ανοίξει, και μάλλον γι' αυτο δε με ικανοποίησε η δύναμή του... βέβαια δε μιλάω για χαμηλά, όπου παει σαν ένα συμβατικό αμάξι, αλλά ψηλά, όπου βγαίνει η δύναμή του.
Το έφτασα πολλές φορές στον κόφτη και ειδικά 2α και 3η και μπορώ να πω ότι δεν έφευγε όπως περίμενα, αλλά λογικά δεν είχε ανοίξει έτσι? Πάντως ανέβαζε στροφές με απίστευτους ρυθμούς.
Σε στρίψιμο δεν το πολυπίεσα (και που να το πιεσω βέβαια μέσα σε μισή ώρα και στη διαδρομή Φλοίσβο-Συγγρού-Ν. Σμύρνη-Χαμοστέρνας και πίσω, με αρκετή κίνηση κιόλας. Ειπα να πάω κάπου πιο στριφτερά, αλλά μου είπε να γυρίσω σε κανα μισάωρο, αν και θα τον έγραφα κανονικα αν ήξερα καμια καλή διαδρομή εκεί κοντα, αλλά δεν τα πολυξέρω τα μέρη και δε συζητάω για λιμανάκια, θα είχε πολύ κίνηση).
Όσο τελοσπάντων μπόρεσα να το πιέσω σε στροφή, έδειχνε να εμπνέει εμπιστοσύνη και να περνάει όλη τη δύναμη κάτω, σου έδινε την αίσθηση ότι μπορείς να κάνεις παπαδες! Ακόμα και σε στροφες με λακκούβες και με γκάζι στο πάτωμα.
Τώρα που είπα λακκούβες, δε μου φάνηκε τόσο σκληρό όσο λένε, ΟΚ ψιλοκοπανάει, αλλά όχι περισσότερο απ' το Astra 1.4 του πατέρα μου πχ. Μια χαρά άνετο μου φάνηκε.Στο παρκάρισμα πρέπει να είναι ψιλοδύσκολο, καθώς δε βλέπεις καλά πίσω και δεν μπορείς να το υπολογίσεις εύκολα (αν και μάλλον κι αυτό θέμα συνηθειας πρέπει να είναι). Επίσης δε βλέπεις και τη μούρη, αλλά αυτό συμβάλει και στο να έχεις μια πιο 'πολεμική' αίσθηση.
Λίγο τρομακτικές ήταν οι ενδείξεις του trip computer, σταθερά πάνω από 22+! Πρέπει να το έχουν κανιβαλίσει αρκετά μέχρι τώρα, αλλά και γω δεν του φέρθηκα καλύτερα.Συμπερασματικά, μου άρεσε πάρα πολύ σαν αίσθηση και ειδικά ο τρόπος που το φοράς και κάθεσαι μέσα, και φάνηκε και αρκούντως ευκολοδήγητο για αστικές διαδρομές.
Θέλω να το ξαναοδηγήσω όταν θα έχει μαζέψει και περισσότερα χλμ και σε κάποια καλυτερη διαδρομή για να το δω και υπο πίεση, αν και κάτι μου λέει ότι δε θα με απογοητέψει... οπότε... θα το σκεφτώ και αυτό!*Τι να παίζει σε περίπτωση ατυχήματος?
Σε βαζουν να τα πληρώσεις? -
Αφού ανέβαζε στροφές αγόγγυστα, δεν είναι θέμα του άστρωτου μοτέρ η έλλειψη δύναμης. Δεν πρόκειται ν'αλλάξει κάτι δραματικά, ακόμη κι αν στρωθεί. Σορυ που στην χαλάω, αλλά μάλλον αυτή είναι η δύναμή του. Που δεν νομίζω να είναι και λίγη εξάλλου, δεν ξέρω βέβαια τις προσδοκίες σου...
Οσο για την άνεση... Είσαι σίγουρος;
Για ξανακάνε καμιά βόλτα σε δρόμους με λακούβες και σαμάρια.... -
Αφού ανέβαζε στροφές αγόγγυστα, δεν είναι θέμα του άστρωτου μοτέρ η έλλειψη δύναμης. Δεν πρόκειται ν'αλλάξει κάτι δραματικά, ακόμη κι αν στρωθεί. Σορυ που στην χαλάω, αλλά μάλλον αυτή είναι η δύναμή του. Που δεν νομίζω να είναι και λίγη εξάλλου, δεν ξέρω βέβαια τις προσδοκίες σου...Οσο για την άνεση... Είσαι σίγουρος;
Για ξανακάνε καμιά βόλτα σε δρόμους με λακούβες και σαμάρια....Λες ρε γμτ? Μπορεί να φταίει η έλλειψη ροπής, αλλά το περίμενα πιο δυνατό..
Για την άνεση που λες, ναι ρε συ, μπήκα σε κάτι κωλόστενα γεμάτα λακκούβες που περνάω συχνά και μου φάνηκε μια χαρά, τι να πω? Τόσο σκληραγωγημένος είμαι?
-
Tι να πω, μήπως έχεις ..μπόλικο υλικό στο πίσω μέρος;
Η κοπέλα σου τι είπε; Αν και οι δύο το βρήκατε άνετο, τότε δεν έχει σημασία τι λένε οι άλλοι, ΕΙΝΑΙ άνετο και να πάνε να μαμηθούν όλοι (κι εγώ μαζί! ) -
Tι να πω, μήπως έχεις ..μπόλικο υλικό στο πίσω μέρος;
Η κοπέλα σου τι είπε; Αν και οι δύο το βρήκατε άνετο, τότε δεν έχει σημασία τι λένε οι άλλοι, ΕΙΝΑΙ άνετο και να πάνε να μαμηθούν όλοι (κι εγώ μαζί! )Όχι ρε συ, δεν είμαι και χοντροκωλης!
Και αυτης ανετο της φάνηκε και ότι κοπαναγε λιγότερο απ' το Αστρα.. Α, της άρεσαν και τα μπακετ! -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Αφού ανέβαζε στροφές αγόγγυστα, δεν είναι θέμα του άστρωτου μοτέρ η έλλειψη δύναμης. Δεν πρόκειται ν'αλλάξει κάτι δραματικά, ακόμη κι αν στρωθεί. Σορυ που στην χαλάω, αλλά μάλλον αυτή είναι η δύναμή του. Που δεν νομίζω να είναι και λίγη εξάλλου, δεν ξέρω βέβαια τις προσδοκίες σου...
Οσο για την άνεση... Είσαι σίγουρος;
Για ξανακάνε καμιά βόλτα σε δρόμους με λακούβες και σαμάρια....Λες ρε γμτ? Μπορεί να φταίει η έλλειψη ροπής, αλλά το περίμενα πιο δυνατό..
Για την άνεση που λες, ναι ρε συ, μπήκα σε κάτι κωλόστενα γεμάτα λακκούβες που περνάω συχνά και μου φάνηκε μια χαρά, τι να πω? Τόσο σκληραγωγημένος είμαι?
Το γεγονός ότι σου φάνηκε άνετο μπορεί να οφείλεται στο ότι το κυκλοφόρησες με χαμηλές ταχύτητες σχετικά (εντός Αθήνας πόσο να έτρεξες πια) και για μικρό χρονικό διάστημα.
Αν κάνεις μια διαδρομή μιάμιση ώρα με μέσο όρο ταχύτητας πάνω από 80χλμ με το αμάξι, τότε θα είσαι σε θέση να εκτιμήσεις πραγματικά την άνεση. Μπορεί και πάλι να σου φανεί μια χαρά, μπορεί όμως να νιώσεις και 'κουδουνισμένος'. Προσωπικά αυτό είχα πάθει όταν με πήγαν βόλτα με το καινούριο Civic 1.8, ένιωθα μια ανεξήγητη απελπισία καθισμένος στο αμάξι. Αν ενδιαφέρεσαι τελικά για το αυτοκίνητο προσπάθησε να τους πείσεις να σου το δώσουν ξανά για ένα δίωρο.
Όσο για τη δύναμη, αν έχεις οδηγήσει τουρμπάτο αμάξι πιθανότατα θα σου φαίνεται κάπως αναιμικό γιατί του λείπει συγκριτικά η ροπή. -
το αμάξι σιγουρα θα μαζευε ταχύτητα,μαλλον εσυ ησουν που δεν το καταλάβαινες.
μονάχα με αλλο διπλα-διπλα μπορείς να το δεις 'πραγματικά'.
Οδήγησα....