-
Καλησπέρα σε όλους!
Σήμερα το απόγευμα πήγα να πάρω το corsa c (2005 μοντέλο 1.2 twinport) της συζύγου, και όπως έπιασα το τιμόνι και πήγα να κάτσω στο κάθισμα το τιμόνι κινήθηκε προς τα μέσα. Μου φάνηκε περίεργο γιατί είναι η βασική έκδοση και δεν πίστευα ότι έχει ρύθμιση το τιμόνι για βάθος. Το τράβηξα και μετακινήθηκε προς τα έξω. Κατέβασα τον διακόπτη που βρίσκεται στο κάτω μέρος για να ρυθμίσεις το ύψος του τιμονιού και το ξανακλείδωσα, μα πάλι το τιμόνι μετακινείται προς τα μέσα και προς τα έξω. Λίγο ψάξιμο στο internet, κυρίως σε ξένα φόρουμ και μάλλον είδα ότι πρόκειται για κολώνα τιμονιού. Δευτέρα θα πάρω τον μηχανικό μου αλλά έχω λίγο αγχωθεί, γιατί δεν ξέρω πόσο επικίνδυνο είναι και πηγαινοφερνουμε τα παιδιά. Έχεις κανείς αντίστοιχη εμπειρία; -
Δεν την είχα πειράξει τη ρύθμιση από τότε που το πήρα μέχρι τότε που το πούλησα... Αχ ... Όχι σαν το 208... Τεσπά κάτι δικά μου.
Κουνιέται όλη η κολώνα μέσα έξω ή μόνο το τιμόνι;
Ίσως απλά έχουν φύγει οι βίδες στήριξης. Δεν θυμάμαι που έχω το Haynes manual να το δω πάλι. -
@antonakis said in Corsa C θέμα με το τιμόνι:
Δεν την είχα πειράξει τη ρύθμιση από τότε που το πήρα μέχρι τότε που το πούλησα... Αχ ... Όχι σαν το 208... Τεσπά κάτι δικά μου.
Κουνιέται όλη η κολώνα μέσα έξω ή μόνο το τιμόνι;
Ίσως απλά έχουν φύγει οι βίδες στήριξης. Δεν θυμάμαι που έχω το Haynes manual να το δω πάλι.
Απ' ότι μπορώ να καταλάβω, μόνο το τιμόνι. Δεξιά αριστερά όχι. Επίσης όταν στρίβω το τιμόνι σταματημένος δεν παρατηρώ κάτι περίεργο. Μου είπε η σύζυγος ότι το κάνει κάνα μήνα τώρα. Τότε το είχε πάει σε ένα μηχανικό συγγενή της να φτιαξειτον διακόπτη της μίζας. Λογικά κάτι θα έκανε λάθος αυτός ή θα ξεχασε κάτι να κάνει. -
Ρε μπας και δεν έσφιξε τη βίδα του τιμονιού (1) αν το έβγαλε; (Πρέπει να βγει ο αερόσακος για να το δεις εκεί)
Corsa C θέμα με το τιμόνι