-
Μήπως έχει σκόνη μέσα ο υπολογιστής? Είναι ο πλέον ηλίθιος λόγος που κολλάει η εγκατάσταση του Ubuntu..
-
τι να σε πω....τα XP πάντως τα πήρε μια χαρά!
-
Διόρθωση:
Μετά από προτροπή χρήστη του Helmug (να ναι καλά ο άνθρωπος), εγκατέστησα εκ νέου το Neo-Office αφού πρώτα ξεφορτώθηκα με το AppDelete την παλιά έκδοση και τις ρυθμίσεις της.
Οι διαφορές ήταν συγκλονιστικές! Ο ορθογράφος πλέον δουλεύει τέλεια και το πρόγραμμα πετάει κυριολεκτικά. Σε σχέση με το Office 2004 το καινούργιο NeoOffice αποτελεί πολύ καλή εναλλακτική.
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το Pages 08 είναι ευκολότερο στην χρήση και δένει πιο όμορφα με το περιβάλλον του Mac, αλλά σίγουρα δεν έχει τις τεράστιες δυνατότητες του NeoOffice. Άλλωστε το Pages είναι πιο πολύ template-oriented. Horses for courses, λοιπόν.
Το Leopard το αγόρασα
-
Άρα το iWork δεν πάει πακέτο με το Leopard?
-
Όχι. Το iWork πωλείται ξεχωριστά, ακόμα και αν αγοράσεις καινούργιο apple σήμερα. Αυτό που πάει πακέτο με τα καινούργια computer, αλλά όχι με το leopard, είναι το iLife 08.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Όχι. Το iWork πωλείται ξεχωριστά, ακόμα και αν αγοράσεις καινούργιο apple σήμερα. Αυτό που πάει πακέτο με τα καινούργια computer, αλλά όχι με το leopard, είναι το iLife 08.Δίκιο έχεις, μπέρδεψα iLife με iWork..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Άρα το iWork δεν πάει πακέτο με το Leopard?Μερικα τορρεντς παντως το εχουν πακετο...
Ελα μωρε... τι σκατα τα κανεις τα iWorks... ερχεται το killer app ---> Office 08
Τα υπολοιπα ειναι αλοιφες στο πατωμα...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
kantoniou
Spike +Οπισθοδρομικοι users
Αν ξεπερασετε το αρχικο σοκ της επαναδιαταξης των μενου και δουλεψετε μαζι του, θα δειτε πως ειναι και μαλιστα ποιο γρηγορο... it's all in the mind Use the force...
Περι Shortcuts παντως δεν ξερω/χρησιμοποιω... αλλα google is ur friend...
Παντως, αυτο το Onenote δεν το αλλαζω με τιποτα... φοβερο και τρομερο app...
Θα συμφωνήσω με τον 'ιπτάμενο'. Μου αρέσει στη χρήση το 2007 και όσο το δουλεύω το κάνω και πιο γρήγορα. Δεν πάω πίσω.
Στο google λέει για το normal.dot template το οποίο έχω κανονικά αλλά δεν το διαβάζει.... -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ακούω καμιά πρόταση για TV tuner για το desktop μου σε PCI (μάλλον) -
Hauppauge ή Pinnacle (edit: ή Avermedia που προτάθηκε από πάνω). Προσωπικά θα έκλινα περισσότερο στις πρώτες.
Αν το PC είναι αρκετά ισχυρό, προτίμησε κάποια που θα γράφει εκπομπές στο σκληρό για να τις δεις αργότερα.
Έχε υπόψη ότι χρειάζονται αρκετά ισχυρό τηλ. σήμα. Δηλαδή αν βλέπεις κάποια κανάλια με λίγο χιόνι, με την κάρτα το χιόνι θα είναι αυξημένο. Να προτιμήσεις κάποια που να έχει είσοδο εξωτερικής κεραίας (κεντρικής ή φορητής). -
Ακούω καμιά πρόταση για TV tuner για το desktop μου σε PCI (μάλλον)
avermedia hybrid
-
Αγαπητε κληρουχα σε προειδοποιω... Στα TV TUNER σε PCI εχει παρατηρηθει το φαινομενο να τρωνε παρεμβολες απο λοιπα υποσυστηματα του PC με σοβαρο αντικτυπο στην ποιοτητα ληψης! Δεν ειναι κανονας αλλα πιθανοτητα (μιλαει ο παθων)
Απο εκει και περα...
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702024 Οσα tuners και αν εχω αλλαξει (και ειναι πολλα) παντα σε αυτη την εταιρια καταληγω
http://www.averm.co.uk/avermedia/aver/p ... asp?show=1 Αυτη την εχουμε εγω και ο Demetriades... αρκετα καλη! Πολυ καλη στο σημα, απλα δεν τις δινω αριστα στο συνοδευτικο software.
Αυτα για την ωρα... φευγω γιατι θα με περιμενει ο πελατης...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Hauppauge ή Pinnacle. Προσωπικά θα έκλινα περισσότερο στις πρώτες.
Αν το PC είναι αρκετά ισχυρό, προτίμησε κάποια που θα γράφει εκπομπές στο σκληρό για να τις δεις αργότερα.
Έχε υπόψη ότι χρειάζονται αρκετά ισχυρό τηλ. σήμα. Δηλαδή αν βλέπεις κάποια κανάλια με λίγο χιόνι, με την κάρτα το χιόνι θα είναι αυξημένο. Να προτιμήσεις κάποια που να έχει είσοδο εξωτερικής κεραίας (κεντρικής ή φορητής).`Οχι Pinnacle
Από παλιά όλο έβγαζε ιδιότροπο software και drivers, έχει φτιάξει τώρα? -
Είχα κάρτα TV για 5 χρόνια σε 2 διαφορετικά συστήματα. Δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα (εκτός από τους οδηγούς στα XP ).
Edit:
η Pinnacle έχει καλή ποιότητα όμως. Λόγω κάποιων πραγμάτων που έχουν ακουστεί για οδηγούς κλπ, προτιμώ την Hauppauge, όπως έγραψα. -
- Το PC είναι 3ετίας (P4 3.2)...Χρειάζομαι επεξεργαστική ισχύ για να γράφω εκπομπές? (τι χώρο χρειάζομαι αλήθεια σε GB?)
- Δίπλα έχω πρίζα TV
- Στο Πλαίσιο προμοτάρανε την avermedia. Για Hauppauge επίσης καλά λόγια έχω ακούσει.Αυτό που δεν ξέρω όμως είναι τι πρέπει να κοιτάξω-προσέξω (αν πρέπει). Δηλ τι διαφορές έχουν μεταξύ τους?
- Κόστος αδιάφορο για λογικά ποσά (μέχρι 120+ ας πούμε)...Αλλά τι κερδίζω πηγαίνοντας σε 1 ακριβότερη? Ποιότητα, δυνατότητες?
-
kantoniou
Spike +Οπισθοδρομικοι users
Ναι, ρε, ειμαι!
Περα απο την πλακα, δεν το εβγαλα ουτε εγω. Το εχω στο laptop στο σπιτι και προσπαθω να το συνηθισω. Δεν ειναι κακο, απλα εκαναν υπερβολικα πολλες αλλαγες με τη μια. Επισης μεγαλο πισωγυρισμα θεωρω οτι μετα απο πολλα χρονια εχουμε παλι ασυμβατοτητες με τις προηγουμενες εκδοσεις. Κατανοω οτι αυτο ειναι συνεπεια των αυξημενων δυνατοτητων, αλλα δεν παυει να ειναι προβλημα στην ανταλλαγη αρχειων απο PC σε PC.
Ευτυχως δεν αλλαξαν το right click... -
Αγαπητε κληρουχα σε προειδοποιω... Στα TV TUNER σε PCI εχει παρατηρηθει το φαινομενο να τρωνε παρεμβολες απο λοιπα υποσυστηματα του PC με σοβαρο αντικτυπο στην ποιοτητα ληψης! Δεν ειναι κανονας αλλα πιθανοτητα (μιλαει ο παθων)
Απο εκει και περα...
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702024 Οσα tuners και αν εχω αλλαξει (και ειναι πολλα) παντα σε αυτη την εταιρια καταληγω
http://www.averm.co.uk/avermedia/aver/p ... asp?show=1 Αυτη την εχουμε εγω και ο Demetriades... αρκετα καλη! Πολυ καλη στο σημα, απλα δεν τις δινω αριστα στο συνοδευτικο software.
Αυτα για την ωρα... φευγω γιατι θα με περιμενει ο πελατης...
Δηλ τι σύνδεση προτείνεις? USB? Κάτι άλλο που δεν γνωρίζω?
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Τι θα συστηνατε για antivirus/antispyware/firewall;
Μιλαω για αγορα προγραμματος, εγκατασταση σε Η/Υ που δεν σηκωνει πολλα-πολλα και χειριστη τελειως αδαη.
Χρηση γραφειου. Πλοηγηση θα κανει, αλλα δε νομιζω σε 'υποπτα' στεκια...Ποιος θα συστησει ενα light antivirus ρε παιδια;;;
-
koutsan
κυρίως δυνατότητες. Το τσιπάκι λήψης τηλεοπτικού σήματος συνήθως είναι ίδιο σε μοντέλα της ίδιας μάρκας.
Ο επεξεργαστής σου είναι επαρκής για να γράφεις προγράμματα χωρίς σοβαρά κοψίματα στην εικόνα. Δεν θα τρέχεις όμως ταυτόχρονα βαριά προγράμματα. Καλό είναι να έχεις αρκετή μνήμη (προτείνω 2 GB). Χώρο, αναλόγως του πόσα θες να γράφεις. Με καμιά 10ριά GB δεν θα έχεις πρόβλημα (εκτός αν γράφεις σε RAW -εφόσον προσφέρεται τέτοια δυνατότητα-, πράγμα άχρηστο). -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
koutsan
κυρίως δυνατότητες. Το τσιπάκι λήψης τηλεοπτικού σήματος συνήθως είναι ίδιο σε μοντέλα της ίδιας μάρκας.
Ο επεξεργαστής σου είναι επαρκής για να γράφεις προγράμματα χωρίς σοβαρά κοψίματα στην εικόνα. Δεν θα τρέχεις όμως ταυτόχρονα βαριά προγράμματα. Καλό είναι να έχεις αρκετή μνήμη (προτείνω 2 GB). Χώρο, αναλόγως του πόσα θες να γράφεις. Με καμιά 10ριά GB δεν θα έχεις πρόβλημα (εκτός αν γράφεις σε RAW -εφόσον προσφέρεται τέτοια δυνατότητα-, πράγμα άχρηστο).Οκ ευχαριστώ...Μάλλον για την avermedia με βλέπω να πηγαίνω...Δεν έχω πάντως κατ'αρχήν τίποτα ιδιαίτερες απαιτήσεις...Ένα καλό σήμα μου φτάνει, ένα τηλεκοντρόλ θα ήταν χρήσιμο νομίζω και μάλλον δεν θα πολυγράφω εκπομπές...(αν αλλάξω γνώμη μετά την αγορά βλέπουμε )
Μνήμη δυστυχώς έχω 1GB, αλλά πόσο θα τον κρατήσω ακόμα?Ως προς το USB - PCI έχεις άποψη?
Α επίσης επειδή δεν παρακολουθώ καθόλου πλέον οι νέες motherboards έχουν PCI θύρες?
Μία κάρτα PCI μπαίνει σε PCI express θύρα?
Το αντίστροφο?, δηλ μία καρτα PCI express δουλεύει σε PCI θύρα?(προφανώς με το ανάλογο 'πνίξιμο' ταχύτητας, αλλά υπαρχει συμβατότητα προς τα πίσω?)
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#13]