-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Α ναι, στο κορσα έκαναν ένα φοβερό πίκου-πίκου. Μου πήρε μήνες να το συνηθίσω...Μάλλον άσχετο με το θέμα, αλλά εγώ βάζω αλάρμ αυτόματα με το που βάζω
όπισθεν, για οποιοδήποτε λόγο, ακόμα κι αν δε φαίνεται πεζός ή αυτοκίνητο.
Επίσης όταν παρκάρω και όταν σταματώ για να πάρω/αφήσω κάποιον, δεν
ήξερα πως ήταν λάθος... -
το θέμα δεν είναι πως χρησιμοποιούν τα αλαρμ στο εξωτερικό αλλά να καταλαβαινόμαστε οι ντόπιοι. Αν, οταν θέλω να παρκάρω (οχι δεν διπλοπαρκάρω ΠΟΤΕ!), ανάψω το αντίστοιχο φλας, τότε ο άλλος θα με κολλήσει νομίζοντας ότι θέλω να μπω πχ σε κάποια πυλωτή, με το αλάρμ δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ.
-
Γειά σας,
Τελικά είναι προφανές, ότι όλοι κάνουμε ότι ... νομίζουμε εμείς σωστό, καθώς και ότι νομίζουμε ότι θα ... νομίζουν (καταλάβουν) οι άλλοι !
Μέχρι τώρα τα 'αλάρμ' τα χρησιμοποιούσα πάντα, κάθε φορά που ήθελα να με ...'προσέξουν' ή να προειδοποιήσω για στάση-στάθμευση, έχοντας την εντύπωση ότι ... είμαι σωστός!
Όλα ξεκίνησαν απο ... την κόρη μου (που με βάση αυτά που της είπε ο δάσκαλος οδήγησης), που 'μου την είπε'! , όταν σταμάτησα με 'αλάρμ' και όχι με φλάς, για να την αποβιβάσω ... και φαίνεται να έχει δίκιο!Φιλικά
Μάξιμος
-
Δίκιο έχει, μέχρι τη στιγμή που θα ακούσεις το φρενάρισμα στρίγγλισμα από τα λάστιχα του πίσω και τον ήχο του τσοφλιού από τον προφυλακτήρα σου.
Με αυτά τα πράγματα δεν παίζουν, καλύτερα αλάρμ και ας είναι (θεωρητικά, φλας ή αλάρμ δεν χάθηκε ο κόσμος) λάθος, παρά να διακινδυνεύεις υλικές και σωματικές ακεραιότητες με τους Σουμάχερ στο γκραν πρι των πόλεων εδώ πέρα...
Ας διορθώσουμε τα σημαντικά πράγματα στην οδήγηση και όταν τα καταφέρουμε να μην γεμίζουμε το 'ζώα ζώα' με 3 περιστατικά στο κάθε ποστ από μια μόνο βόλτα, και τότε θα πάρει σειρά και η σωστή χρήση του αλάρμ.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Δίκιο έχει, μέχρι τη στιγμή που θα ακούσεις το φρενάρισμα στρίγγλισμα από τα λάστιχα του πίσω και τον ήχο του τσοφλιού από τον προφυλακτήρα σου.Με αυτά τα πράγματα δεν παίζουν, καλύτερα αλάρμ και ας είναι (θεωρητικά, φλας ή αλάρμ δεν χάθηκε ο κόσμος) λάθος, παρά να διακινδυνεύεις υλικές και σωματικές ακεραιότητες με τους Σουμάχερ στο γκραν πρι των πόλεων εδώ πέρα...
Ας διορθώσουμε τα σημαντικά πράγματα στην οδήγηση και όταν τα καταφέρουμε να μην γεμίζουμε το 'ζώα ζώα' με 3 περιστατικά στο κάθε ποστ από μια μόνο βόλτα, και τότε θα πάρει σειρά και η σωστή χρήση του αλάρμ.
Δεν διαφωνώ με την άποψή σου, μπορεί να έχεις και δίκιο.
Κάποια στιγμή όμως, πρέπει να κάνουμε και το σωστό και όχι απλά να το διαβάζουμε.
Συμφωνώ, ότι η πραγματικότητα μας προσγειώνει ( πολλές φορές μάλιστα ανώμαλα), αλλά κάποτε όμως, πρέπει να κάνουμε μια αρχή.Φιλικά
Μάξιμος
-
Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορούμε να αρχίσουμε να κάνουμε σωστά και που είναι πιο σημαντικά... Πρακτικά εξάλλου, εκτός και αν γεμίσει ο κόσμος με διαφημίσεις, φλάυερς, σποτάκια που να ενημερώνουν ότι από 1/1/20χχ όποιος χρησιμοποιεί τα αλάρμ με λανθασμένο τρόπο θα πληρώνει 500 έουρος πρόστιμο, δε νομίζω να τα καταφέρουμε ποτέ να συγχρονίσουμε τόσους οδηγούς.
@νδρέας
-
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορούμε να αρχίσουμε να κάνουμε σωστά και που είναι πιο σημαντικά... Πρακτικά εξάλλου, εκτός και αν γεμίσει ο κόσμος με διαφημίσεις, φλάυερς, σποτάκια που να ενημερώνουν ότι από 1/1/20χχ όποιος χρησιμοποιεί τα αλάρμ με λανθασμένο τρόπο θα πληρώνει 500 έουρος πρόστιμο, δε νομίζω να τα καταφέρουμε ποτέ να συγχρονίσουμε τόσους οδηγούς.@νδρέας
Σίγουρα υπάρχουν πολλά και πιό σημαντικά πράγματα από τα 'αλάρμ' (και όχι μόνο ... ) που πρέπει να διορθώσουμε, κανείς δεν διαφωνεί.
Το θέμα είναι ότι δεν ασχολούμαστε με τίποτε, ούτε σημαντικό ούτε ασήμαντο (για να το διορθώσουμε), δυστυχώς!
Πιστεύω να καταλαβαίνεις το πνεύμα μου.Φιλικά
Μάξιμος
-
Μα φυσικά. Και εγώ σαν νέος οδηγός είχα αντιμετωπίσει το δίλημμα του τι θα κάνω (εφόσον ήξερα και τι είναι σωστό και τι έχει επικρατήσει). Τελικά αποφάσισα για την ασφάλεια του πίσω μέρους του αυτοκινήτου μου να μην αλλάξω εγώ τον κόσμο.
@νδρέας
-
Aυτο που δεν καταλαβαινω ειναι τι σκατα ειναι ο ΚΟΚ. Μηπως ειναι οι εντολες που χαραξε ο θεος σε πετρα και δεν μπορουν να αλλαξουν;
Αν το 90% των ελληνων οδηγων συνεννοειται με εναν συγκεκριμενο τροπο (με αλαρμ επι προκειμενω) ποια σκοπιμοτητα εξυπηρετειται με το να υπαγορευει ο ΚΟΚ κατι διαφορετικο;
Ειδικα οταν υπαρχουν συγκεκριμενοι λογοι που οι οδηγοι χρησιμοποιουν το αλαρμ με τον τροπο που το χρησιμοποιουν.ΥΓ1 Οσοι δεν εχουν οδηγησει στο εξωτερικο ας μη λενε τι κανουν 'εξω'. Και παρκαρουν με αλαρμ 'εξω' και τα χρησιμοποιουν σε ατυχηματα στις εθνικες 'εξω' και ευχαριστουν με αλαρμ 'εξω'.
ΥΓ2 Μαξιμε ειχες γραψει αρθρο στο Καμπερτραβελ; Αν ειναι δικο σου, ωραιο, μπραβο! -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Aυτο που δεν καταλαβαινω ειναι τι σκατα ειναι ο ΚΟΚ.** Μηπως ειναι οι εντολες που χαραξε ο θεος σε πετρα και δεν μπορουν να αλλαξουν;**
Αν το 90% των ελληνων οδηγων συνεννοειται με εναν συγκεκριμενο τροπο (με αλαρμ επι προκειμενω) ποια σκοπιμοτητα εξυπηρετειται με το να υπαγορευει ο ΚΟΚ κατι διαφορετικο;
Ειδικα οταν υπαρχουν συγκεκριμενοι λογοι που οι οδηγοι χρησιμοποιουν το αλαρμ με τον τροπο που το χρησιμοποιουν.ΥΓ1 Οσοι δεν εχουν οδηγησει στο εξωτερικο ας μη λενε τι κανουν 'εξω'. Και παρκαρουν με αλαρμ 'εξω' και τα χρησιμοποιουν σε ατυχηματα στις εθνικες 'εξω' και ευχαριστουν με αλαρμ 'εξω'.
ΥΓ2 Μαξιμε ειχες γραψει αρθρο στο Καμπερτραβελ; Αν ειναι δικο σου, ωραιο, μπραβο!σχετικά με το bold, υποτίθεται ότι ο ΚΟΚ 'μας' (όπως και ο ΚΟΚ κάθε χώρας) ακολουθεί κάποια στάνταρ, ώστε μπορείς πχ εσύ ως έλληνας οδηγός να καταλάβεις τα σήματα στην Γαλλία, όταν χρειαστεί να πας εκεί και να οδηγήσεις για Χ-Ψ λόγους.
από την άλλη, για μένα ο ΚΟΚ είναι απλά ένας μπούσουλας για να συνενοούμαστε στο δρόμο.Τώρα αν ο άλλος για να καταλάβει ότι ψάχνω θέση (πχ και γι'αυτό πάω αργά) ή βρήκα θέση και θέλω να παρκάρω, πρέπει να ανάψω τα αλάρμ, θα τα ανάψω.Αν έπρεπε να βάλω σειρήνα επίσης θα το έκανα.
Μετά από 3 στενές επαφές στο ενεργητικό μου, δε θέλω να προσθέσω ακόμα μία, οπότε κάνω αυτό που το 'σήμα' που οι άλλοι καταλαβαίνουν κι ας είναι και λάθος σύμφωνα με τον ΚΟΚ
Όπως πχ το σινιάλο στον απέναντι τη μέρα σημαίνει 'μπλόκο πιο μπροστά, κόψε'
Γι'αυτό δε γράφει τίποτα ο ΚΟΚ.ΥΓ:Πάντως και στις 5 χώρες που οδήγησα στο εξωτερικό, είτε το αντίστοιχο φλας άναβαμε είτε αλάρμ, οι οδηγοί που ακολουθούσαν, καταλάβαιναν ότι θέλαμε να παρκάρουμε.*Σημείωση:*για τους 'κακούς' της υπόθεσης που θα προτρέξουν να πουν ότι είχαμε ελληνικές πινακίδες=>τρελός οδηγός,κράτα απόσταση ασφαλείας (:lol:), το αμάξι ήταν με ελβετικές πινακίδες.
ΥΓ2:Το δεξί φλας που ανάβουν τα λεωφορεία πριν τη στάση και το αριστερό όταν φεύγουν από αυτή, είναι πολύ καλό, μιας και ακόμα κι αν δεν ξέρεις πότε έχει στάση, ο οδηγός σε προειδοποιεί. Πραγματικά τους ευχαριστώ γι'αυτό, μιας και 1-2 φορές με 'σώσανε' από το να κολλήσω πίσω τους
-
Kαβουρα επι του ΚΟΚ. Δεν ειμαστε υποχρεωμενοι σε τοσο λεπτομερη εξομοιωση του ΚΟΚ μας με τους αντιστοιχους του εξωτερικου.
Εδω υπαρχουν διαφορές στη θεση στο δρομο και στην εισοδο στις πλατειες, θα υπαρξει προβλημα να εναρμονιστει ο ΚΟΚ με την κοινωνια στα αλαρμ; -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Kαβουρα επι του ΚΟΚ. Δεν ειμαστε υποχρεωμενοι σε τοσο λεπτομερη εξομοιωση του ΚΟΚ μας με τους αντιστοιχους του εξωτερικου.
Εδω υπαρχουν διαφορές στη θεση στο δρομο και στην εισοδο στις πλατειες, θα υπαρξει προβλημα να εναρμονιστει ο ΚΟΚ με την κοινωνια στα αλαρμ;Συμφωνώ στο να αλλάξει, αφού στην τελική έχει γίνει συνήθεια το 'ανάβω αλάρμ για να καταλάβει ο άλλος ότι θα παρκάρω'.Απλά εξηγώ γιατί δεν είναι εύκολο να αλλάξει.
ΥΓ:Νομίζω στις πλατείες έξω υπάρχουν στις εισόδους στοπ ή ανάποδο τρίγωνο, αν και δεν κόβω το κεφάλι μου. Γενικά πάντως εδώ στο δρόμο όλα είναι χύμα και έχει δίκιο ο έχων τη μεγαλύτερη προέκταση γεννητικού οργάνου και ο έχων χαραμιστεί που δεν είναι οδηγός αγώνων WRC-F1-DTM κτλ, οπότε ίσως ψάχνουμε ψίλους στα άχυρα...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Aυτο που δεν καταλαβαινω ειναι τι σκατα ειναι ο ΚΟΚ. Μηπως ειναι οι εντολες που χαραξε ο θεος σε πετρα και δεν μπορουν να αλλαξουν;
ΥΓ2 Μαξιμε ειχες γραψει αρθρο στο Καμπερτραβελ; Αν ειναι δικο σου, ωραιο, μπραβο!Γειά σας,
Φίλε 'greo' ναί εγώ είμαι, νάσαι καλά και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Μου αρέσουν οι εκδρομές, κάνω camping από το ... 1977 και με τροχόσπιτο από το 1986 ! (κυρίως εκτός Ελλάδος).
Θα υπάρξει και άλλο 'ταξιδιωτικό' στο Camper travel, για το φετινό ταξίδι σε Πράγα και Βαυαρία.Υ.Γ. Ελπίζω, το τελευταίο, να μην θεωρηθεί ... διαφήμιση !!
Φιλικά
Μάξιμος
-
Εχει λογικη - ακομη και βασει του ελληνικου ΚΟΚ η χρηση τους και στο παρανομο παρκαρισμα αλλα και στον ελιγμο σταθμευσης...
Συγκεκριμενα οταν αφηνουμε το αυτοκινητο για να 'πεταχτουμε καπου' και αναβουμε τα αλαρμ προκαλουμε ανασχεση στη λωριδα που καταλαμβανουμε και δημιουργουμε εναν κινδυνο για τους υπολοιπους χρηστες της οδου οποτε αφου δεν εχουμε τη λογικη του να μην το κανουμε τους προειδοποιουμε.
Στην περιπτωση του παρκαρισματος ο Ελληνας θεωρει οτι με το που την ειδε τη θεση εχει κυριαρχικα δικαιωματα επανω της οποτε και κοκκαλωνει το οχημα διπλα της αναβει και τα αλαρμ και πραγματοποιει τον ελιγμο, οποτε ειναι κινδυνος για τους ακολουθουντες - και εδω επομενως σωστο.
Τωρα το σχολιο νεαρας οδηγου το αφηνω στην κριση σας... Οδηγωντας βανακι στην μεσαια λωριδα της περιφερειακης της Θεσσαλονικης με περιπου 90 χαω οταν εξαιτιας ενος τροχαιου κοκκαλωσανε οι παντες μπροστα μου - αρα και εγω και τα ενεργοποιησα για να την προειδοποιησω - ακολουθουσε - ειπε το εξης θεϊκο: 'Στην μεσαια λωριδα βρηκες να σταματησεις η δεξια δεν σου αρεσε?' αφου φυσικα δεν της εμαθε κανενας δασκαλος οδηγησης ποια ειναι η ορθη τους χρηση και νομιζει οτι σημαινει 'ειμαι στο περιπτερο' ή 'χαζευω το χψ συνολακι στη βιτρινα' ή 'περιμενω την κολλητη μου να παμε για καφε'... -
Ο χρήστης garvanitis έγραψε:
Τωρα το σχολιο νεαρας οδηγου το αφηνω στην κριση σας... Οδηγωντας βανακι στην μεσαια λωριδα της περιφερειακης της Θεσσαλονικης με περιπου 90 χαω οταν εξαιτιας ενος τροχαιου κοκκαλωσανε οι παντες μπροστα μου - αρα και εγω και τα ενεργοποιησα για να την προειδοποιησω - ακολουθουσε - ειπε το εξης θεϊκο: 'Στην μεσαια λωριδα βρηκες να σταματησεις η δεξια δεν σου αρεσε?' αφου φυσικα δεν της εμαθε κανενας δασκαλος οδηγησης ποια ειναι η ορθη τους χρηση και νομιζει οτι σημαινει 'ειμαι στο περιπτερο' ή 'χαζευω το χψ συνολακι στη βιτρινα' ή 'περιμενω την κολλητη μου να παμε για καφε'...Ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή!
-
Κορυφη! Το τροχαιο το ειδε τουλαχιστον, ή περασε αναμεσα σαν να μη συμβαινει τιποτα ;
Πότε χρησιμοποιούμε τα "αλάρμ" ;