-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
KΑΛΠΙΝΗΣ και τον πίνεις! -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Έτσι έτσι δια να μανθάνω
Ωραίο πράμα να έχεις ρευστό και να βγεις για shopping therapyΣτην Ελλάδα βέβαια δεν έγινε αυτό. Αντίθετα τα μεγάλα funds είχαν εκροές.
Αυτοί οι πιτσιρικάδες είναι αναλώσιμοι. Αν τους κάτσει όμως τρελένονται στα φράγκα και το παίζουν αυθεντίες μετά....
Εχω φαει πολλούς τέτοιους κυριολεκτικά στην μάπα τα τελευταία 4 χρόνια και οι οποίοι φυσικά δεν έχουν ιδέα από θεμελιώδη στοιχεία εταιρών, αλλά και κυρίως αυτό από το τι σημαίνει ΡΙΣΚΟ και συσχέτιση ΡΙΣΚΟΥ - ΑΠΟΔΟΣΗΣ. Και ξαφνικά ήρθαν τα subprime...... -
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Αυτοί οι πιτσιρικάδες είναι αναλώσιμοι. Αν τους κάτσει όμως τρελένονται στα φράγκα και το παίζουν αυθεντίες μετά....
Εχω φαει πολλούς τέτοιους κυριολεκτικά στην μάπα τα τελευταία 4 χρόνια και οι οποίοι φυσικά δεν έχουν ιδέα από θεμελιώδη στοιχεία εταιρών, αλλά και κυρίως αυτό από το τι σημαίνει ΡΙΣΚΟ και συσχέτιση ΡΙΣΚΟΥ - ΑΠΟΔΟΣΗΣ. Και ξαφνικά ήρθαν τα subprime......Έχουν χάσει όλα τα μπόνους τους σ'αυτή την πτώση. Προβλέπω υπερπροσφορά Ferrari στο Λονδίνο! Να μια καλή κίνηση : βγείτε short σε Ferrari !
-
Τι νομίζεις? Όταν ακούμε ότι θα απολυθούν χιλιάδες από τους μεγαλους επενδυτικούς οίκους όταν ξεσπά μία κρίση αναφέρεται κατά βάση σε κάτι τέτοια 'παιδάκια'.
Πάνε οι Φεράρι, πάνε οι Πόρσε πάνε τα ρολόγια τα καλά.....Πάμε πίσω στην πατρίδα κλπ κλπ...
-
Πού είναι οι άλλοι; Ζουν;
Να τηρήσουμε ένα λεπτό σιγή για τους χαμένους επενδυτές......
-
πρώτα:
μετά:
αργότερα:
στο τέλος:
μετά ψάχνοντας τον χρηματιστή:
-
Εδώ είμαι κοιτάζω στην τσέπη μου για ψιλά
(έχω κι άλλο ρευστό πρόχειρο (όχι και λίγα) για κάτι έπιπλα που μου έχουν μείνει να αγοράσω αλλά θα με εξοντώσει η Στέλλα )
-
koutsan,εγω σε λιγο θα μαζευω τενεκεδάκια για να να παρω σημερα μετοχες που θα πουλησω σε 10 χρονια
-
Πάντως μιας και είμαστε και οι 2 μεγάλα παιδιά και κάνουμε ό,τι μαλακία μας καπνίσει να πούμε όμως ότι δεν συνίσταται η αγορά τέτοιες μέρες...Κόντρα στην τάση μπορεί να τσούξει (δεν έχουμε δα και καμιά πτώση ετών της τάξης του -50% και βάλε...)
(κι εγώ δεν άντεξα και έσπρωξα τα ψιλά 5% που μου έμειναν )
-
[παπαγαλάκι mode on] κυκλοφορεί έντονη φήμη ότι η FED θα συνεδριάσει έκτακτα και θα κόψει επιτόκια ξανά [/παπαγαλάκι Mode off]
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
[παπαγαλάκι mode on] κυκλοφορεί έντονη φήμη ότι η FED θα συνεδριάσει έκτακτα και θα κόψει επιτόκια ξανά [/παπαγαλάκι Mode off]Πρόσεχε γιατί θα ξανάρθει ο omikrone με τον Μπαμπινιώτη......
-
Τρεεεεεεέχω να δανειστώ
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
[παπαγαλάκι mode on] κυκλοφορεί έντονη φήμη ότι η FED θα συνεδριάσει έκτακτα και θα κόψει επιτόκια ξανά [/παπαγαλάκι Mode off]
Πρόσεχε γιατί θα ξανάρθει ο omikrone με τον Μπαμπινιώτη......
θα μου φέρει το λεξικό στο κεφάλι? Μετά από τόσο ξύλο σήμερα δεν καταλαβαίνω τίποτα!!!
-
Πώς λέγεται αυτός που πουλάει MIG;
ΜΙΓΟΣΚΟΤΩΣΤΡΑ!
-
Η φημη υπαρχει απο χτες αλλα δεν φαινεται να πολυπαιζει το σεναριο.
Γενικα παντως η FED στις 11/12 ειναι 'βεβαιο' οτι θα τα μειωσει.Τωρα αυτο που ειπε ο koutsan για την ταση, καταρχην να διευκρινησω οτι δεν εχω τα απυθμενα χρόνια του και κατα δευτερον ειναι αυτονοητο οτι στο χρηματιστηριο ΟΠΟΤΕ και αν μπεις κινδυνος υπαρχει,θεωρω οτι οταν το αιμα ρέει ενώ η ταση ειναι ανοδικη ο κινδυνος ειναι ελαφρώς μικρότερος.(τωρα ποιος θα διαβασει σωστα την ταση,ειναι αλλη ιστορία).Αυτο που κανει την κατασταση ΠΟΛΥ χειροτερη ειναι να μπαινεις με περισσοτερα απο οσα αντεχεις,και να εισαι ανυπομονος και λιπόψυχος.Εξαιρουνται εποχες οπως του 99 οπου καθε γνωστος και αγνωστος κανονας καταργήθηκε!
-
Ωραίες εποχές...Θυμάμαι αναλύσεις στην πλατεία του χωριού σε στύλ πόσα πρόβατα αντιστοιχούν σε 100 Λανάρια ( εκ του Λαναράς ) κοκ. Θα την χαρακτήριζα ώς την εποχή του κομμουνισμού του Χρηματιστηρίου. Τότε οι ΕΛΔΕ πρέπει να ήταν περισσότερες από τα ψιλικατζίδικα.
-
Υπήρχε μήπως και κυβέρνηση του βουνού με επικεφαλής τον Καραγκούνη?
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η φημη υπαρχει απο χτες αλλα δεν φαινεται να πολυπαιζει το σεναριο.
Γενικα παντως η FED στις 11/12 ειναι 'βεβαιο' οτι θα τα μειωσει.Τωρα αυτο που ειπε ο koutsan για την ταση, καταρχην να διευκρινησω οτι δεν εχω τα απυθμενα χρόνια του και κατα δευτερον ειναι αυτονοητο οτι στο χρηματιστηριο ΟΠΟΤΕ και αν μπεις κινδυνος υπαρχει,θεωρω οτι οταν το αιμα ρέει ενώ η ταση ειναι ανοδικη ο κινδυνος ειναι ελαφρώς μικρότερος.(τωρα ποιος θα διαβασει σωστα την ταση,ειναι αλλη ιστορία).Αυτο που κανει την κατασταση ΠΟΛΥ χειροτερη ειναι να μπαινεις με περισσοτερα απο οσα αντεχεις,και να εισαι ανυπομονος και λιπόψυχος.Εξαιρουνται εποχες οπως του 99 οπου καθε γνωστος και αγνωστος κανονας καταργήθηκε!
Για το bold: 92% πιθανότητα μείωσης σύμφωνα με το Bloomberg Expert Poll.
-
Απωλειες και σημερα ο Dow,αυριο Τετάρτη θα δουμε νεο ξεπουλημα κατα πως φαινεται.Μεχρι τις 11/12 δεν σκοπευουν να μας αφησουν στην ησυχια μας.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Απωλειες και σημερα ο Dow,αυριο Τετάρτη θα δουμε νεο ξεπουλημα κατα πως φαινεται.Μεχρι τις 11/12 δεν σκοπευουν να μας αφησουν στην ησυχια μας.Τι είναι στις 11/12;
Όποιος έχει επενδύσει μακροχρόνια και σε υγιείς εταιρίες απλά δεν πουλάει και δεν έχει λόγο ν' ανησυχεί, θα ξανανέβουν. Ταυτόχρονα όποιος έχει περισσευούμενα λεφτά ίσως είναι καλή εποχή για να επενδύσει.
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος)