-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΜΕ ΕΡΕΘΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ..ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ Ή ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ...
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου
-
τα εχετε λιγο μπερδεμενα..το αν εχω οπλο και αν ξερω να το χρησημοποιω δεν θα στο απαντησω εδω.
εσυ θεωρεις οτι η διπλωματια σημερα παγκοσμιως εχει φτασει σε τετοιο βαθμο που δεν χρειαζονται τα οπλα?προφανως οχι?διαφορετικα ουτε η ελβετια ουτε η αυστρια θα ειχαν οπλα..
τωρα ΔΕΝ εμπιστευομαι το 90% των οπλοκατοχων που το φερουν νομιμα,λογω ελειψης εκπαιδευσης και ανεπαρκειας επαγγελαμτισμου.
δεν συμφωνω στην αναξελεγκτη οπλοκατοχη και οπλοχρησια αλλα,σαν περιοχη οπου με τα οπλα απεκτησε την ελευθερια της θεωρω οτι επειδη εχει επικρατησει αυτο το εθιμο δεν μπορει σε μια μερα να σβηστει απο την μνημη των κατοικων....ας φτιαξει η πολιτεια ενα πλαισιο να περιορισει το φαινομενο...
επισης πες στους κυνηγους να σταματησουν να κυνηγουν...γιατι το να εχω ενα σπαθι κατανα στην βιβλιοθηκη ή ενα desert eagle 45 αρι ισραηλινο δεν νομιζω να ειναι πιο προκλητικο απο το να εχω μια καραμπινα και να σκοτωνω αγριογουρουνα και παπια!!! -
εσυ θεωρεις οτι η διπλωματια σημερα παγκοσμιως εχει φτασει σε τετοιο βαθμο που δεν χρειαζονται τα οπλα?προφανως οχι?
Δικιο εχει παιδια. Οι Κρητικοι εχουν τα οπλα γιατι αν παει ο Σαιρους Βανς και ο Χενρι Κισσιντζερ στην Ελουντα για μπανιο θελουν να μπορουν να κανουν διπλωματια...
-
Το κυνήγι είναι άλλο θέμα και μην αρχίζεις τις υπεκφυγές 'λύστε πρώτα το ΑΛΛΟ πρόβλημα κι αφήστε με εμένα να κάνω ό,τι νομίζω', γιατί τώρα πια ούτε οι πολιτικοί (οι κύριοι χρήστες των υπεκφυγών) δεν μπορούν να πείσουν όταν καταφεύγουν σ'αυτές.
Είπες ότι στο 90% των νομίμως φερόντων όπλα δεν έχεις εμπιστοσύνη. Αν λοιπόν δεν έχεις εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που εκπαιδεύτηκαν για να χρησιμοποιούν τα όπλα μόνον όταν πρέπει, τότε πώς - επικαλούμενος το... 'έθιμο' - νιώθεις ασφαλής ξέροντας ότι ο κάθε τσαμπουκαλής έχει στη διάθεσή του ισχύ πυρός αρκετή για να προκαλέσει ένα μεγάλο φονικό; Δηλαδή, εδώ δεν έχεις εμπιστοσύνη σ'αυτούς που εκπαιδεύτηκαν για εξουσιοδοτημένη χρήση όπλων, πώς είναι δυνατόν να εμπιστεύεσαι τον οποιονδήποτε (του οποίου τα ψυχολογικά ΔΕΝ τα ξέρεις) έχει όπλο;
-
ελληνικα ξερεις να διαβαζεις????
δεν συμφωνω στην αναξελεγκτη οπλοκατοχη και οπλοχρησια αλλα,σαν περιοχη οπου με τα οπλα απεκτησε την ελευθερια της θεωρω οτι επειδη εχει επικρατησει αυτο το εθιμο δεν μπορει σε μια μερα να σβηστει απο την μνημη των κατοικων....ας φτιαξει η πολιτεια ενα πλαισιο να περιορισει το φαινομενο...
ΕΣΥ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ?πως μπορει να λυθει το προβλημα...
εγω θεωρω οτι απο την στιγμη που το προβλημα δεν μπορει να λυθει,τοτε ας μειωθει...δεν ειναι υπεκφυγη το κηνυγι...και προκειμενου να κανεις κριτικη δωσε μου απαντηση στο επιχειρημα μου για τους κυνηγους και την χρησημοτητα τους..διοτι προσωπικα προτιμω να βαραω τενεκεδακια σε μια εκταση που το ματι σου δεν φτανει,παρα να σκοτωνω παπια...
-
ελληνικα ξερεις να διαβαζεις????δεν συμφωνω στην αναξελεγκτη οπλοκατοχη και οπλοχρησια αλλα,σαν περιοχη οπου με τα οπλα απεκτησε την ελευθερια της θεωρω οτι επειδη εχει επικρατησει αυτο το εθιμο δεν μπορει σε μια μερα να σβηστει απο την μνημη των κατοικων....
Πελλοπονησος, Στερεα, Γιαννενα, Μακεδονια ελευθερωθηκαν με κρινα και περγαμοντα;
Το 'εθιμο' αντε να δεχτω οτι ηταν το Λουγκερ του παππου που αρπαξε απο τον Γερμαναρα. Το ουζι, το καλασνικωφ και το μαγκνουμ δεν ειναι εθιμο, ειναι απλως πραξη του κοινου ποινικου δικαιου. Τα υπολοιπα ειναι προφασεις εν αμαρτιαις, ή κοινως π@π@ρια μεντολες. -
Να σου πω εγώ πως θα κοπεί ΜΑΧΑΙΡΙ;
Όταν οι λυράρηδες αποκτήσουν τα @@ (όπως έχουν μερικοί από αυτούς) και ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ να μην παίζονται μπαλωτές στα γλέντια.
Στα Ανώγεια, όπου βέβαια είχαν και έχουν πάμπολλες μουσικές προσωπικότητες και όχι μαϊμούνια υπάρχουν πολλά γλέντια και γάμοι όπου δεν πέφτει ούτε στρακαστρούκα από τα πιτσιρίκια.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
ελληνικα ξερεις να διαβαζεις????
δεν συμφωνω στην αναξελεγκτη οπλοκατοχη και οπλοχρησια αλλα,σαν περιοχη οπου με τα οπλα απεκτησε την ελευθερια της θεωρω οτι επειδη εχει επικρατησει αυτο το εθιμο δεν μπορει σε μια μερα να σβηστει απο την μνημη των κατοικων....
Πελλοπονησος, Στερεα, Γιαννενα, Μακεδονια ελευθερωθηκαν με κρινα και περγαμοντα;
Το 'εθιμο' αντε να δεχτω οτι ηταν το Λουγκερ του παππου που αρπαξε απο τον Γερμαναρα. Το ουζι, το καλασνικωφ και το μαγκνουμ δεν ειναι εθιμο, ειναι απλως πραξη του κοινου ποινικου δικαιου. Τα υπολοιπα ειναι προφασεις εν αμαρτιαις, ή κοινως π@π@ρια μεντολες.δεν συμφωνω στην αναξελεγκτη οπλοκατοχη και οπλοχρησια αλλα,σαν περιοχη οπου με τα οπλα απεκτησε την ελευθερια της θεωρω οτι επειδη εχει επικρατησει αυτο το εθιμο δεν μπορει σε μια μερα να σβηστει απο την μνημη των κατοικων....ας φτιαξει η πολιτεια ενα πλαισιο να περιορισει το φαινομενο...
τωρα ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΕΝΤΟΛΕΣ ΛΕΣ ΕΣΥ που κοβεις την προταση μου....
και επειδη ικανοτητα αντιληψης και κατανοησης κειμενου
βλεπω δεν τα πατε καλα...
1+1=2
2+2+4
ο καιρος ειναι αιθριος..ενδεχεται να βρεξει!!!
παμε καλα μεχρι τωρα στην αντιληψη κειμενου ???ΛΕΩ οτι αφου απο εθελοντισμο οι πολιτες δεν μπορουν να μειωσουν την οπλοχρησια και την κατοχη ας φτιαξει η πολιτεια ενα πλαισιο να περιορισει το φαινομενο...
-
η φραση ειναι παπαρια μαντολες και οχι παπαρια μεντολες
-
ας φτιαξει η πολιτεια ενα πλαισιο να περιορισει το φαινομενο...
Το πλαισιο υπαρχει. Λεγεται ποινικος κωδικας, και ισχυει παντου στην Ελλαδα. Δεν καταλαβαινω γιατι η Κρητη θελει εξαιρεση απ αυτον.
Το πλαισιο ειναι μια χαρα. Ας αφησουν και τα ΕΚΑΜ κατω καποιο καιρο, να δουμε για ποτε σφιγγουν τα γκροβερακια απο τους τσαμπα μαγκες. -
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Να σου πω εγώ πως θα κοπεί ΜΑΧΑΙΡΙ;Όταν οι λυράρηδες αποκτήσουν τα @@ (όπως έχουν μερικοί από αυτούς) και ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ να μην παίζονται μπαλωτές στα γλέντια.
Στα Ανώγεια, όπου βέβαια είχαν και έχουν πάμπολλες μουσικές προσωπικότητες και όχι μαϊμούνια υπάρχουν πολλά γλέντια και γάμοι όπου δεν πέφτει ούτε στρακαστρούκα από τα πιτσιρίκια.
Το προηγούμενο καλοκαίρι είχα κατέβει σε γάμο φίλου μου στη Κρήτη. Στο γάμο (πάνω από 1000 άτομα) δεν έπεσε ούτε ένας πυροβολισμός, είχε πυροτεχνήματα και (απ' ότι μου είπαν) ξακουστό λυράρη.
Στον πρόγαμο όμως στο χωριό της νύφης ξοδεύτηκαν ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ.
Ένα έχω να πω: ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ. Και το καλύτερο καρπούζι που έχω φάει ποτέ.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
η φραση ειναι παπαρια μαντολες και οχι παπαρια μεντολεςμεγαλε συμπαθα με ειμαι στην δουλεια και γραφω στην ζουλα...γι αυτο και βλεπεις οτι βαζω και παραπανω φωνηεντα
-
Μήπως ήταν ο Βασίλης Σκουλάς;
-
Όπως είπα και προηγουμένως, το θέμα της συζήτησής μας δεν αφορά το κυνήγι. Θες να το συζητήσεις; Βρες αν υπάρχει θεματική ενότητα που να το πραγματεύεται ή φτιάξε άλλη. ΕΔΩ μιλάμε για την οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Αυτό που έχω διαπιστώσει μένοντας στην Κρήτη για 13 χρόνια είναι πως το 'έθιμο' χρησιμοποιείται κουτοπόνηρα, όπως ακριβώς και στις ΗΠΑ από τους κρετίνους της NRA: πίσω από το 'έθιμο' καμουφλάρουμε ένα ολόκληρο σύστημα λαθρεμπορίας όπλων - και μη μου πει κανένας ότι όλα αυτά τα ΑΚ-47, ΑΚ-74, Μ-16 (μερικά μάλιστα με βομβιδοβόλα Μ-203), Uzi, MP4 και δε συμμαζεύεται που έχω δει αποκτήθηκαν ΝΟΜΙΜΑ. Για όποιον έχει τέτοιες αυταπάτες, τον πληροφορώ ότι ΚΑΝΕΝΑ από αυτά τα όπλα δεν είναι 'πολιτικό' (δηλαδή με την ασφάλειά του να έχει μόνον τις θέσεις 'ασφάλιση' και 'βολή κατά βολή'). ΟΛΑ έχουν δυνατότητα βολής κατά ριπάς, δηλαδή προορίζονται αποκλειστικά για εξουσιοδοτημένη, ΚΡΑΤΙΚΗ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ. Είναι λοιπόν 'έθιμο' αυτή η παράνομη προμήθεια και λαθρεμπορία όπλων στρατιωτικών προδιαγραφών;
Σου έθεσα προηγουμένως κάποια ερωτήματα. Είπες ότι δεν έχεις εμπιστοσύνη στον στρατιωτικό ή στον αστυνομικό που εξ επαγγέλματος είναι υποχρεωμένοι και εκπαιδευμένοι να φέρουν όπλα και να τα χρησιμοποιούν ΜΟΝΟΝ όταν το απαιτεί η επιχειρησιακή κατάσταση. Επαναλαμβάνω: ΕΧΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΕΤΣΑΚΑ ΠΟΥ, ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ... 'ΕΘΙΜΟΥ', ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΚΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ;
Γνωρίζεις καθόλου το αξίωμα του κυκλώματος εμπορίας όπλων που λέει πως 'όποιος μπλέκει με λαθρεμπόριο όπλων είναι ζήτημα χρόνου να μπλέξει και με ναρκωτικά' (αξίωμα που διαρκώς επιβεβαιώνεται); Πώς λοιπόν, εσύ, που ΔΕΝ εμπιστεύεσαι τον στρατιωτικό, εμπιστεύεσαι κάποιον που συναλλάσσεται με κυκλώματα λαθρεμπορίας όπλων και ναρκωτικών; Είναι 'έθιμο' το Uzi; Είναι 'έθιμο' να υπάρχουν περιοχές στις οποίες δεν τολμά να πλησιάσει κρατικός λειτουργός ή ξενομερίτης; Κατανοείς ότι η συγκέντρωση ισχύος πυρός από οποιοδήποτε άτομο μεθάει και του δίνει την πεποίθηση ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει; Ειδικά μάλιστα αν έχει πολιτικές πλάτες που εγγυώνται πως στο δικαστήριο δεν θα πάθει το παραμικρό.
Είναι λοιπόν ΕΘΙΜΟ όλα αυτά;
Οι αντάρτες της πορδής αυτοί, που στήσανε άβατο εκεί στα Ζωνιανά με την ανοχή και ΣΥΝΕΝΟΧΗ βουλευτών, αστυνομικών, δημάρχων, κοινοταρχών και δικαστών, τηρούν κανένα ΕΘΙΜΟ;
Επίσης, όταν ένα 'έθιμο' καταστρέφει στιγμές που υποτίθεται πως πρέπει να είναι ευτυχισμένες μετατρέποντάς τες σε αιματοκυλίσματα, τι σόι 'έθιμο' είναι; Πώς δικαιολογείται η διατήρηση ενός εθίμου που κηλιδώνει γάμους και βαπτίσεις με θανάτους και τραυματισμούς αθώων ανθρώπων επειδή κάποιος ΜΑΛΑΚΑΣ θεώρησε πως είναι... 'ΕΘΙΜΟ' να βγάλει όπλο και να πυροβολήσει;
Επειδή εθίγη και το θέμα των λυράρηδων... Πολλοί εξ αυτών ενστερνίζονται, κολακεύουν και προωθούν ως 'μαγκιά' και 'ανδρειοσύνη' τέτοιες απαράδεκτες πράξεις και, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, είναι προβεβλημένοι και ισχυροί - με ξένες πλάτες...
Κονταρός... Κυριακάκης... Να δούμε και ποιος άλλος γελοίος. Ναι, όπως το λέει κι ο Hellenic tifosi, οι τύποι είναι μαϊμούνια.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Το πλαισιο υπαρχει. Λεγεται ποινικος κωδικας, και ισχυει παντου στην Ελλαδα. Δεν καταλαβαινω γιατι η Κρητη θελει εξαιρεση απ αυτον.
Το πλαισιο ειναι μια χαρα. Ας αφησουν και τα ΕΚΑΜ κατω καποιο καιρο, να δουμε για ποτε σφιγγουν τα γκροβερακια απο τους τσαμπα μαγκες.το πλαισιο που λες δεν τηρειται και σε αυτο δεν φταινε οι αγραμματοι γιδοβοσκοι αλλα αυτοι που τους καλυπτουν και με 10 κιλα χασις τους βγαζουνε χρηστες....εδω μπλεκονται γιατροι,δικαστες,αστυνομικοι,πολιτικοι κτλ...
αυτα γινονται σε ολη την ελλαδα,απλα εδω μπλεχτηκε οπλο,χασις,παλληκαρια,ψευτοπαλληκαρια,κτλ..ζωοκλοπη... -
το πλαισιο που λες δεν τηρειται και σε αυτο δεν φταινε οι αγραμματοι γιδοβοσκοι αλλα αυτοι που τους καλυπτουν και με 10 κιλα χασις τους βγαζουνε χρηστες....εδω μπλεκονται γιατροι,δικαστες,αστυνομικοι,πολιτικοι κτλ...
αυτα γινονται σε ολη την ελλαδα,απλα εδω μπλεχτηκε οπλο,χασις,παλληκαρια,ψευτοπαλληκαρια,κτλ..ζωοκλοπη...Λαμπρα. Να εφαρμοστει και σε γιατρους, δικαστες, αστυνομικους και πολιτικους και σε υδραυλικους και σε ολους. Ειδικο πλαισιο παντως, δεν χρειαζεται.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Το πλαισιο ειναι μια χαρα. Ας αφησουν και τα ΕΚΑΜ κατω καποιο καιρο, να δουμε για ποτε σφιγγουν τα γκροβερακια απο τους τσαμπα μαγκες.+10000000000000000000000000000
Και για τα κερατιάτικα που θα πληρώσουμε πάλι εμείς, το επαναλαμβάνω: ας ανοίξουν τους λογαριασμούς όλων των κατοίκων των Ζωνιανών, να τους βάλουν να πληρώσουν από μόνοι τους όλα όσα κατέστρεψαν ή μετέτρεψαν σε οπλοστάσια και εργαστήρια χασισιού, κόκας και ηρωίνης, να νιώσουν την αξία τους και να σταματήσουν να τα καταστρέφουν.
Και για την ανυπαρξία υποδομών εκεί, ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ που οι Ζωνιανοί δεν αφήσανε λειτουργό του κράτους να μπει στο 'άβατόν' τους. Δε μπορείς να παραπονιέσαι για... 'εγκατάλειψη' και ταυτόχρονα να μην αφήνεις γεωπόνους, πολεοδόμους, δασκάλους, αστυνομικούς κλπ να πατήσουν στο χωριό σου.
Και ΝΑΙ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΖΩΝΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ. Όταν έχουμε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών χασίς και μια τόσο μεγάλη βιομηχανία ναρκωτικών, δεν μπορεί όλα αυτά να καλλιεργούνται από μόνα τους, ούτε γίνεται από μόνη της η συγκομιδή. ΕΛΕΟΣ δηλαδή. ΕΛΕΟΣ. ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ και ΟΛΟΙ βολευτήκανε μια χαρούλα.
-
το πλαισιο που λες δεν τηρειται και σε αυτο δεν φταινε οι αγραμματοι γιδοβοσκοι αλλα αυτοι που τους καλυπτουν και με 10 κιλα χασις τους βγαζουνε χρηστες....εδω μπλεκονται γιατροι,δικαστες,αστυνομικοι,πολιτικοι κτλ...
αυτα γινονται σε ολη την ελλαδα,απλα εδω μπλεχτηκε οπλο,χασις,παλληκαρια,ψευτοπαλληκαρια,κτλ..ζωοκλοπη...Ένα λεπτό, δηλαδή οι αγράμματοι γιδοβοσκοί ΔΕΝ θέλανε να τα κάνουν όλα αυτά και να θησαυρίσουν απ'τα ναρκωτικά και τα όπλα... ΟΚ, whatever.gif
-
εσυ αν εβγαζες 1.000.000€ απο διακινηση οπλων και μπορουσες να το κανεις γνωριζοντας οτι δεν θα εχεις συνεπειες ..δεν θα εμπαινες στον πειρασμο??πρωτο λογο εδω εχει η πολιτεια,και μετα ο πολιτης....
εγω για παραδειγμα μπορει και να το εκανα..οπως εκμεταλευεται και εμενα ο εργοδοτης μου και το κρατος οπου πληρωνω φορους και δεν εχω παροχες ,ισως εκμεταλευομουνα και εγω καποιους που θελουν οπλα..
προσεχε δεν μιλαω για ναρκωτικα...
-
Δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ ΔΕΝ θα το έκανα. Μην προσπαθείς μάταια να παράσχεις άλλοθι στους εγκληματίες. Τέτοιο πράγμα δεν υφίσταται. Επίσης, ξέχασέ το ότι είναι δυνατόν να διακινείς παράνομα όπλα και τα ναρκωτικά να μείνουν απ'έξω. Ρώτα και αστυνομικούς να σου πουν, ρώτα όποιον θες. Όποιος μπλέκει με λαθρεμπόριο όπλων μπλέκει και με ναρκωτικά.
Κρήτη: όπλα, βεντέτα και άλλες ιστορίες.