-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Εκτός κι αν ανέκαμψε η ιδεολογία
Η ... ποιά;
Όλο άγνωστες λέξεις χρησιμοποιείς... -
ililias
είναι «δημοκρατικό» κόμμα...πάει από πατέρα σε γιο και τούμπαλιν...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
skye
Γιατί δεν καταλαβαίνω πως ένα πολιτικό κόμμα δεν έχει τρόπο και όργανα να επιλέξει τον εκφραστή του, πως θα χρειαζόταν κάθε φορά εθνικές εκλογές για αλλαγή 'αρχηγού', πως η ξαδέλφη μου τραβολογούσε την 88χρονη μάνα της για να ψηφίσει το Γιωργάκη.Εσένα όλα τα παραπάνω σου φαίνονται φυσιολογικά, ακόμα και για τη Γραικεία;
Το μόνο πρόβλημα στο ανωτέρω είναι η ξαδέρφη σου
Φυσικά και είναι καλύτερα να γίνεται με κάλπη απευθυνόμενη προς όλους, γιατί όχι άλλωστε?
Η ψηφοφορία είναι προαιρετική (μέχρι που πληρώνεις ), όποιου δεν του αρέσει κάθεται σπίτι του
Γιατί όλο αυτό να είναι αξιοθρήνητο? Εδώ πάνε και βλέπουν ποδόσφαιρο, τον Ρουβά ή στα μπουζούκια (αλαλάζοντας μάλιστα σε όλες τις περιπτώσεις) η εκλογή αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ σε πείραξε? -
Ήταν πραγματικά αξιοθρήνητο να βλέπεις στη Χαρ.Τρικούπη κόσμο να τρέχει να φανεί στο φακό δίπλα στον και καλά 'νέο' αρχηγό και να τον καλοπιάνει και να πανηγυρίζει. Παρατρεχάμενοι, καλαούζοι, πάσης φύσεως επαγγελματίες γλυψιματίες. Τόσο του κόβει του κόσμου.
Βρε μπουμπούνες (σε όσους ήταν εκεί αναφέρομαι, στο λαουτζίκο φυσικά) που τρέχετε και ζητωκραυγάζετε, (φυσικά τα ακούμπησαν στο κόμμα 2€ ανά τεμάχιο βάλτε επί πόσες χιλιάδες όμως ) , όλοι οι πολιτικοί την πάρτη τους κοιτάνε! Νομίζετε πως θα σας θυμάται εσάς επειδή του σφίξατε το χέρι και τον συγχαρήκατε? Κούνια που σας κούναγε! Ε κάτι τέτοιοι καλά να πάθουν όταν τους βλέπεις μετά και μιξοκλαίγονται...
Προσωπικά δεν με αφορά το θέμα, αλλά τέτοιες σκηνές είναι πραγματικά γελοίες, με υπερμετρή λαϊκότητα και μόνο για λύπηση.
-
koutsan
Αν ήταν μόνον η ξαδέλφη μου θα ήταν μικρό το πρόβλημα, αλλά ξέρεις πόσες σαν την ξαδέλφη μου υπήρξαν;
Αξιοθρήνητοι γιατί έχουν πεθάνει και δεν το έχουν καταλάβει. Γιατί αν αυτό είναι δημοκρατική διαδικασία, εγώ είμαι από άλλο πλανήτη. Κι όπως έχει αποδείξει κάποιος μεγάλος κεφάλας, του οποίου το όνομα μου διαφεύγει, εξωγήινοι δεν υπάρχουν. Άρα εγώ είμαι γήινος κι αυτό το πανηγύρι δεν είναι δημοκρατική διαδικασία.Σοβαρά, όσο γίνεται δλδ, μιλάμε καθαρά πλέον για το κόμμα του Παπανδρέου (το όνομα 'τυχαίο') κι όχι για ένα σύγχρονο κόμμα με ιδεολογία κι άποψη. Και 1.000.000 Γραικοί, ψηφίζουν. Pathetic!
-
Προσωπικά βρήκα οικτρό, θλιβερό, αξιολύπητο, αξιοθρήνητο, απίθανο κι απίστευτο όλο αυτό το πλήθος που πήγε να ψηφίσει ... αρχηγό πολιτικού κόμματος.
Ομοίως και την παρουσίαση - παρακολούθηση της διαδικασίας αυτής από την Ελληνική τηλεόραση. Την οποία, εννοείται, κράτησα κλειστή κι άκουγα ωραία τραγουδάκια στο ραδιόφωνο.Παραφέρεσαι Ηλία.
Καταρχήν αυτή ακριβώς η διαδικασία είναι η βάση της σημερινής δημοκρατίας.
Σκέψου το. Σήμερα δεν ψηφίζεις, βάσει του ισχύοντος Συντάγματος, πρόσωπα (τον 'βουλευτή σου'), αλλά κόμματα. Όλα τα σημαντικά πράγματα στην Ελλάδα γίνονται με προεξάρχοντα το ρόλο των κομμάτων και των προέδρων τους, όχι βάσει της ψήφου στις εκλογές προς συγκεκριμένα πρόσωπα. Δηλαδή η δημοκρατία μας είναι ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ.Δηλαδή δίνουμε λευκή επιταγή σε ένα κόμμα με ένα πρόγραμμα τάδε; Εχμ, δυστυχώς ναι στην πράξη, ό,τι κι αν λένε διάφοροι. Το πρώτο κόμμα με αυτοδυναμία στη Βουλή κάνει Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ. Αν μάλιστα αυτά που κάνει τα έχει πει προεκλογικά, τότε κάνει Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ.
Πότε όμως ο πολίτης θα πει τη γνώμη του; Πότε ο ψηφοφόρος θα πει στο κόμμα του 'Δεν θέλω ρε τον Κωστάκη/Γιωργάκη/Αλεκάκη/Αλεκούλα, θέλω τον Βαγγελάκη/Ντορούλα/Κουναλάκη/Ορεστάκο'; Πότε θα πει 'Δεν θέλω νόμους υπέρ του Μπόμπολα και του Κόκκαλη, θέλω νόμους υπέρ των πολλών'; Μα στις εσωκομματικές διαδικασίες.
Γι' αυτό ΚΑΤΑΡΧΗΝ θεωρώ τη διαδικασία της εκλογής κομματάρχη καλό πράγμα. Καλύτερο τουλάχιστον από το να μαζεύονται 200 σκυλιά και να ψηφίζουν αυτόν που θα υπουργοποιήσει το γιόκα τους ή θα ταΐσει το σόι τους. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Προσωπικά βρήκα οικτρό, θλιβερό, αξιολύπητο, αξιοθρήνητο, απίθανο κι απίστευτο όλο αυτό το πλήθος που πήγε να ψηφίσει ... αρχηγό πολιτικού κόμματος.
Ομοίως και την παρουσίαση - παρακολούθηση της διαδικασίας αυτής από την Ελληνική τηλεόραση. Την οποία, εννοείται, κράτησα κλειστή κι άκουγα ωραία τραγουδάκια στο ραδιόφωνο.Παραφέρεσαι Ηλία.
Σκέψου το. Σήμερα δεν ψηφίζεις, βάσει του ισχύοντος Συντάγματος, πρόσωπα (τον 'βουλευτή σου'), αλλά κόμματα. Όλα τα σημαντικά πράγματα στην Ελλάδα γίνονται με προεξάρχοντα το ρόλο των κομμάτων και των προέδρων τους, όχι βάσει της ψήφου στις εκλογές προς συγκεκριμένα πρόσωπα. Δηλαδή η δημοκρατία μας είναι ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ.Δηλαδή δίνουμε λευκή επιταγή σε ένα κόμμα με ένα πρόγραμμα τάδε; Εχμ, δυστυχώς ναι στην πράξη, ό,τι κι αν λένε διάφοροι. Το πρώτο κόμμα με αυτοδυναμία στη Βουλή κάνει Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ. Αν μάλιστα αυτά που κάνει τα έχει πει προεκλογικά, τότε κάνει Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ.
Πότε όμως ο πολίτης θα πει τη γνώμη του; Πότε ο ψηφοφόρος θα πει στο κόμμα του 'Δεν θέλω ρε τον Κωστάκη/Γιωργάκη/Αλεκάκη/Αλεκούλα, θέλω τον Βαγγελάκη/Ντορούλα/Κουναλάκη/Ορεστάκο'; Πότε θα πει 'Δεν θέλω νόμους υπέρ του Μπόμπολα και του Κόκκαλη, θέλω νόμους υπέρ των πολλών'; Μα στις εσωκομματικές διαδικασίες.
Γι' αυτό ΚΑΤΑΡΧΗΝ θεωρώ τη διαδικασία της εκλογής κομματάρχη καλό πράγμα. Καλύτερο τουλάχιστον από το να μαζεύονται 200 σκυλιά και να ψηφίζουν αυτόν που θα υπουργοποιήσει το γιόκα τους ή θα ταΐσει το σόι τους.Ε όχι κύριε, ε όχι...
Και τώρα τι θα γενούμε χωρίς βαρβάρους? ε?
Άντε πείτε μου τώρα τι σκ@τ@ πρέπει να κάνω για να διαφωνήσω με το Μάνο...Το κέρατό μου Αυτό ήταν ζαβολιάΠάει χάλασε ο κόσμος, o tempora o mores...
-
Γύρνα το θέμα στα Τραπεζικά, κάνοντας ελιγμό, σχετικά με το 'λευκή επιταγή'!
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
...Ε όχι κύριε, ε όχι...
Άντε πείτε μου τώρα τι σκ@τ@ πρέπει να κάνω για να διαφωνήσω με το Μάνο...Το κέρατό μου Αυτό ήταν ζαβολιάΠάει χάλασε ο κόσμος, o tempora o mores...
Διαφωνώ εγώ κ με τους 2!
Δίνουμε λευκή επιταγή σε ένα ΚΟΜΜΑ, σε ένα οργανισμό δλδ με οργάνωση και πρόγραμμα για ΠΟΛΥ καιρό κι όχι μέχρι ν΄ αλλάξει αρχηγό*****.
Θεωρώ ηλίθιο να ψηφίζεται ένα κόμμα που θα είχε άλλη πολιτική και πρόγραμμα με τον ένα πρόεδρο κι άλλη με τον άλλο.*****Αρχηγός σε ένα κόμμα ακούγεται ήδη κάπως σαν τότε που έγραψα εγώ (για άλλους, βεβαίως, λόγους) για 'αφεντικό' σε επιχείρηση.
-
ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ(2006)
ΠΗΓΗ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝOKTA -SKOPJE AD
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ 200.000.000STOPANSKA BANKA
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 178.000.000COSMOFON
ΟTE 135.000.000USJE CEMENTARNICA
ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΤΙΤΑΝ 75.000.000PIVARA
ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ 60.000.000MERMEREN KOMBINAT
ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ 50.000.000VERO-VEROPOULOS
ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ 40.000.000ALPHA BANK
ALPHA BANK 25.000.000ZITOLUKS
ELBISKO-ΦΙΛΙΠΠΟΥ 15.000.000NIKAS SKOP DOO
NIKAS 7.000.000*Την περίοδο 1997-2002, η Ελλάδα χορήγησε συνολικά ποσόν 53,27 εκατομμυρίων ευρώ, με τη μορφή αναπτυξιακής βοήθειας, στην ΠΓΔΜ και ειδικότερα στους τομείς υγείας, εκπαίδευσης, προστασίας του περιβάλλοντος, εμπορίου, δημόσιας διοίκησης και ανθρωπιστικής βοήθειας.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση μεταξύ των κρατών που χορηγούν βοήθεια στην ΠΓΔΜ, μετά τις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Το πενταετές Ελληνικό Σχέδιο για την Οικονομική Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων (ΕΣΟΑΒ 2002-2006) προβλέπει τη χορήγηση 74, 84 εκατ. ευρώ στην ΠΓΔΜ. Ελλάδα και ΠΓΔΜ συνεργάζονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Interreg ΙΙΙ 2000-2006, μοιράζοντας συνολικούς πόρους 103 εκατ. ευρώ με στόχο «να μην αποτελούν τα εθνικά σύνορα εμπόδιο στην ισόρροπη ανάπτυξη και στην ενοποίηση του ευρωπαϊκού εδάφους».
Η περιγραφή των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών δεν μπορεί, φυσικά, να καλύψει την πολιτική διαμάχη γύρω από το όνομα. Ομως, απ' την άλλη πλευρά, αν δεν λάβει κανείς υπόψη του αυτή την πραγματικότητα, δεν μπορεί να αντιληφθεί τις παλινωδίες των εκάστοτε κυβερνήσεων και των δύο χωρών που πίσω από τις εθνικιστικές εξάρσεις και τους λεονταρισμούς κρύβουν μια υπολογίσιμη και αναπτυσσόμενη συνεργασία.
Για την ελληνική πλευρά, το πραγματικό πολιτικό δίλημμα δεν είναι αυτό που καταγράφεται στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Το πραγματικό δίλημμα είναι αν η Ελλάδα επιθυμεί την επιβίωση του νέου αυτού κρατικού μορφώματος ή επιδιώκει την αποσταθεροποίησή του. Υπογράφοντας την Ενδιάμεση Συμφωνία το 1995, η Ελλάδα όχι μόνο αποδέχτηκε (έστω και προσωρινά) μια σύνθετη ονομασία της γειτονικής χώρας (γιατί τι άλλο είναι το ΠΓΔ Μακεδονίας;), αλλά κυρίως εξέφρασε την πολιτική της βούληση για σταθεροποίηση του νέου κράτους, και ανέλαβε την ευθύνη της στήριξής του -οικονομικά, πολιτικά, ακόμα και στρατιωτικά- στη δύσκολη περίοδο που μεσολάβησε από τότε και ιδίως κατά την κρίση του 2001 που έφερε τη χώρα στα πρόθυρα της διάλυσης.
Δεν είναι, ασφαλώς, τυχαίο το γεγονός ότι οι ίδιοι που ξεσηκώνονται σήμερα για να ξανασώσουν την «ελληνική Μακεδονία που είναι ελληνική» είναι εκείνοι που θεώρησαν την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 ισοδύναμη με τις Συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου και την πολέμησαν εξαρχής. Ομως, η Συμφωνία του 1995 απέδειξε ότι η ΠΓΔΜ και η Ελλάδα μπορούν να συνυπάρξουν ως εταίροι στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, προς όφελος και των δύο. *
-
Tα κολπακια των εθνικων εκλογων παντως τα αντιγραφουν πιστά οι δημοκρατες της αριστερης στροφης. Εκαναν ολοι δηλωσεις με 22% διαφορά μεταξυ των πρωτων. Ηδη απ'οτι βλεπω εχει παει στο 17% κατερχομενο.
Στο τελος θα εχει βγει με κανενα 51-52% το παιντι, αλλα ολοι θα λενε για τον θριαμβο του 60%
-
Εσυ προτιμας Μπενι;
-
Ολα τα λεφτά τα πρωτοσέλιδα της Αυριανής τους τελευταίους 3 μήνες
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Εσυ προτιμας Μπενι;Εγω προτιμαω να μη διασπαστουνε
τωρα
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Γι' αυτό ΚΑΤΑΡΧΗΝ θεωρώ τη διαδικασία της εκλογής κομματάρχη καλό πράγμα. Καλύτερο τουλάχιστον από το να μαζεύονται 200 σκυλιά και να ψηφίζουν αυτόν που θα υπουργοποιήσει το γιόκα τους ή θα ταΐσει το σόι τους.Ε όχι κύριε, ε όχι...
Τί να πω κι εγώ, που είχα βρει έτοιμη απάντηση στην επερχόμενη διαφωνία και δεν ξέρω τι να την κάνω τώρα.
Για να μη μου πει κανείς, θα τη δημοσιεύσω αμέσως. -
Το κόμμα του Μάνου.
Πάτος.
Το κόμμα του Σαμαρά.
Πάτος.
Το κόμμα του Παπαθεμελή.
Πάτος.
Το κόμμα του Καρατζαφέρη.
Πάτος. (Ίσως όχι χθες, σίγουρα αύριο).
Το κόμμα 'κάποιου' είναι καταδικασμένο. Το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να έχει ξεφύγει από τον 'Ανδρέα', αλλά ακόμα εκείνον αναφέρουν, όσοι μιλάνε για 'επιστροφή στις ρίζες'.
Εμένα τι με κόφτει; Τπτ - αν εξαιρέσετε τα λ7 που παίρνουν τα κόμματα επειδή ... είναι κόμματα. -
Πρώην όμηροι του ΡΚΚ υπό κατηγορία στην Τουρκία
**Διότι συνελήφθησαν **
Για «ανυπακοή, που θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες» κατηγορούνται οκτώ Τούρκοι στρατιώτες, οι οποίοι κρατήθηκαν όμηροι για ορισμένες ημέρες τον Οκτώβριο από Κούρδους αντάρτες και στη συνέχεια απελευθερώθηκαν. Η υπόθεση αιχμαλωσίας των οκτώ στρατιωτών παραλίγο να προκαλέσει εισβολή της Αγκυρας στο βόρειο Ιράκ. Ωστόσο, μετά την επιστροφή τους οι στρατιώτες δέχονται επικρίσεις για τη στάση τους και κατηγορούνται από ορισμένους ότι συνέδραμαν την προπαγάνδα του ΡΚΚ. Στο μεταξύ, Κούρδοι αντάρτες απήγαγαν προχθές επτά άτομα, συμπεριλαμβανομένων δύο φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλάκων, στην επαρχία Βαν, κοντά στα σύνορα με το Ιράν.
-
Το κόμμα του Μάνου.
Πάτος.
Το κόμμα του Σαμαρά.
Πάτος.
Το κόμμα του Παπαθεμελή.
Πάτος.
Το κόμμα 'κάποιου' είναι καταδικασμένο. Το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να έχει ξεφύγει από τον 'Ανδρέα', αλλά ακόμα εκείνον αναφέρουν, όσοι μιλάνε για 'επιστροφή στις ρίζες'.
Εμένα τι με κόφτει; Τπτ - αν εξαιρέσετε τα λ7 που παίρνουν τα κόμματα επειδή ... είναι κόμματα.'Κομματική δημοκρατία' δεν σημαίνει ότι το σύστημα ευνοεί τον πολυκομματισμό. Σε όλα σχεδόν τα δημοκρατικά κράτη υπάρχουν δύο κόμματα εξουσίας και άλλα που παίζουν το ρόλο του κομπάρσου ή, το πολύ, του ρυθμιστή βάσει συμμαχιών.
Κομματική δημοκρατία είναι το σύστημα στο οποίο οι ψηφοφόροι ενός κόμματος, η λεγόμενη 'βάση' του κόμματος, συμμετέχει ενεργά στη λήψη αποφάσεων στο στάδιο της διαμόρφωσης των θέσεων του κόμματος. Στην Ελλάδα αυτή η διαδικασία είναι ακόμα σε χαμηλό επίπεδο και συνήθως έχει ρουσφετολογικό χαρακτήρα ('τα δικά μας παιδιά').
Το ορθό και επιδιωκόμενο είναι να μεταφέρονται τα αιτήματα των ψηφοφόρων από τις τοπικές οργανώσεις (όχι τα 'πολιτικά γραφεία' των βουλευτών) στην ηγεσία του κόμματος μέσω δημοκρατικών διαδικασιών. Να συγκεντρώνονται δηλαδή οι ΠΑΣΟΚοι ή οι Νεοδημοκράτες της τάδε περιοχής και να ψηφίζουν τι θέλουν να γίνει σχετικά με ζητήματα εθνικού ή τοπικού ενδιαφέροντος. Δεν σημαίνει αυτό ότι οπωσδήποτε θα εισακουστούν, ειδικά αν ζητήσουν σαχλαμάρες. Αλλά τουλάχιστον δίνεται στο μέτρο του εφικτού ένας μπούσουλας πολιτικά δεσμευτικός στον αρχηγό του κόμματος και την κοινοβουλευτική ομάδα.
Άλλος τρόπος δεν υπάρχει σήμερα για να ακουστούν οι πολίτες από τη νομοθετική εξουσία. Αυτό που συμβαίνει δυστυχώς είναι να μαζεύονται μερικά κομματόσκυλα, από αυτούς που κουνάνε σημαιάκια στις εκλογές, και να αποφασίζουν βάσει του ατομικού τους συμφέροντος για όλα. Ο 'φίλος' του κόμματος, που δεν προσδοκά κάτι για τον εαυτό του αλλά για την κοινωνία στην οποία ζει, μένει ελλείψει κάποιας διαδικασίας έκφρασης των απόψεών του αποκομμένος από τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Έτσι η αντιπροσωπευτική κομματική δημοκρατία μετατρέπεται σε αντιπροσωπευτική κομματική ολιγαρχία. Στόχος είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και οι εσωκομματικοί θεσμοί ώστε οι πολλοί να έχουν λόγο και να μην απομακρύνονται από την πολιτική, μολονότι θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτή.Παραδείγματα αντιδημοκρατικής κομματικής συμπεριφοράς:
- όταν μετά την ήττα της ΝΔ το 1990 μαζεύτηκαν εκπρόσωποι πολιτικών τζακιών σε ένα σπίτι μεγαλοστελέχους και βγαίνοντας είχαν επιλέξει τον Έβερτ ως αρχηγό. Απαράδεκτο.
- όταν ο Σημίτης είχε εκλεγεί στη θέση του Προέδρου της Κυβέρνησης μετά την αναγκαστική πια αποχώρηση του Παπανδρέου από τους βουλευτές, ΠΡΙΝ αποφανθεί σχετικά η βάση του κόμματος - στη συνέχεια ο Σημίτης έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό της βάσης λέγοντας ότι αν δεν τον εκλέξουν και ως Πρόεδρο του κόμματος, θα παραιτηθεί.
- όταν ο Παπανδρέου διέγραψε πολλά στελέχη που 'τόλμησαν' να ασκήσουν κριτική για τις κυβερνητικές αποφάσεις τη δεκαετία του 80.
- λέγεται ότι πολύ αυταρχικός ήταν και ο Κων/νος Καραμανλής, αλλά τότε η δημοκρατία ήταν στα σπάργανα. Μετά από 30 χρόνια όμως τίποτα ουσιαστικό δεν έχει γίνει προς τη δημοκρατική κατεύθυνση στο εσωτερικό των ελληνικών κομμάτων εξουσίας.
-
Το κόμμα του Μάνου.
Πάτος.
Το κόμμα του Σαμαρά.
Πάτος.
Το κόμμα του Παπαθεμελή.
Πάτος.
Το κόμμα 'κάποιου' είναι καταδικασμένο. Το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να έχει ξεφύγει από τον 'Ανδρέα', αλλά ακόμα εκείνον αναφέρουν, όσοι μιλάνε για 'επιστροφή στις ρίζες'.Ξέχασες του Τσοβόλα, του Αβραμόπουλου και παλαιότερα του Στεφανόπουλου (ΔΗΑΝΑ) και ίσως και κάποιου άλλου που μου διαφεύγει.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
'Κομματική δημοκρατία' δεν σημαίνει ότι το σύστημα ευνοεί τον πολυκομματισμό. Σε όλα σχεδόν τα δημοκρατικά κράτη υπάρχουν δύο κόμματα εξουσίας και άλλα που παίζουν το ρόλο του κομπάρσου ή, το πολύ, του ρυθμιστή βάσει συμμαχιών.
αν θυμαμαι καλα μαλιστα, ολο αυτο που περιγραφεις (το bold) ηταν μαλιστα επιθυμητο, καθως υποτιθεται θα εξασφαλιζε πολιτικη σταθεροτητα
τωρα το τι πολιτικη εχουν αυτα τα δυο κομματα και που διαφερει, ειναι κατι τελειως διαφορετικο που σηκωνει αρκετη συζητηση. (βλ: ΠΑΣΟΚ ΡΕ ΜΟΥΤΡΑ )
Κομματική δημοκρατία είναι το σύστημα στο οποίο οι ψηφοφόροι ενός κόμματος, η λεγόμενη 'βάση' του κόμματος, συμμετέχει ενεργά στη λήψη αποφάσεων στο στάδιο της διαμόρφωσης των θέσεων του κόμματος. Στην Ελλάδα αυτή η διαδικασία είναι ακόμα σε χαμηλό επίπεδο και συνήθως έχει ρουσφετολογικό χαρακτήρα ('τα δικά μας παιδιά').
αυτο παλι ηταν απο παντα..
εξαιρεση μεχρι ενα σημειο αποτελει σ'αυτον τον κανονα μονο η δημοκρατικη οργανωση της αρχαιας αθηναςτεσπα πολυ δημοκρατικα και πολιτικως ορθα μιλαω και δεν μ'αρεσει
γι'αυτο, για να μην ξεχνιομαστε:
δημοκρατες δεν σας περιμενουμε πλεον σας ψαχνουμε
TΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#4]