-
Απο 3.75μέτρα μέχρι 3 μέτρα ανάλογα με την κατηγορία της οδού. Η ΛΕΑ είναι συνήθως 2 με 2.20 μέτρα. Πες τι θές ακριβώς να σου πώ
-
Έχω μια γέφυρα (από κάτω ποτάμι) εντός πόλης με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση χωρίς έρεισμα ή ΛΕΑ εκατέρωθεν και χωρίς διάζωμα. Οι απόψεις διίστανται μεταξύ 3.0 και 3.5m ανά λωρίδα. Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
-
Τότε βάλε 3.50. Αν είχε διαχωρισμενα ρεύματα κυκλοφορίας θα μπορούσες να βάλεις και 3.25. Είναι το πλάτος που δίνεται για Αστική αρτηρία (κατηγορία ΓΙΙΙ) με τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις ( στο περίπου πάντα ) από τις Οδηγίες Μελετών Οδικών Έργων (ΟΜΟΕ) οπότε είσαι καλυμένος νομίζω.
-
Ξέρει κανείς κάποιο τρόπο που μπορούμε να περιποιηθούμε καθίσματα από alcadara όταν έχει 'αγριέψει' το χνούδι τους (συνήθως στο πίσω μέρος εκεί που τρίβεται η ζώνη μας)?
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ξέρει κανείς κάποιο τρόπο που μπορούμε να περιποιηθούμε καθίσματα από alcadara όταν έχει 'αγριέψει' το χνούδι τους (συνήθως στο πίσω μέρος εκεί που τρίβεται η ζώνη μας)?Για δες εδώ http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.php?t=18278
Ψάξε και άλλα θέματα στην αναζήτηση.
-
Thanks Κώστα. Δε βρήκα κάτι για την ώρα για αλκατνάρα, θα ρωτήσω και σε κανένα μαγαζί να δω τι έχουν να προτείνουν και θα ενημερώσω. Στο μεταξύ όποιος έχει καμιά ιδέα είναι more than welcome.
-
επειδή πήρα το αμάξι πρόσφατα(Οκτώβρη) να περιμένω να μου έρθει το χαρτί για το σήμα του 2008 ή να πάω μόνος στην εφορία? σε ΚΕΠ γίνεται? (μέχρι τέλος Δεκέμβρη είναι?)
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
επειδή πήρα το αμάξι πρόσφατα(Οκτώβρη) να περιμένω να μου έρθει το χαρτί για το σήμα του 2008 ή να πάω μόνος στην εφορία? σε ΚΕΠ γίνεται? (μέχρι τέλος Δεκέμβρη είναι?)Εγώ το πήρα Νοέμβρη του '04 και πλήρωσα ΚΑΙ τα τέλη του '04 στην αντιπροσωπεία ΚΑΙ τα τέλη του '05 έναν μήνα μετά στην εφορία ...
-
Έτσι, έτσι. Σιγά μην καθόμαστε να υπολογίζουμε το ύψος των πρώτων τελών κυκλοφορίας ανάλογα με το πότε πήρε πινακίδες το αμάξι μέσα στο χρόνο... Και σιγά μην τα κάνουμε π.χ. σαν την κάρτα καυσαερίων, να ισχύει για ένα έτος, κι όχι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους...
[ΕDIT]
Παρεμπιπτόντως, στην Αγγλία (όπου οι άνθρωποι, ως γνωστόν, είναι πολύ πιο πρωτόγονοι από εμάς) για να σου δώσουν το σήμα των τελών κυκλοφορίας τσεκάρουν αν έχεις περάσει ΚΤΕΟ (υποχρεωτικό κάθε χρόνο μετά τον 3ο χρόνο), αν ισχύει η ασφάλειά σου, κλπ. Το ζητούμενο δεν είναι απλά να εισπράξουν τα φράγκα, έχεις δεν έχεις ασφάλεια, είναι δεν είναι το αμάξι σου ο Χάρος ο ίδιος. Επίσης, αν βγάλεις το αμάξι σου εκτός κυκλοφορίας (π.χ. φεύγεις στο εξωτερικό για μερικούς μήνες και το βάζεις σε γκαράζ) μπορείς να ζητήσεις και να σου επιστραφεί το ποσοστό των τελών που αντιστοιχεί στους μήνες που το αμάξι σου δε θα κυκλοφορεί στους δρόμους. Αντίστοιχα αν σου το κλέψουν, αν το πουλήσεις, κλπ. -
Εγώ πάλι δεν βλέπω το λόγο να προπληρώσω το κράτος , 2 ολόκληρους μήνες πριν, τα τέλη κυκλοφορίας του επόμενου έτους. Τα πληρώνω συνήθως τελευταίες ημέρες του Δεκέμβρη.
Εξάλλου έτσι όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια η προμήθεια τους μέσω των τραπεζών δεν αντιμετωπίζεις κανένα πρόβλημα.
-
το 2000 τα τέλη κυκλοφορίας του matiz ήταν 25 e , τώρα είναι 93 ...
-
+1 από μένα
τελικά είναι υποχρεωτικό να είναι αναρτημένο το ειδικό σήμα ασφάλισης στο αυτοκίνητο ή όχι?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
+1 από μένατελικά είναι υποχρεωτικό να είναι αναρτημένο το ειδικό σήμα ασφάλισης στο αυτοκίνητο ή όχι?
τόσα χρόνια δεν το έχω κολλήσει ποτέ...
μάλιστα σε κάποια μπλόκα απλά μου ζήτησαν να το δουν ...δεν μου είπαν καν αν το έχω κολλημένο.
-
Δεν είσαι υποχρεωμένος να έχεις το ασφάλιστρο, όχι. Μόνο το σηματάκι των τελών κυκλοφορίας.
(spike, και γ@μω τα άβαταρ. Ronnin, 406 και Ζαν Ρενώ 4evahhhh!!)
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
(spike, και γ@μω τα άβαταρ. Ronnin, 406 και Ζαν Ρενώ 4evahhhh!!)
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν είσαι υποχρεωμένος να έχεις το ασφάλιστρο, όχι. Μόνο το σηματάκι των τελών κυκλοφορίας.Κι όμως, το άρθρο 5 παρ. 2 του νόμου περί ασφάλισης αυτοκινήτων (489/1976) ορίζει:
Η ύπαρξη της ασφαλιστικής κάλυψης αποδεικνύεται με έγγραφη βεβαίωση που εκδίδεται από τον ασφαλιστή και αναγράφει τη χρονική διάρκεια ασφάλισης του αυτοκινήτου. Ο τύπος της έγγραφης βεβαίωσης καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εμπορίου. Με απόφαση του Υπουργού Εμπορίου καθορίζεται επίσης τύπος ειδικού σήματος που χορηγείται από τον ασφαλιστή και που επικολλάται υποχρεωτικά σε εμφανές μέρος του ασφαλισμένου αυτοκινήτου.
Δεν έχω ιδέα για το τι λέει η σχετική υπ. απόφαση πάντως
-
Άλλο σήμα ασφάλισης και άλλο βεβαίωση ασφάλισης. Πρέπει να έχεις τη βεβαίωση μαζί σου όπως και την άδεια κυκλοφορίας. Για το σήμα νομίζω ότι δεν είναι απαραίτητο να το έχεις κολλήσει στο τζάμι ούτε αντικαθιστά τη βεβαίωση ασφάλισης.
-
Παλιά ήταν υποχρεωτικό να έχεις το σήμα κολλημένο στο παρμπρίζ. Για την βεβαίωση δεν το συζητάμε, πάντα στο αμάξι. Πριν από κάποια χρόνια άλλαξε το καθεστώς για το σηματάκι και δεν είναι πλέον υποχρεωτικό να είναι κολλημένο. Αυτό το έχω επιβεβαιώσει από διαφορετικές πηγές.
-
Μα ναι, η παράγραφος πρώτα μιλάει για έγγραφη βεβαίωση και μετά για ειδικό σήμα, δηλ. 2 διαφορετικά πράγματα. Για αυτό το τελευταίο λέει ότι πρέπει να είναι επικολλημένο.
Τώρα βέβαια, μεταξύ του 'πρέπει' και του 'πρόστιμο αν δεν είναι' υπάρχει μεγάλη διαφορά.
Το σηματάκι των τελών πρέπει να επικολλάται στο παρμπρίζ σύμφωνα με τις υπ. αποφάσεις, αλλά δε νομίζω να κόπηκε ποτέ κανένα πρόστιμο επειδή κάποιος το κόλλησε σε άλλο τζάμι του αυτοκινήτου..
-
Επίσης, την άδεια κυκλοφορίας και τη βεβαίωση ασφάλισης (γενικά όλα τα χαρτιά) μη τα αφήνετε στο αμάξι γιατί αν σας το κλέψουν θα το πουλήσουν στο παζάρι σαν κύριοι (μετά θα κυνηγάτε τον αγοραστή).
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο