Ο χρήστης gfotiadh έγραψε:
Ο βαρετός αγώνας. Οι φάσεις που παρακολούθησα ανάμεσα στον καταιγισμό των διαφημίσεων δεν με συγκίνησαν. Αν εξαιρέσουμε την εκκίνηση -που πάντα κόβει την ανάσα- και την αμέσως μετά προσπάθεια του Montoya να προσπεράσει τον αλύγιστο το μόνο γεγονός που κατάφερε να με βγάλει από την υπνηλία μου ήταν η εγκατάλειψη του Coulthard -του οποίου, παρεπιπτόντως, την πολύ καλή εκκίνηση έκανε 'γαργάρα' ο Πουρναράκης αλλά σχολίασε το άλλο παλλικάρι-, καλά να κάνουν πλάκα μαζί σου οι rookies στα δοκιμαστικά αλλά να εγκαταλείπεις και από μηχανικό πρόβλημα στον αγώνα είναι δυσβάσταχτο. Εδώ απαιτείται παπάς-εξορκιστής-δαιμονολόγος-παραψυχολόγος.
Γενικότερα όμως η (αγαπημένη μου) McLaren κάθε άλλο παρά ανταγωνιστική ήταν στη Μόντζα. Έχασα και το στοίχημα με τον Ιταλό και φανατικό οπαδό της Ferrari εξάδελφό μου (ήμουν υπέρ του Kimi).
Όσο για τη συνέντευξη τύπου είμαι σίγουρος ότι όσοι έχουν κάποια ευχέρεια στα αγγλικά θα προτιμούσαν να μην ακούν τον Έλληνα σχολιαστή, γιατί αυτός ο τρόπος της real-time μετάφρασης 'σκεπάζει' το μεγαλύτερο μέρος των λεγομένων των ομιλητών.
Ελπίζω σε καλύτερα.
1on Einai 20 monothesia ti na protodei ton Coulthard tha koitaksei na sxoliasei oti ekane katapliktiki ekkinisi akou tin ekane gargara ti eiste eseis more olo na krinete kserete les kai epitides to ekane kai telos pantos i maxi einai allou tha koitas ta monothesia tou schumi tou montoya kai tou raikkonen o kosmos ekei endiaferetai i toulaxiston koitas ta monothesia stis protes theseis den koitas piso (ston anikano)me tin idia logiki ekane gargara palaiotera tin ekpliktiki ekkinisi tou frentzen tou wilson tou heidfeld tou da matta tou pizzonia opoiou allou einai.
2on merikoi agori mou den kseroun agglika kala ekane o takis kai metefraze olo na sxoliazete kai na krinete kserete
Βρε Γιώργο μην ανεβάζεις στροφές χωρίς λόγο.
Το σχόλιο περί γαργάρας έρχεται σαν συνέχεια στα όσα έχουν γραφτεί (με πρώτον εμένα) για το περίφημο (και απαράδεκτο) 'άντε γεια'. Δεν έχει βέβαια κανείς την απαίτηση ο σχολιαστής να προσέχει τι γίνεται πίσω από την τέταρτη θέση μέσα στο χαμό μιας εκκίνησης F1 αλλά όταν στα μισά του πρώτου γύρου βλέπεις ότι ο 8ος βρίσκεται στη πέμπτη-έκτη (συγνώμη δεν θυμάμαι ακριβώς) θέση μάλλον αξίζει (κατά την ταπεινή μου άποψη) ένα θετικό σχόλιο το οποίο αργότερα έκανε ο έτερος σχολιαστής. Δεν κέρδισε ο Σκωτσέζος 2-3 θέσεις σε φανάρια της Τσιμισκή ή της Πανεπιστημίου. Στην εκκίνηση της Monza ήταν.
Άλλο είναι να τα λέμε οι δυο μας, πίνοντας τα ξύδια μας στην Αρετσού και άλλο είναι να είσαι επαγγελματίας δημοσιογράφος και σχολιαστής σε σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας. Στη δεύτερη περίπτωση δεν χωρούν εμπάθειες.
Όσο για το σχόλιο που αφορούσε στη συνέντευξη τύπου, εγώ δεν είπα να μη μιλάει ο Πουρναράκης, προφανώς πρέπει να προσπαθήσει να αποδώσει τα λεγόμενα των οδηγών στα ελληνικά και το έκανε αρκετά καλά. Δε μεγάλωσα κι εγώ με αγγλίδα γκουβερνάντα ξέρεις. Απλά εξωτερίκευσα οτι εκείνη τη στιγμή προτιμούσα να ακούω τους οδηγούς με τα όσα αγγλικά γνωρίζω. Ακόμη και η χροιά της φωνής τους είναι πολύ σημαντική.
Μάλλον όμως το στοφόμετρό σου μπήκε στα κίτρινα επειδή εξέφρασα την αγάπη μου για τη McLaren και αποκάλεσα τον Michael αλύγιστο (αν και τα τελευταία 2-3 χρόνια τον έμαθαν να χαμογελά).
Ε, τι λες κι εσύ ;