-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
tazz τι μητρική-σκληρό έχεις?Μητρική asus, ούτε που θυμάμαι το μοντέλο, την έχω 3 χρόνια τώρα, με AMD athlon 64, και 1,2GB μνήμη. O σκληρός είναι WD 250, αλλά αν έφτιαχνα καινούργιο σύστημα τώρα δε νομίζω να πήγαινα κάτω από 500 GB. Προς το παρόν, όμως, τη δουλειά μου την κάνω μια χαρά, ειδικά μετά από την προσθήκη της ATI. Το μηχάνημα θα το αλλάξω όταν έρθει η ώρα για τα Vista, που προς το παρόν δε μου είναι καθόλου απαραίτητα.
Εχω 400αρι τροφοδοτικο. Και δεν παιζω παιχνιδια, ουτε autocad. Θα εχω δηλαδη προβλημα μονο κ μονο λογω τροφοδοτικου?
Όταν άλλαξα την κάρτα γραφικών, το τροφοδοτικό μου ήταν 350άρι. Έπαιξε σερί για 3 μέρες, αλλά κάποια στιγμή που έκανα reboot το μηχάνημα, δεν έλεγε να ξεκινήσει, πιθανώς επειδή το ρεύμα στην εκκίνηση δεν αρκούσε για όλα τα περιφερειακά. Άλλαξα το τροφοδοτικό με ένα 550άρι, και τώρα όλα δουλεύουν άψογα. Το 550άρι τροφοδοτικό, πάντως, αναφέρεται και στο manual της συγκεκριμένης κάρτας, ως απαιτούμενο για να τρέξει σωστά.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
tazz τι μητρική-σκληρό έχεις?
Μητρική asus, ούτε που θυμάμαι το μοντέλο, την έχω 3 χρόνια τώρα, με AMD athlon 64, και 1,2GB μνήμη. O σκληρός είναι WD 250, αλλά αν έφτιαχνα καινούργιο σύστημα τώρα δε νομίζω να πήγαινα κάτω από 500 GB. Προς το παρόν, όμως, τη δουλειά μου την κάνω μια χαρά, ειδικά μετά από την προσθήκη της ATI. Το μηχάνημα θα το αλλάξω όταν έρθει η ώρα για τα Vista, που προς το παρόν δε μου είναι καθόλου απαραίτητα.
όχι οτι θα αλλάξει πολλά αλλά τσέκαρε αν έχεις ενεργοποιημένο το NCQ(αν υποστηρίζει η μητρική) και αν ναι απενεργοποίησε το.
-
όχι οτι θα αλλάξει πολλά αλλά τσέκαρε αν έχεις ενεργοποιημένο το NCQ(αν υποστηρίζει η μητρική) και αν ναι απενεργοποίησε το.
Τι είναι αυτό και από πού το ενεργοποιώ/απενεργοποιώ;
-
http://www.plaisio.gr/productcompare.as ... 6%2c993808
Πρεπει να την παραγγειλω ΣΕ ΛΙΓΑΚΙ!! αλλα δεν θελω να χρειαστει να αγορασω και αλλο τροφοδοτικο (εχω 400αρι)
Με ενδιαφερει να ειναι αθορυβη!
Ποια να διαλεξω?
help!!
-
την μεσαία που έχει το RV630Pro κατά τ'άλλα είναι ολόιδιες και οι 3 απ'όσο βλέπω
για αθόρυβο θα πρέπει να πας σε ειδική αθόρυβη ψύκτρα (ρυθμιζόμενη) ~25 -
Ο χρήστης tazz έγραψε:
NativeCommandQueing
pas control panel->system->device manager->ide controllers
επιλέγεις ....serial ata( ή sata controller)->primary channel και αν υποστηρίζει NCQ θα έχει επιλογή enable command queing την οποία ξετικάρεις.
α! αν έχεις sata όλα αυτά -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
την μεσαία που έχει το RV630Pro κατά τ'άλλα είναι ολόιδιες και οι 3 απ'όσο βλέπωH Sapphire λογικά έχει στη συσκευασία και ανταπτοράκι dvi-hdmi, που θα το χρειαστείς αν θελήσεις να συνδέσεις το pc σε hdtv. Διαφορετικά, οι διαφορές θα είναι αμελητέες.
Σχετικά με το τροφοδοτικό, μη σε πιάνει άγχος. Βάλε την κάρτα, και αν δεις τίποτα περίεργες επανεκκινήσεις, θα ξέρεις κατά 99% τι φταίει.
-
NativeCommandQueing
pas control panel->system->device manager->ide controllers
επιλέγεις ....serial ata( ή sata controller)->primary channel και αν υποστηρίζει NCQ θα έχει επιλογή enable command queing την οποία ξετικάρεις.
α! αν έχεις sata όλα αυτάΑπό όσα ξέρω εγώ το NCQ είναι χαρακτηριστικό του SATAII ( και βέβαια SCSI , SAS ) και άνω πρωτοκόλλου και όχι χαρακτηριστικό του controller και κατά συνέπεια δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί.
-
εγώ γνωρίζω οτι πρεπει να υλοποιείται και απο τον controller και απο το δίσκο για να παίξει.
τώρα αν είναι SATA2 ή και SATA δεν θυμάμαι πάντως στις δύο τελευταίες μητρικές μου μπορούσε/μπορεί να απενεργοποιηθεί σύμφωνα με τα παραπάνω -
Τελικα παρηγγειλα την Gecube 512MB, ελπιζω να μεινω ευχαριστημενος..Εβαλα και μια μνημουλα supertalent 1GB, και θεωρω πως το πισακι τωρα ειναι ΚΟΜΠΛΕ...
Παντως ειναι κριμα, καινουριο και αρκετα ολοκληρωμενο μηχανημα, και για να τρεξει σωστα τα VISTA να θελει αναβαθμιση...
Ειδωμεν!
-
ποιο από τα δύο;
55 το Μ$ και 48 τo Logi.
-
Logitech
-
Logitech και από εμένα για το ποντίκι.
εγώ γνωρίζω οτι πρεπει να υλοποιείται και απο τον controller και απο το δίσκο για να παίξει.
τώρα αν είναι SATA2 ή και SATA δεν θυμάμαι πάντως στις δύο τελευταίες μητρικές μου μπορούσε/μπορεί να απενεργοποιηθεί σύμφωνα με τα παραπάνωΣαφώς και ο δίσκος πρέπει να υποστηρίζει SATA II.
-
από αυτονομία ποιο είναι καλύτερο;
έχω logitech κ αλλάζω μπαταρίες κάθε μήνα. Εχω ακούσει ότι τα M$ σε αυτό τον τομέα είναι αχτύπητα.
-
Εξαρτάται από τις μπαταρίες και τη χρήση . Έχω ένα σετ πληκτρολόγιο-ποντίκι logitech από το Μάρτιο (αν θυμάμαι καλά) και στο ποντίκι έχω αλλάξει μια φορά μπαταρίες. Στο πληκτρολόγιο ακόμα..
-
τέτοιο σετ έχω, το desktop EX110 στο οποίο οι μπαταρίες του πληκτρολογίου αντέχουν 6 μήνες. Το πόντικι βράστα...κάθε μήνα στην κυριολεξία με σχεδόν καθημερινή χρήση 5ωρων.
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
από αυτονομία ποιο είναι καλύτερο;έχω logitech κ αλλάζω μπαταρίες κάθε μήνα. Εχω ακούσει ότι τα M$ σε αυτό τον τομέα είναι αχτύπητα.
To μsoft που χρησιμοποιώ (το φτηνότερο που υπάρχει) είναι αστέρι. Το έχω πέντε μήνες, και δεν έχω αλλάξει ακόμα μπαταρίες.
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
τέτοιο σετ έχω, το desktop EX110 στο οποίο οι μπαταρίες του πληκτρολογίου αντέχουν 6 μήνες. Το πόντικι βράστα...κάθε μήνα στην κυριολεξία με σχεδόν καθημερινή χρήση 5ωρων.Με τέτοια χρήση γιατί δεν κοιτάς κάποιο ενσύρματο;
-
είναι πολλές 5 ώρες; (δουλειά και fun)
δεν θέλω ενσύρματο γιατί μισώ τα καλώδια.
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
είναι πολλές 5 ώρες; (δουλειά και fun)δεν θέλω ενσύρματο γιατί μισώ τα καλώδια.
Για δες και αυτό
http://www.logitech.com/index.cfm/mice_ ... 3&cl=gb,enΕπαναφορτιζόμενο, το έχω 3 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#12]