-
Αυτο με την 316 κουπε,ηταν δρομολογημενο απο την στιγμη που ειπαν οτι δεν θα υπαρξει 316 κουπε...
Ας μην ειμαστε υπερβολικοι ομως.Σε ελευθερη αγορα ζουμε ο καθε κατασκευαστης μπορει να απελευθερωνει στην αγορα ο,τι προιον κρινει σκοπιμο.Και ο καταναλωτης να το επιλεγει χωρις τυψεις οτι θα τον πουν νεοπλουτο η κατι αλλο.Παντως μια μικρη πικρια υπαρχει στην ατμοσφαιρα...(μεχρι να παραγγειλω την δικια μου 316 )
Στη δε σειρα 1 απενοχοποιειται λιγακι παραπανω η BMW.
-
H τιμή της 316 κουπέ είναι εξωφρενική νομίζω. Δεν ξέρω τι εξοπλισμό έχει αλλά δεν δικαιολογείται με τίποτα. Χώρια οι επιδόσεις...
Εφόσον υπάρχει η 1 κουπέ θα ήταν λογικό να βγαίνει αυτή στα 1.6 και η 3άρα να παραμείνει 2λιτρη.
Πάντως δεν πρέπει να κατηγορούμε την ΒΜW εφόσον υπάρχουν αγοραστές που τα παίρνουν. Ετσι κι αλλιώς δεν είναι και τα πιο αργά αυτοκίνητα της αγοράς. Υπάρχουν και πολύ χειρότερα.... -
Aκριβώς.
Best seller θα γίνει
-
Δε περίμενα διαφορετική τιμολογιακή πολιτική στη 316i Coupe...γιατί έτσι και ήταν φθηνότερη θα κανιβάλιζε τη 116i ίσως....ούτως ή άλλως οι τιμές στην Ελλάδα είναι αρκετά ακριβές...αναφορικά η δική μου στη Γερμανία με τον ίδιο εξοπλισμό κόστιζε 7000 ευρώ λιγότερα!
Δε φταίει η BMW που έβγαλε το μοτέρ αυτό...αυτοκίνητα θα πουλήσει...λεφτά θα βγάλει...φταίει ο κόσμος που το αγοράζει...γιατί πολύ απλά μια BMW πρέπει να έχει δυναμική οδική συμπεριφορά για να απολαμβάνεις τα θετικά της πίσω κίνησης...και με 1600άρι μοτέρ...δεν απολαμβάνεις τίποτα!
(άποψή μου)
-
Δε φταίει η BMW που έβγαλε το μοτέρ αυτό...αυτοκίνητα θα πουλήσει...λεφτά θα βγάλει...φταίει ο κόσμος που το αγοράζει...γιατί πολύ απλά μια BMW πρέπει να έχει δυναμική οδική συμπεριφορά για να απολαμβάνεις τα θετικά της πίσω κίνησης...και με 1600άρι μοτέρ...δεν απολαμβάνεις τίποτα!
Eως ενα βαθμο τιθεται και θεμα ενεργητικης ασφαλειας με το ελλειμα ιπποδυναμης,αλλα παραβλεπεται.
Τελικα ομως γιατι αντιδρουμε τοσο για την 316 η και την 116 κουπε που κι αυτη βλεπω να γινεται bestseller(αληθεια θυμαται κανεις την compact με τα 115 αλογα σε 1600ρη και 1800ρη κινητηρα? )?Μας νοιαζει τοσο που καποιοι (οι αλλοι που θα λεγε κι ο Σαρτρ) αντι να απολαμβανουν sheer driving pleasure θα απολαμβανουν shit driving pleasure?Η μηπως μας πειραζει υποσυνειδητα που 'γειτονας' θα μπορει πλεον απο το ταπεινο focus να μεταπηδησει σχετικα ευκολα στην 3αρα κουπε?
Εμενα προσωπικα με χαλαει η καιροσκοπικη σταση της BMW,με το εξης σκεπτικο:
Εφοσον η BMW θα θελε να προσθεσει ενα εναλλακτικο,entry level coupe για μας τους τριτοκοσμικους γιατι δεν το εφοδιασε με τον 1600ρη τουρμπο?Θα εκοβε η μαγιονεζα?Η μηπως θεωρει τα 150+ αλογα πολυ γαλλικα για τα αμαξωματα της?
-
O 1.6T είναι του Μίνι και αποκλειστικά του Μίνι και του PSA Group...δεν υπάρχει περίπτωση να τον βάλει στα μοντέλα της. Είναι λίγο διαφορετική η νοοτροπία. Η BMW προσπαθεί να κρατήσει ατμοσφαιρικούς κινητήρες όσο μπορεί...και ο 3.0Τ ήταν μια προσπάθεια να δει 'τι ψάρια πιάνει' στον τομέα της υπερτροφοδότησης με βενζίνη.
Τέλοσπαντων...έχω μια διαφορετική αντίληψη περί BMW, premium & 1.6...τα δύο πρώτα δε συμβαδίζουν με το 3ο...αλλά όμως μια 1.6 BMW δε παύει να είναι BMW...απλά δε σου δίνει τη χαρά μιας BMW με 150+ άλογα...so simple
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Δε περίμενα διαφορετική τιμολογιακή πολιτική στη 316i Coupe...γιατί έτσι και ήταν φθηνότερη θα κανιβάλιζε τη 116i ίσως....ούτως ή άλλως οι τιμές στην Ελλάδα είναι αρκετά ακριβές...αναφορικά η δική μου στη Γερμανία με τον ίδιο εξοπλισμό κόστιζε 7000 ευρώ λιγότερα!(άποψή μου)
Η διαφορά των 7.000 σε δίλιτρο δεν είναι παράλογη. Προκύπτει από την διαφορά φόρου. Για δίλιτρο στην ελλάδα πληρώνεις 40% φόρο. Αρα δεν φταίει η BMW. Στα 1.6 ο φόρος είναι 20% και οι διαφορές με γερμανία είναι μικρές. Π.χ η 116 στοιχίζει το πολύ κανα 1.000ρικο παραπάνω εδώ. Γι'αυτό θεωρώ υπερβολική την τιμή της 316 κουπέ. Η 320ι κουπέ ξεκινάει στην γερμανία από 32800! 316 δεν υπάρχει στην Γερμανία αλλά αν υπήρχε θα είχε κάτω από 30000. Ιδια τιμή (
-
m1234 σωστά...έχεις δίκιο
-
Κατα την άποψή μου για να πετύχεις sheer driving pleasure με την 3 coupe πρέπει να επιλέξεις από 320 και πάνω.
Αυτός ο 2λιτρος με τα 170 άλογα πρέπει να έχει νεύρο.Αλλα το 316 κατά 90% θα αγοραστεί κυρίως για πουλ-μουρ , δεν πιστεύω να εχει καμμια τύχη ο 1.6 , ας έχει 122 άλογα , 'οσον αφορά τις επιδόσεις και την ενεργητική ασφάλεια , για την καρότσα της 3 coupe δεν αρκεί.
-
Απο οσο ξερω ο 1.6 με τα 122 θα ειναι στην Ελλαδα απο την Παρασκευη
-
Κατα την άποψή μου για να πετύχεις sheer driving pleasure με την 3 coupe πρέπει να επιλέξεις από 320 και πάνω.
Αυτός ο 2λιτρος με τα 170 άλογα πρέπει να έχει νεύρο.Αλλα το 316 κατά 90% θα αγοραστεί κυρίως για πουλ-μουρ , δεν πιστεύω να εχει καμμια τύχη ο 1.6 , ας έχει 122 άλογα , 'οσον αφορά τις επιδόσεις και την ενεργητική ασφάλεια , για την καρότσα της 3 coupe δεν αρκεί
Και ειναι και εμμεση προσβολη λογω αγνοιας στην προσπαθεια των μηχανικων να εξελιξουν ενα συνολο που θα δεχεται και θα αξιοποιει περισσοτερα αλογα-θα διψαει για περισσοτερα αλογα.
-
Θα μπορείς να πας παντού με τέρμα γκάζι με το 1600άρι
-
Ασε που οταν βρεχει θα πετας και κωλο!
-
Eκδοση tii. H αναβιωση της 2002?
http://carscoop.blogspot.com/2007/10/bm ... ut-in.html
-
-
Aυτη ηταν ωραια εκπλη3η εκ μερους της BMW.
-
Έχει ακούσει κανείς τίποτα για το πότε θα έρθει η κουπέ στην Ελλάδα;
Σε μικρότερες εκδόσεις πότε υπολογίζετε;
Και το βασικό, που θα κινείτε η τιμή της; -
Ο χρήστης Gatas_gr έγραψε:
Έχει ακούσει κανείς τίποτα για το πότε θα έρθει η κουπέ στην Ελλάδα;
Σε μικρότερες εκδόσεις πότε υπολογίζετε;
Και το βασικό, που θα κινείτε η τιμή της;H τιμή της στην Γερμανία είναι περίπου +2000 από 3θυρη και +1000 από 5θυρη.
Λογικά αφού βγήκε 316 coupe δεν βρίσκω το λόγω να μην βγεί και 116 κούπε. Τώρα ποτε θα γίνει αυτό δεν το γνωρίζω. -
Καλή φάση το Tii!
-
Ξέρει κανείς ποιός ακριβώς είναι ο εξοπλισμός της 116 sport 3θυρης?
Παρατηρώντας τις τιμές της 3θυρης 1 βλέπω ότι είναι 900-950 ευρώ κάτω από την 5θυρη στις εκδόσεις joy και lifestyle.
Στη sport η διαφορά είναι μόνο 500 και μάλιστα όχι από την sport αλλά από την exclusive 5θυρη που είναι ακριβότερη έκδοση από την sport. Γιατί συμβαίνει αυτό? Επειδή βλέπω ότι δεν υπάρχει exclusive 3θυρη μήπως η sport 3θυρη ενσωματώνει κάποιον εξοπλισμό της exclusive και γι'αυτό είναι και πιο τσιμπημένη?Σειρά 1 3θυρη
116i Joy 1,6 22.950
116i Lifestyle 1,6 24.900
116i Sport 1,6 27.250116i Joy 1,6 23.900
116i Lifestyle 1,6 25.800
116i Exclusive 1,6 27.750
BMW σειρά 1