Navigation

    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Ηλεκτρολογικές ερωτήσεις!
    1. Home
    2. Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    3. Ηλεκτρολογικές ερωτήσεις!
    • 1
    • 2
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 29
    • 30
    • 17 / 30
    Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    2
    593
    6977
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • G
      gibsonlp last edited by

      βασικα εχω το sub πανω που ειναι αρκετα τουμπανο...και φοβαμαι επειδη η μπαταρια ειναι μικρη,δεν θα εχω προβλημα να βαλω 60αρα ε?

      1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • A
        aserf last edited by

        Ο χρήστης GIBSONLP έγραψε:
        βασικα εχω το sub πανω που ειναι αρκετα τουμπανο...και φοβαμαι επειδη η μπαταρια ειναι μικρη,δεν θα εχω προβλημα να βαλω 60αρα ε?

        Αν χωράει από άποψη διαστάσεων λογικά δε θα έχεις πρόβλημα

        1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • M
          mark last edited by

          Καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Έχω τοποθετήσει στο αυτοκίνητο ένα bluetooth car kit, το οποίο δουλεύει κανονικά. Δίνει όμως και ένα καλώδιο για να συνδεθεί με το ηχοσύστημα, και να κάνει Mute όταν πραγματοποιείται μια κλήση. Το αμάξι μου όμως (Corolla E12 προ facelift) στο ηχοσύστημά του δεν υποστηρίζει Mute. Είχα ακούσει όμως πως μπορεί να γίνει η εξής πατέντα : με κάποιο ρελέ, όταν δίνει σήμα το καλώδιο για το Mute, να κόβεται το ένα από τα 2 ρεύματα των 12V στο ηχοσύστημα(όχι το μόνιμο, αλλά αυτό που δίνει μόνο όταν γυρίσεις το κλειδί), έτσι ώστε να 'νομίζει' πως έσβησε το αμάξι, και να κλείνει, και όταν σταματάει να δίνει σήμα το bluetooth, να ξαναανάβει. Επίσης να πω, πως το σήμα από το bluetooth για το Mute, δεν είναι παρά μια γείωση, δηλαδή το καλώδιο αυτό όταν μιλάς, γειώνεται, ενώ όταν δεν μιλάς, σαν να γίνεται μια αποκοπή της γείωσης. Μπορεί να γίνει αυτό το κόλπο με το ρελέ; Και αν ναι, πως ακριβώς;

          1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • S
            sirgus last edited by


            αυτό πως κλείνει και ανοίγει το κύκλωμα?

            1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • L
              leonp last edited by

              Ξεβιδώνεις το πράσινο και γίνεται δύο κομμάτια. Είχα βάλει ένα παρόμοιο πριν πολλά χρόνια, δεν κράτησε πολύ (δεν ήταν καλής ποιότητας).

              1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • A
                asteris last edited by

                Ο χρήστης aserf έγραψε:

                Όπως ανέφερα όμως υπάρχει και ο κίνδυνος να ταλαιπωρηθεί η μίζα από υπερβολικά πολλά Α εκκίνησης.

                Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, η μίζα θα τραβήξει όσα Α τραβούσε και πιό πριν (αν η μπαταρία μπορούσε να τα δώσει). Αυτός που κανονίζει το πόσα Α θα τραβήξει η μίζα είναι η εσωτερική της αντίσταση και αυτό δεν αλλάζει με την αλλαγή της μπαταρίας.

                Αν πας βέβαια σε υπερβολικά μεγαλύτερη μπαταρία, υπάρχει περίπτωση να ζορίσεις τον ανορθωτή του δυναμό, γιατί η νέα μπαταρία θα τραβάει περισσότερα Α κατά την φόρτιση.

                1 Reply Last reply Reply Quote 1
                • S
                  sirgus last edited by

                  ακριβώς...

                  φαντάσου ότι η μπαταρία είναι ένας κουβάς.... είτε βάλεις μεγάλο κουβά είτε μικρό, αν η βρύση σου (δυναμό) δίνει συγκεκριμένο νερό (ρεύμα) ο κουβάς θα γεμίσει με την ίδια ποσότητα νερού...

                  Κάποτε είχε χαλάσει ο διακόπτης της μίζας...έλεγα οκ, παλιό αυτοκίνητο είναι...

                  τελικά η μίζα ήταν τόσο χαλασμένη, που γυρνούσε τόσο δύσκολα (!) που τελικά πέρναγε 40Α ρεύμα από τον διακόπτη, τον έλιωσε και η μπαταρία γονάτιζε σε κάθε εκκίνηση...

                  1 Reply Last reply Reply Quote 0
                  • A
                    aserf last edited by

                    Χμμ, διαφωνώ κάπως

                    Εγώ δεν αναφέρομαι στα Ah, δηλαδή στη χωρητικότητα της μπαταρίας, αλλά στα A εκκίνησης, στο πόσα A δηλαδή μπορεί να δώσει κατά τη διαδικασία του μιζαρίσματος. Όσο περισσότερα είναι αυτά τόσο γρηγορότερα παίρνει μπροστά ο κινητήρας (πρακτικά με το που γυρίζεις τη μίζα παίρνει μπροστά), την ίδια στιγμή όμως πιέζεται και περισσότερο η μίζα λόγω της 'υπερφόρτισής' της.

                    1 Reply Last reply Reply Quote 0
                    • 2
                      21-quadra last edited by

                      TA αμπέρ εκκίνησης που μπορεί να δώσει στιγμιαία η μπαταρία δεν έχουν σχέση με την αντοχή της μίζας, ίσα-ίσα που η μίζα δουλεύει καλύτερα και για λιγότερο χρόνο, το πόσα αμπέρ θα τραβήξει η μίζα έχει να κάνει με το φορτίο που θα δεχθεί, δηλαδή τον κινητήρα.

                      Έχουμε π.χ μια μπαταρία 60 Ah και αμπέρ εκκίνησης 450, ενώνουμε ένα αμπερόμετρο και μετράμε, για να γυρίσει ο κινητήρας μας θα χρειαστεί Α αμπέρ. Αφαιρούμε τώρα τα μπουζί και ξαναγυρίζουμε την μίζα, πόσα αμπέρ θα δείξει τώρα το αμπερόμετρο ? Α- έτσι ? Άρα δεν είναι η πηγή το πρόβλημα αλλά το φορτίο που δέχεται η συσκευή και στην περίπτωση της μίζας το φορτίο είναι ο κινητήρας.

                      Η μίζα ταλαιπωρείται πολύ περισσότερο όταν έχουμε ένα κινητήρα με συμπίεση 9.5 και ανεβάσουμε την συμπίεση στο 11.0.

                      Στο σπίτι που η πηγή είναι ουσιαστικά άπειρη - ΔΕΗ - οι συσκευές που συνδέουμε στην πηγή δεν ταλαιπωρούνται από την πηγή αλλά απο το φορτίο, βάλε στο μίξερ και ανακάτεψε νερό, η συσκευή θα δουλεύει πολύ κάτω απο το όριο της, βάλε και αλεύρι να γίνει ζυμάρι και δες που θα πάνε τα αμπέρ, στο όριο της συσκευής και αν δουλεύει και πολύ ώρα ή θα ανοίξει το θερμικό της ή θα καεί.

                      Οι ηλεκτρικές μηχανές έχουν πρόβλημα με την ένταση του φορτίου που τραβάνε και όχι με την ένταση που μπορεί να αποδόσει η τάση που δέχονται, δηλαδή η πηγή τους.

                      Παθαίνει τίποτα το Walkam αν τροφοδοτηθεί απο μπαταρίες ή από ένα πολύ μεγαλύτερο τροφοδοτικό ? όχι βέβαια.

                      Τα λέω με απλοϊκά παραδείγματα για να το καταλάβουμε όλοι, ας τα πεί καλύτερα κάποιος ηλεκτρολόγος.

                      1 Reply Last reply Reply Quote 0
                      • A
                        aserf last edited by

                        Φίλε μου ηλεκτρολόγος είμαι και πίστεψέ με θεωρητικά τα πράγματα έχουν ακριβώς όπως τα λες.

                        Το θέμα είναι ότι όταν βάλεις μπαταρία με πολλά A εκκίνησης θα προσέξεις ότι το αυτοκίνητο παίρνει μπροστά πολύ γρηγορότερα και αυτό όσο περίεργο και αν θα σου ακουστεί μου έχει πει μηχανικός αυτοκινήτων ότι αν αυτά τα Α εκκίνησης είναι υπερβολικά (ξεπερνώντας ένα άνω όριο) τελικά η μίζα είναι πιθανό να επιβαρυνθεί περισσότερο. Δεδομένης της σταθερής τάσης είναι πιθανό να υπερφορτιστεί περισσότερο από το φυσιολογικό εφόσον βρεθεί υπό πίεση, καθώς πρακτικά αφού η μπαταρία μπορεί να δώσει περισσότερο ρεύμα εφόσον ζητηθεί θα δοθεί και αυτό μπορεί να επιβαρύνει περισσότερο τη μίζα.

                        Τεσπα, εγώ μόνο γρηγορότερο μιζάρισμα έχω προσέξει με μεγαλύτερη μπαταρία, αυτό που λέω είναι ότι δεν πρέπει να το παρακάνει κιόλας κάποιος όμως.

                        1 Reply Last reply Reply Quote 1
                        • H
                          harlek last edited by

                          Πολλά A σε μια μπαταρία σημαίνει μικρή εσωτερική αντίσταση της μπαταρίας. Όταν γυρίζει η μίζα, η τάση της μπαταρίας πέφτει π.χ. από τα 12,5V στα 11V, λόγω μεγάλης πτώσης τάσης στο εσωτερικό της (ακριβώς επειδή είναι πολύ το ρεύμα που δίνει). Μια μπαταρία με πολλά A, θα ρίξει λιγότερο την τάση της κατά την διάρκεια του μιζαρίσματος- π.χ. από τα 12,5 στα 12V. Έτσι, η μίζα γυρίζει τελικά πιο ζωηρά, αλλά εντός των προδιαγραφών τάσης που δίνει ο κατασκευαστής.

                          1 Reply Last reply Reply Quote 1
                          • 2
                            21-quadra last edited by

                            Φίλε aserf όπως είπε και ο φίλος harlek το ζητούμενο είναι η μείωση των απωλειών, μικρότερη εσωτερική αντίσταση μπαταρίας, χοντρύτερα καλώδια κλπ. η μπαταρία δεν μπορεί να δώσει μεγαλύτερη ένταση - αμπέρ - αν δεν της ζητηθούν, μπορεί όμως να ανταποκριθεί ευκολότερα στην μεγαλύτερη ένταση αν της ζητηθεί. Το μοτέρ γυρίζει γρηγορότερα γιατί υπάρχουν μειωμένες απώλειες στο σύστημα παροχής ισχύος της μίζας - **η μπαταρία **- η μίζα δεν μπορεί να τραβήξει περισσότερα αμπέρ απο αυτά που της επιβάλλει το φορτίο της - **ο κινητήρας **- όταν όμως υπάρχει ισχυρό σύστημα που μπορεί να δώσει ακαριαία τα αμπέρ που απαιτεί το φορτίο του κινητήρα χωρίς να γονατίζει απο το φορτίο, τότε η μίζα λειτουργεί πιο κοντά στις θεωρητικές της δυνατότητες, βέβαια μας ξαφνιάζει αυτή η ζωηράδα της γιατί συνήθως την έχουμε να δουλεύει με πτώσεις τάσεις και με χαμηλή παροχή σε ένταση, πολύ κοντά σε αυτά που απαιτεί το φορτίο οπότε γυρίζει και με το ζόρι πολλές φορές .

                            Αν έχουμε αυτή την εξαιρετική και μειωμένης εσωτερικής αντίστασης μπαταρία με αμπέρ εκκίνησης 600 όπως έχουν οι τελευταίου τύπου, με την ίδια λογική ότι υποφέρει η μίζα, σε ένα σταματημένο αυτοκίνητο με σβυστή την μηχανή τι θα πάθαιναν τα φώτα αν τα ανάβαμε ? θα γινόντουσαν πυροτεχνήματα ? Όχι βέβαια γιατί παρ' όλο που είναι μέσα στο ίδιο κύκλωμα, δεν θα τους δώσει η μπαταρία 600 αμπέρ, θα τους δώσει όσα ζητήσει το φορτίο τους - οι λάμπες - 60Χ2=120watt:12V = 10 αμπέρ, το ίδιο συμβαίνει και με την μίζα και με όλες τις ηλεκτρικές καταναλώσεις του αυτοκινήτου. Τάση 12V Χ ισχύ κατανάλωση σε watt = ένταση σε αμπέρ.

                            1 Reply Last reply Reply Quote 2
                            • S
                              sirgus last edited by

                              Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:

                              Παθαίνει τίποτα το Walkam αν τροφοδοτηθεί απο μπαταρίες ή από ένα πολύ μεγαλύτερο τροφοδοτικό ? όχι βέβαια.

                              εννοείς ότι αν στο walkman δεν βάλω 3V (2x1,5) αλλά 10 θα δουλέψει?

                              Τάση 12V Χ ισχύ κατανάλωση σε watt = ένταση σε αμπέρ.

                              P=V I

                              1 Reply Last reply Reply Quote 1
                              • A
                                aserf last edited by

                                Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
                                Αν έχουμε αυτή την εξαιρετική και μειωμένης εσωτερικής αντίστασης μπαταρία με αμπέρ εκκίνησης 600 όπως έχουν οι τελευταίου τύπου, με την ίδια λογική ότι υποφέρει η μίζα, σε ένα σταματημένο αυτοκίνητο με σβυστή την μηχανή τι θα πάθαιναν τα φώτα αν τα ανάβαμε ? θα γινόντουσαν πυροτεχνήματα ? Όχι βέβαια γιατί παρ' όλο που είναι μέσα στο ίδιο κύκλωμα, δεν θα τους δώσει η μπαταρία 600 αμπέρ, θα τους δώσει όσα ζητήσει το φορτίο τους - οι λάμπες - 60Χ2=120watt:12V = 10 αμπέρ, το ίδιο συμβαίνει και με την μίζα και με όλες τις ηλεκτρικές καταναλώσεις του αυτοκινήτου. Τάση 12V Χ ισχύ κατανάλωση σε watt = ένταση σε αμπέρ.

                                Καταρχήν P= V * I και όχι V * P = I, αλλά μάλλον καταλάθος το έγραψες αυτό

                                Από κει και πέρα φυσικά και όσα Α και αν είναι μια μπαταρία τα φώτα τραβάνε σταθερά όσο ρεύμα χρειάζονται. Αν είναι π.χ. 55άρες λάμπες η κάθε λάμπα τραβάει Ι = P/V = 55W/12V ~= 4,5 A ρεύμα.
                                Το θέμα είναι ότι όπως είπες και συ τα φώτα τραβάνε σταθερό ρεύμα, κάτι που δεν ισχύει και για τη μίζα. Το πόσο ρεύμα τραβάει η μίζα εξαρτάται άμεσα από το φορτίο της, δηλαδή εν προκειμένω τον κινητήρα.

                                Η μίζα μπορεί υπό πίεση λοιπόν (αν π.χ. η μηχανή είναι κρύα) να τραβήξει περισσότερο ρεύμα και ως εκ τούτου εφόσον αυτό το ρεύμα μπορεί να δοθεί από μια μπαταρία με πολλά A εκκίνησης τότε θα το τραβήξει. Αν η μπαταρία είχε λιγότερα A εκκίνησης τότε η μίζα θα γύριζε μεν περισσότερες φορές πριν πάρει μπροστά ο κινητήρας, ίσως όμως το ότι δεν φορτίστηκε στον ίδιο βαθμό τελικά να είναι καλύτερο ως προς τη διάρκεια ζωής της.

                                Φυσικά και δεν υπονοώ ότι όσο μικρότερη μπαταρία τόσο το καλύτερο, απλά λέω ότι μια υπερβολικά μεγάλη μπαταρία (με υπερβολικά πολλά Α εκκίνησης) ίσως τελικά να μπορεί να κάνει και κακό στη μίζα.

                                Τεσπα, τα ΣΗΕ και οι μηχανές δεν ήταν ποτέ το φόρτε μου, οπότε απ' τη στιγμή που δεν είμαι και σίγουρος δεν επιμένω σ' αυτό που λέω. Απλά εκφράζω την άποψή μου.

                                1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                • A
                                  aserf last edited by

                                  Ο χρήστης SirGus έγραψε:

                                  Παθαίνει τίποτα το Walkam αν τροφοδοτηθεί απο μπαταρίες ή από ένα πολύ μεγαλύτερο τροφοδοτικό ? όχι βέβαια.

                                  εννοείς ότι αν στο walkman δεν βάλω 3V (2x1,5) αλλά 10 θα δουλέψει?

                                  Εννοεί μεγαλύτερο τροφοδοτικό από άποψη συνολικής ισχύς που μπορεί να σηκώσει. Η τάση δηλαδή παραμένει σταθερή, απλά μπορεί να δώσει περισσότερα Α.

                                  1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                  • 2
                                    21-quadra last edited by

                                    Σαφώς και η μίζα εξαρτάται απο το φορτίο της, ήδη στην προηγούμενη αναφορά μου είχα το παράδειγμα της αφαίρεσης των μπουζί απο τον κινητήρα, ακριβώς για ελαχιστοποιηθεί το φορτίο της μίζας και κατ', επέκταση τα αμπέρ που αυτή θα τραβήξει.

                                    Αν ένας κινητήρας για να εκκινήσει απαιτεί φορτίο απο την μίζα 100 αμπέρ και η μπαταρία μπορεί άνετα να τα δώσει θα εκκινήσει σε χρόνο Α.

                                    Αν η μπαταρία μπορεί να αποδόσει οριακά το φορτίο που απαιτεί η μίζα ο κινητήρας θα εκκινήσει σε χρόνο Α+, άρα η μίζα θα διαρρέεται από 100 αμπέρ για χρόνο Α+ και όχι για χρόνο Α, με συνέπεια να ταλαιπωρηθεί περισσότερο λόγο μεγαλύτερου χρόνου έκθεσης στο σημαντικό φορτίο των 100 αμπέρ.

                                    Το συμπέρασμα μου είναι ότι μια υγιής μπαταρία και με αρκετά Αμπέρ εκκίνησης ταλαιπωρεί λιγότερο την μίζα απο μια μπαταρία χαμηλότερων Αμπέρ εκκίνησης και η οποία ενδεχομένως να μην είναι και σε άριστη κατάσταση.

                                    Εσύ δεν είσαι μηχανικός, εγώ δεν είμαι ηλεκτρολόγος, άρα έχουμε πολλά να μάθουμε ο ένας στον άλλο.

                                    1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                    • S
                                      sirgus last edited by

                                      Ο χρήστης aserf έγραψε:

                                      Παθαίνει τίποτα το Walkam αν τροφοδοτηθεί απο μπαταρίες ή από ένα πολύ μεγαλύτερο τροφοδοτικό ? όχι βέβαια.

                                      εννοείς ότι αν στο walkman δεν βάλω 3V (2x1,5) αλλά 10 θα δουλέψει?

                                      Εννοεί μεγαλύτερο τροφοδοτικό από άποψη συνολικής ισχύς που μπορεί να σηκώσει. Η τάση δηλαδή παραμένει σταθερή, απλά μπορεί να δώσει περισσότερα Α.

                                      ok, τα οποία πάλι βέβαια δεν δίνει αφού δεν τα ζητάει η συσκεύη..

                                      1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                      • A
                                        aserf last edited by

                                        Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
                                        Εσύ δεν είσαι μηχανικός, εγώ δεν είμαι ηλεκτρολόγος, άρα έχουμε πολλά να μάθουμε ο ένας στον άλλο.

                                        Κάνεις λάθος...

                                        Ηλεκτρολόγος Μηχανικός είμαι

                                        Απλά δεν ακολούθησα την κατεύθυνση Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας, τελευταία φορά με μηχανές ασχολήθηκα προ τριετίας και είναι αλήθεια ότι δεν είχα πολυσυμπαθήσει τα αντίστοιχα μαθήματα.

                                        1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                        • A
                                          aserf last edited by

                                          Ο χρήστης SirGus έγραψε:

                                          Εννοεί μεγαλύτερο τροφοδοτικό από άποψη συνολικής ισχύς που μπορεί να σηκώσει. Η τάση δηλαδή παραμένει σταθερή, απλά μπορεί να δώσει περισσότερα Α.

                                          ok, τα οποία πάλι βέβαια δεν δίνει αφού δεν τα ζητάει η συσκεύη..

                                          Ναι, θα τα δώσει μόνο εφόσον ζητηθούν.

                                          1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                          • L
                                            leonp last edited by

                                            Ο χρήστης aserf έγραψε:
                                            Η μίζα μπορεί υπό πίεση λοιπόν (αν π.χ. η μηχανή είναι κρύα) να τραβήξει περισσότερο ρεύμα και ως εκ τούτου εφόσον αυτό το ρεύμα μπορεί να δοθεί από μια μπαταρία με πολλά A εκκίνησης τότε θα το τραβήξει. Αν η μπαταρία είχε λιγότερα A εκκίνησης τότε η μίζα θα γύριζε μεν περισσότερες φορές πριν πάρει μπροστά ο κινητήρας, ίσως όμως το ότι δεν φορτίστηκε στον ίδιο βαθμό τελικά να είναι καλύτερο ως προς τη διάρκεια ζωής της.

                                            Το αντίθετο. Αν δεν φτάνουν τα αμπέρ της μπαταρίας (πχ σε 10 βολτ υπό φορτίο Α αμπέρ) πέφτει η τάση και ανεβαίνουν τα αμπέρ (πχ 7 βολτ και Α+α αμπέρ).

                                            Οι μπαταρίες με πολλά αμπέρ εκκίνησης είναι καλές για πολύ κρύα κλίματα. Εκεί λόγω κρύου η μπαταρία έχει μειωμένη απόδοση ΚΑΙ μεγάλη αντίσταση από το μοτέρ (παχύρρευστο λιπαντικό).

                                            Στην Ελλάδα όσο λιγότερα αμπέρ εκκίνησης έχει τόσο το καλύτερο (θα αντέξει περισσότερο η μπαταρία) γιατί έχει πολύ πιο στιβαρή κατασκευή (λίγες και γερές πλάκες). Πολλά αμπέρ εκκίνησης σημαίνει λεπτεπίλεπτη κατασκευή με πολλές και λεπτές πλάκες (κοντά τοποθετημένες που είναι πιο εύκολο να βραχυκυκλώσουν) για να έχει μεγάλη επιφάνεια και να μπορεί να δώσει τα πολλά αμπέρ.

                                            1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 15
                                            • 16
                                            • 17
                                            • 18
                                            • 19
                                            • 29
                                            • 30
                                            • 17 / 30
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                                              • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
                                            • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                              • TEST
                                              • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
                                              • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
                                              • ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
                                              • ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
                                              • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
                                            • VIDEO
                                              • 4TTV
                                              • ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • CANDID CAMERA
                                            • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
                                              • ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΛΕΞΙΚΟ
                                            • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
                                              • ΔΟΚΙΜΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
                                            • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • FORMULA 1
                                              • WRC
                                              • ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
                                              • ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • 4T CLASSIC
                                              • ΜΟΝΤΕΛΑ
                                              • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
                                              • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
                                              • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ/ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
                                            • ΑΓΟΡΑ
                                              • ΠΩΛΗΣΕΙΣ
                                              • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
                                              • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ
                                            • 2ΤΡΟΧΟΙ
                                              • ΟΔΗΓΟΥΜΕ
                                              • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • CLASSIC
                                            • ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ
                                            • MENU
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • 4ΤΡΟΧΟΙ
                                            • ΣΥΓΚΡΙΣΗ
                                            • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
                                            • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
                                            • ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
                                            • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
                                            • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
                                            • ΚΟΚ

                                            logo footer

                                            coty











                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                            • ΑΓΩΝΕΣ
                                            • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                            • CLASSIC
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • VIDEO
                                            • FORUM
                                            4T FORUM
                                            4T LIBRARY
                                            • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
                                            • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ FORUM
                                            • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
                                            • ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ 4TROXOI.GR
                                            Powered by nxcode.gr