-
Οτι στη XEROX (ουπς) Μακ Λαρεν ηθελα να πω, παιξε παιξε τον εχουν ξεπετσιασει
-
Μπουρδολογία μέρος 3ο:

'Όχι φιλαράκο πες μου γιατί είναι καλύτερος ο Gonzalez από τον Αμανατίδη...'
Τρίιιιια πουλά τριά πουλάκια κάθονταί..............
Απάντησα μια φορά σοβαρά, τα υπόλοιπα αν θέλετε στο καφενείο όχι εδώ.
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
πάρε μια βαθειά ανάσα και πες μου: Το γούσταρες αυτό που έβλεπες εκείνη την ώρα ή όχι?Σου εχω απαντησει ηδη. Αλλο το θεαμα αλλο η ικανοτητα.
Μπορεί κάποιος να εξηγήσει σ'εμένα τον αδαή και αθώο τί ακριβώς φοβερό έχει κάνει ο Raikkonen φέτος εκτός από το να είναι μονίμως τυπικά μέτριος-καλός? Ωραία τα media, ωραίες οι εκστατικές δηλώσεις διευθυντών και μηχανικών... αλλά πού καταγράφεται τελικά αυτό το ανεξάντλητο ταλέντο?
Πρεπει πρωτα να μας εξηγησεις εσυ τι περιμενεις απο καποιον για να τον χαρακτηρισεις ταλαντουχο και ανω του μετριου. Με σαφη και αντικειμενικα κριτηρια plz. Αν δεν κανω λαθος οταν χαρακτηριζες ετσι τους ms και lh τα κριτηρια σου ηταν καπως γενικα & αοριστα του στυλ στρεφει την προσοχη πανω του.
ΥΓ. Στην κριτικη σου λαβε υποψιν αν δεν το κανεις οτι του πηρε μερικους αγωνες να προσαρμοστει στο καινουριο αμαξι και τα καινουρια λαστιχα (οπως ο Alonso).
Edit: Με καλυψε ο Eddie με την περιεκτικη απαντηση του
-

-
Οκ, όπως θέ'τε. Εγώ θα συνεχίσω να περιμένω από τον Kimi 'τη μεγάλη χρονιά', του 'μεγάλους αγώνες'. Αλλά έχω την αίσθηση ότι αν δεν έχει το αναμφισβήτητα κορυφαίο αυτοκίνητο δεν θα δούμε και πολλά παραπάνω.
Γνώμη μου: Φέτος οι καλύτεροι οδηγοί των δύο κορυφαίων ομάδων ήταν ο Alonso και ο Hamilton. Κι ο Alonso είναι εκεί που είναι επειδή είχε κάποιες 'κοιλιές' σε ορισμένους αγώνες. Το έπαθε και πέρυσι αυτό. Αλλά στους καλούς του αγώνες ήταν άπιαστος.
Massa και Kimi, πέρα από τα προβλήματα αξιοπιστίας πέταξαν βαθμούς στα σκουπίδια κι απέδωσαν απλά τα μετρίως αναμενόμενα. Ο Massa προς το τέλος έμεινε από... βενζίνη (άλλωστε εδώ και λίγο καιρό πρακτικά δεν κυνηγούσε πρωτάθλημα, οπότε στη Ferrari αυτό σημαίνει πολλά). Μέχρι πριν λίγους αγώνες προσπαθούσαμε να καταλήξουμε ποιός είναι πιό γρήγορος από τους δύο με τη Ferrari.
Ο Alonso δεν έγινε ξαφνικά άσχετος, απλά του έκατσε εξαιρετικός team-mate. Και δικαιολογείται να ζορίζεται. Το Massa τον ξέραμε, δεν τον μάθαμε φέτος. Εγώ θυμάμαι κόσμο και κοσμάκη να ορκίζεται ότι το Massa θα τον εξαφανίσει ο Kimi. Αναρωτιέμαι ποιός τελικά σκέφτεται με βάση όσα τον ταΐζουν.
-
Ο χρήστης pininfarina έγραψε:
Πρεπει πρωτα να μας εξηγησεις εσυ τι περιμενεις απο καποιον για να τον χαρακτηρισεις ταλαντουχο και ανω του μετριου. Με σαφη και αντικειμενικα κριτηρια plz. Αν δεν κανω λαθος οταν χαρακτηριζες ετσι τους ms και lh τα κριτηρια σου ηταν καπως γενικα & αοριστα του στυλ στρεφει την προσοχη πανω του.ΥΓ. Στην κριτικη σου λαβε υποψιν αν δεν το κανεις οτι του πηρε μερικους αγωνες να προσαρμοστει στο καινουριο αμαξι και τα καινουρια λαστιχα (οπως ο Alonso).
Edit: Με καλυψε ο Eddie με την περιεκτικη απαντηση του
Πρωτ'απ'όλα, δεν είπα ότι ο Kimi είναι μέτριος οδηγός. Είναι από τους καλύτερους στο grid. Απλά ΑΠΕΔΩΣΕ μέτρια. Έχει διαφορά.
Θα ξαναπώ ότι κρίνω τους οδηγούς βάσει της οδήγησής τους. Καταλαβαίνω ότι ξενίζει αρκετά αυτή η 'μέθοδος', αλλά αυτή μου αρέσει κι αυτή βλέπω να με δικαιώνει τις περισσότερες φορές. Όχι από ένα γύρο, από πολλούς συνεχόμενους, από τη συμπεριφορά τους στις μάχες, από το πόσο αξιόπιστοι είναι, από το αν μπορούν να βγάλουν τους απαραίτητους γρήγορους γύρους όταν πρέπει. Κρίνοντας πώς οδηγάνε, εκτιμώ και την πορεία τους. Έτσι εκτιμούσα κάποτε τη φούσκα του Montoya, έτσι εκτίμησα κάποτε την άνοδο του Alonso, έτσι λάτρεψα τον Senna και τον Schumacher.
Συνολικά, θεωρώ τον Alonso (αυτή τη στιγμή) καλύτερο από τον Kimi και το Massa χειρότερο. Το Lewis ανώτερο του Kimi από άποψη ταλέντου, ακατέργαστο από άποψη κάποιων κρίσιμων επιλογών (στρατηγικές, στήσιμο κτλ). Είναι η άποψή μου και δε βλέπω κανενός είδους πιό εμπεριστατωμένη τεκμηρίωση από μεριάς των υποστηρικτών του Kimi, πέρα του 'τί μας λες ρε φίλε? κοίτα τους αγώνες και θα καταλάβεις'.
Για την προσαρμογή στο αμάξι... Ο Alonso ήταν αρχικά πάνω από το Hamilton. Ο Kimi όχι πάνω από το Massa. Η ικανότητα προσαρμογής είναι κι αυτή στοιχείο μεγάλου οδηγού.
-
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
Τίποτα τρομερό δεν έκανε. Το ότι κατάφερε να περάσει τον Massa (με τις μαλακίες που έχει κάνει φέτος ο τελευταίος και τη γενικότερή του αναξιοπιστία) δεν είναι κατόρθωμα...Το ότι με την μετριότητά του όμως καταφέρνει τελευταίο αγώνα να διεκδικεί πρωτάθλημα τι μας λέει;
@νδρέας
Τι μας λέει?
Μετριότητα? -
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Συνολικά, θεωρώ τον Alonso (αυτή τη στιγμή) καλύτερο από τον Kimi και το Massa χειρότερο. Το Lewis ανώτερο του Kimi από άποψη ταλέντου, ακατέργαστο από άποψη κάποιων κρίσιμων επιλογών (στρατηγικές, στήσιμο κτλ). Είναι η άποψή μου και δε βλέπω κανενός είδους πιό εμπεριστατωμένη τεκμηρίωση από μεριάς των υποστηρικτών του Kimi, πέρα του 'τί μας λες ρε φίλε? κοίτα τους αγώνες και θα καταλάβεις'.
Δεν μπορω να μη συμφωνησω με τα παραπανω (προφανως), πλην του οτι το ταλεντο (απο μονο του) δε λεει τιποτα.
-
Προσωπικά είχα πει πριν καν ξεκινήσει η χρονιά ότι ο ΚR θα είναι πίσω από τον Massa μέχρι αρχές καλοκαιριού, μέχρι δηλαδή να προσαρμοστεί στο μονοθέσιο. Βασικό (βασικότατο) μειονεκτημά του είναι η αστάθεια.
Εγώ τον θεωρώ καλύτερο από τον Alonso και σαν επιχείρημα αντιπαραθέτω όλο το 2005. Αν δεν ήταν τόσο αναξιόπιστη η McLaren δεν νομίζω να τίθεται θέμα για τον αν ο Alonso θα είχε πάρει το πρωτάθλημα.
Ένα ακόμα επιχείρημα είναι ότι τα 2 προηγούμενα χρόνια ΕΛΙΩΣΕ τον κατά πολλούς superstar και superταλέντο και supermarket Μαρινόπουλος πιλότο της F1, τον Montoya. Ο τελευταίος με ελαφρά είδε ότι δεν μπορεί να χτυπήσει στα ίσα τον teammate του, ήταν ακόμα πιο ασταθής από αυτόν και το έριξε στο σορολόπ με αποτέλεσμα να φάει φούντο.
Φέτος δεν ήταν η καλύτερη χρονιά του KR. Με ξενέρωσε η στάση του στο Monaco όπως και το ότι δεν πίεσε όσο θα πρεπε τον Λούη στην Ουγγαρία. Για την Monza δεν λέω κάτι επειδή ήταν τραυματίας (εκτός και αν υπάρχει και γιατρός και τηλεδιαγνωστικές ιδιότητες στο forum).
Του χρόνου θα είναι πολύ καλύτερος και ελπίζω πιο σταθερός.
Ο Alonso είναι ταχύτατος αλλά αντιπαθέστατος. Είναι κλασσική περίπτωση πιλότου που αν δεν έχει κορυφαίο μονοθέσιο δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
Ο Massa έχει πολλά ψωμιά να φάει ακόμα και...
... ο Λούης είναι το 'θείο βρέφος'. Ξεκίνησε με ένα φοβερό μονοθέσιο οπότε δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με άλλους ρρρρρούκις. Έχει ακόμα να δείξει πολλά γιατί και ο Villeneuve ξεκίνησε έτσι αλλά προέκυψε ρεμπεσκές. Και όποιος έχει αντίρηση για το τελευταίο να ρωτήσει τον migf1 να του πεί ότι ο τελευταίος που είχε αντίρρηση στο forum του F1Racing έφαγε 10 σελίδες επιχειρήματα αμάσητες. -
Massa και Kimi, πέρα από τα προβλήματα αξιοπιστίας πέταξαν βαθμούς στα σκουπίδια
Φετος ολοι ανεξαιρετως ειτε εκαναν λαθη ειτε ειχαν κακους αγωνες. Τουλαχιστον απο 2 ο καθενας. Ουδεις...ασφαλτος. Ο Καναδας για τον εναν και η Κινα για τον αλλον δεν ειναι πεταμενοι βαθμοι, τι ειναι? Το αυτο που εγραψες ισχυει για τους αλλους 2. Οπως και για το 'θεο' Σουμι που πεταξε μπολικους στα σκουπιδια το 2006 & 2005 κλπ.
Ο Massa προς το τέλος έμεινε από... βενζίνη
Ο Massa μια χαρα τα πηγε φετος, πριν τη Monza και με περισσοτερες ατυχιες ηταν πανω απ'τον τον 'πολυ' Kimi, εκει τελειωσε το πρωταθλημα του.
Πρωτ'απ'όλα, δεν είπα ότι ο Kimi είναι μέτριος οδηγός. Είναι από τους καλύτερους στο grid. Απλά ΑΠΕΔΩΣΕ μέτρια. Έχει διαφορά.
Ναι και με αυτο εχω αντιρρηση, για φετος μιλαμε οχι γενικα.
Ο Alonso δεν έγινε ξαφνικά άσχετος, απλά του έκατσε εξαιρετικός team-mate. Και δικαιολογείται να ζορίζεται. Το Massa τον ξέραμε, δεν τον μάθαμε φέτος.
Αντιφαση!!! Τον Alonso και το Massa τους ξεραμε, τον Κιμι ή δεν τον ξεραμε ή τον ξεραμε αλλα...ξαφνικα απεδωσε μετρια.
Θα ξαναπώ ότι κρίνω τους οδηγούς βάσει της οδήγησής τους. Καταλαβαίνω ότι ξενίζει αρκετά αυτή η 'μέθοδος'
Ωπα ρε συ καλο αυτο, πώς αλλιως να τους κρινουμε με βαση το ντυσιμο τους πχ?
Γνώμη μου: Φέτος οι καλύτεροι οδηγοί των δύο κορυφαίων ομάδων ήταν ο Alonso και ο Hamilton. Κι ο Alonso είναι εκεί που είναι επειδή είχε κάποιες 'κοιλιές' σε ορισμένους αγώνες. Το έπαθε και πέρυσι αυτό. Αλλά στους καλούς του αγώνες ήταν άπιαστος.
Ναι ωραια ολα αυτα αλλα ουτε συ μας δινεις καμια τεκμηριωση για τα παραπανω. Μονο οτι και καλα 'εξεταζεις την οδηγηση τους' λες κι οι αλλοι εξεταζουμε την ομορφια τους.
Και να σε ρωτησω, πώς συγκρινεις την οδηγηση των McLaren & Ferrari οταν πχ στη Monza το ασημι παταει τα κερμπ και μενει κολλημενο κατω? (και το αντιστροφο)
Για την προσαρμογή στο αμάξι... Ο Alonso ήταν αρχικά πάνω από το Hamilton. Ο Kimi όχι πάνω από το Massa. Η ικανότητα προσαρμογής είναι κι αυτή στοιχείο μεγάλου οδηγού.
Εισαι φαουλ εδω, υπαρχει η 'μικρη' διαφορα οτι ο Hamilton ηταν ρουκι.
-
sto deytero merow toy 2005 o kimi ta eixe brei paloykia apo ton montgia , αλλα ο μοντογια τον αφηνε να κερδισει επειδη διεκδικουσε το πρωταθλημα.επισης ο supermarket hamburger μοντογια εχει κανει πραγματα που θα μεινουν στην Φ1 και δεν τα εχουν κανει και πολλοι.
το 2005 , καλο θα ειναι να δουμε και την αποδοση των μονοθεσιων πριν χρησουμε τον κιμι οδηγαρα.
Ο Αλονσο εχασε φετος γιατι σε καποια σημεια πιεσε περισσοτερο αποσο μπορουσε( καναδας , βαρκελωνη) , θυμηθειτε τη γαλλια.
Ο Λουις οταν δεν τον επερνε πηγαινε τσου τσουκου γιατι ετσι κιαλλιως δεν ετρεχε με το αγχος να παρει το πρωταθλημα ή το αγχος να οδηγησει την ομαδα. -
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
EDDIE_147Τα ποστς σου τα πήρα όπως τα έγραψες εκτιμώνατς (και νομίζω όχι λάθος) πως ανάμεσα στους ασόβαρους που λένε βλακείες περιλαμβάνοεις και εμένα, αφού είμαι από αυτούς που έχουμε διαφωνήσει στα θέματα που (με άκομψο τρόπο) θίγεις.
Το να μοστράρεις ένα τεράστιο 'ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ και ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ', χαρακτηρίζωντας προηγουμένως ΒΛΑΚΕΙΕΣ αυτά στα οποί αδεν συμφωνείς και να βγαίνεις τώρα να κατηγορείς εμένα ότι ψάχνομαι για καυγά (κάνοντάς μου για πολλοστή φορά συστάσεις χαλαρώματος) είναι τουλάχιστον τραγελαφικό.
MIG για δοκιμασε να κανεις αυτο που εκανε ο Hamilton στα pit stop
στο simulation.Θελει ταλεντο για να τα καταφερεις με ακριβεια οπως ο Ηamilton!
Eiναι δυσκολο!Δεν ειναι μονο τα λαστιχα παιδια,απλα τα χασε στη δυσκολη στιγμη το παιδι,ειναι rookie..
Καποιοι προσπαθησαν και τα καταφεραν παντως μετα απο αρκετες
φορες..Για δες.. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
[snip]
... ο Λούης είναι το 'θείο βρέφος'. Ξεκίνησε με ένα φοβερό μονοθέσιο οπότε δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με άλλους ρρρρρούκις. Έχει ακόμα να δείξει πολλά γιατί και ο Villeneuve ξεκίνησε έτσι αλλά προέκυψε ρεμπεσκές. Και όποιος έχει αντίρηση για το τελευταίο να ρωτήσει τον migf1 να του πεί ότι ο τελευταίος που είχε αντίρρηση στο forum του F1Racing έφαγε 10 σελίδες επιχειρήματα αμάσητες.Υπάρχει κάτι που ξεχνάς, ο Ζακ δεν έτρεχε ομόσταυλος με το νυν δις παγκόσμιο. Όχι απλά ρεμπεσκές, ο ρεμπεσκές-του ρεμπεσκέ-τον ρεμπεσκέ-ω ρεμπεκσέ αποδείχτηκε ο Ζακ.
-
Δεν έτρεξε σε 1-2 αγώνες στη Renault το 2004;
Ένα ακόμα κερασάκι στην τούρτα με το όνομα Villeneuve... -
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
[snip]
... ο Λούης είναι το 'θείο βρέφος'. Ξεκίνησε με ένα φοβερό μονοθέσιο οπότε δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με άλλους ρρρρρούκις. Έχει ακόμα να δείξει πολλά γιατί και ο Villeneuve ξεκίνησε έτσι αλλά προέκυψε ρεμπεσκές. Και όποιος έχει αντίρηση για το τελευταίο να ρωτήσει τον migf1 να του πεί ότι ο τελευταίος που είχε αντίρρηση στο forum του F1Racing έφαγε 10 σελίδες επιχειρήματα αμάσητες.Υπάρχει κάτι που ξεχνάς, ο Ζακ δεν έτρεχε ομόσταυλος με το νυν δις παγκόσμιο. Όχι απλά ρεμπεσκές, ο ρεμπεσκές-του ρεμπεσκέ-τον ρεμπεσκέ-ω ρεμπεκσέ αποδείχτηκε ο Ζακ.
Τα λογια ειναι περιττα..all time classic
Youtube Video -
απιστευτοι......οι σχολιαστες....
βρε μπας και ειναι φτιαχτα...???
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
απιστευτοι......οι σχολιαστες....βρε μπας και ειναι φτιαχτα...???
pik δες κι αυτο..
Οι ραδιουργιες του κυριου Dennis για τον ιδιο του τον πιλοτο...
Τι μου θυμιζει...Τι μου θυμιζει..
http://www.youtube.com/watch?v=DYoXr77S ... ed&search=
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Δεν έτρεξε σε 1-2 αγώνες στη Renault το 2004;
Ένα ακόμα κερασάκι στην τούρτα με το όνομα Villeneuve...Ναι ετρεξε, ολα τα λεφτα ηταν οι δηλωσεις που ειχε κανει μετα το τελος του Κινεζικου GP, σχετικα με την τρομερη αλλαγη που ειχαν τα μονοθεσια μεσα σ'ενα χρονο.
-
Κι αλλο ενα καλο με τον Dennis ..Ψυχραιμια
http://www.youtube.com/watch?v=JtqN9SyR ... ed&search=
Επισης..
L. Hamilton changes his trajectory several times, which is absolutely prohibited, but he is nevertheless not sanctioned.Plus, during the race, L. Hamilton frequently steps over the continuous line when exiting the stands, which is totally prohibited. But he is not sanctioned in any way by the FIA
-
Και ενα αφιερωμα στον Αλονσο..
Παρολο που δεν τον χωνευα,εχει καρδια πρωταθλητη.
Και εχει παρει τον τιτλο με αντιπαλο τον 7 φορες πρωταθλητη
Οχι απεναντι στο Ραικοννεν και Μασσα και με σαμποταζ στον team-mate toy.Aρε Αlonso...
http://www.youtube.com/watch?v=qUvg_WCW ... ed&search=
Επίσημο thread: GP Kίνας - Shanghai 2007