-
Κάποια στιγμή(που μπορεί και να έρθει μετά από κανένα χρόνο+... ), σκέφτομαι να πάρω καινούργιο τουτού σε λογική τιμή(μην μιλήσει κανένας για Mercedes Sportscoupe με πανοραμική οροφή! )
Μου έγινε έμμονη ιδέα να έχει πανοραμική γυάλινη οροφή(θα μου άρεσε να βλέπω τον ουρανό-περιβάλλον). Δεν θέλω-απαιτώ να ανοίγει κιόλας ένα μέρος της σαν ηλεκτρική οροφή(δεν ξέρω καν αν γίνεται αυτό) και δεν με πολυχαλάει αν ΔΕΝ: απλά θέλω την πανοραμική οροφή και είμαι ευτυχισμένος.
ΔΕΝ θέλω κάμπριο και ούτε αναφέρομαι σε αγορά κάμπριο.
Θέλω να ρωτήσω μερικά πράγματα σχετικά:
-
Ποιές εταιρείες διαθέτουν αυτή την οροφή; (Πεζό, Σιτροέν, άλλες ποιές; --- η Όπελ διαθέτει πανοραμική γυάλινη οροφή μέχρι τους πίσω συνεπιβάτες ; )
-
Είναι ασφαλής αυτή η οροφή; Εντάξει οι πλαϊνές κολόνες παίζουν το ρόλο τους σε μια ανατροπή, αλλά μπορεί η έλλειψη 'ουρανού' να αποβεί καθοριστική σε ανατροπή(ΕΙΠΑΜΕ, μακριά από' μας)
-
Πώς είναι μέσα, έχει κανείς εμπειρία; Προστατεύει επαρκώς από τον ήλιο και πλήρως, ή θα οδηγάω συνέχεια με γυαλιά ηλίου σαν τον βλάκα; (καλά, άλλοι οδηγάνε και νύχτα με δαύτα, μέχρι και μαμάνε με αυτά χωρίς να τα βγάλουν... τρέχα γύρευε).
-
-
Κάποια στιγμή(που μπορεί και να έρθει μετά από κανένα χρόνο+... ), σκέφτομαι να πάρω καινούργιο τουτού σε λογική τιμή(μην μιλήσει κανένας για Mercedes Sportscoupe με πανοραμική οροφή! )
Μου έγινε έμμονη ιδέα να έχει πανοραμική γυάλινη οροφή(θα μου άρεσε να βλέπω τον ουρανό-περιβάλλον). Δεν θέλω-απαιτώ να ανοίγει κιόλας ένα μέρος της σαν ηλεκτρική οροφή(δεν ξέρω καν αν γίνεται αυτό) και δεν με πολυχαλάει αν ΔΕΝ: απλά θέλω την πανοραμική οροφή και είμαι ευτυχισμένος.
-
Ποιές εταιρείες διαθέτουν αυτή την οροφή; (Πεζό, Σιτροέν, άλλες ποιές; --- η Όπελ διαθέτει πανοραμική γυάλινη οροφή μέχρι τους πίσω συνεπιβάτες ; )
-
Είναι ασφαλής αυτή η οροφή; Εντάξει οι πλαϊνές κολόνες παίζουν το ρόλο τους σε μια ανατροπή, αλλά μπορεί η έλλειψη 'ουρανού' να αποβεί καθοριστική σε ανατροπή(ΕΙΠΑΜΕ, μακριά από' μας)
-
Πώς είναι μέσα, έχει κανείς εμπειρία; Προστατεύει επαρκώς από τον ήλιο και πλήρως, ή θα οδηγάω συνέχεια με γυαλιά ηλίου σαν τον βλάκα; (καλά, άλλοι οδηγάνε και νύχτα με δαύτα, μέχρι και μαμάνε με αυτά χωρίς να τα βγάλουν... τρέχα γύρευε).
-
-
-
-
-
-
-
Κριμα... και μπορουσα να απαντησω... αλλα εχω sportcoupe με πανοραμικη....
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Κριμα... και μπορουσα να απαντησω... αλλα εχω sportcoupe με πανοραμικη....Ε καλά, αφού τόνισα ότι δεν θα πάρω κάτι τέτοιο. Όπως και να έχει, μπορείς να απαντήσεις στα ερωτήματα με βάση την εμπειρία σου; Είσαι ευχαριστημένος ή το μετάνοιωσες;
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
- Ποιές εταιρείες διαθέτουν αυτή την οροφή; (Πεζό, Σιτροέν, άλλες ποιές; --- η Όπελ διαθέτει πανοραμική γυάλινη οροφή μέχρι τους πίσω συνεπιβάτες ; )
Οι περισσοτερες πλεον.... Στην συντριπτικη τους πλειοψηφια ασχετως μαρκας (τουλαχιστος στα Ευρωπαικα), οι ηλιοροφες αυτες ειναι της Webasto.
- Είναι ασφαλής αυτή η οροφή; Εντάξει οι πλαϊνές κολόνες παίζουν το ρόλο τους σε μια ανατροπή, αλλά μπορεί η έλλειψη 'ουρανού' να αποβεί καθοριστική σε ανατροπή(ΕΙΠΑΜΕ, μακριά από' μας)
Η υπαρξη η ΜΗ της ηλιοροφης δεν παιζει κανενα απολυτως ρολο στην ασφαλεια του αυτοκινητου. Το λαμαρινοφυλλο που κοβεται δεν παιζει κανενα απολυτως ρολο... δεν ειναι δομικο στοιχειο του αυτοκινητου.
- Πώς είναι μέσα, έχει κανείς εμπειρία; Προστατεύει επαρκώς από τον ήλιο και πλήρως, ή θα οδηγάω συνέχεια με γυαλιά ηλίου σαν τον βλάκα; (καλά, άλλοι οδηγάνε και νύχτα με δαύτα, μέχρι και μαμάνε με αυτά χωρίς να τα βγάλουν... τρέχα γύρευε).
Οι ηλιοροφες αυτες ειναι αρκετα φιμε, και προσφερουν πληρη προστασια απο τον ηλιο... Αν δεν θες ηλιο, πολυ απλα τραβας το κουρτινακι και τελος. Ειναι ωραιες παντως... για τους επιβατες που χαζευουν τον ουρανο με τα αστρα το βραδυ... αλλα και για τον οδηγο. Φωτιζουν μεσα το εσωτερικο... λιγο ποιο ευχαριστη ατμοσφαιρα. Γυαλια ηλιου η μονη περιπτωση να χρειαστεις ειναι να οδηγεις και να κοιτας προς τα πανω, αντι προς τα μπροστα Κατι τετοιο το θεωρω απιθανο παντως... δεν σε εχω για τοσο 'ταρζαν'
Για την ιστορια παντως.... το 80% του χρονου, το αμαξι ειναι απλα με τραβηγμενο του κουρτινακι και τιποτε παραπανω. Η ηλιοροφη ανοιγει ποιο σπανια... Δεν μπορεις να τρεχεις με ανοιχτη την ηλιοροφη. Αυξημενος θορυβος.... και ακομα ποιο αυξημενος οταν ξεπερνας τα 120....
Δεν θα με εκαιγε η 'πανοραμικη' αν και ειναι καλη φαση. Ο μονος λογος που ισως θα την εβαζα ειναι για προστασια απο το χαλαζι!!! Ναι ναι... οσο αστειο και αν ακουγετε... εχω φαει 2 φορες χαλαζι. Οταν οι αλλοι τρεχουν για να φτιαξουν τα αφτιαχτα... σε μενα δεν τρεχει καστανο. Στην χειροτερη απλα σπαει το τζαμι, και το πληρωνει η ασφαλιστικη (θραυση κρυσταλλων). Στην ουσια... απο τα 2 χαλαζια και την ζημια που ΔΕΝ επαθα, τα λεφτα της τα εβγαλε. -
Φίλε μου εγώ δεν το μετάνιωσα ούτε μία στιγμή που το πήρα με πανοραμική.
Και ας περίμενα 2 μήνες για να έρθει.Είναι τρέλα! Μπορεί σαν οδηγός να μην βλέπεις πολλά, αλλά μόνο από το φως που μπαίνει μέσα φτάνει… στα φανάρια ή όταν είσαι σταματημένος και κοιτάς είναι όλα τα λεφτά.
Αύριο θα σου έχω και φώτο να δεις.
-
- Είναι ασφαλής αυτή η οροφή; Εντάξει οι πλαϊνές κολόνες παίζουν το ρόλο τους σε μια ανατροπή, αλλά μπορεί η έλλειψη 'ουρανού' να αποβεί καθοριστική σε ανατροπή(ΕΙΠΑΜΕ, μακριά από' μας)
Η υπαρξη η ΜΗ της ηλιοροφης δεν παιζει κανενα απολυτως ρολο στην ασφαλεια του αυτοκινητου. Το λαμαρινοφυλλο που κοβεται δεν παιζει κανενα απολυτως ρολο... δεν ειναι δομικο στοιχειο του αυτοκινητου.
Μισό... Το οριζόντιο κομμάτι (εκεί που αρχίζει το παρμπριζ) που ενώνει τις 2 μπροστινές κολώνες δεν είναι δομικό στοιχείο?
Και τότε αυτές που στηρίζονται? -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Μισό... Το οριζόντιο κομμάτι (εκεί που αρχίζει το παρμπριζ) που ενώνει τις 2 μπροστινές κολώνες δεν είναι δομικό στοιχείο?
Και τότε αυτές που στηρίζονται?Δεν επηρεαζει τις κολονες...
-
Εναλλακτικά υπάρχει και διπλή οροφή όπως έχουν τα FIAT που κρατανε το κεντρικό δέσιμο στο B-Pillar και υπάρχει μία οροφή για τους μπροστά και μία για τους πίσω. Η μπροστά ανοίγει, η πίσω όχι.
-
Eγω εχω το 307 SW με μια αρκετα μεγαλη πανοραμικη οροφη, που δεν ανοιγει.
2. Ειναι ασφαλης. Στις προδιαγραφες του αυτοκινητου αναφερει οτι η αντοχη σε περιπτωση ανατροπης ή πτωσης αντικειμενου ειναι εφαμιλλη ή και ανωτερη της μεταλλικης.
3. Ειναι καλη φαση, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΕΠΙΒΑΤΕΣ.
Ο οδηγος δεν καταλαβαινει και πολλα, εκτος απο τον παραπανω φωτισμο. Βλεπεις πραγματι το φαναρι οταν εισαι πολυ μπροστα, αλλα ΟΚ, αυτο ειναι λεπτομερεια. Επισης, ακομα και με λιγο ηλιο, πρεπει να κλεισεις την κουρτινα, για να μην ψηθεις. Αυτο βεβαια εχει και ενα θετικο side effect, γιατι σε κανει πιο συνειδητοποιημενο για το φαινομενο του θερμοκηπιου. Τελος, ο μηχανισμος της ηλεκτρικης κουρτινας ειναι μια ενδεχομενη πηγη προβληματων (εγω χρειαστηκε στα 2 χρονια να αντικαταστησω στην εγγυηση το λαστιχο που μονωνει εσωτερικα την κουρτινα γυρω-γυρω). Προβληματα παντως στεγανοτητας, τριγμων, αεροδυναμικων θορυβων δεν ειχα καθολου.
Για τους πισω, ειναι καλη φαση. Αισθηση ανοιχτου αυτοκινητου, ωραιες εικονες με βροχη, σουρουπο ή βραδυ στην πολη. Επισης καλο αν εχεις παιδια μεσα, τα απασχολει αρκετο καιρο μεχρι να τη βαρεθουν.
Συνολικα, μετρια πραγματα. Βασικοτερο μειον το γεγονος οτι παρα πολυ καιρο μενει κλειστη λογω ηλιοφανειας. Εγω δεν θα πληρωνα για ενα τετοιο εξτρα, απλα το 307 SW 1.6 ερχοταν υποχρεωτικα ετσι. -
σε 307 με αρεσε..
-
Στα παραπάνω μοντέλα που διαθέτουν πανοραμική γυάλινη οροφή, προσθέστε και το Qashqai.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
σε 307 με αρεσε..Απο Θεσσαλονικη εισαι παληκαρι?
-
σε 307 με αρεσε..
Απο Θεσσαλλλονικη εισαι παλλληκαρι?
-
Έχω το Opel Astra 1,6Τ με πανοραμικό παρμπρίζ εδώ και 5 μήνες.
Το μόνο που θα πω είναι αυτό που είπανε όσοι μπήκανε στο αμάξι.....όλα τα λεφτά!!!
Πραγματικά είναι κάτι το διαφορετικό. Έχω μπει σε κάμπριο και μπορώ να πω πως δεν μου αρέσει ιδίως οδηγήσει μέσα στην πόλη με ανοιχτή κουκούλα, να ακούνε οι άλλοι την μουσική μου κλπ κλπ.
Το πανοραμικό είναι απλά φανταστικό. Εάν ταξιδεύεις σε μέροι με ωραίο τοπίο είναι πραγματικά άπαιχτο διότι δεν έχει κάτι να εμποδίζει την ορατότητα (εάν εξαιρέσεις τον καθρέπτη μόνο) και πραγματικά ενώ βλέπεις ουσιαστικά.....' την ακούς ' -
Πάντως είναι πολύ ωραία εμπειρία. Στην έκθεση μπήκα σε μια c4 picasso με μεγάλο παρμπρίζ που έφτανε αρκετά πίσω. Η αίσθηση ήταν εξαιρετική και το οπτικό πεδίο τεράστιο.
-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
Και τότε αυτές που στηρίζονται?Δεν επηρεαζει τις κολονες...
Δε μιλάω για αυτό, αλλά για κάτι σαν αυτό:
-
Το ιδιο ειναι απλα με μεγαλυτερο πλατος. Οι κολονες αν δεις δεν επηρεαζονται.
-
Προφανώς ο ταύρος αναφέρεται στην οριζόντια δοκό που κανονικά ενώνει τις a-pillars.
Πανοραμική γυάλινη οροφή