-
Γιατί οι Δήμαρχοι και οι Νομάρχες είναι αιρετοί, ενώ οι περφεριάρχες διορίζονται απ' την κυβέρνηση.
Είπαμε να κάνουμε τομές, αλλά μη το παρακάνουμε. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
:ysterical: Που θα στεγάζονται οι υπηρεσίες του νέου νομού; Στο Ηράκλειο ή στα Χανιά;Στο χάρτη εμφανίζεται 'πρωτεύουσα' το Ηράκλειο
Δεν ξέρω ποιο τσακάλι το σκέφτηκε, ένα μόνο είναι σίγουρο...
ήφαε την κεφαλή του! -
Πάντως αν και 'δυτικός', δε μπορεί παρά να είναι προφανές ότι πρωτεύουσα πρέπει να είναι το Ηράκλειο, ως το μεγαλύτερο κέντρο του νησιού. Σίγουρα θα λυσσάξουν οι υπόλοιποι, αλλά έτσι πρέπει να γίνει.
-
Δεν αντιλέγω σε αυτό.
Εφόσον είναι να υπάρξει ένα κέντρο στο νησί αυτό θα είναι στο Ηράκλειο.Ποιός τους ακούει όμως τους Χανιώτες!
Ειδικά όταν είχαν μάθει παλιά να είναι εκείνοι η άτυπη έστω 'πρωτεύουσα'ΥΓ. Είμαι Αθηναίος με πατέρα Ηρακλειώτη και μητέρα Χανιώτισα
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Δεν αντιλέγω σε αυτό.
Εφόσον είναι να υπάρξει ένα κέντρο στο νησί αυτό θα είναι στο Ηράκλειο.
Ποιός τους ακούει όμως τους Χανιώτες!
Ειδικά όταν είχαν μάθει παλιά να είναι εκείνοι η άτυπη έστω 'πρωτεύουσα'Ναι, όντως. Με δεδομένο ότι στο παρελθόν είχε 'χαλάσει κόσμος' για θέματα όπως τα ΚΤΕΛ, το εφετείο, κλπ, ούτε και θέλω να φανταστώ τι έχει να γίνει τώρα.
-
εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεπανασταση μωρε
εμενα μην με ενοχλησετε παντως, εκτος αν σκοπευετε να κανετε το καμινακι λασιθιου πρωτευουσα
εξ'αλλου οι μεγαλες πολεις της κρητης εχουν γινει ενα κ το αυτο με τα υπολοιπα αστικα κεντρα. μονο η προφορα ισως μενει να θυμιζει κρητη, που και στην ομιλια βεβαια ακομα δεν χρησιμοποιουν κρητικες λεξεις οπως στα χωρια παρα μονο την προφορα -
ΟΚ προκειμενου να αρεσουμε στοn καθε αθηναιο να το γυρισουμε στο παξιμαδι και τις ελιες,
να αρχισουμε να φοραμε τις βρακες και να φωτιζουμε με το λυχνο στο σπιτι.Ζηταμε ταπεινα συγνωμη που αφησαμε να ερθει το ρευμα στο Νησι.
Απο αυριο θα αρχισει εκστρατεια να γεμισει το Ηρακλειο με προβατα (τα 4ποδα εννοω) ωστε να ξαναρθουμε ενα βημα πιο κοντα στη φυση...
Αμαρτια να χαλαμε το κλιμα που σας εμαθε η τιβι για μας...
-
(πλάκα κάνουμε φυσικά, μη με παρεξηγήσετε )
-
Κάποτε έτσι περίπου θα είναι η Κρήτη. Το δυτικό τμήμα βουλιάζει (πάρα πολύ) αργά, ενώ το ανατολικό σηκώνεται.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κάποτε έτσι περίπου θα είναι η Κρήτη. Το δυτικό τμήμα βουλιάζει (πάρα πολύ) αργά, ενώ το ανατολικό σηκώνεται.Τα ανατολικα μερη της Κρητης βυθιζονται...
Τελευταιοι θα μεινουνε...
-
-
Α, ναι; Ανάποδα νόμιζα γιατί δυτικά υπάρχουν αμμουδιές ενώ ανατολικά πολλές απόκρημνες ακτές.
-
Ο χρήστης nikos_pap έγραψε:
ΟΚ προκειμενου να αρεσουμε στοn καθε αθηναιο να το γυρισουμε στο παξιμαδι και τις ελιες,
να αρχισουμε να φοραμε τις βρακες και να φωτιζουμε με το λυχνο στο σπιτι.Ζηταμε ταπεινα συγνωμη που αφησαμε να ερθει το ρευμα στο Νησι.
Απο αυριο θα αρχισει εκστρατεια να γενισει το Ηρακλειο με προβατα (τα 4ποδα εννοω) ωστε να ξαναρθουμε ενα βημα πιο κοντα στη φυση...
Αμαρτια να χαλαμε το κλιμα που σας εμαθε η τιβι για μας...
1ον ποιος σου ειπε οτι ειμαι αθηναιος και δεν ειμαι κρητικος. θα μπορουσα να ειμαι απο ποδοσφαιριστης της α' εθνικης, ελληνας προξενος στην ταϊβαν ακομα και ελληνοκινεζος μεταναστης στην κουβα και παλι να μην ειχες ιδεα ποιος ειμαι πραγματικα.
2ον το ηρακλειο ειναι για τον πεοντα. εμενα μενουν οι γονεις μου εκει και οι περισσοτεροι συγγενεις μου και ουτε καν παταω επειδη ειναι φουλ βλαχοψωναρες η πλειοψηφια των ηρακλειωτων. χειροτερο και απο τη γλυφαδα εχει καταντησει το ηρακλειο. το μονο καλο που ειδα πριν 1 χρονο που πηγα τελευταια φορα (σε καμια 10αρια χρονια παλι, μη σας μολυνω και τον αερα με την αθηναϊκη μου αυρα ) ειναι οτι φτιαξανε κανα δυο δρομους στην κνωσσου κλπ.
3ον το παξιμαδι με τις ελιες (για την ακριβεια το βρεγμενο παξιμαδι με λαδι, τυρι, ντοματα, ριγανι και ελιες -κοινως ντακος) γαμαει.. αν και δεν τρωω τις ελιες
4oν το κλιμα της κρητης το μαθαινα οταν ημουν παιδι τη δεκαετια του 80. δεν περιμενα την τιβι να μου το μαθει.
5ον. ολα αυτα που λες δεν κολλανε πουθενα με αυτο που ειπα εγω, το οποιο σ'αρεσει ή οχι ειναι αληθεια. ουτε το ειπα για να κατακρινω (βλεπε 6), απλα το εθεσα σαν γεγονος
6ον. εχω σαπουνοφουσκες στο αφρολουτρο μου που με προβληματιζουν περισσοτερο απο το ποσοι και ποιοι νομοι θα ενωθουν, αν τα κρητικα χωρια και πολεις εχουν διατηρησει το χαρακτηρα τους και αν ο εργοτελης θα παραμεινει στην α' εθνικη. για την ακριβεια, 5 μεγαλες σαπουνοφουσκες στο μπανιο μου σχεδον καταφεραν να με προβληματισουν.
για λιγο ομως.. -
-
Ισαάκ, τι λες;
Αφού οι κακοί στην Ελλάδα είναι οι βιομήχανοι (και, τελευταία, οι μεγαλοεπιχειρηματίες'), όχι ο 'απλός λαός' που έχει ένα ξενοδοχειάκι ή ένα περίπτερο... -
Ο 'Λαός' όμως δεν θέλει ποτέ να δει την καμπούρα του. Προτιμάει να τα φορτώνει όλα σε 'άλλους'.
-
Εγώ γνωρίζω γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά δεν το λέω φωναχτά γιατί θ' αποκαλύψω το σχέδιο.
Επειδή αφήνοντας τους μικροεπιχειρηματίες μικροπαπατζήδες μεγαλοκάθικους να εκμεταλλεύονται τον κόσμο, επιτυγχάνονται 2 στόχοι: (α) τσιμπάμε κανένα ψηφουλάκι από κάποιους που αυτοχαρακτηρίζονται 'αριστεροί' και (β) επιτείνουμε το πρόβλημα και την συνακόλουθη κοινωνική αναταραχή, φέρνοντας πιο κοντά την τελική 'επανάσταση'.
-
Ασε ρε συ τις εγκαθετότητες....
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ισαάκ, τι λες;
Αφού οι κακοί στην Ελλάδα είναι οι βιομήχανοι (και, τελευταία, οι μεγαλοεπιχειρηματίες'), όχι ο 'απλός λαός' που έχει ένα ξενοδοχειάκι ή ένα περίπτερο...Ποιος το λεει αυτο;
Το προβλημα ειναι το συστημα. Οι μεγαλο-κατι το εκμεταλλευονται πολυ, οι μικρο-κατι λιγο (οσο τους παιρνει και ο,τι ξεσηκωνουν απο τους μεγαλο-κατι). Απλα πραγματα -
Όλοι το λένε. Και στις ειδήσεις και στα φόρα και παντού στις συζητήσεις, ο 'κακός' είναι ο μεγαλο - κάτι που δεν πληρώνει φόρους.
Και το θέμα είναι ότι δεν καταλαβαίνει κανένας ότι οι 'μεγαλο - κάτι' στην Ελλάδα είναι τόσο λίγοι που η (όποια είναι / και αν είναι) εισφορο ή φορο - διαφυγή τους είναι αμελητέα.
Επειδή έχω το βίτσιο και ρωτάω, σε βεβαιώνω για παράδειγμα ότι εδώ και ένα χρόνο (που ξέρω) δεν έχει γίνει ούτε μια καταγγελία στο ΙΚΑ από εργαζόμενο στις ας πούμε μεγάλες επιχειρήσεις του Ν. Ηλείας. Όλες οι καταγγελίες είναι εναντίον ΔΥ που σήκωναν οικοδομές (ΠΑΡΑ πολλοί), ψησταριών, μπακάλικων, μικρών ξενοδοχείων, βιβλιοπωλείων, εμπορικών καταστημάτων, μπαρακίων και καφενείων κλπ, του 'απλού λαού' που λέμε και που ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ να βάλει όλα τα ένσημα στους ανθρώπους που δούλεψαν γι' αυτόν.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#3]